Bas takk Truhlo bice pripreme na Kamberovicu,a kakvog tek igraca smo mogli uzet za te pare,cuj skupit ce 30milja pa to nemoze skupit ni citava Zenica da se ukljuci ,jedva nabacimo 1000 clanova a kamoli da neko placa tudze glupostiTruhlo je napisao/la: ↑21 dec 2023, 08:12Porediš Rudar Kakanj koji je na nuli i Čelik koji se čupa iz milionskog minusa. Kada se usere, onda se čupa, nema opravdanja za 30 000 KM kazni u 4 mjeseca.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑20 dec 2023, 23:47Niko ne spori iznos. Samo dramite oko Robijasa. Kazne ce biti placene. Nego, koji su to navijaci Rudara iz Kaknja? Znaci da ovih 12500 ne ide na dusu samo Robijasa.
Sutra kad se skupe pare, neki ce kukati kako su se te pare mogle donirati klubu.
Učestvovao si na ljeto u akciji čišćenja stadiona i vrlo vjerovatno znaš koji se iznos skupio. Ove kazne će klub nayebati, kao da gledam da neće biti ni priprema niti jednog pojačanja jer se mora platiti to do početka prvenstva.
Sutra će se qrko skupiti isto kao što se skupilo za onaj prekid protiv Bosne Visoko
NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
- Marsal
- Kontakt:
Pa prvi ja sam se osjećao glupo dok učestvujem u forumskoj akciji 12. igrač, a tribina bistri svjetske probleme na stadionu. I htjeli mi to priznat sebi ili ne (a znam da nećemo) opravdano smo kažnjeni visokom kaznom.
Ovdje uvijek bude neka priča kao odvojite za Čelik, šta je godišnje 100 maraka to je 2 izlaska, učlanite se 60 maraka to je par kutija cigara...ja shvatam tu priču ali ja sam sa tom stojom mogao pogurat roditelje penzionere, pola računa im platit i uveliko olakšat život jedan mjesec. Umjesto toga pare odoše Savezu, a izgubio sam i mrvicu povjerenja.
Prežvakana priča uostalom...
Spominju li se ikakva pojačanja? Odlasci?
Klub je trebao bit aktivniji malo sad oko NG, neke nagradne igre, zafrkancije, promocija na društvenim mrežama, neki ne znam poduhvati sa partnerima i sponzorima i sve...
Ovdje uvijek bude neka priča kao odvojite za Čelik, šta je godišnje 100 maraka to je 2 izlaska, učlanite se 60 maraka to je par kutija cigara...ja shvatam tu priču ali ja sam sa tom stojom mogao pogurat roditelje penzionere, pola računa im platit i uveliko olakšat život jedan mjesec. Umjesto toga pare odoše Savezu, a izgubio sam i mrvicu povjerenja.
Prežvakana priča uostalom...
Spominju li se ikakva pojačanja? Odlasci?
Klub je trebao bit aktivniji malo sad oko NG, neke nagradne igre, zafrkancije, promocija na društvenim mrežama, neki ne znam poduhvati sa partnerima i sponzorima i sve...
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Nekad me bas iznenadis razmisljanjem. Nije poenta duga Rudara iz Kaknja, poenta je da je Rudar duzan uplatiti 10000 KM iako i nema navijaca. Znaci da nisu navijaci jedini koji nabijaju kazne klubu. Ocigledno ima i drugih stvari koje se kaznjavaju.Truhlo je napisao/la: ↑21 dec 2023, 08:12Porediš Rudar Kakanj koji je na nuli i Čelik koji se čupa iz milionskog minusa. Kada se usere, onda se čupa, nema opravdanja za 30 000 KM kazni u 4 mjeseca.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑20 dec 2023, 23:47Niko ne spori iznos. Samo dramite oko Robijasa. Kazne ce biti placene. Nego, koji su to navijaci Rudara iz Kaknja? Znaci da ovih 12500 ne ide na dusu samo Robijasa.
Sutra kad se skupe pare, neki ce kukati kako su se te pare mogle donirati klubu.
Učestvovao si na ljeto u akciji čišćenja stadiona i vrlo vjerovatno znaš koji se iznos skupio. Ove kazne će klub nayebati, kao da gledam da neće biti ni priprema niti jednog pojačanja jer se mora platiti to do početka prvenstva.
Sutra će se qrko skupiti isto kao što se skupilo za onaj prekid protiv Bosne Visoko
Celik!3,2,2.
- BatistutA19
- Kontakt:
Citam saopstenje Robijasa da ce oni skupljat za kaznu to je za respekt veliki ali nema sanse i da skupe a i da skupe zar nije onda bolje donirat klubu ili te novce preusmjerit da obnovis nesto neki trans novi ili bilo sta.Onda opet kazu nista ne rade pojedinacno nego svi odluce pa imali onda iko razuman transeve bez politike mislim ti nesto stavit Izrael a svi znamo ko je Izrael i ko podrzava i rijesavat nesto sto Amerika ne moze rijesit i istac trans od neke grupe za koju u Europi malo ko da je cuo.Mislim totalna glupost ,ok baklje da su bile kazna par hiljada ali ovo je besmisleno ,mogli 2 veznjaka dovest do kraja sezone.
Ali eto sta je tu je trebaju i Robijasi razmisljat malo vise a za ostalo sta su uradili sta rade kapa do poda i mani ba politike ,politika je SAMO ČELIK.
Ali eto sta je tu je trebaju i Robijasi razmisljat malo vise a za ostalo sta su uradili sta rade kapa do poda i mani ba politike ,politika je SAMO ČELIK.
Poenta priče je da klub to ne može priuštiti u ovim trenutcima, dok pušta donatorske utakmice protiv Zrinjskog. Znači donatorske za utakmicu gdje nije korona pa stadion zatvoren, a u istom trenutku ti navijači izbiju sav taj prihod od ulaznica.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑21 dec 2023, 09:58Nekad me bas iznenadis razmisljanjem. Nije poenta duga Rudara iz Kaknja, poenta je da je Rudar duzan uplatiti 10000 KM iako i nema navijaca. Znaci da nisu navijaci jedini koji nabijaju kazne klubu. Ocigledno ima i drugih stvari koje se kaznjavaju.Truhlo je napisao/la: ↑21 dec 2023, 08:12Porediš Rudar Kakanj koji je na nuli i Čelik koji se čupa iz milionskog minusa. Kada se usere, onda se čupa, nema opravdanja za 30 000 KM kazni u 4 mjeseca.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑20 dec 2023, 23:47
Niko ne spori iznos. Samo dramite oko Robijasa. Kazne ce biti placene. Nego, koji su to navijaci Rudara iz Kaknja? Znaci da ovih 12500 ne ide na dusu samo Robijasa.
Rudaru je većina kazne otišla zbog trenera koji je napao službena lica, najmanji iznos su tu napravili navijači. Neuporediva dva kluba.
Evo i @maršal objasnio. Šteta je puno veća od tih 30 000. Koliko ljudi će razmisliti o donaciji koja ne ide na oporavak kluba nego na prohtjeve 200 ljudi.
I da naše sve kazne su zbog navijača, nije ni jedna zbog propusta u organizaciji.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Jest puno i trebalo da se izgubi povjerenje, dok je SDA godinama harala i unistavala klub i uzivala povjerenje navijaca.
Zasto se i zapad ne organizuje? Do 5000 je kazna za ubacivanje predmeta na teren. Sad ne znam tacno koliko smo dobili za to.
Helem nejse, stvarno glupa rasprava. Kazne su tu. Robijasi ce pare skupiti i uplatiti u klub kao i do sad sto su radili.
Zasto se i zapad ne organizuje? Do 5000 je kazna za ubacivanje predmeta na teren. Sad ne znam tacno koliko smo dobili za to.
Helem nejse, stvarno glupa rasprava. Kazne su tu. Robijasi ce pare skupiti i uplatiti u klub kao i do sad sto su radili.
Celik!3,2,2.
Neznam htjeo sam napisati nesto i tad protiv transparenta Jevrejska **** ,al necu. Glupo mi. Neko ce me razumjeti pogresno. Iz aviona se vidilo da ce te to kostati ali digli su transparent sad nek sakupe pare kako znaju i umiju . Nek budu mangupi na depu i novcaniku . Ne na transparentu
-
- Kontakt:
Pojedinci ovdje ne zasluzuju bolje od Olguna i Kasumovica, Robijasi su prvi red odbrane ovog grada i kluba opcenito. Bez navijaca klub ne bi ni postojao. Uvjeren sam da u drugom dijelu sezone nece biti kazni zbog pirotehnike, te da ce navijaci skupiti iznos za platiti ovu kaznu
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
AMEN!BatistutA19 je napisao/la: ↑21 dec 2023, 11:20Citam saopstenje Robijasa da ce oni skupljat za kaznu to je za respekt veliki ali nema sanse i da skupe a i da skupe zar nije onda bolje donirat klubu ili te novce preusmjerit da obnovis nesto neki trans novi ili bilo sta.Onda opet kazu nista ne rade pojedinacno nego svi odluce pa imali onda iko razuman transeve bez politike mislim ti nesto stavit Izrael a svi znamo ko je Izrael i ko podrzava i rijesavat nesto sto Amerika ne moze rijesit i istac trans od neke grupe za koju u Europi malo ko da je cuo.Mislim totalna glupost ,ok baklje da su bile kazna par hiljada ali ovo je besmisleno ,mogli 2 veznjaka dovest do kraja sezone.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Odmah si za olguna i kasumovića ako napišeš da je teret klubu bezvezna obaveza od 30 000 u trenutku dok otplaćuje petocifren iznos prema povjeriocima koji su stavili blokadu, sa kojima je potpisan reprogram.
Neće se ni trećina novca skupiti, nego će klub morati rezati troškove, pa možda ne bude priprema, možda ne dočekamo ni jedno novo ime u rosteru. Živi bili pa vidjeli.
Neće se ni trećina novca skupiti, nego će klub morati rezati troškove, pa možda ne bude priprema, možda ne dočekamo ni jedno novo ime u rosteru. Živi bili pa vidjeli.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Ma glupost ziva. Dignes transparet minutu a dobijes kaznu 17000km i optuzbu za rasizam. Sta si dokazao?
Me necu da pisem. Boli mi tuki. Za te pare si mogao isfinasirat sva preostala gostovanja jbt .
Me necu da pisem. Boli mi tuki. Za te pare si mogao isfinasirat sva preostala gostovanja jbt .
Robijaši nisu obična klasična navijačka grupa. To je ekipa koji su članovi kluba, to su momci koji uzimaju učešće u najvišem klupskom organu - skupštini kluba. Zato se dobro mora razmisliti prije nego što se krene u bilo kakvu akciju, jer taj core od 200 ljudi vuče i diktira tempo za ostale simpatizere. Drugo, ta ekipa ima crno na bijelo uvide u finansijske izvještaje, prihode i rashode kluba i ne treba biti neki mozak pa vidjeti koliko je učešće tih 30k u budžetu kluba.
@allguns navodim ti primjer akcije čišćenja stadiona, teško je privući masu za takvu akciju, ali pogotovo za akciju da doniraš sredstva da bi se platile kazne. To ni jedan simpatizer neće dočekati sa oduševljenjem.
Valjda je u cilju svima što brži oporavak kluba, a ne da se usporava oporavak i prolongira za 3 mjeseca zbog yebenih kazni. Robijaši jesu temelj kluba, ali za dalju izgradnju i rast kluba trebaju podršku simpatizera, a ta podrška neće narasti usporavanjem oporavka kluba.
Neću više na ovu temu, nadam se da će se skupiti pristojan iznos i da klub neće morati žrtvovati druge stvari zbog tih kazni.
@allguns navodim ti primjer akcije čišćenja stadiona, teško je privući masu za takvu akciju, ali pogotovo za akciju da doniraš sredstva da bi se platile kazne. To ni jedan simpatizer neće dočekati sa oduševljenjem.
Valjda je u cilju svima što brži oporavak kluba, a ne da se usporava oporavak i prolongira za 3 mjeseca zbog yebenih kazni. Robijaši jesu temelj kluba, ali za dalju izgradnju i rast kluba trebaju podršku simpatizera, a ta podrška neće narasti usporavanjem oporavka kluba.
Neću više na ovu temu, nadam se da će se skupiti pristojan iznos i da klub neće morati žrtvovati druge stvari zbog tih kazni.
-
- Kontakt:
U prethodne 3 godine, čak i ako se izuzmu akcije 12. igrača, članstva itd. Robijaši kao udruženje građana su klubu donirali preko 30 hiljada, a mnoge koji ovdje seru ne vidim ni na ovom spisku 12. igrača foruma.JonSnow je napisao/la: ↑21 dec 2023, 11:33AMEN!BatistutA19 je napisao/la: ↑21 dec 2023, 11:20Citam saopstenje Robijasa da ce oni skupljat za kaznu to je za respekt veliki ali nema sanse i da skupe a i da skupe zar nije onda bolje donirat klubu ili te novce preusmjerit da obnovis nesto neki trans novi ili bilo sta.Onda opet kazu nista ne rade pojedinacno nego svi odluce pa imali onda iko razuman transeve bez politike mislim ti nesto stavit Izrael a svi znamo ko je Izrael i ko podrzava i rijesavat nesto sto Amerika ne moze rijesit i istac trans od neke grupe za koju u Europi malo ko da je cuo.Mislim totalna glupost ,ok baklje da su bile kazna par hiljada ali ovo je besmisleno ,mogli 2 veznjaka dovest do kraja sezone.
...i isto toliko izbili za jednu utakmicu.PonosniSmogovci je napisao/la: ↑21 dec 2023, 12:27U prethodne 3 godine, čak i ako se izuzmu akcije 12. igrača, članstva itd. Robijaši kao udruženje građana su klubu donirali preko 30 hiljada, a mnoge koji ovdje seru ne vidim ni na ovom spisku 12. igrača foruma.JonSnow je napisao/la: ↑21 dec 2023, 11:33AMEN!BatistutA19 je napisao/la: ↑21 dec 2023, 11:20Citam saopstenje Robijasa da ce oni skupljat za kaznu to je za respekt veliki ali nema sanse i da skupe a i da skupe zar nije onda bolje donirat klubu ili te novce preusmjerit da obnovis nesto neki trans novi ili bilo sta.Onda opet kazu nista ne rade pojedinacno nego svi odluce pa imali onda iko razuman transeve bez politike mislim ti nesto stavit Izrael a svi znamo ko je Izrael i ko podrzava i rijesavat nesto sto Amerika ne moze rijesit i istac trans od neke grupe za koju u Europi malo ko da je cuo.Mislim totalna glupost ,ok baklje da su bile kazna par hiljada ali ovo je besmisleno ,mogli 2 veznjaka dovest do kraja sezone.
-
- Kontakt:
Robijaši su ponos grada i tako ce i ostati. Ja im samo zamjeram onu parolu protiv Zrinjskog i tu su trebali da budu malo pametniji i da tako nesto ne rade direktno na stadionu. Mogli su van stadiona i klub ne bi dobio kaznu, ako nista siguran sam da ce iz te greske izvuci pouke i da ubuduce slicnih stvari nece biti. Znaci krajem januara krecemo s pripremama, mislim da nece biti nekih pojacanja, mozda jedan igrac da dođe, vratit ces ove s posudbe, zadrzati kostur ekipe i uz dvojicu juniora iznijeti proljetni dio prvenstva. Nema potrebe za dovodjenjem skupih igraca, kada vec imamo priliku promovisati i gurati mlađe igrace ovo je idealna prilika jer kada se budemo borili za ulazak u Premijer ligu, to ce biti vise od pola igraac sa strane, to je realnost.
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

Lista najboljih strijelaca Omladinske lige BiH - Centar 2.
Alen Muminović 15 utakmica 32 gola. Drugi najbolji strijelac Rudara iz Kaknja ima tek 4 postignuta gola.
Hamza Delić (2006.) 13 utakmica 26 gola.
Naš Benjamin Ahmetspahić na 3. poziciji.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ok, znaci na 0 su? Zasto onda serete gdje ce ko trositi svoje pare? Ja svim nasim navijacima zamjeram jedino sto ne dolaze na utakmice, a to hoce li neko ostaviti 50 ili 500 KM klubu je njegova stvar. Jedina obaveza biti clan i ici na utakmice. Sve preko toga je bonus. Naravno, hvala svima onima koji izdvajaju vece sume, bez toga nas klub ne bi bio isti, ali nije nase pravo da odredjujemo koliko ce ko trositi na Celik.Celicni je napisao/la: ↑21 dec 2023, 13:44...i isto toliko izbili za jednu utakmicu.PonosniSmogovci je napisao/la: ↑21 dec 2023, 12:27U prethodne 3 godine, čak i ako se izuzmu akcije 12. igrača, članstva itd. Robijaši kao udruženje građana su klubu donirali preko 30 hiljada, a mnoge koji ovdje seru ne vidim ni na ovom spisku 12. igrača foruma.
Celik!3,2,2.
-
- Kontakt:
... i isto toliko će i donijeti opet.Celicni je napisao/la: ↑21 dec 2023, 13:44...i isto toliko izbili za jednu utakmicu.PonosniSmogovci je napisao/la: ↑21 dec 2023, 12:27U prethodne 3 godine, čak i ako se izuzmu akcije 12. igrača, članstva itd. Robijaši kao udruženje građana su klubu donirali preko 30 hiljada, a mnoge koji ovdje seru ne vidim ni na ovom spisku 12. igrača foruma.
A još vrijednije što će vam donijeti jeste da imate o ćemu pisati na ovom forumu jer da nema njih...
Znači svaki donator, ko je donirao klubu, može izbiti istu tu sumu novaca i na 0 je? Lagano na stadion, pa odvaliti par komada stolica u doniranom iznosu. Ide se iz krajnosti u krajnost.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑21 dec 2023, 14:09Ok, znaci na 0 su? Zasto onda serete gdje ce ko trositi svoje pare? Ja svim nasim navijacima zamjeram jedino sto ne dolaze na utakmice, a to hoce li neko ostaviti 50 ili 500 KM klubu je njegova stvar. Jedina obaveza biti clan i ici na utakmice. Sve preko toga je bonus. Naravno, hvala svima onima koji izdvajaju vece sume, bez toga nas klub ne bi bio isti, ali nije nase pravo da odredjujemo koliko ce ko trositi na Celik.Celicni je napisao/la: ↑21 dec 2023, 13:44...i isto toliko izbili za jednu utakmicu.PonosniSmogovci je napisao/la: ↑21 dec 2023, 12:27
U prethodne 3 godine, čak i ako se izuzmu akcije 12. igrača, članstva itd. Robijaši kao udruženje građana su klubu donirali preko 30 hiljada, a mnoge koji ovdje seru ne vidim ni na ovom spisku 12. igrača foruma.
Pretjeralo se sa kaznama i treba biti čovjek pa prihvatiti kritiku ljudski, jer je osnovana i jer je u interesu kluba. Nekako ovim ulaskom u prvu ligu kao da nas je sve resetovalo i kao da se završilo sa oporavkom kluba, tako se barem većina ponaša, a daleko smo još od potpunog oporavka...
Kada se bude napadala PL i punio stadion pristojno, pali brate nek gori istok i zapad, malo više osjećaja za trenutne prioritete i interese kluba ne bi škodilo.
@ponosni da nema robijaša klub bi u mezaru bio, niko ne spori. Isto tako da nema simpatizera koji guraju ovu priču uz robijaše, klub bi se valjao u blatu kantonalne lige i ne bi mogao finansirati ni drugu ligu centar.
Tako je, zato prije nego što su planirali napraviti nešto trebali su prvo sakupiti 30 k da nebi klub trošio svoje pare, a ne da sad klub troši, a kada urade tako onda možeš reci da troše svoje pare, ovako troše pare kluba.Mogo si vidjeti u izvještaju sta je klubu tačno 30k, a tako i oni, a vjerujem da njim deset nije pročitalo izvješaj.Svaka marka nam je sad bitna.Jel znaš kakvog si igrača izbio?Kolki ti je sad prosjek plate igrača, imamo svi izvještaj možemo vidjeti, a za 30 k si mogao znaš kakvog igrača dovesti i to da ga zadržiš godinu dana, gdje bi izašao sa platom od 2 500 KM.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑21 dec 2023, 14:09Ok, znaci na 0 su? Zasto onda serete gdje ce ko trositi svoje pare? Ja svim nasim navijacima zamjeram jedino sto ne dolaze na utakmice, a to hoce li neko ostaviti 50 ili 500 KM klubu je njegova stvar. Jedina obaveza biti clan i ici na utakmice. Sve preko toga je bonus. Naravno, hvala svima onima koji izdvajaju vece sume, bez toga nas klub ne bi bio isti, ali nije nase pravo da odredjujemo koliko ce ko trositi na Celik.Celicni je napisao/la: ↑21 dec 2023, 13:44...i isto toliko izbili za jednu utakmicu.PonosniSmogovci je napisao/la: ↑21 dec 2023, 12:27
U prethodne 3 godine, čak i ako se izuzmu akcije 12. igrača, članstva itd. Robijaši kao udruženje građana su klubu donirali preko 30 hiljada, a mnoge koji ovdje seru ne vidim ni na ovom spisku 12. igrača foruma.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.