FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
50%
Prolazak u Play off
37
21%
Grupnu fazu
51
29%

Ukupno glasova: 175

eccehomo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la eccehomo » 22 dec 2023, 10:00

jurisicduska je napisao/la:
21 dec 2023, 22:20
insimadop je napisao/la:
21 dec 2023, 21:18
Arnelv52 je napisao/la:
21 dec 2023, 20:04
Menalo meni liči na još jednog igrača koji će doći na velika vrata a pokazati neće ništa.
Iskreno ne očekujem puno od njega, ali kad god je to bilo tako, taj igrač me često pozitivno iznenadio.. nadajmo se da će i sada biti tako
Menalo je igracina. Ne znam fkt ako imalo pratite fudbal , kako možete sumnjati u kvalitet Menala. Menalo je igracina vanserijska.
Tako je druže. On je svemirski brod za sva naša krila (Hasić po vokaciji svakako nije krilo), plus što može igrati i lijevo i desno. Kakve Penerande i Qurci i palci, e čuj pojedinima je i Anđušić igrač i, kao, sumnjaju u Menala. A šta znamo, možda Rožman konta Hasića koristiti na toj famoznoj desetki.
Ako nije previše skup molim Boga da ga dovedu.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 22 dec 2023, 10:26

eccehomo je napisao/la:
22 dec 2023, 10:00
insimadop je napisao/la:

Iskreno ne očekujem puno od njega, ali kad god je to bilo tako, taj igrač me često pozitivno iznenadio.. nadajmo se da će i sada biti tako
Menalo je igracina. Ne znam fkt ako imalo pratite fudbal , kako možete sumnjati u kvalitet Menala. Menalo je igracina vanserijska.
Tako je druže. On je svemirski brod za sva naša krila (Hasić po vokaciji svakako nije krilo), plus što može igrati i lijevo i desno. Kakve Penerande i Qurci i palci, e čuj pojedinima je i Anđušić igrač i, kao, sumnjaju u Menala. A šta znamo, možda Rožman konta Hasića koristiti na toj famoznoj desetki.
Hasić je ovdje do juna, tako da se desetka mora dovesti.

JVVVST
Kontakt:

Post Postao/la JVVVST » 22 dec 2023, 10:28

Bosniak10 je napisao/la:
22 dec 2023, 08:59

Dabogda sljedeći transfer bio €10m
ti bas hoces da povracamo ovdje. **** te on a i ti njega.
Ja volim volim volim samo tebe...

BŽKŠ

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 22 dec 2023, 10:29

Baš me zanima koliko je puta u karijeri Hasić igrao desetku ?

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 22 dec 2023, 10:29

"Hasić po vokaciji svakako nije krilo"

Ajdin ništa drugo u životu nije ni igrao već desno krilo

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 22 dec 2023, 10:40

eccehomo je napisao/la:
insimadop je napisao/la:

A sta je Hasic hajd nam otkrij? Nikad nista u karijeri nije igrao nego krilo. I to 99% desno krilo. Mozda je u kadetima odigrao AM koju utakmicu.
To sto ga forumski strucnjaci vide na AM iz nekog razloga samo njima znanog.. To je druga prica!

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 22 dec 2023, 11:05

eccehomo je napisao/la:
insimadop je napisao/la:

Meni se cini da Rozman nikog ne konta na desetki jer covjek gura 4-3-3 u 90% slucajeva
90!

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 22 dec 2023, 11:24

Cora1946 je napisao/la:
22 dec 2023, 11:05
eccehomo je napisao/la:

Meni se cini da Rozman nikog ne konta na desetki jer covjek gura 4-3-3 u 90% slucajeva
Ove jeseni nismo nikog od jačih ekipa pobjedili, kad smo počeli u toj formaciji, bez klasične desetke.
Zadnja izmjena: Lucas, dana/u 22 dec 2023, 11:50, ukupno mijenjano 1 put.

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 22 dec 2023, 11:47

SamoDaKazeem je napisao/la:
21 dec 2023, 22:53
Dal je najbolji ofanzivni igrač kojeg je Sarajevo izbacilo nakon Alena Škore,a ponašanje navijača Sarajeva je samo pokazatelj koliko se isti slabo razumiju u fudbal.
Niko nikad nije rekao da je los igrac ili da nije potencijal.. ali njegovo kurcevito ponasanje je nerviralo vecinu navijaca i nek je otiso sto dalje od naseg kluba. Njegova igra se svodila na to da on izvuce najbolje za sebe kao pojedinca bez obzira na ekipu. Sretno mu u Rizesporima :stop:

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 22 dec 2023, 12:15

belosevic23 je napisao/la:
22 dec 2023, 11:47
Dal je najbolji ofanzivni igrač kojeg je Sarajevo izbacilo nakon Alena Škore,a ponašanje navijača Sarajeva je samo pokazatelj koliko se isti slabo razumiju u fudbal.
Niko nikad nije rekao da je los igrac ili da nije potencijal.. ali njegovo kurcevito ponasanje je nerviralo vecinu navijaca i nek je otiso sto dalje od naseg kluba. Njegova igra se svodila na to da on izvuce najbolje za sebe kao pojedinca bez obzira na ekipu. Sretno mu u Rizesporima :stop:
Šta je **** ponašanje?To što nekad nije nekom dodao loptu,a forumski puk smatrao da je trebao?
Koliko sada imamo sebičnih igrača pa ne vidim da im se kaće gnusni epiteti!?
Dečko je okomit, jača strana mu je završnica,ne pas.To mu je kvalitet i logično da ide direkt na go.
Sretno mu i ja kažem,a do tad ćemo gledati bekove, stopere,golmane...jer zaboga kako istrpiti tako **** ofanzivca koji da 8 golova i 4 asistencije sa svojih dvadesetak godina.Stvarno nema smisla.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 22 dec 2023, 12:22

Frajko je toliko okomit bio da sa 60m vidi samo gol, a pri izgubljenoj lopti ne daj Boze vratiti se bar do centra pa ista u defanzivi napraviti. Jos na to sve kad dodas oca budaletinu koji je svakako imao velikog uticaja na njega.. Sretno njemu i sto dalje od nas
1946-1987

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 22 dec 2023, 12:28

Kod Menala ima i druga strana medalje:

- prostor bivše Jugoslavije od raspada Austrougarske do danas nikad nije dao dobrog krilnog igrača. Naši krilni igrači su ili krilni plejmejkeri, na to bi izašao eventualni njegov transfer, ili igrači koji rade za druge ili igrači koji pokušavaju iz okolnosti izvući najviše (lopovi na terenu) al' sve je to tanko. Generalno naš prostor nije taj gdje se treba tražiti kvalitetno krilo. Čak i škola Dinama Zagreba za sve ove godine sve je izbacila samo još nije dobrog bočnog igrača.

- kad se i pojavi dobar krilni igrač sa naših prostora on je okretan, agilan, brz sa 21. godinom. Sa 25. njegovo tijelo već počne da se mijenja, gubi brzinu i on svoju igru polako počne da prilagodjava. Bojim se da bi se i taj transfer na to sveo.

- do prije dvije sezone Menalo se selio u ligu petice. Od Bologne do bosanske lige u samo dvije sezone je alarm da sebi postavimo pitanje u kakvom psihološkom stanju je taj igrač. Da je on ove sezone otišao u Osjek i da je tamo kao standardan do sada imao 5 golova i 4 asistencije pa ni po muke. Neka dodje. Ovako će ispast da ćemo mi biti taj klub koji će morat da zaustavlja njegovo propadanje.

Eto, to su tri glavna razloga zašto ga ja ne bih uzeo.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 22 dec 2023, 12:48

Postujem i uvazam argumente @arnel, ali druze gdje je Dinamo gdje smo mi? Ovdje igraci iz drugog i treceg HNL-a ubijaju. Menalo je zvijer, jos je uz to dobar, karakteran, kulturan momak, patriota, pravi profesionalac. Nije neko ko ce doci ovdje da uzme pare, cuga po klubovima i nesto odigra rekreativno. Meni jos uvijek nerealno zvuci da on dodje u PLBiH, ali ako postoji mogucnost treba ga dovesti.

Bolivia
Kontakt:

Post Postao/la Bolivia » 22 dec 2023, 12:53

Arnelv52 je napisao/la:
22 dec 2023, 12:28

- prostor bivše Jugoslavije od raspada Austrougarske do danas nikad nije dao dobrog krilnog igrača. Naši krilni igrači su ili krilni plejmejkeri, na to bi izašao eventualni njegov transfer, ili igrači koji rade za druge ili igrači koji pokušavaju iz okolnosti izvući najviše (lopovi na terenu) al' sve je to tanko. Generalno naš prostor nije taj gdje se treba tražiti kvalitetno krilo. Čak i škola Dinama Zagreba za sve ove godine sve je izbacila samo još nije dobrog bočnog igrača.
......
A Ivan Perišić je stoper. :kafa:

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 22 dec 2023, 12:55

Nismo mi brate City, pa da pričamo o tim argumentima. Kod nas je Tatar bio najbolji igrač lige, a proglašen flopom u Belupu.

Menalo je dobar momak, profesionalac i jako dobar igrač. Nama bi legao samo tako na krilu. Nadam se da će presuditi ta poveznica s Rožmanom. Koliko sam upućen (ako su tačne informacije), on je završen.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 22 dec 2023, 13:00

Joj onog laznog bosnjaka kakve bljuvotine postavlja. Pisam ga...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 22 dec 2023, 13:02

Arnelv52 je napisao/la:
22 dec 2023, 12:28

- kad se i pojavi dobar krilni igrač sa naših prostora on je okretan, agilan, brz sa 21. godinom. Sa 25. njegovo tijelo već počne da se mijenja, gubi brzinu i on svoju igru polako počne da prilagodjava. Bojim se da bi se i taj transfer na to sveo.

- do prije dvije sezone Menalo se selio u ligu petice. Od Bologne do bosanske lige u samo dvije sezone je alarm da sebi postavimo pitanje u kakvom psihološkom stanju je taj igrač. Da je on ove sezone otišao u Osjek i da je tamo kao standardan do sada imao 5 golova i 4 asistencije pa ni po muke. Neka dodje. Ovako će ispast da ćemo mi biti taj klub koji će morat da zaustavlja njegovo propadanje.

Eto, to su tri glavna razloga zašto ga ja ne bih uzeo.
Olic je bio dobro krilo, kasnije igrao vise spica, tako da si malo fulio.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 22 dec 2023, 13:07

Džajić (bukvalno jedno od najboljih lijevih krila u historiji fudbala), Vladimir Jugović, Mario Stanić, Filip Kostić.. just to name a few.

Malo više se kolega prešao sa konstatacijom, al dobro.. generalno cijeli post ima nekog smisla.
The saddest thing in life is wasted talent.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 22 dec 2023, 13:09

Ma stoji argument da mu je karijera u padu, ali da nije u padu ne bi postojala ni teoretska mogucnost da dodje ovdje, nego bi upravo isao u lige 5 sto spominje kolega. Moramo biti realni.

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 22 dec 2023, 13:12

I Mustafic je isti po tom pitanju,milion bespotrebnih suteva i sebican dosta puta,a jos slabi po statistici od Dala i opet kao dobar vecini.. mi smo od legendi pravili izdajice tako da nista cudno od forumskih strucnjaka.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Dave, Fouzi1, Google Adsense [Bot], Haksss, JavierBosnia, juka55, Lecler, Seipronto, supervizor i 83 gosta.