Do 15/16 godine bio ofenzivac,igrao kao ”desetka” cak ponekad i napadac, zbog toga je puno jak na lopti.soko je napisao/la: ↑17 dec 2023, 20:09To je njegova jaca strana. Fino zna sa loptom, par puta iz teske situacije napravi nesto. Ovo sto on radi je trebalo npr igracima poput Visce da dodju do izrazaja. Te duge lopte gdje ovaj samo utrci.hurem je napisao/la: ↑17 dec 2023, 18:57Nevjerovatna kradja u Amsterdamu kod 2.gola gostiju. Sudije će dobiti suspenziju milion %.
Gledao sam zadnjih 20-ak minuta i Tahirovic je bio odličan s nekoliko okomitih pasova gdje je nakon jednog Ajax imao odličnu situaciju da poveća na 3:1.
Pogledao sam zbog Tahirovica 10 utakmica Ajaxa i ne znam da li sam igdje vidio sebičnije igrace nego u ovom timu.
A Brobbey je mrcina samo takva a tek 21 godina. Preopasan igrač.
Samo bez lopte tanko, opet pada, pokusava da klizeci lopte uzme i profula i loptu i igraca. Meni se cini da je on bas kod drugog gola klizeci loptu promasio.
Mlad je, moze se to popraviti.
Benjamin Tahirović
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
Sindikat12
- Kontakt:
Re: Benjamin Tahirović
Protiv Bodø/Glimta u konferencijskoj ligi igraju.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Baksuzi ce iz kupa ispasti od cetvrtoligasa...
Edit: Evo izjednacise u 88 min. Benjamin 2 asistencije.
Ispadose na kraju
Edit: Evo izjednacise u 88 min. Benjamin 2 asistencije.
Ispadose na kraju
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Bazinga12345
- Kontakt:
Jako rijetko ces naci pozitivan komentar za njega, ljudi se bukvalno cude kako je uopste fudbaler 
A kao da je on jedini los bio. Imao je makar 2 asistencije. Citav tim treba biti sramota.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Davidoffgold
- Kontakt:
Koliko vidim on im je jedan od najboljih igraca
Ovi sto ga pljuju malo su nerealni jer su ljuti sto im klub gubi.
Jbg nije do njega, tip ima 95% tacnost dodavanja, dvije velike prilike kreirane i 1,5 asistenciju.....za nekog ko igra na poziciji rodrija on je super ...
Ovi sto ga pljuju malo su nerealni jer su ljuti sto im klub gubi.
Jbg nije do njega, tip ima 95% tacnost dodavanja, dvije velike prilike kreirane i 1,5 asistenciju.....za nekog ko igra na poziciji rodrija on je super ...
Une vie honorable est une vie éternelle
- RollingPaper
- Kontakt:
Ma nije Benjo nista kriv, doso je u najgori Ajax u zadnjih 10 godina
Pljuju sve, ne pljuju samo njega.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
- ASD
- Kontakt:
Biće zanimljivo pratiti prelazni rok Ajaxa. Vjerovatno će Benjo ostati, ali će isto tako skoro pa sigurno dovesti novog zadnjeg veznog. Čitav vezni red bi se mogao promijeniti.
Pa i treba im. Nije on za toga, treba jedan da za njega trci, doda mu loptu a on ce dalje.
- Beduin
- Kontakt:
Kad od cetveroligasa ispadnes u kupu i primis 3 gola, sigurno da odbrana i defanzivna veza treba biti ponajvise kritikovana. Primiti 3 gola od takvog tima covjece, nevjerovatno.
Ajax u ligi ima 3. najbolji napad, sto je odlicno nasoram sezone kakvu igraju. Ali isto tako imaju 11 timova iza sebe za manje primljenih golova, 11 timova od 18 + jedan tim kao i oni primili 30 golova.
Onda shvatis u cemu je problem - odbrana i vezni red, narocito taj defanzivni dio kojem i Tahirovic (ne)doprinosi.
I ja sam misljenja da uz Benjamina treba jedan razbijac, prznica, radilica kako bi i njega rasteretio te pretjerane prazne trke i ganjanja, startova, a gdje bi vise do izrazaja dosla njegova pass igra i protok lopte prema naprijed.
Ajax u ligi ima 3. najbolji napad, sto je odlicno nasoram sezone kakvu igraju. Ali isto tako imaju 11 timova iza sebe za manje primljenih golova, 11 timova od 18 + jedan tim kao i oni primili 30 golova.
Onda shvatis u cemu je problem - odbrana i vezni red, narocito taj defanzivni dio kojem i Tahirovic (ne)doprinosi.
I ja sam misljenja da uz Benjamina treba jedan razbijac, prznica, radilica kako bi i njega rasteretio te pretjerane prazne trke i ganjanja, startova, a gdje bi vise do izrazaja dosla njegova pass igra i protok lopte prema naprijed.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- ASD
- Kontakt:
Taj dio "on će dalje" mu je i problem, zbog tog mislim da ga i kritikuju najviše.
On je zadnji vezni i dovesti će mu konkurenciju sigurno (Mannsverk koji je planiran da bude prva opcija je povrijeđen čitavu polusezonu, a Vos koji je upao kao zamjena najmanje pola polusezone je bio povrijeđen).
Igrač koji je planiran da bude mozak u veznom redu Van den Boomen je takođe povrijeđen.
- Davidoffgold
- Kontakt:
Ocito Benjo nema slifa za klasicnog razbijaca igre. Dobar je ofanzivno, i bolji nego sto smo mislili (makar ja)
Une vie honorable est une vie éternelle
Ima on slifa i za klasičnog razbijaca igre i za distributera lopte, zadnji pas, dobra duel i skok igra...ali za sve to je potrebno "iskustvo"...ne moze preko noći.
Kamaru puta sam do sada ponovio (dosadan sam sam sebi), ali to neki očito ne mogu razumjeti. Momak ima 20 godina i samo ukupno 18,19 utakmica na seniorskom nivou u svojim nogama (kada se saberu sve minute i podijele na 90 minuta)...a igra na najosjetljivijoj poziciji na terenu.
Ali sačekajmo januarski prelazni rok. Ako bude igrao u Ajaxu redovno do baraza, može se nadati startnoj poziciji protiv Ukrajine... Ako bude s klupe ulazio, može se slikati.
Kamaru puta sam do sada ponovio (dosadan sam sam sebi), ali to neki očito ne mogu razumjeti. Momak ima 20 godina i samo ukupno 18,19 utakmica na seniorskom nivou u svojim nogama (kada se saberu sve minute i podijele na 90 minuta)...a igra na najosjetljivijoj poziciji na terenu.
Ali sačekajmo januarski prelazni rok. Ako bude igrao u Ajaxu redovno do baraza, može se nadati startnoj poziciji protiv Ukrajine... Ako bude s klupe ulazio, može se slikati.
- Beduin
- Kontakt:
Upravo to - ISKUSTVO i RUTINA.
Treba mu utakmica u nogama, evo upravo ih ima i to je jedino bitno. Ako prezivi zimski transfer rok u Ajaxu i nastavi dobijati sansu, a Ajax se izdigne iz sivila, onda smo i mi i on na konju.
Samo mu ne zelim nekakve posudbe u slabije klubove iz Holandije ili jos slabije lige jer ti onda moras odigrati vanserijsku sezonu da bi skrenuo paznju i vratio se u Ajax ili presao u neki slicno kvalitetan i poznat klub/ligu.
Radije neka odmah predje u prosjecan klub lige petice ili ponajbolje u Skotskoj/Portugalu/Holandiji, ako je ikako moguce, samo neka nije gola borba za opstanak pa neka stice iskustvo. Ako vrijedi nametnut ce se brzo.
Treba mu utakmica u nogama, evo upravo ih ima i to je jedino bitno. Ako prezivi zimski transfer rok u Ajaxu i nastavi dobijati sansu, a Ajax se izdigne iz sivila, onda smo i mi i on na konju.
Samo mu ne zelim nekakve posudbe u slabije klubove iz Holandije ili jos slabije lige jer ti onda moras odigrati vanserijsku sezonu da bi skrenuo paznju i vratio se u Ajax ili presao u neki slicno kvalitetan i poznat klub/ligu.
Radije neka odmah predje u prosjecan klub lige petice ili ponajbolje u Skotskoj/Portugalu/Holandiji, ako je ikako moguce, samo neka nije gola borba za opstanak pa neka stice iskustvo. Ako vrijedi nametnut ce se brzo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
19vendetta87
- Kontakt:
Nizozemska elitna nogometna liga Eredivisie dodijelila je nagrade za mjesec decembar, a jedna je završila u rukama reprezentativca Bosne i Hercegovine.
Naravno, radi se o Benjaminu Tahiroviću koji je proglašen talentom mjeseca u nizozemskom šampionatu, a ova nagrada nosi naziv legendarnog nogometaša Johana Cruyffa.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Još jedan od dokaza kakve spektakularne neznalice obitavaju na ovom forumu. Po hiljaditi put potvrđeno, sve je suprotno od onoga što poznata ekipa19vendetta87 je napisao/la: ↑28 dec 2023, 12:31Nizozemska elitna nogometna liga Eredivisie dodijelila je nagrade za mjesec decembar, a jedna je završila u rukama reprezentativca Bosne i Hercegovine.
Naravno, radi se o Benjaminu Tahiroviću koji je proglašen talentom mjeseca u nizozemskom šampionatu, a ova nagrada nosi naziv legendarnog nogometaša Johana Cruyffa.
mislilaca kaže
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
I found freedom. Losing all hope was freedom.