Premijer liga BiH - aktuelno

wickedwildwind
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la wickedwildwind » 18 dec 2023, 12:14

Virtu4l je napisao/la:
18 dec 2023, 12:12
Šta da se radi
plati porezni dug bijedo kokuzna od kluba :urnebes:
Diglisiću j.e.b.e.m. li ti majku šta im ovo uradi hahahahahaha

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 18 dec 2023, 12:25

Sta ima plati, opstina im dugo vremena placala odrzavanje stadiona i pomocnog, pa na budzet klupski upacivan novac, pa im porez ista drzava otplacivala, bukvalno iz jednog djepa u drugi se prebacio novac samo da bi se skinuli brojevi sa papira duznickog, pa savez im sredio licencu, posudio pare, navukli im reprezentaciju na onaj ukleti stadion eto da imaju od cega, pa isprosise istocnu tribinu, evo sad uskoro i juznu, pa humintarni broj otvorili. Bijeda mutava i nesposobna nista nisu u stanju da sami urade, nadju investitore, da sami namaknu para, nego daj da se khurceva napuse tudjih ko kakve bijedne khurave kad ih izyebu pa ih kanon toga nabiju nogom i bace im pare na pod. Filozija prezivlajvanja, tako su se od nastanka svakome priklanjali koja je politicka struja bila najaktulenija.
Zadnja izmjena: Stroj1946, dana/u 18 dec 2023, 12:25, ukupno mijenjano 1 put.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 18 dec 2023, 12:25

Sve cava do cave.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 18 dec 2023, 12:32

Ja se stvarno izvinjavam navijačima Željezničara,
ali nisam madžioničar.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 18 dec 2023, 12:32

KONTRASVIH je napisao/la:
18 dec 2023, 12:25
Sve cava do cave.
Sidje beogradjanin :lolno:

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 18 dec 2023, 12:38

I zaboravih napisati da su mijenjali imena cak samo da se uvuku u gozove. Kluba i govvana

SokolPravde

Post Postao/la SokolPravde » 18 dec 2023, 12:41

Jeli istina da neki Rus preuzima Želju ....??? Avramov ili tako nešto jutros bio u Sarajevu pa mi ovi Željovci govore

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 18 dec 2023, 12:41

mosarajvosa83 je napisao/la:
18 dec 2023, 12:32
KONTRASVIH je napisao/la:
18 dec 2023, 12:25
Sve cava do cave.
Sidje beogradjanin :lolno:
Tu je.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 18 dec 2023, 12:48

Al Sabrina Buljubašić :tokralju:
Pa njima ne trebaju pitari mostarci vico savez sudije...sami sebi su dovoljni.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 18 dec 2023, 12:51

SokolPravde je napisao/la:
18 dec 2023, 12:41
Jeli istina da neki Rus preuzima Želju ....??? Avramov ili tako nešto jutros bio u Sarajevu pa mi ovi Željovci govore
I Lepa Brena bila u Sarajevu isto. Mozda je i ona moguci ulagac, kaze od malena je veliki navijac zelje.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 18 dec 2023, 12:52

Vico gurni ih u cvajtu, postavicemo te za dozivotnog predsjednika.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 18 dec 2023, 13:01

17 dec 2023, 17:50
NoDi80 je napisao/la:
17 dec 2023, 17:41
17 dec 2023, 17:38

Zato jer nama igraci koji rade protiv kluba,bojkotuju,brukaju nisu ispred kluba,nismo haveri sa istima. Da smo zadnji haos bi bio jer za boljeg nisu al tesko je vama skontati jer ne radite u interesu kluba.

Kako koji
I kod vas ima, kao i kod nas i jednih i drugih
Ne mozes mi reci da ovi sto Husrefu jebu majku rade za klub
Nama niko nije ispred kluba kao vama Amaw. Husrefa smo mi tjerali jer smo imali razlog,vama vase nama nase,radite sta hocete. Da imate ciste namjere kao grupa davno bi bi isplivali,nego ste Misimovica otjerali zarad licnih interesa to i budale znaju. Tad su vam smetali rezultati a sada ste na dnu i ne smetaju vam rezultati? Trener vam dobar boda u 5 tekmi nije izvukao,svako normalan bi haos napravio,proteste a kod vas tisina
Kako nije Ismir vam je uveliko ispred kluba
On se pita i za sve
A ne vi
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 18 dec 2023, 13:02

"Bsicu puna podrska,ovo je pravi put...problem.nasih igraca je sto nemaju samopouzdanje...to je do lige do pripreme utakmice i svega...mogu ovi imati budzet 10 puta veci ali nisu bolji...glavu gore moras mo ovo sad prenjeti na Pl BiH...mi smo u 5deka sa svim ekipama plus energija Manijaka u to sam ubjeden...moze neko pisati sad sta hoce ali ova ekipa moze puno pokazati u ligi sad..."

"jeste da je Zrinjski organizovaniji finansiski ali nisu me bas inpresionirali ove tri utakmice,Sarajevo pogotovo oni ne znaju gdje gone..samo ako ovo prenesemo na PL mi smo prvi favorit iz sjene...."

"Kako je Biber grijo klupu u Igmanu, to samo Bog zna, frajer je trkački naš najjači igrač
Poznato je da Hus ne voli mlade igrace, bas moras ubijati da mu se nametnes. Druga stvar je sto kod Basica postoji sistem u igri, pa svi izgledaju bolje. Mekic, Galic, Jasarevic npr. prepordjeni."

"Velik si Zeljo. Velik si Zeljeznicaru. Natjerao si male smradove da se raduju nerijesenom rezultatu. Uskratio si im Zeljo radovanja na poraze!!!! Ponizavas ih Zeljo i bez derbija.

Nermin Basic, pa 5 mijesta prazno pa onda ovi trenercici sto se motaju po REGIONU. Covjek je od Kosorica napravio Van Dyka. Kosoric 2 utakmice najjaci. Kosoric ko je bio na stadionu mogao je vidjeti diktira odbranu. Postavlja momke. Postavlja sredinu. Bravo Aco. Drina odlican. Neka je pogrijesio. Tako se postaje igrac. Neka je. Nase je dijete, uci se, mlad je, igra protiv jacih igraca i osim one greske fantastican. Zaustavio je u prvom 5 kontri. Uklizao svaki duel dobio. Svi momci sto su usli nazad su bili veoma dobri. Onaj decko iz Stupcanice ce biti igracina ako se Basicu dadne 2-3 sezone."

"Prvo mislim da mu ide u korist što ima dosta manji budžet i što su mu otišla dva najbolja igrača realno. Može da eksperimentiše i da se igra fudbala što svi zaboravljamo. Veći je fokus na kolektivu jer nema ni jedan superstar, a tako je i zrinja počeo i vidimo gdje je sad. Gradi ozbiljne temelje koji nam mogu obezbijediti svijwtlu budućnost"

"Vidim neki su komentarisali Bešiktaš. Tursku ligu pratim od 2016. kada je Edo (sa kojim sam u rodbinskoj vezi) sa Bašakšehirom počeo nizati dobre rezultate. Turska liga je u naglom padu, prije svega zbog činjenice da projekat razvoja lige i dovođenja zvučnih imena nikad nije zaživio, a sada su taj projekat preuzeli Arabija i SAD. Samim tim, klubski fudbal je u naglom padu već sezonama, bez ikakvog uspjeha na Euro sceni. Grupe imaju osigurane zbog ranijih uspjeha Galate i donekle Fenera i upravo Bešiktaša."

"Ovi igraci mozda ne mogu iznijeti citavu sezonu u najboljem ritmu ali vazda ce biti neko ko ce se istaknuti zato sto smo TIM i to je meni najbitnije kao navijacu. Vidim slogu koja sa tribina ujedinjuje i svlacionicu i obrnuto, cini mi se da nema u svlacionici psihopata i da svi rade za isti cilj a to je sto bolji plasman kluba jer ce to i igracu donijeti bolju buducnost.

Od srca im hvala i zelim svima koji daju dusu i trude se van svojih mogucnosti na terenu da se u skorije vrijeme prodaju i ostvare svoje fudbalske snove a prihodovat ce i klub od toga. A ja bih tu istakao Dubackica jer od pocetka njusim tu nesto drugacije. Ova sezona je po mom misljenju Gasalova a imam neki osjecaj da ce nas i Ovcina i Turanjanin odlicno iznenaditi uz vec savrsenog mekica."
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 18 dec 2023, 13:04

Nodi dušo moja

Mirvić ulaže kako vi kažete desetine miliona i pita se.
Kod vas za pripreme u Španiji 7dnevne prisilno vas vodi frajer kojeg ne možete smijenit ikao osvaja 0.20 bodova u prosjeku i igra vam igrač 90 minuta koji je spreman za 25.

Pa ti sam skontaj ko je u kakvoj situaciji.

Evo ovaj gore kod Dubačkića njuši nešto drugačije, a sezona je Gasalova uz Ovčinu i Turunjanina i Meka standardno. :D eto kakvi ste poznavatelji prilika u našoj ligi. Pa ne mogu vam pojačanja iz Stupčanice, Radnika etc bit nosioci igre. To može jednom u 100 godina se potrefit.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 18 dec 2023, 13:06, ukupno mijenjano 1 put.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Kenozoik87
Kontakt:

Post Postao/la Kenozoik87 » 18 dec 2023, 13:05

Kada bi se ekipe na tabeli redale po budžetima ondosno po visini ulaganja u igrački kadar, naš bi željkan trebao biti 5. na tabeli, ali oni su na diobi 11. mjesta (zona ispadanja). Mogli su i sa dosta manjim ulaganjima biti 11. :kafa:

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 18 dec 2023, 13:13

Stroj1946 je napisao/la:
18 dec 2023, 12:38
I zaboravih napisati da su mijenjali imena cak samo da se uvuku u gozove. Kluba i govvana
Daaaa mijenjali iz Torpedo u Sarajevo.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 18 dec 2023, 13:15

killafrommanilla je napisao/la:
18 dec 2023, 10:57
Sve je super dok misle da su jači, ali vidim da su se poslije one doktorske disertacije Deana Klafurića malo zapitali da li ih ovaj Velež može preskočiti, malo je zavist proradila pa hajmo da vidimo kakvi su komentari bili poslije utakmice od 80% posjeda, 20+ šuteva i 15+ kornera:
17 dec 2023, 17:02
Nirton je napisao/la:
17 dec 2023, 17:01
Užasno suđenje, sa vrhuncem sa crvenim kartonom za Sipovića.
Hebibovic petom onog izbacio,lik ga rukama pokosio ni faul svirnuo nije,ocajno sudjenje mada sa Vicom to je standard,unistio je sve sto se moze unistiti. Inace treba zabraniti ekipama sa losim terenima da nastupaju u ligi,cim je teren dobar kao danas odma se ima i sta vidjeti,osim naravno kad Bojac igra pa bude 20568 faulova.
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
17 dec 2023, 16:51
Radi prigovora direktan crveni :urnebes:
E svašta..
Zutti je napisao/la:
17 dec 2023, 16:58
Ovo i rođeni počeli s blagim sudijskim pogurancima? Ništa se ne prepušta slučaju. Fino, fino.
17 dec 2023, 16:54
Joj smjesnog crvenog najboljem igracu.
(ovom iz Jagomira je Enes Sipović world class vjerujem :rol:)
Nirton je napisao/la:
17 dec 2023, 17:06
17 dec 2023, 17:05

To je zuti,hebu i vani sudiji sve pa dobiju zuti,medjutim sa razlogom mu je hebao sve ako cemo iskreno.
Čist gol aut u napadu prije.
Broje gol aute i prekršaje na 50+ m od gola kao kardinalne sudijske greške a koje su rezultirale guranjem Veleža nauštrb njihovog Sarajeva. Ne volim reći da je onaj upravu, ali ovo je čist pokušaj opravdavanja sebi lošeg plasmana jer bit će na kraju godine narativ da se Veležu "pomoglo" protiv Igmana i u još par utakmica i zato nisu mogli biti više od 4. mjesta. Naravno, niko od tih "objektivnih sarajevskih navijača" neće reći da se Igman valjao 14 puta u drugom poluvremenu samim tim i nadoknada je morala biti minimalno 8-9 minuta.

Diskutabilnu situaciju iz šesnaesterca će zaboraviti, ali korner i prekršaj na 40m su vrlo bitni. Naravno, s druge strane, penal nad Penarandom u derbiju lige u 90. min gdje se ovaj valja kao da ga je snajper pogodio je čisto regularno i nimalo domaćinski nategnuto. Svaki su korner zaslužili, samim tim, pobjeda je čista.

Fino, umorio sam se od skretničara zadnjih godinu dana. Neka malo i šizopitarluka.
Izvlačiš iz konteksta.
Ne vidim da se iko nešto previše na suđenje žalio, ali je svima odmah na prvu bilo smiješno da je ono crveni.
Kad čovjek pročita, reklo bi se da smo 6 bodova zaostatka u odnosu na vas. A u realnosti, danas možemo otići na zimsku pauzu sa drugog mjesta.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 dec 2023, 13:19

Virtu4l je napisao/la:
14 dec 2023, 09:58
6,5 kvota na divove, 1,4 na Zrinjski... Nenormalne kvote, pa protiv nas je bilo 1,4.

Vrijedi zategnuti dvicu za ovu kvotu.
Pade kvota na 4. Nadam se da je neko uzeo dok je bila 6,5. To je vrijedilo potegnuti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 18 dec 2023, 13:20

donDondon je napisao/la:
18 dec 2023, 13:02
"Bsicu puna podrska,ovo je pravi put...problem.nasih igraca je sto nemaju samopouzdanje...to je do lige do pripreme utakmice i svega...mogu ovi imati budzet 10 puta veci ali nisu bolji...glavu gore moras mo ovo sad prenjeti na Pl BiH...mi smo u 5deka sa svim ekipama plus energija Manijaka u to sam ubjeden...moze neko pisati sad sta hoce ali ova ekipa moze puno pokazati u ligi sad..."

"jeste da je Zrinjski organizovaniji finansiski ali nisu me bas inpresionirali ove tri utakmice,Sarajevo pogotovo oni ne znaju gdje gone..samo ako ovo prenesemo na PL mi smo prvi favorit iz sjene...."

"Kako je Biber grijo klupu u Igmanu, to samo Bog zna, frajer je trkački naš najjači igrač
Poznato je da Hus ne voli mlade igrace, bas moras ubijati da mu se nametnes. Druga stvar je sto kod Basica postoji sistem u igri, pa svi izgledaju bolje. Mekic, Galic, Jasarevic npr. prepordjeni."

"Velik si Zeljo. Velik si Zeljeznicaru. Natjerao si male smradove da se raduju nerijesenom rezultatu. Uskratio si im Zeljo radovanja na poraze!!!! Ponizavas ih Zeljo i bez derbija.

Nermin Basic, pa 5 mijesta prazno pa onda ovi trenercici sto se motaju po REGIONU. Covjek je od Kosorica napravio Van Dyka. Kosoric 2 utakmice najjaci. Kosoric ko je bio na stadionu mogao je vidjeti diktira odbranu. Postavlja momke. Postavlja sredinu. Bravo Aco. Drina odlican. Neka je pogrijesio. Tako se postaje igrac. Neka je. Nase je dijete, uci se, mlad je, igra protiv jacih igraca i osim one greske fantastican. Zaustavio je u prvom 5 kontri. Uklizao svaki duel dobio. Svi momci sto su usli nazad su bili veoma dobri. Onaj decko iz Stupcanice ce biti igracina ako se Basicu dadne 2-3 sezone."

"Prvo mislim da mu ide u korist što ima dosta manji budžet i što su mu otišla dva najbolja igrača realno. Može da eksperimentiše i da se igra fudbala što svi zaboravljamo. Veći je fokus na kolektivu jer nema ni jedan superstar, a tako je i zrinja počeo i vidimo gdje je sad. Gradi ozbiljne temelje koji nam mogu obezbijediti svijwtlu budućnost"

"Vidim neki su komentarisali Bešiktaš. Tursku ligu pratim od 2016. kada je Edo (sa kojim sam u rodbinskoj vezi) sa Bašakšehirom počeo nizati dobre rezultate. Turska liga je u naglom padu, prije svega zbog činjenice da projekat razvoja lige i dovođenja zvučnih imena nikad nije zaživio, a sada su taj projekat preuzeli Arabija i SAD. Samim tim, klubski fudbal je u naglom padu već sezonama, bez ikakvog uspjeha na Euro sceni. Grupe imaju osigurane zbog ranijih uspjeha Galate i donekle Fenera i upravo Bešiktaša."

"Ovi igraci mozda ne mogu iznijeti citavu sezonu u najboljem ritmu ali vazda ce biti neko ko ce se istaknuti zato sto smo TIM i to je meni najbitnije kao navijacu. Vidim slogu koja sa tribina ujedinjuje i svlacionicu i obrnuto, cini mi se da nema u svlacionici psihopata i da svi rade za isti cilj a to je sto bolji plasman kluba jer ce to i igracu donijeti bolju buducnost.

Od srca im hvala i zelim svima koji daju dusu i trude se van svojih mogucnosti na terenu da se u skorije vrijeme prodaju i ostvare svoje fudbalske snove a prihodovat ce i klub od toga. A ja bih tu istakao Dubackica jer od pocetka njusim tu nesto drugacije. Ova sezona je po mom misljenju Gasalova a imam neki osjecaj da ce nas i Ovcina i Turanjanin odlicno iznenaditi uz vec savrsenog mekica."
Kako svake sezone ista prica, “ova sezona ce biti najteza”.
Ja mislim suprotno ove sezone ako nas zdravlje posluzi aBd i ako sudije budu fer, kup je nas barem.
Ne zezam se, jedva cekam susret s Zrinjskim ili Sarajevom.

MashAllah Basic sad za sad je pun pogodak kao kouč.
Malo neko slovo proguta ali zna lopte.
Jbga kad je tek dosao rekao je da dugo je zivio u njemackoj i da je on sa ceste
Znaci naš 100%.

Mekic 9 zutiH kartona naravno kad ih Kuhar napucka da grizu i izginu. Znaci 1 asistencija i 3 zgoditka u 27 tekmi.

Pod palicom inspektor Kluzoa naš Basic je pretvorio Mekica u ekstra igraca. Ucinak sad 1 tekma plBiH, 2 zgoditka.
Cini cuda i nije vise kod kona na tribini u bordo duksu.

:ljepota: :rol:

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 18 dec 2023, 13:23

Gdje mi je @lobudarac, rekoh ti eto Picku4la za koji dan s pricom o Mirvicevim "posudbama" i Sarajevu koje se raspada 😂

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, bvsic, Hajdeee, Rule_hz i 11 gostiju.