Premijer liga BiH - aktuelno

Suvorov
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Suvorov » 24 dec 2023, 14:52

bagniadiluca je napisao/la:
24 dec 2023, 14:49
mosarajvosa83 je napisao/la:
24 dec 2023, 14:22
Suvorov je napisao/la:
24 dec 2023, 14:12

Ulazi Radnik, slabo pratis.
Ovo vam javno igraci Zvjezde i Sloge pricaju,neki cak hoce i da idu iz Sloge bez da su sa Jagovodm pricali. Dobro ima obraza da izadje pred igrace nakon sto ih "viroza" pokosi pa se oporave sljedece kolo. Vrhunski sport i takmicenje nema sta. Kod vas je liga mislim najgora na svijetu ta RS,neka udje Radnik svakako prazne tribine kad igraju klubovi iz RS,bas jad i cemer
Koliki ti kompleks od Borca imaš jasno pokazuje da si u svojoj paranoji počeo i da izmišljaš javne govore igrača koje niko nije čuo osim tebe, o ostalim šizofrenim cijepanjima je suvišno govoriti..Tvoj kompleks je toliki da sada kada bi Sarajevo bilo dvostruki prvak ti bi i dalje pisao i izmišljao o Borcu...pored toga što imaš kompleks od Borca jasno se vidi i da si kočijaš sa dna kace po svojim psovkama i uopštr kulturi izražavanja, a o licemjerstvu je suvišno pričati, jer nisi jedini koji ima tu dijagnozu kod vas pitica, biće da je neka epidemija na ćaršiji licemjerstva ;)
Ima dojave od Nede Turkovica. :urnebes:
Samo Nedo je spominjao jednog igraca Sloge, ovaj sad izmislja igrace Zvijezde, kao isto je to. :urnebes:

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 24 dec 2023, 14:55

Suvorov je napisao/la:

Ovo vam javno igraci Zvjezde i Sloge pricaju,neki cak hoce i da idu iz Sloge bez da su sa Jagovodm pricali. Dobro ima obraza da izadje pred igrace nakon sto ih "viroza" pokosi pa se oporave sljedece kolo. Vrhunski sport i takmicenje nema sta. Kod vas je liga mislim najgora na svijetu ta RS,neka udje Radnik svakako prazne tribine kad igraju klubovi iz RS,bas jad i cemer
Koliki ti kompleks od Borca imaš jasno pokazuje da si u svojoj paranoji počeo i da izmišljaš javne govore igrača koje niko nije čuo osim tebe, o ostalim šizofrenim cijepanjima je suvišno govoriti..Tvoj kompleks je toliki da sada kada bi Sarajevo bilo dvostruki prvak ti bi i dalje pisao i izmišljao o Borcu...pored toga što imaš kompleks od Borca jasno se vidi i da si kočijaš sa dna kace po svojim psovkama i uopštr kulturi izražavanja, a o licemjerstvu je suvišno pričati, jer nisi jedini koji ima tu dijagnozu kod vas pitica, biće da je neka epidemija na ćaršiji licemjerstva ;)
Ko vam drma kavez cetnici? Pisem vam ovdje istinu,druga stvar je sto vas to boli,dovoljno je vidjeti da vam je Telgetija na celu kluba i kako prica,mene bi svega mi mog stid bilo,Ajla je za njega pojam kulture pa smo je tjerali. Do juce vas iz Borika tjerali,odvaljivali od batina sad im ga flautate. Treba neko da vam cuti na kradje i da vas ne spominje,da kaze da ste top? Sto se tice psovanja tek cu da pocnem,jer volite na pp da psujete a ja vam ovako javno ispsujem,jer na po valjda dobijete damu sta li?

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 24 dec 2023, 14:57

Suvorov je napisao/la:
24 dec 2023, 14:52

Samo Nedo je spominjao jednog igraca Sloge, ovaj sad izmislja igrace Zvijezde, kao isto je to. :urnebes:
Glup si da skontas. Ti igraci pricaju drugim igracima bukvalno im kazu bolje ne igrat mec jer im boda neces izvuc da si Real. Mada sve je posteno,sudi se protiv vas,protivnici imaju mogucnost da igraju normalno haha al kad bi se lagali jbga Sacekaj malo dok Vicino prodje oa ces vidjet kako igraci pricaju javno po medijima ovo sto ja pricam i ljudi koji vode klubove o Vicinim prijetnjama itd

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 24 dec 2023, 14:59

Suvorov je napisao/la:

Kakav ba kompleks od vas i vaseg kluba? Da te nebi epidemija pucala idi na svoje cetnicke forume,kad si vec kod licemjerstva ovo da ja pisem cetnicima na vasim forumima dobio bi ban sa 2 minute,hebem vam seke vlaske. Kolike komplekse imam da mi pisete pp ahha samo jos jace protiv vlaske mafije,koja sve sto dotakne unisti.

bagniadiluca
Kontakt:

Post Postao/la bagniadiluca » 24 dec 2023, 15:03

24 dec 2023, 14:59

Kakav ba kompleks od vas i vaseg kluba? Da te nebi epidemija pucalamidi na svoje cetnicke forume,kad si vec kod licemjerstva ovo da ja pisem cetnicima na vasim forumima dobio bi ban sa 2 minute,hebem vam seke vlaske.
Ovim postom si stavio tačku na moj post, i iskreno mi je žao normalnih ljudi tipa Mortem i još par, koji se vjerovatno stide čitajući tvoje postove.
LETS GO FIGHTER

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 24 dec 2023, 15:03

24 dec 2023, 14:57
Suvorov je napisao/la:

Glup si da skontas. Ti igraci pricaju drugim igracima bukvalno im kazu bolje ne igrat mec jer im boda neces izvuc da si Real. Mada sve je posteno,sudi se protiv vas,protivnici imaju mogucnost da igraju normalno haha al kad bi se lagali jbga Sacekaj malo dok Vicino prodje oa ces vidjet kako igraci pricaju javno po medijima ovo sto ja pricam i ljudi koji vode klubove o Vicinim prijetnjama itd
I ti si to kao cuo? :urnebes:

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 24 dec 2023, 15:04

24 dec 2023, 15:03
24 dec 2023, 14:59

Kakav ba kompleks od vas i vaseg kluba? Da te nebi epidemija pucalamidi na svoje cetnicke forume,kad si vec kod licemjerstva ovo da ja pisem cetnicima na vasim forumima dobio bi ban sa 2 minute,hebem vam seke vlaske.
Ovim postom si stavio tačku na moj post, i iskreno mi je žao normalnih ljudi tipa Mortem i još par, koji se vjerovatno stide čitajući tvoje postove.
Ajde na svoje forume,tamo zmo mi zabranjena vrsta oa tamo to licemjestvo prosipaj mame ti se sjetim,nemoj sta zamjerit ljubi te brat.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 24 dec 2023, 15:06

Suvorov je napisao/la:
Suvorov je napisao/la:

Sta cu,poznajem mnoge igrace uostalom vidjeces kad bude dozvoljeno da pricaju,kad napuste klubove kakva ce to pljuvacina na te klubove i Vicu i Borac da bude,mada za Bojac nista cudno oznaceni su u Srbiji kao klub koji je najgori sto se placanja tice.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 24 dec 2023, 15:08

Vozdra
Poslano: 19 dec 2023, 11:55
Od: FighterBL
Primatelj/ica: mosarajvosa83

Ajde vidi sta ti je sa sestrom nece iz BL nikako izgleda se navikla na tuki…Pocela je igrati u ZFK Borac niko ne zna zasto,jedino logicno mi je da hoce vjecito da ga prima podno tribina,ako je vec neces nazad u sarajevo posalji nam i staru pa da ih razvlacimo kako treba :zviz: :cool: :wave: ..**** li ti Borac sve
Da se prisjetimo kako nicim izazvani se jave kerovi,ovdje onda dodju i licemjerstvo prosipaju

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 24 dec 2023, 15:13

24 dec 2023, 15:06
Suvorov je napisao/la:

Sta cu,poznajem mnoge igrace uostalom vidjeces kad bude dozvoljeno da pricaju,kad napuste klubove kakva ce to pljuvacina na te klubove i Vicu i Borac da bude,mada za Bojac nista cudno oznaceni su u Srbiji kao klub koji je najgori sto se placanja tice.
Jeste, sad im kao nije dozvoljeno da anonimno jave za Klix sta se radi. Kao onaj neimenovani izvor blizak Uefi sto je tvrdio da je Borac izbacen iz evropskih takmicenje.
Moze i neki neimenovani igrac da se javi.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 24 dec 2023, 15:16

Suvorov je napisao/la:
24 dec 2023, 15:13
Suvorov je napisao/la:

Jeste, sad im kao nije dozvoljeno da anonimno jave za Klix sta se radi. Kao onaj neimenovani izvor blizak Uefi sto je tvrdio da je Borac izbacen iz evropskih takmicenje.
Pa eto znas sta sam napisao pa ces se uvjeriti dali lazem,nije tu samo igrac vec i menageri,bice tu svega.

bagniadiluca
Kontakt:

Post Postao/la bagniadiluca » 24 dec 2023, 15:17

Suvorov je napisao/la:
Suvorov je napisao/la:

Ma legne u krevet i smišlja šta će sutra o Borcu da smisli i slaže, sad mu san dolaze igrači Sloge i Zvijezde :lol:
LETS GO FIGHTER

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 24 dec 2023, 15:22

19vendetta87 je napisao/la:
24 dec 2023, 14:08
Beli98 je napisao/la:
24 dec 2023, 13:41
Espiritosanto je napisao/la:
24 dec 2023, 11:47
FK Sarajevo – 97.500 KM
FK Velež – 77.500 KM
FK Željezničar – 70.000 KM
HŠK Zrinjski – 62.000 KM
FK Borac – 42.500 KM

NK Široki Brijeg – 29.000 KM
FK Igman – 10.500 KM
FK Sloga – 10.500 KM
HŠK Posušje – 10.000 KM
NK GOŠK – 8.500 KM

FK Tuzla City 6.000 KM
Zvijezda 09 – 1.000 KM
Fino smo svi zajedno pogurali savez.
Željo izborio Europu :tokralju: :ljepota:
A i vi osvojili ligu nakon tolikih ulaganja :ljepota:
Titula je titula :D
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 24 dec 2023, 15:22

24 dec 2023, 15:17
Suvorov je napisao/la:

Ma legne u krevet i smišlja šta će sutra o Borcu da smisli i slaže, sad mu san dolaze igrači Sloge i Zvijezde :lol:
Tako je,na koga si pametan tako,na mamu ili tatu?

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 24 dec 2023, 15:28

Samo se kod nas ljudi cude sto je sudija iskljucio Sipovica nakon sto je opsovao sudiji.
Fred je na utakmici protiv Kayserispora sudiji Zorbayu Küçüku rekao "fu*k off", a njegovo isključenje podsjetilo je Turke na prvi crveni karton u karijeri Edina Džeke dok je igrao za AS Romu u sezoni 2015/16.

U utakmici u kojoj je Roma pobijedila Genou sa 2:0, Džeku je uznemirilo to što arbitar Andrea Gervasoni nije dosudio penal.
Rekao mu je "je*i se" u lice, nakon čega je dobio direktan crveni karton.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 24 dec 2023, 15:41

MostarskiSin je napisao/la:
24 dec 2023, 15:28
Samo se kod nas ljudi cude sto je sudija iskljucio Sipovica nakon sto je opsovao sudiji.
Fred je na utakmici protiv Kayserispora sudiji Zorbayu Küçüku rekao "fu*k off", a njegovo isključenje podsjetilo je Turke na prvi crveni karton u karijeri Edina Džeke dok je igrao za AS Romu u sezoni 2015/16.

U utakmici u kojoj je Roma pobijedila Genou sa 2:0, Džeku je uznemirilo to što arbitar Andrea Gervasoni nije dosudio penal.
Rekao mu je "je*i se" u lice, nakon čega je dobio direktan crveni karton.
Ja bih da se ipak drzimo Nede Turkovica, rasnog napadaca s 14 golova za 18 godina karijere, i pomahnitalog Zagora. Ili mozda Sipa kad se drekne ne ulazi u pravilo :mrgreen:
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 24 dec 2023, 16:02

slika

slika

slika

Fudbaler FK Željezničar Semir Štilić oženio se u subotu, 23. decembra u Sarajevu.

Štilić je tako dugogodišnju vezu krunisao brakom, a bračni par i zvanice zabavljao je pjevač Neno Murić.

Semir Štilić rođen je 8. oktobra 1987. godine u Sarajevu. Nakon što je prošao Željinu školu, igrao je za Lech Poznan, Karpaty Lavov, Gaziantepspor, Wisla Krakow, APOEL FC. Nosio je dres reprezentacije BiH u mladoj i A-selekciji.

Štilić je u maju ove godine sa FK Željezničar potpisao novi ugovor do ljeta 2024. godine.

Štilić je u prošloj sezoni odigrao 36 utakmica za Plave na kojima je postigao devet golova i dodao deset asistencija.

Stilic Semir unosi nemir

Sretno Stila

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 24 dec 2023, 16:07

24 dec 2023, 14:10
Kad dodje bosnjo neki onda ce bit klanje izmedju timova za 1 mjesto,nece gurat jedan tim kao sto ovi rade,mada bi volio da se neko gura toliko ofirno da im smuci fudbal
Šta sve neću pročitati na ovom forumu, majko mila... Jadni pošteni bošnjo, neće dati gu*ice za 5 maraka... Pa stručnjaku jedan, bošnji(mošnji) i dan danas ima u savezu, pa šute kao pi.kice na sve ovo što se dešava... Ne znam jesi li lud ili se praviš lud... Prepošteni mošnjo je bio na čelu saveza, pa se i tada gurao samo jedan klub, ne sjećam se da su dozvolili da se više klubova bori za prvo mjesto... A tek što negirate da se pokojni OlimpiC nije sklanjao, to tek neću komentarisati....
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 24 dec 2023, 16:16

slika

slika

slika

Vincent Tan je prije deset godina postao većinski vlasnik upravljačkih prava FK Sarajevo, u historijskom momentu za bh. sport

FK Sarajevo je ove nedjelje dočekao jednu zanimljivu, neformalnu godišnjicu. Dana 24. decembra prošlo je tačno deset godina otkad je malezijski biznismen Vincent Tan postao većinski vlasnik upravljačkih prava u Bordo klubu i započeo eru u kojoj je Sarajevo postalo de facto privatni klub.

Bio je to historijski momenat za Sarajevo i za bh. sport, a očekivanja su od prvog momenta Tanovog ulaska u klub varirala na skali sa jako udaljenim ekstremitetima. Optimisti su od Sarajeva očekivali da postane bh. Dinamo i često su takav izraz i koristili, pesimisti su očekivali da se Tan pokaže prevarantom, a zlonamjerni da Tan nepovratno uništi identitet kluba, promjenom grba, drugih klupskih simbola, ili tradicionalnih klupskih boja.

Zanimljivo, deset godina nakon ulaska Tana u klub može se reći da nijedni nisu bili do kraja u pravu, mada su optimisti u ovom slučaju bili najbliže istini. Sarajevo, doduše, nije postalo dominantno u našoj zemlji kao Dinamo u Hrvatskoj i često je u kratkom roku lutalo između dijametralnih pristupa rješavanju istih ili sličnih problema, ali Tan nije ni u jednom momentu ugrozio identitet i tradiciju kluba, niti njegovu ekonomsku stabilnost.

Najuspješnija decenija u historiji

Sarajevo je osnovano u oktobru 1946. godine, i da bismo dali ocjenu posljednje decenije u kojoj praktično djeluje kao privatni klub, možda je najbolje krenuti od činjenice da je u svojoj historiji osvojilo ukupno 15 trofeja. Njih šest od ukupnog broja osvojeno je u posljednjih deset godina, što ovu deceniju čini najplodonosnijom u historiji kluba. U tom je periodu Sarajevo bilo i dva puta nadomak grupne faze evropskih takmičenja, a na evropsku scenu se plasiralo u osam od deset godina, propustivši evropske nastupe samo 2016. i 2022. godine. U obje ove sezone Sarajevo je završilo među prva četiri tima na tabeli, a Bordo tim ima ubjedljivo najduži niz plasmana među prva četiri tima na tabeli od svih premijerligaša, koji je započeo nakon sezone 2009/2010 i do danas traje.

Dakle, kada se poredi Sarajevo prije i nakon dolaska Tana, treba imati na umu da je u deceniji prije njegovog dolaska Bordo tim na evropskoj sceni igrao u šest sezona, a Evropu je propustio četiri puta. U istom periodu, dakle od ljeta 2003. do kraja 2013. godine, osvojio je jedan naslov prvaka BiH i jedan Kup BiH, te je polako tonuo u irelevantnost. Važno je to napomenuti kada se govori o Sarajevu, jer se često ističe da je Bordo tim ovakve rezultate, kakve bilježi u eri Tana, mogao bilježiti i bez investitora. Trenutni rezultati mogu za nečiji ukus biti ispod renomea Sarajeva, ali historija nas uči da je period koji je prethodio Tanovom, a koji su usput obilježili i ozbiljni finansijski problemi, bio sa rezultatskog aspekta neuporedivo lošiji. I vjerovatnoća da bi Sarajevo, da nije bilo Tanove investicije prije deset godina, bilježilo slične rezultate kakve bilježi otkad je Tan došao, jednostavno je ekstremno niska.

Niska je vjerovatnoća i da bi Sarajevo imalo iste ambicije i bilo i dalje jednako velik klub da nije nagomilane ekonomske probleme malezijski biznismen odlučio riješiti u jako kratkom roku, vraćanjem ogromnog poreznog duga. U februaru 2014. godine, uslovi rada u omladinskom pogonu podignuti su na viši nivo osnivanjem klupske akademije. Ne postoje sasvim relevantne brojke o iznosima za koje su se prodavali njeni produkti, ali sasvim pouzdano se može reći da je Sarajevo u proteklih deset godina samo prodajom igrača iz svog omladinskog pogona, ne računajući ostale transfere, inkasiralo znatno preko 6 miliona eura, a možda i mnogo više.

Nihad Mujakić je u dva transfera iz Sarajeva donio klubu najveću ukupnu zaradu, a on je samo jedan od brojnih produkata akademije Bordo kluba koji danas uspješno igraju u inostranstvu

Svi ovi brojevi ukazuju na to da je Sarajevo od poluprofesionalnog kluba postalo profesionalni, no treba pogledati i drugu stranu priče. U posljednjih deset godina, Zrinjski je osvojio jedan trofej više od Sarajeva, ali od njegovih sedam naslova, čak šest su bili naslovi prvaka BiH. Postao je i prvi bh. klub koji se plasirao u grupnu fazu evropskog takmičenja, a iako i dalje raspolaže manjim budžetom od Sarajeva, svoje uspjehe je u dobroj mjeri izgradio na igračima koji su u Sarajevu odbačeni kao nedovoljno kvalitetni. Poređenja radi, malo je onih koji su žalili zbog odlaska Nemanje Bilbije sa Koševa tokom ljeta 2015. godine, a upravo je on postao sinonim za uspjehe Zrinjskog i za Premijer ligu BiH općenito, jer je sada njen najbolji strijelac, te najbolji i najtrofejniji igrač u historiji.

Nije Koševo ni prije Tanove investicije bilo poznato po strpljenju i smišljanju i egzekuciji dugoročnih planova, ali situacija je s tog aspekta postala još teža nakon njegovog dolaska. Ne računajući trenere koji su bili samo prelazna rješenja, za koja se znalo da neće ostati na čelu stručnog štaba, poput Mensura Dogana koji je vodio jedan meč ove sezone, Sarajevo je u ovih deset godina u 18 različitih mandata promijenilo 16 trenera. Bilo je među njima onih koji preferiraju ekstremno ofanzivan, ali i onih koji vole ekstremno defanzivan fudbal. Bilo je onih koji vole raditi sa mladim igračima, i onih koji to ne vole, a bilo je i onih koji su imali dugoročne planove, ali i onih koji su sve radili kratkoročno.

Tako ekstremno izmiješane različitosti nisu mogle polučiti vrhunske rezultate kojima je Sarajevo težilo. Nerijetko je Sarajevo trpilo nove ideje taman do momenta kada je bilo realno da one počnu davati rezultate, a onda je, u strahu od eventualnog neuspjeha, kretalo iznova u procese rekonstrukcije, sa potpuno drugačijim idejama. Još češće su nove trenerske ideje imale podršku samo do prve krize, a samo je jednom Sarajevo nakon kriznog perioda istinski stalo iza trenera, i to je rezultiralo osvajanjem historijske duple krune 2019. godine.

Vincent Tan je od zadovoljnih navijača dobio nadimak "amidža" zbog svoje velikodušnosti, a svaka njegova posjeta Koševu donijela je oduševljenje Bordo pristalica

Navijače je najlakše okriviti za pritisak koji u Bordo klubu postoji, ma koliko ga mnogi umanjivali. Jer manji pritisak u Zrinjskom je jednostavno komparativna prednost za mostarski klub u odnosu na Sarajevo. No, navijači klubu žele najbolje, makar često i ne bili svjesni šta je najbolje. Tačno je i da oni svojim djelovanjem nameću diskurs o klubu i utiču na atmosferu oko kluba, ali odluke donose isključivo čelnici. I kad oni jasno znaju šta žele i na koji način to misle postići, navijački pritisak ih neće pokolebati. Čelnici Sarajeva često su se u protekloj deceniji krili iza navijača, jer nisu znali procijeniti šta je vrijedno podržati, a šta nije.

Vincent Tan nije jedini investitor kojeg je Sarajevo imalo u posljednjoj deceniji, ali se može nazvati personifikacijom modernog Sarajeva. Još otkad je zahvaljujući Feđi Kusturici odlučio investirati u Sarajevo, nije bio direktno involviran u klupske procese, ali je dobronamjernost pokazao i nakon što se njegov nasljednik na čelu Bordo kluba, Vijetnamac Nguyen Hoai Nam, suočio sa finansijskim problemima uzrokovanim pandemijom koronavirusa 2021. godine.

Tan je pomogao klubu da prebrodi težak period do dolaska novog investitora Ismira Mirvića, a nepoznato je u kojoj mjeri njih dvojica dijele teret finansiranja Sarajeva, no jasno je da i Tan ima određenu ulogu. Za razliku od Tanove uloge investitora iz pozadine, Mirvić je involviran u svakodnevno vođenje kluba, a u prve dvije godine je sabrao pozamašan broj dobrih namjera koje su rezultirale lošim ishodima. Naravno, bilo je i itekako dobrih stvari i čini se da Sarajevo nikad nije imalo otvoreniji pristup inostranim tržištima, ni sa aspekta dovođenja, ni sa aspekta prodaje igrača.

Najavljena podrška struci

Nije to još uvijek donijelo vrhunske rezultate, ali čini se da je Mirvić neke stvari s vremenom naučio, i da je određene segmente vođenja, poput sklapanja ekipe i odabira dugoročnije klupske strategije, koja bi trebala inkorporirati sve sportske procese kluba u jedinstvenu cjelinu, prepustio struci. Nedavno imenovani sportski direktor Senijad Ibričić i trener Simon Rožman trebali bi imati veću podršku od svojih prethodnika, a prošle sedmice su i navijači Sarajeva, koji su ranije imali određene nesuglasice sa Mirvićem, sportskoj struci pružili podršku.

Istakli su da sa optimizmom gledaju ka budućnosti, a realnost je da, i kada pogledaju deset godina unazad, ne mogu biti do kraja nezadovoljni. Sarajevo nije ostvarilo potencijal do kraja, ali je bez ikakve dileme po svakom parametru jedan od najvećih bh. klubova, a vjerovatno je i najatraktivnije za poslovanje, kako igračima, tako i inostranim klubovima, čemu svjedoče njegovi transferi. Nijedan drugi domaći klub se po tome sa Sarajevom ne može porediti.

Postoji temelj da Sarajevo postane još uspješniji klub, ali će na tom putu morati usvojiti dugoročno planiranje i strpljenje kao ključne vrijednosti. Prošla decenija je, kad se podvuče crta, ipak bila uspješna, ali naredna bi morala biti neuporedivo uspješnija da bi kompletna priča dobila pozitivnu ocjenu. Novac, kako često slušamo, sam po sebi ne donosi trofeje, ali iz primjera Sarajeva je jasno da vas dovodi u poziciju da ste konstantno u borbi za iste. No, morate imati i određene sposobnosti da biste ih osvajali. Na čelnicima kluba i sportskoj struci je da sposobnosti pokažu. Sve uslove za to, barem sa finansijske strane, imaju. Ostalo je do njih.

Kako je meni zao ovih Pitara

Ovo je zalosno

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 24 dec 2023, 16:18

Vanja8 je napisao/la:
24 dec 2023, 15:52

Sta ce vam amerkinci,malezijci, vlada FBiH ima vise para od njih, kad zatreba tu je Nerko i co... :rol:
Mi prodajemo igrace i placamo porez, najvise para dajemo Poreznoj za plate igraca,globe nas kaznama i opet smo tu uz klub...
Vi ste zadnjeg igraca prodali, koliko se sjecam onog jablana od 2,03 za nekih sto milja, niko ziv vam ne zna kolike vam plate imaju igraci, a kazne ce vam opet Niksic namiriti...
Jedino sto vam ne stima nekako su knjigovodje, cesto pogrijese kad treba objaviti finansijski izvjestaj, jednostavno , ne znaju prikriti dotok novcxa u vas klub...
Morate ih educirati malo
Evo pošto se otvorila fina diskusija o FK Velež na temi Sarajeva, pa da je prebacimo malo ovamo :mrgreen: Ja bih volio da nas ti edukuješ malo o knjigovodstvu, pa da nam pokažeš šta to ne štima kod nas u knjigama i šta nam to pogriješe? U tebe Vanjice svaka priča virtina, nije bezveze nakucao 60k postova :mrgreen: Je li Nerko i co ili Novalić? Je li Šteta ili Hasić? Kako to? Je li SDP NIP ili SDA? :D

Imam jedan uslov također, bez rezanja slika :D
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: laszlo i 24 gosta.