Benjamin Tahirović
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Benjamin Tahirović
Jel crno to je glupo Akpom najeben ti se mame sebicne!
Nakon 2 dobre utakmice večeras je bio tanak. Ovakav nam ne treba u barazu. Pritisak protiv slabijeg AEK-a se ne može porediti s utakmicom baraza protiv Ukrajine koja je favorit.
Opet ću ponoviti, u ovom trenutku nije za startnih 11 u tako bitnoj utakmici ali sve se moze promijeniti u naredna 3+ mjeseca ako nastavi igrati u kontinuitetu i u nizozemskoj ligi ali i u KnockOut fazi Conf.L.
Nadati se da ce biti spreman za baraz jer nam na DM-u treba destruktivac a on je jedini takav.
Opet ću ponoviti, u ovom trenutku nije za startnih 11 u tako bitnoj utakmici ali sve se moze promijeniti u naredna 3+ mjeseca ako nastavi igrati u kontinuitetu i u nizozemskoj ligi ali i u KnockOut fazi Conf.L.
Nadati se da ce biti spreman za baraz jer nam na DM-u treba destruktivac a on je jedini takav.
Ti i dalje ne govoriš ko bi to umjesto njega trebao igrati .hurem je napisao/la: ↑14 dec 2023, 23:04Nakon 2 dobre utakmice večeras je bio tanak. Ovakav nam ne treba u barazu. Pritisak protiv slabijeg AEK-a se ne može porediti s utakmicom baraza protiv Ukrajine koja je favorit.
- Beduin
- Kontakt:
Pojma ti Hureme nemas. Ne znam sta ti gledas u fudbalu, da asistira par puta sa kne pozicije pa da kazes to je to?
Volio bih naci statistiku pretrcanih kilometara, momak nije stao ni sekund, toliko puta se otvarao kroz sredinu i trazio loptu od golmana i stopera, a upravo to treba nasoj reprezentaciji da mozemo loptu iznjeti bez nabijanja lopte od golmana.
U vise navrata odlicno krstkim pasovima prebacival teziste igre na drugi stranu bez ikakvog carinjenja lopte.
Isao u duele, destrukcija igre i pametni faulovi u par navrata, solidan i u skoku. Trcao kao navijen na obje strane.
Ono primjetno jeste nerezonski sut izvan 16m koji se ponavlja evo vec nekoliko utakmica i mora na tome raditi pod hitno s obzirom da cesto i sam krene u kontru i vrti se oko protivnickog sesnaesterca kad napadaju i stiscu protivnika. Kao i veceras sto je radio par puta da s one pozicije on krene naprijed.
Da pored ovog momka ti je Cimirot ili Amir prioritet, to samo neznalica ili roditelj njihov moze reci.
Volio bih naci statistiku pretrcanih kilometara, momak nije stao ni sekund, toliko puta se otvarao kroz sredinu i trazio loptu od golmana i stopera, a upravo to treba nasoj reprezentaciji da mozemo loptu iznjeti bez nabijanja lopte od golmana.
U vise navrata odlicno krstkim pasovima prebacival teziste igre na drugi stranu bez ikakvog carinjenja lopte.
Isao u duele, destrukcija igre i pametni faulovi u par navrata, solidan i u skoku. Trcao kao navijen na obje strane.
Ono primjetno jeste nerezonski sut izvan 16m koji se ponavlja evo vec nekoliko utakmica i mora na tome raditi pod hitno s obzirom da cesto i sam krene u kontru i vrti se oko protivnickog sesnaesterca kad napadaju i stiscu protivnika. Kao i veceras sto je radio par puta da s one pozicije on krene naprijed.
Da pored ovog momka ti je Cimirot ili Amir prioritet, to samo neznalica ili roditelj njihov moze reci.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Koga bi ti stavio umjesto njega? Nemoj samo reci Hadziahmetovic ili Cimirot, jer su losiji igraci od Benjamina.hurem je napisao/la: ↑14 dec 2023, 23:04Nakon 2 dobre utakmice večeras je bio tanak. Ovakav nam ne treba u barazu. Pritisak protiv slabijeg AEK-a se ne može porediti s utakmicom baraza protiv Ukrajine koja je favorit.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Gledao sam utakmicu i bio je najlosiji pojedinac u svom timu 1/1 s nekoliko pogrešnih dodavanja ničim izazvan, poslanim loptama u aut, pogrešnim procjenama u defanzivi kada kao hoće da procita namjeru protivnika i presječe pas a zapravo ispadne kao pjetlic u opasnoj zoni ispred 16 ali i u 16.
Da, imao je par dobrih kratkih pasova i to treba da postane pravilo u svakoj utakmici.
Generalno slaba partija večeras a ti se možeš na glavu nasaditi govoreći drugačije.
Cimirot i Hadziahmetovic su mnogo mirniji s loptom u nogama.
U jakim utakmicama su itekako znali odgovoriti dobrim predstavama kada se branimo (Francuska, Italija...), a branit ćemo se i protiv Ukrajine. Niti jednog trenutka ne kažem ovaj ili onaj. Govorim o datom trenutku, o sada, 3+ mjeseca prije baraza.
Ne pricam ja bajke...Ja samo tvrdim da ga Savo, sad u ovom trenutku, ne bi stavio u startnih 11 jer mu fali iskustva, pogotovo u utakmicama gdje je pritisak veliki...ma 100% ga ne bi stavio u startnih 11, u to nemam dileme ni 0,1%..sta ce biti do kraja marta, ostaje nam da vidimo. Do njega je...i do Save.
Sumnjam da iko gotivi Tahirovica vise od mene na ovom forumu.
Prvi želim da igra redovno dobro u klubu i bude starter u martu.
Da, imao je par dobrih kratkih pasova i to treba da postane pravilo u svakoj utakmici.
Generalno slaba partija večeras a ti se možeš na glavu nasaditi govoreći drugačije.
Cimirot i Hadziahmetovic su mnogo mirniji s loptom u nogama.
U jakim utakmicama su itekako znali odgovoriti dobrim predstavama kada se branimo (Francuska, Italija...), a branit ćemo se i protiv Ukrajine. Niti jednog trenutka ne kažem ovaj ili onaj. Govorim o datom trenutku, o sada, 3+ mjeseca prije baraza.
Ne pricam ja bajke...Ja samo tvrdim da ga Savo, sad u ovom trenutku, ne bi stavio u startnih 11 jer mu fali iskustva, pogotovo u utakmicama gdje je pritisak veliki...ma 100% ga ne bi stavio u startnih 11, u to nemam dileme ni 0,1%..sta ce biti do kraja marta, ostaje nam da vidimo. Do njega je...i do Save.
Sumnjam da iko gotivi Tahirovica vise od mene na ovom forumu.
Prvi želim da igra redovno dobro u klubu i bude starter u martu.
Tako je majstore.
Daj nam u baražu potpuno iste igrače koji su nas doveli do toga da se Luxemburg šprda s nama.
Nema veze sto jedan igra u Arabiji a drugi grije klupu u Besiktasu. Sto imaju jednu solidnu utakmicu u reprezanticiji od zadnjih 10 utakmica.
Daj nam u baražu potpuno iste igrače koji su nas doveli do toga da se Luxemburg šprda s nama.
Nema veze sto jedan igra u Arabiji a drugi grije klupu u Besiktasu. Sto imaju jednu solidnu utakmicu u reprezanticiji od zadnjih 10 utakmica.
Jedan je u Arabiji kao i "milion" drugih koji su starteri u mnogo jacim reprezentacijama svijeta, tako da je taj argument poprilično isfucan vec. Uz to, taj iz Arabije igra azijsku LP i prošli su grupnu fazu!
Ovaj drugi nije na klupi nego je jednu utakmicu presjedio na klupi i to protiv Fenerbahcea. Dug je put da se za njega kaže da je na klupi.
Konačno, spočitavaju se loše partije. Da, odigrali su dosta utakmica loše, bas kao i Dzeko, Pjanic, Krunic i da ne nabrajam.
Tahirovic je nesto malo bljesnuo u prvoj utakmici kao i svi drugi pojedinci, očito u želji da se dokaže. Gdje je bio u Slovackoj?!
Zar nas Portugal nije rasuo kad je Tahirovic ušao. Zar nije bio medju najgorima protiv Luksemburga u Zenici pa je na poluvremenu zamijenjen?! Zar nije bio nepostojeci na sredini terena na Islandu?! Možemo i ovako stvari postaviti. Nikakav problem.
Protiv jačih ekipa blok ispred odbrane (Hadziahmetovic-Cimirot) je dobro odgovarao zadatku dosta puta.
Hoće li to oni biti u martu, vidjet ćemo.
Ili ce to biti Tahirovic s jednim od njih dvojice, ili s Krunicem. O tom potom.
Moja poenta je da sada nije za prvih 11 jer fali tu jos mnogo stvari u njegovoj igri. Nije Amir sjajan ali je još uvijek bolji igrac od Tahirovica...pa i Cimirot. Ovaj je mlad (20), igra u jačem klubu i ligi i moze mnogo napredovati u naredna 3 mjeseca. Uostalom kao sto je napredovao u protekla 3 mjeseca.
Sad nije za prvih 11 i to je pokazao u utakmici protiv AEK-a. Ubijeđen sam da se sutra igra utakmica baraza da ga Savo ne bi stavio u prvih 11. Do baraža je mnogo vremena i svašta može biti.
Pred nama je.
Pjanic je za njega bio majstorcina pa ga Ćiro nije stavio u prvih 11 protiv Portugala...i s pravom ga nije stavio.
Ne bih vise da se ponavljam.
Ne slažemo se i to je to.
Moja zelja je da igra redovno u Ajaxu, napreduje iz utakmice u utakmicu i bude starter protiv Ukrajine, ali zasluzeno, ako Bog da.
Ovaj drugi nije na klupi nego je jednu utakmicu presjedio na klupi i to protiv Fenerbahcea. Dug je put da se za njega kaže da je na klupi.
Konačno, spočitavaju se loše partije. Da, odigrali su dosta utakmica loše, bas kao i Dzeko, Pjanic, Krunic i da ne nabrajam.
Tahirovic je nesto malo bljesnuo u prvoj utakmici kao i svi drugi pojedinci, očito u želji da se dokaže. Gdje je bio u Slovackoj?!
Zar nas Portugal nije rasuo kad je Tahirovic ušao. Zar nije bio medju najgorima protiv Luksemburga u Zenici pa je na poluvremenu zamijenjen?! Zar nije bio nepostojeci na sredini terena na Islandu?! Možemo i ovako stvari postaviti. Nikakav problem.
Protiv jačih ekipa blok ispred odbrane (Hadziahmetovic-Cimirot) je dobro odgovarao zadatku dosta puta.
Hoće li to oni biti u martu, vidjet ćemo.
Ili ce to biti Tahirovic s jednim od njih dvojice, ili s Krunicem. O tom potom.
Moja poenta je da sada nije za prvih 11 jer fali tu jos mnogo stvari u njegovoj igri. Nije Amir sjajan ali je još uvijek bolji igrac od Tahirovica...pa i Cimirot. Ovaj je mlad (20), igra u jačem klubu i ligi i moze mnogo napredovati u naredna 3 mjeseca. Uostalom kao sto je napredovao u protekla 3 mjeseca.
Sad nije za prvih 11 i to je pokazao u utakmici protiv AEK-a. Ubijeđen sam da se sutra igra utakmica baraza da ga Savo ne bi stavio u prvih 11. Do baraža je mnogo vremena i svašta može biti.
Pred nama je.
Pjanic je za njega bio majstorcina pa ga Ćiro nije stavio u prvih 11 protiv Portugala...i s pravom ga nije stavio.
Ne bih vise da se ponavljam.
Ne slažemo se i to je to.
Moja zelja je da igra redovno u Ajaxu, napreduje iz utakmice u utakmicu i bude starter protiv Ukrajine, ali zasluzeno, ako Bog da.
Gledao sam i ja Benjamina vec nekoliko utakmica. Jako dobar na lopti, al sto se tice odbrane treba jos puno da nauci. Previse lako pada, i to svaku tekmu on kad se okrece oklizne se po vise puta.
Al on je svakako bolji od igraca poput Amira i Cimia, ipak Ajax ima jak struni stab i valjda oni znaju da procjene mlade igrace. Ova dvojica mogu samo sanjati da ih uzme ovakav tim.
Druga stvar ako Savo stavi ovu dvojicu, odmah mozes znati da mi sredine nemamo i da gubimo. Benjamin je mlad, mislim da je bolje rizikovati sa njim kad vec znas da od ove dvojice nema nafake.
Jedino Cimi da udje sa klupe ako vodimo, jer lik nekako zna da umrtvi igru al nikako ako ganjamo rezultat.
Al on je svakako bolji od igraca poput Amira i Cimia, ipak Ajax ima jak struni stab i valjda oni znaju da procjene mlade igrace. Ova dvojica mogu samo sanjati da ih uzme ovakav tim.
Druga stvar ako Savo stavi ovu dvojicu, odmah mozes znati da mi sredine nemamo i da gubimo. Benjamin je mlad, mislim da je bolje rizikovati sa njim kad vec znas da od ove dvojice nema nafake.
Jedino Cimi da udje sa klupe ako vodimo, jer lik nekako zna da umrtvi igru al nikako ako ganjamo rezultat.
- Beduin
- Kontakt:
Hurem nekome govori o ofucanim argumentima i onda u istom pasusu komparira i izjednacava nekoliko losih utakmica Dzeke/Pjanica i Cimirota/Amira. Dzeko sto je dao u mjesec dana za reprezentaciju ta sva favorita nisu niti ce za svog zivota.
Dalje, najveci i najbitniji argument jeste da Cimirot i Amir u reprezentaciji nisu uradili ama bas nista, da sa njima u ekipi nismo nista napravili i dotakli smo dno bilo da igraju u paru ili jedan od njih, tako da ne znam o kakvoj smirenosti, zrelosti i iskustvu govoris kad smo mi postali kanta za nabijanje. A kao takvima jedino sto se namece jesu promjene u kadru, u taktici i pristupu.
Tahirovic ima te kratke pasove i vez prorok lopte poput Pjanica, barem meni tako na terenu to izgleda i mozda grijesim, tako da od njega ni ne ocekujem pregrst klizecih startova, nego ponajprije da uzme od golmana ili stopera i iznese loptu, dalje je distribuira, a u fazi odbrane da stekne iskustvo i radi ono sto je npr. radio Buskec, postavljanjem i pametnim prekrsajima zaustavlja protivnika i opstruira igru. Na odlicnom je putu.
I na koncu svega toga on igra u klubu (tj. Roma i Ajax) gdje Cimi i Amir mogu samo sanjati i vrijeme je da igraju momci koji su buducnost ove reprezentacije, a ne oni koji su je i doveli gdje smo sada. Barem na onim pozicijama gdje imamo zamjene, dok ne iskopamo novog napadaca, krila, Misimovica.
Dalje, najveci i najbitniji argument jeste da Cimirot i Amir u reprezentaciji nisu uradili ama bas nista, da sa njima u ekipi nismo nista napravili i dotakli smo dno bilo da igraju u paru ili jedan od njih, tako da ne znam o kakvoj smirenosti, zrelosti i iskustvu govoris kad smo mi postali kanta za nabijanje. A kao takvima jedino sto se namece jesu promjene u kadru, u taktici i pristupu.
Tahirovic ima te kratke pasove i vez prorok lopte poput Pjanica, barem meni tako na terenu to izgleda i mozda grijesim, tako da od njega ni ne ocekujem pregrst klizecih startova, nego ponajprije da uzme od golmana ili stopera i iznese loptu, dalje je distribuira, a u fazi odbrane da stekne iskustvo i radi ono sto je npr. radio Buskec, postavljanjem i pametnim prekrsajima zaustavlja protivnika i opstruira igru. Na odlicnom je putu.
I na koncu svega toga on igra u klubu (tj. Roma i Ajax) gdje Cimi i Amir mogu samo sanjati i vrijeme je da igraju momci koji su buducnost ove reprezentacije, a ne oni koji su je i doveli gdje smo sada. Barem na onim pozicijama gdje imamo zamjene, dok ne iskopamo novog napadaca, krila, Misimovica.
075 ❤
075 ❤
Poslje sinocnje partije i ne treba igrati od prve u barazu.
Jos mu treba utakmica u nogama za ovu poziciju i da dobije sigurnost.
Igra bez lopte i trka mu je dobra, a defanzivno uklizuje u par navrata bez razloga i izljece bez mozga na igraca.
Takodjer grijesi u pasovima bez razloga i kada nije pod pritiskom, zato sto zeli igrati naprijed sto je pozitivno, ali mu jos treba to kada i kako da to radi jer igra na poziciji gjde je to osjetljivo.
Samo da mu hoce vjerovat Ajax i davati ovako minute kao sto dobija u zadnje vrijeme to ce se i popravit sve vremenom jer momak ima predispozicije.
Igra bez lopte i trka mu je dobra, a defanzivno uklizuje u par navrata bez razloga i izljece bez mozga na igraca.
Takodjer grijesi u pasovima bez razloga i kada nije pod pritiskom, zato sto zeli igrati naprijed sto je pozitivno, ali mu jos treba to kada i kako da to radi jer igra na poziciji gjde je to osjetljivo.
Samo da mu hoce vjerovat Ajax i davati ovako minute kao sto dobija u zadnje vrijeme to ce se i popravit sve vremenom jer momak ima predispozicije.
BašČelik!
Hvala kolegamrAdislic je napisao/la: ↑15 dec 2023, 13:55Poslje sinocnje partije i ne treba igrati od prve u barazu.
Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 6 miliona eura, umjesto dosadašnjih 5.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Konkurencija su Hadziahmetovic i Cimirot.
Da li vi stvarno mislite da ova dvojica zaslužuju nakon svega da igraju u prvih 11?
Da li vi stvarno mislite da ova dvojica zaslužuju nakon svega da igraju u prvih 11?
Krunic?
Ili ga smatramo opet stavit ofanzivno ili na krilo pa reci kako se ne bori.
BašČelik!
Rade je defanzivno lično i personalno 56x bolji od svakog našeg veznjaka, savršeno čita igru i pokriva prostor. Uz njega postaviti i Benju. Kakvi Cimiroti, Hadžiahmetovići i čke materine. Slažem se da su par puta zaista pokazali se u nekim tekmama što se defanzivnog dijela tiče (Francuska, Ukrajina, Portugal prva utakmica), ali ništa manje ni Benjo ne može ponuditi u odnosu na njih. Ja bih ispred stavio i Rahmanovića koji bi nam valjao za tu tekmu. Ali znamo svi da će igrat nargilaš, čak pojedinci ga i prizivaju da igra sa argumtacijom da niko ne zna poslati loptu kao on.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Tahirovic je jos prezelen.
S njim na terenu protivnici preskacu vezni red sa lahkocom.
Naravno, tu svakako ni nemamo mozda boljih. Ali za baraz bi morao imati maximalno ozbiljan pristup.
Ja se ne bih zalio kada bi se Milosevic odlucio za nekog drugog. Tahirovic je svakako buducnost, ali protiv Ukrajine bi trebali igrati najiskusniji.
Naravno, tu svakako ni nemamo mozda boljih. Ali za baraz bi morao imati maximalno ozbiljan pristup.
Ja se ne bih zalio kada bi se Milosevic odlucio za nekog drugog. Tahirovic je svakako buducnost, ali protiv Ukrajine bi trebali igrati najiskusniji.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Pjanic i Cimirot igralju u dosta slabijim ligama
Krunic i Prcic ne igraju u klubovima
Basic mora sto prije iz Rusije tek mu je 21
Nadam se u Austriju, Svicarsku…

Krunic i Prcic ne igraju u klubovima
Basic mora sto prije iz Rusije tek mu je 21
Nadam se u Austriju, Svicarsku…

Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
Sindikat12
- Kontakt:
- Beduin
- Kontakt:
Kako ne shvatate da to iskustvo o kojem pricate gledamo evo dugi niz godina i sta su donijeli svojim iskustvom? De malo realnije i objektvnije ba pisite.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑15 dec 2023, 14:47Tahirovic je jos prezelen.
Ovaj gore se pita "a Krunic"? Pa kako su jedan drugom konkurencija, bas me zanima, igraju istu poziciju?
Mi u 433 moramo imati 3 veznjaka u liniji bez AMF, nikako ne smijemo krenuti sa 4213 jer smo u startu pregazeni na sredini, dokazano vec masu puta.
Sa AMF jedino u 4312. A u sve te varijante Krunic i Tahirovic mogu igrati, barem ja to tako gledam.
Pjanic i Tahirovic su mi daleko sigurniji u iznosenju lopte, nego Krunic koji je igrac zadatka postao u Milanu.
Cimi i Amir su kese dolazane.
075 ❤
075 ❤