FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Evander
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Evander » 17 dec 2023, 00:19

let3 je napisao/la:
17 dec 2023, 00:05
Evander je napisao/la:
17 dec 2023, 00:00
O kakvim napadacima pricamo (koji jesu problem), kad odbrana od Girone i nekakvih Belgijanaca popije 7 komada? A od Girne su trebali popiti jos.
O kakvim ?
Evo samo veceras su imali tri zicera 1 na 1 sa golmanom, redom Lewat, Raphina i Torres. I niti jedan nije uspio zabiti. To je tri gola lagana. Normalni (ne neki world class) napadaci to rutinski rijesavaju.
Mislim sta treba dalje pricati ? Jel treba Xavi da uđe u teren i zabije umjesto njih ? ne kontam...mada sam siguran da bi ga i zabio prije njih, bez obzira na godine i neigranje :mrgreen:
Koliko golova je Girona prosli vikend zabila i koliko zicera fulala? Ko je za to kriv?
Xavi je iz forme uspio izbaciti gotovo sve igrace.
Redom, Kunde, Arauho, Kristijansen, Balde, Pedri, De Jong i citav napad, svi igraju losije nego prosle sezone. Ko je direktno odgovoran za to? Gura se konstantno Kanselo, koji je totalni disbalans u odbrani napravio.
Trener kojem u jednom trenutku lijevog beka igra desni bek, desni bek igra stopera, a stoper igra desnog beka...
Bio si glasan kad se kritivovao Kuman, a realno imao je 10 puta slabiju ekipu, nego je danas ima ovaj trenerski amater, kojeg svesrdno branis.
Barcelona osim u par utakmica, citavu sezonu izgleda uzasano. Pola utakmica koje su i dobili, nisu zasluzili da dobiju.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 17 dec 2023, 00:21

BoixosNois1899 je napisao/la:
16 dec 2023, 23:49
‼️| Most missed big chances in the top 5 European leagues this season:

1) Barcelona (44)

Despite Barça having the most big chances in the top 5 leagues in 2023/24 (64), their big chance conversion rate (31%) is only 76th best.
Ovaj podatak sve govori.
Istina ne igra Xavi, ali neka odmori ove što doprinose ovakvog statistici.

Ništa od sezone. U sezoni koja je trebala da bude rutina, navijamo za Gironu!
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 dec 2023, 00:23

Evander, prije si bio realan...pogledaj podatke koje je Bioxos postavio o propustenim prilikama i sve ce ti biti jasno o cemu pricam.I nije tacno da su svi igraci van forme.
Yebo te Koeman :mrgreen: sta mi bezveze pucas kontre sa tim amaterskim zlom, kojeg zelim da zaboravim. Ne pominji mi taj period bgt :nedam:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 17 dec 2023, 00:35

Jedino je Darwin Nunez bio losija opcija od Lewe.
Al ovaj prvi je mlad pa si ga mogao i prodati nekome. Ovog možeš u Arabiju ili MLS. Ameri neće dati neke pare, a sumnjam da se ovom ide u Arabiju.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 17 dec 2023, 01:02

breelem je napisao/la:
16 dec 2023, 22:41
Kakvo suđenje. Ugazi de Jonga dva puta i još mu skine kopačku i sudac to ne vidi. Naravno ide za opravdanu ljutnju žuti de Jongu… sad i karton Cancelz za nešto što nije ni faul.
Jeste faul Cancela ono bio.
NekoNovi je napisao/la:
16 dec 2023, 23:03
Naravno, kad ti je u napadu lik koji ide psihologu i sebe naziva ajkulom. Ferran i Raphinha, 140 miliona bačeno u vodu. Lewa kakav god da je nemaš mu sta zamjerit. Dobija loše lopte. Opet je dao najviše golova iako su ga godine pregazile. Treba izganjat da se bude u top 4 na kraju sezone i to je to. Moraš imat igrače svjetske klase da bi bio dobar. Ima ih ali nedovoljno. Sad ce neko kazati nema ih Girona pa su prvi. Gironi se dosta toga poklopilo ove sezone, ne umanjujuci njihov uspjeh
Nije u pitanju Girona, izbaci eto njih i sad gledaj lige petice i koliko ima "prosječnih" klubova sa istim igračima pa igraju bolje ?!
® GONGASHI POWERHOUSE ®

NekoNovi
Kontakt:

Post Postao/la NekoNovi » 17 dec 2023, 01:16

Derdiyok je napisao/la:
17 dec 2023, 01:02
breelem je napisao/la:
Kakvo suđenje. Ugazi de Jonga dva puta i još mu skine kopačku i sudac to ne vidi. Naravno ide za opravdanu ljutnju žuti de Jongu… sad i karton Cancelz za nešto što nije ni faul.
NekoNovi je napisao/la:
Naravno, kad ti je u napadu lik koji ide psihologu i sebe naziva ajkulom. Ferran i Raphinha, 140 miliona bačeno u vodu. Lewa kakav god da je nemaš mu sta zamjerit. Dobija loše lopte. Opet je dao najviše golova iako su ga godine pregazile. Treba izganjat da se bude u top 4 na kraju sezone i to je to. Moraš imat igrače svjetske klase da bi bio dobar. Ima ih ali nedovoljno. Sad ce neko kazati nema ih Girona pa su prvi. Gironi se dosta toga poklopilo ove sezone, ne umanjujuci njihov uspjeh
Nije u pitanju Girona, izbaci eto njih i sad gledaj lige petice i koliko ima "prosječnih" klubova sa istim igračima pa igraju bolje ?!
Meni je općenito opao kvalitet fudbala zadnje dvije sezone. Nemaš sad neku ekipu da melje sve pred sobom. Dosta njih igra toplo hladno. Pariz bijeda, Bayern isto. Jedino nesto Englezi ali ni oni mi nisu to to. Ni trenera nema nesto na tržištu a da se poklapaju sa onim što se želi u Barsi.
Jedino da se u potpunosti mijenja način igre. Barsa na momente izgleda super ali kada napad steka ove sezone. Real igra za q ima vec sigurno 4 5 godina ali ne tonu psihički ko barsa. Drugačiji imaju mentalitet. U Barsi dosta toga podsjeća na balkan.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 17 dec 2023, 01:32

NekoNovi je napisao/la:
17 dec 2023, 01:16
Derdiyok je napisao/la:
17 dec 2023, 01:02
breelem je napisao/la:
NekoNovi je napisao/la:
Meni je općenito opao kvalitet fudbala zadnje dvije sezone. Nemaš sad neku ekipu da melje sve pred sobom. Dosta njih igra toplo hladno. Pariz bijeda, Bayern isto. Jedino nesto Englezi ali ni oni mi nisu to to. Ni trenera nema nesto na tržištu a da se poklapaju sa onim što se želi u Barsi.
Jedino da se u potpunosti mijenja način igre. Barsa na momente izgleda super ali kada napad steka ove sezone. Real igra za q ima vec sigurno 4 5 godina ali ne tonu psihički ko barsa. Drugačiji imaju mentalitet. U Barsi dosta toga podsjeća na balkan.
Jeste fudbal opao, ali nisam ni spomenuo za ekipe koje melju pred sobom, nego ti samo kažem koliko ima manjih ekipa sa sistemom kojim jedu u odnosu na Barcelonu. Kod nas niti šablona, niti volje, niti trke, sve kontra, najviše letargičnosti i individualnosti. Ja ne vidim ništa više od te dvije stvari. Kao što reče, ponekad bljesnu i podsjete na staru Barcu, poput one utakmice sa Atleticom. Svi smo mi svjesni da je era Messija prošla ( općenito te generacije ), ali i sa njima smo se znali obrukati pošteno u zadnje vrijeme, a jbt sad te trpaji neki Antwerpeni pi*ke materine. Nije problem ni poraz koliko je problem ta nezainteresovanost i neuigranost ekipe.

Za trenere si upravu, nemaš ni dovesti koga. Od poznatih su slobodni Conte, Flick i Loew ja mislim.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 17 dec 2023, 02:38

Ovo što poljsko govedo radi ove sezone je nešto najgore što sam gledao još od one ničim izazvane epizode Kevin Prince Boatenga. Pljuvali smo Suareza, ali najgori Suarez je melek za ovog majmuna.

O Raphinhi ne treba trošit previše riječi. Frajer je krava muzara koja konstantno sjebe sve što dobro napravi. Ostali napadači su iritantni, ali ni blizu koliko ova dvojica.

Prije skoro dvije godine, 2. januara protiv Mallorce u napadu su igrali Jutgla, Aktomach i Luuk de Jong. Odgovorno tvrdim da bi zabili više golova večeras od ovih amatera.

Na ovaj napad je potrošeno koliko na odbranu i vezni red zajedno, a najlošiji je dio tima. I ne možeš ti očekivati neku sreću kad klošarski igraš i provlačiš se veći dio sezone. Nisi zaslužio sreću.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

NekoNovi
Kontakt:

Post Postao/la NekoNovi » 17 dec 2023, 10:09

Od svih trenera ja bih najviše volio onog trenera Brightona. Da još sa sobom povede Mitomu :mrgreen:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 17 dec 2023, 11:28

Amaterski trener oped dominira izjavama.
A kritikovalo se Valverdea, koji je realno 3 levela iznad Xavia kao trener.

Xavi: “Nedostajao nam je Gavi u svakom trenutku utakmice, zbog njegovog intenziteta, njegove duše, njegovog srca i njegove kvalitete. Ali to nije razlog za ovo što nam se događa. Moramo napredovati kako bismo pobjeđivali u utakmicama i borili se za naslove ove sezone.”

"Mora da smo jedna od najgorih momčadi po učinkovitosti u Europi. Danas osjećam frustraciju."

"Miran sam. Razočaran sam jer mislim da je to bila utakmica za pobjedu. Želim biti pozitivan. Vidim dobru igru. Napredovat ćemo.”

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 17 dec 2023, 12:19

Joan Laporta, Deco i Rafael Yusté su nakon sinoćnje utakmice sačekali igrače i članove stručnog štaba Barcelone na izlazu s Mestalle kako bi ih pozdravili i ohrabrili.
:rol:

Najbolje da im jos daju bonuse kakve za odlicne igre

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 dec 2023, 14:45

Evander je napisao/la:
17 dec 2023, 11:28

Xavi: “Nedostajao nam je Gavi u svakom trenutku utakmice, zbog njegovog intenziteta, njegove duše, njegovog srca i njegove kvalitete. Ali to nije razlog za ovo što nam se događa. Moramo napredovati kako bismo pobjeđivali u utakmicama i borili se za naslove ove sezone.”

"Mora da smo jedna od najgorih momčadi po učinkovitosti u Europi. Danas osjećam frustraciju."

"Miran sam. Razočaran sam jer mislim da je to bila utakmica za pobjedu. Želim biti pozitivan. Vidim dobru igru. Napredovat ćemo.”
Nisi mi jasan nikako.
Hvalo si ovdje na sva usta onu neznalicu Koemana, nazivao top 3 legendom kluba svih vremena, a levat je tada imao 10 puta jaci tim od Xavijevog, u rosteru Messija, Griezmana, Dembelea, Depaya, Busquetsa, Albu itd...strovalio bio Barcu na 9 mjesto, brukao ovaj klub a svakom koraku, kojeg je Lapora otjerao ko kera nakon Rayo Vallecana.
A sad pljujes po Xaviju koji je te sezone vratio Barcu na drugo mjesto sa Jutglom i Luukom De Jongom, slijedece sezone osvojio ligu i superkup.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 17 dec 2023, 15:52

Imao griezmana koji nije imao poziciju u Barceloni, dembelea smijesno i navoditi kao nekog igraca kao i depaya, busquets i alba ni sjena igraca iz prajma, ti kako si napisao to sve igracine bile u tom trenutku.
Nije da xavi sad ima neki super tim ali cinjenica je da su i Koeman i Xavi treneri koji nikad nisu trebali dobiti priliku u zivotu da treniraju klub poput Barcelone jer nisu dorasli tom poslu.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 17 dec 2023, 16:06

let3 je napisao/la:
17 dec 2023, 14:45
Evander je napisao/la:

Nisi mi jasan nikako.
Hvalo si ovdje na sva usta onu neznalicu Koemana, nazivao top 3 legendom kluba svih vremena, a levat je tada imao 10 puta jaci tim od Xavijevog, u rosteru Messija, Griezmana, Dembelea, Depaya, Busquetsa, Albu itd...strovalio bio Barcu na 9 mjesto, brukao ovaj klub a svakom koraku, kojeg je Lapora otjerao ko kera nakon Rayo Vallecana.
A sad pljujes po Xaviju koji je te sezone vratio Barcu na drugo mjesto sa Jutglom i Luukom De Jongom, slijedece sezone osvojio ligu i superkup.
Haj ti pogledaj tim koji je Kuman imao zadnju polusezonu, nabroj mi igrace. Zatim, najbroj mi povrede u tom peroodu. I sinoc je neko pominjao ko je sve igrao u napadu. Znaci, ovo sto sad neznalica Xavi ima, svemirski je brod.
Sralo se po Valverdeu, sralo se po Kumanu, ali po Xaviu ne treba? Budala vidu da je ovo prelose i da je pogubio sve konce, da ekipa izgleda horor.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 17 dec 2023, 16:26

Mrtva trka :urnebes:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

FCB1986
Kontakt:

Post Postao/la FCB1986 » 17 dec 2023, 16:41

enobarca je napisao/la:
17 dec 2023, 12:19
Joan Laporta, Deco i Rafael Yusté su nakon sinoćnje utakmice sačekali igrače i članove stručnog štaba Barcelone na izlazu s Mestalle kako bi ih pozdravili i ohrabrili.
:rol:

Najbolje da im jos daju bonuse kakve za odlicne igre
Pa lizu im m.uda uvijek, poslije Girone strucnjak dao 2dana odmora ekipi, umjesto da ih se natjera na pojacane treninge. Bayern im uspe tricu na Campu i sutra treniraju prije leta, a ovi mlacimudani 2-3dana odmora.
⚽FK Garaže⚽

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 18 dec 2023, 08:01

Evander je napisao/la:
17 dec 2023, 16:06
let3 je napisao/la:
17 dec 2023, 14:45
Evander je napisao/la:

Nisi mi jasan nikako.
Haj ti pogledaj tim koji je Kuman imao zadnju polusezonu, nabroj mi igrace. Zatim, najbroj mi povrede u tom peroodu. I sinoc je neko pominjao ko je sve igrao u napadu. Znaci, ovo sto sad neznalica Xavi ima, svemirski je brod.
Sralo se po Valverdeu, sralo se po Kumanu, ali po Xaviu ne treba? Budala vidu da je ovo prelose i da je pogubio sve konce, da ekipa izgleda horor.
Xavi trenutno ima tim koji je Barcelona iz primea za onaj Komanom.Onaj Komanov tim je realno nivo sredine tabele po svemu.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 18 dec 2023, 10:35

Xavi je karinaš bez obraza i trunke srama. Da ima imalo samokritičnosti, shvatio bi da ne zna i odstupio. Sreća pa nisam gledao ovu utakmicu.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 18 dec 2023, 12:20

Napoli u osmini.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

NekoNovi
Kontakt:

Post Postao/la NekoNovi » 18 dec 2023, 12:23

Najgori mogući protivnik. Ne ide im najbolje ove sezone a protiv Barse će se naložiti. Ako favoriti na papiru prođu svoje utakmice naredna faza će biti zanimljiva.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.