NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

Convicts
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Convicts » 21 dec 2023, 19:33

Protiv Stupčanice napravite 50.000 KM kazne zbog glupe pirotehnike!
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 21 dec 2023, 19:58

PonosniSmogovci je napisao/la:
21 dec 2023, 19:29
https://sportsport.ba/fudbal/zbog-upotr ... koj/335439

I da ne tražim ostale linkove kakve i kolike kazne navijači ozbiljnih evropskih klubova prave.

Samo kod nas gospoda koja izdvoji 14KM mjesečno i dođe na zapad izjebe mrtve djeci, a onda ode nazad kući pod ženina naređenja uzima sebi za pravo nešto pričati.

**** DEBILI!
Nisi realan života mi. Kolike budžete klubovi iz Njemačke imaju u poređenju sa nama? Izvini brate, ali ovo ovo što pišeš je glupost žešća.

Čelikova kazna od 30 000 je 5% prihoda koje je klub generisao u 9 mjeseci. Ova najveća kazna u Njemačkoj nije ni 1% budžeta Mainza. Zato su frustracije, jer svi dobro znamo koliko je klubu teško ispratiti sva dugovanja i servisirati sve tekuće obaveze.
The average player salary in 1. FSV Mainz 05 is €688,333 and the yearly wage bill for all the players combined is €20,650,000. Which makes them the 15th highest paying club in the Bundesliga.
Na plate igrača troše 20M, tako da je ova kazna kao Čeliku kazna od 500KM.

Tebi na dušu ovo nazivanje debilima jer većinu više zanima dugoročna stabilnost kluba od yebene pirotehnike.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

PonosniSmogovci
Kontakt:

Post Postao/la PonosniSmogovci » 21 dec 2023, 20:35

To je jedno kolo truhlo, naberu oni na i preko 10% budžeta.

A na kraju krajeva, pričaš o oporavku kluba ljudima koji su iznijeli ideju i nosit će je dok ne budemo prvaci.

NavojKontra5491
Kontakt:

Post Postao/la NavojKontra5491 » 21 dec 2023, 20:45

Evo mi cemo skupit za kaznu hajde i vi skupite donirajte klubu isti iznos, pljuvanje grupe je neprihvatljivo i forum nije mjesto da se razglaba o grupi

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 21 dec 2023, 20:49

21 dec 2023, 20:35
Ja jedno, ti drugo. Je li naš klub može priuštiti u ovom trenutku te iznose? Među prvima si komentarisao izvještaj, znam da prelistaš, još smo brate na staklenim nogama kao klub, još puno pure mora da se jede da bi mogli paliti i pržiti 5, 10% klupskog budžeta.

Stalno ponavljam, strpljenje, daj da svi skupa izguramo još pola godine, da klub skine ove okove iz prošlosti, pa onda naredne sezone kada se bude napadala PL neka gori svako kolo. Luksuz je paliti u ovoj sezoni i onaj tanak prihod od ulaznica umjesto u kasu kluba da ide u kasu saveza.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 21 dec 2023, 21:21

NavojKontra5491 je napisao/la:
21 dec 2023, 20:45
Evo mi cemo skupit za kaznu hajde i vi skupite donirajte klubu isti iznos, pljuvanje grupe je neprihvatljivo i forum nije mjesto da se razglaba o grupi
Pljuvanje jest neprihvatljivo, ali kritika NIJE I NE SMIJE BIT, a većina onog što se piše je opravdana kritika.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

PonosniSmogovci
Kontakt:

Post Postao/la PonosniSmogovci » 21 dec 2023, 21:41

NavojKontra5491 je napisao/la:
21 dec 2023, 20:45
Pošteno Robija će skupiti 30 hiljada, nek ovi pljuvači s foruma skupe 300.

PonosniSmogovci
Kontakt:

Post Postao/la PonosniSmogovci » 21 dec 2023, 21:49

Truhlo je napisao/la:
21 dec 2023, 20:49
21 dec 2023, 20:35
Ja jedno, ti drugo. Je li naš klub može priuštiti u ovom trenutku te iznose? Među prvima si komentarisao izvještaj, znam da prelistaš, još smo brate na staklenim nogama kao klub, još puno pure mora da se jede da bi mogli paliti i pržiti 5, 10% klupskog budžeta.

Stalno ponavljam, strpljenje, daj da svi skupa izguramo još pola godine, da klub skine ove okove iz prošlosti, pa onda naredne sezone kada se bude napadala PL neka gori svako kolo. Luksuz je paliti u ovoj sezoni i onaj tanak prihod od ulaznica umjesto u kasu kluba da ide u kasu saveza.
Brate Robija će svoj čejf platit. Sigurno je bolje da se ta sredsva doniraju i da se iskoriste npr. za vraćanje kamate ITCu ali šta je tu je. To je navijačko, mi smo veliki klub koji se mora nositi s tim. Hvala Bogu pa imamo itekako kodeksovanu generaciju koja je svjesna šta radi i od početka bila spremna da se suoči s posljedicama.

@JonSnow uredu je da kritiku daju forumaši koji su tu dugo godina i na pravoj strani ali me nervira kad sebi za pravo uzimaju da komentarišu debili koji su prije 3g zagovarali gašenje, stečaj i tako slično, a ovdje su se pojavili u 1. ligi FBiH.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 21 dec 2023, 23:02

Kritika nije pisanje svakakvih imena ili lazi o tome koliko je zapad kupio ulaznica za polusezonu u cilju omalovazavanja juga.

I nema potrebe za kritikom. Niko nije ocekivao onakvu kaznu i nije realna kazna. Momci su uvijek tu za klub. Svjesni sta znaci svaka marka. Greska se desila, ali sta bi sad. Zivot ide dalje.
Celik!3,2,2.

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 21 dec 2023, 23:52

AllGunsBlazing je napisao/la:
21 dec 2023, 23:02
Kritika nije pisanje svakakvih imena ili lazi o tome koliko je zapad kupio ulaznica za polusezonu u cilju omalovazavanja juga.

I nema potrebe za kritikom. Niko nije ocekivao onakvu kaznu i nije realna kazna. Momci su uvijek tu za klub. Svjesni sta znaci svaka marka. Greska se desila, ali sta bi sad. Zivot ide dalje.
Hices ooet da ti napisem ako neznas racunat idi na kluosku stranicu pa sracunaj
1900 ulaznica jug ×5km nek je 10 000km a nije
ZAPAD 16000 ulaznica ×7km preko 110 000km
To je podatak od Klisa na ovamo do Buducnosti pa ti i ovo obori i omalovazavaj taj neki zapad

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 22 dec 2023, 06:01

convict35 je napisao/la:
21 dec 2023, 23:52

To je podatak od Klisa na ovamo do Buducnosti pa ti i ovo obori i omalovazavaj taj neki zapad
Jok bolan jačih je njihovih 10000 km vec od zapada 100000 !!! To je njihova logika,važniji je jedan s juga koji udje dzabe na stadion vec 5 ljudi sa zapada koji plate karte!!! Tako razmislja cijeli jug!!! Vidis nisam ni znao da je zapad vise kazni napravio neg jug,valjda se to bolje vidi s juga! Ko je napiso parolu ,odobrio,digo je nek i plati pare! A sabrat ce malo morgen 30000 ikad,vec je klub popušio 500 članova! Nego opet nek se proslavi neki rodzendan neke podgrupe od podgrupe od grupe😂 protiv Stupčanice!!!
::::SAMO ČELIK::::

Gradaaa
Kontakt:

Post Postao/la Gradaaa » 22 dec 2023, 06:38

Da mi je znat samo gdje su bili ovi sto pricaju protiv juga kad se Čelik trebo ugasit. Sve neki mangupi na forumu, zna se gdje treba biti mangup. Ljudi sa juga su spasili klub i to vam je to. Momci sa juga su zrtvovali svoje poslove, porodice da bi mi sad komentarisali. Ovaj sto pise da se na jug dzaba ulazi bujrum malo na stadion pa tamo tako komentarisi. Ljudi hoce da budu mangupi i da komentarisu, a ni imena nemaju.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 22 dec 2023, 07:25

Covjek napise "u polusezoni" i onda kaze od Klisa pa do sad. Racuna i prijateljske gdje je i bio samo otvoren zapad. :mrgreen:

I onda mi pricamo o kritici?
Celik!3,2,2.

PonosniSmogovci
Kontakt:

Post Postao/la PonosniSmogovci » 22 dec 2023, 10:05

Pa jesu li debili ili nisu.

nicaze95
Kontakt:

Post Postao/la nicaze95 » 22 dec 2023, 10:39

zamorano je napisao/la:
22 dec 2023, 06:01
convict35 je napisao/la:
21 dec 2023, 23:52

Jok bolan jačih je njihovih 10000 km vec od zapada 100000 !!! To je njihova logika,važniji je jedan s juga koji udje dzabe na stadion vec 5 ljudi sa zapada koji plate karte!!! Tako razmislja cijeli jug!!! Vidis nisam ni znao da je zapad vise kazni napravio neg jug,valjda se to bolje vidi s juga! Ko je napiso parolu ,odobrio,digo je nek i plati pare! A sabrat ce malo morgen 30000 ikad,vec je klub popušio 500 članova! Nego opet nek se proslavi neki rodzendan neke podgrupe od podgrupe od grupe😂 protiv Stupčanice!!!
covjece djelis navijace hahaha nismo srbi prijatelji svi smo jednoo.
Ja sam nekad na zapadu nekad na jugu u koju grupu ja spadam

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 22 dec 2023, 10:42

Sve sto u ovom trenutku pravi stetu klubu je greska. I ja sam za to da gori plamen baklje na stadionu, jer dok je baklje i ta navijacka strast ima neku posebnu vrijednost, ali u ovakvoj situaciji svedes na mjeru i maksimalno minimiziras stetu kad se klub vadi iz go.vana. Klub uvijek na prvo mjesto. Posebno ovo s parolom je bas teska havarija. Pravi stetu i po pitanju finansija i po pitanju morala kod mnogih ljudi i ne ide forsirati zarad nekog cejfa po svaku cijenu. Samo se stvara kontraefekat, a opravdavanje jos vise skodi. Medjutim, dzaba govoriti, ili ce skontati ili nece.

I kako sad nekom napisati uclani se u klub kad se opravdava ucinjena steta za klub. Znaci ljudi ce dati, a neko ce opet praviti stetu u presudnim trenucima kad klub treba da stane na zdrave noge. Ne ide to raditi, trebaju svi imati isti cilj, prvo da svi zajedno poguramo klub ka svom oporavku i stabilizaciji. Doce vrijeme kad ce stadion da gori, ali treba se sad jos koju sezonu podrediti tom cilju u interesu kluba. Zar je to tesko prihvatiti?!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 22 dec 2023, 11:03

22 dec 2023, 07:25
Covjek napise "u polusezoni" i onda kaze od Klisa pa do sad. Racuna i prijateljske gdje je i bio samo otvoren zapad. :mrgreen:

I onda mi pricamo o kritici?
Ovako brate da ti ipak kazem koliko sam realan u racunici ovih podataka.
Prijateljskw utakmice sam djelio na pola pola dodavao sam i zapadu i jugu tako da pises nesto samo da bi napisao.
Niko ne pljuje robijase i njihov doprinos klubu i ja sam dopprinosio i sad i prije 25godina i ja sam djete juga ali isto takk sam dovoljno zrel i realan da mogu razlucit sta je dobro a sta lose za klub ,greska je ucinjena i treba priznat i to je to,branit nesto ovako je samoubistvo.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 22 dec 2023, 11:23

Pa gresku su davno priznali. I opet je greska veca zato sto je Savezu u tom trenutku dosla kazna koju su oni samo dalje proslijedili. U "normalnoj" situaciji uopste ne bi toliko kostalo. Samo ima razlike izmedju "napravili su gresku" i "debili, kreteni".

Da zavrsimo ovu raspravu jer stvarno dalje nema smisla. Svaki navijac doprinosi klubu. Greske se desavaju. Bice opet bakljadi. Skupit ce se i pare. Zivot je lijep. Robijasi, Zenica i Celik.
Celik!3,2,2.

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 22 dec 2023, 12:34

Vama jos tema ta pa et da dodam jos,Robija kapa do poda za sve do sad i sam sam bio pripadnik Juga i znam sta je Jug ali brate kad je derbi zapali 100 baklji uzivaj napravi ambijent to je navijacka strast ,mani ba politike,ratova,Izraela, nit sta pomogo nit te ko cuo nit koga zanimas.
To nije kazna od saveza to je kazna od UEFE jer smo prijavljeni a svi znamo ko je Izrael ko ga podrzava a savez samo procito kaznu.
Za bakljadu uvijek kad je derbi nek gori sve ali za glupe nepotrebne parole nisam nikad.
Bilo sta je bilo idemo dalje i Robija treba prihvatit kritiku i savjet savjet i svi smo mi Robija u gostima pogotovo kad se ode nekad i politika mora bit SAMO ČELIK !!

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 22 dec 2023, 12:40

22 dec 2023, 11:23
Pa gresku su davno priznali. I opet je greska veca zato sto je Savezu u tom trenutku dosla kazna koju su oni samo dalje proslijedili. U "normalnoj" situaciji uopste ne bi toliko kostalo. Samo ima razlike izmedju "napravili su gresku" i "debili, kreteni".

Da zavrsimo ovu raspravu jer stvarno dalje nema smisla. Svaki navijac doprinosi klubu. Greske se desavaju. Bice opet bakljadi. Skupit ce se i pare. Zivot je lijep. Robijasi, Zenica i Celik.
Ma to je bolan drug kazna od UEFE kakav ba savez i drugi put uradi to dobices 50 000 ko reprezentacija pa ti pisi o Izraelu a najgore Zrinjski je za nas Barselona nikakav konkurent nam nije .Zna se ko je Izrael ko ga podrzava,da si 500 baklji zapalio ne bi bilo ni pola kazne.
Bakljade uvijek kad je derbi a politika i ratovi mani ba.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.