Premijer liga BiH - aktuelno
-
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Malo više poštovanja za desetara molio bihbagniadiluca je napisao/la: ↑24 dec 2023, 17:50Woooooooooooooow ljudi izašli na sunce da prošetaju i popiju kafu....woooooow wooooooooooowsvrakino1921 je napisao/la: ↑24 dec 2023, 16:48
Praznično raspoloženje u Sarajevu: Turisti iz cijelog svijeta uživaju u bogatoj historiji
Brojni građani i turisti iskoristili su sunčani vikend u bosanskohercegovačkoj prijestolnici Sarajevu za šetnju i odmor.
Posebno je na sarajevskim ulicama primjetan veliki broj stranih turista koji su posjetili glavni grad Bosne i Hercegovine uoči predstojećih novogodišnjih praznika.
Kako su i sami kazali, uživaju u šetnji i obilasku poznatih historijskih lokacija u Sarajevu, ali i u ukusnoj hrani i ispijanju poznate bosanske kafe.
Eric iz Kine u subotu je stigao u Sarajevo, a prije toga je posjetio i Mostar.
- Ovo je zaista grad s mnogo historije. Samo uzduž jedne ulice nalaze se mnoge historijske zgrade i poznati most Latinska ćuprija gdje je počeo Prvi svjetski rat. Baš sam razmišljao o tome, jer smo to učili i na času historije. Podsjetilo me na ta davna dešavanja - kazao je.
Još nije probao poznatu bosansku kuhinju, ali napominje da s nestrpljenjem čeka da proba ćevape, bosanskohercegovački nacionalni specijalitet s roštilja o kojem je, kako kaže, čitao na internetu prije dolaska u Bosnu i Hercegovinu.
Hend Maruan iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) došla je u Bosnu i Hercegovinu zajedno s porodicom.
- Ovdje mi je baš lijepo. Sviđa mi se mnogo ovdje, posebno ovi golubovi. Sviđa mi se i stari dio grada, ali i centar. Baš volim ovo mjesto, predivno je. Svidjelo mi se i u Mostaru - kazala je ova djevojčica, dodajući da joj se više sviđa u Bosni i Hercegovini nego u njenoj domovini.
- Ovdje mi se sve sviđa - rekla je ona.
Njena sestra Amine kazala je da su u Bosni i Hercegovini obišli mnoga divna mjesta.
- Sviđa mi se ovdje i vrijeme. Mnogo je drugačije nego u mojoj zemlji, a postoje i mnoga mjesta koja se mogu posjetiti. Drugačije je vrijeme, negdje je hladnije, negdje toplije. Zaista mi se sviđa. Volim ovdje dolaziti na odmor - istakla je ova djevojčica.
Adem Ahmedi iz Sjeverne Makedonije, koji trenutno živi u Italiji, s porodicom je posjetio Sarajevo gdje se, kako je kazao, osjeća predivno.
- Sarajevo je lijep grad. Danas nam je ovdje prvi dan. Lijepo mjesto, dobri ljudi - kazao je Ahmedi, dodajući da se tokom posjete Bosni i Hercegovini moraju probati poznati specijaliteti.
- Burek smo probali, ali i ćevape ćemo, to su balkanski specijaliteti - rekao je ovaj turista, dodajući kako ljude u Bosnu i Hercegovinu posebno privlači njena bogata historija.
Kanton Sarajevo ove godine bilježi 35 posto više dolazaka i oko 25 posto više noćenja u odnosu na isti period lani.
Prema riječima Adise Kušundžija, glasnogovornice Turističke zajednice Kantona Sarajevo (TZ KS), ovo je rekordna godina kada je riječ o turistima i prešla je do sada rekordnu 2019.
Navela je da je i ta statistička slika promijenjena u odnosu na period pandemije koronavirusa kada su dominirali domaći turisti.
- Najviše gostiju imamo iz Turske, zatim su tu Slovenija, Srbija, Crna Gora, Njemačka, Sjedinjene Američke Države, Kuvajt, Ujedinjeni Arapski Emirati... Ponovo su nam se vratili i gosti iz Kine, među ovih top deset. Statistička slika je mnogo bolja nego proteklih godina, prešli smo onu rekordnu 2019. i možemo reći da je ova godina bolja u odnosu na sve ranije - rekla je Kušundžija.
Turistička zajednica Kantona Sarajevo, kao i proteklih godina, radi na pripremi sadržaja koji će dočekati sve one turiste koji će doći u Kanton Sarajevo.
GOLEM SI KANTONU SARAJEVO
Sinan Portal
Pobjednik prve ankete bio je Osman Hadžikić iz redova Veleža sa 252 osvojena glasa.
Pobjednik druge ankete bio je Ante Oreč iz redova Veleža sa 242 osvojena glasa.
Najviše glasova imao je Ante Hrkać iz redova Veleža sa 178 glasova. + Njemu će stoperski par biti Miomir Đuričkov iz redova Sarajeva sa 71 glasom.
Pobjednik druge ankete bio je Slaviša Radović iz redova Slaviša Radović sa 205 osvojenih glasova.
Najbolji vezni par su Edo Vehabović i Nedim Mekić. Edo Vehabović je imao 125 glasova, dok je Nedim Mekić imao 116 glasova.

Pobjednik prve ankete bio je Osman Hadžikić iz redova Veleža sa 252 osvojena glasa.
Najviše glasova imao je Ante Hrkać iz redova Veleža sa 178 glasova. + Njemu će stoperski par biti Miomir Đuričkov iz redova Sarajeva sa 71 glasom.
Pobjednik druge ankete bio je Slaviša Radović iz redova Slaviša Radović sa 205 osvojenih glasova.
Najbolji vezni par su Edo Vehabović i Nedim Mekić. Edo Vehabović je imao 125 glasova, dok je Nedim Mekić imao 116 glasova.

Na kraju nece biti ni jednog igraca Borca i Zrinjskog u prvih 11.Zukanovic je napisao/la: ↑24 dec 2023, 18:34Sinan Portal
![]()
Ovako bi vi nama birali vlast da je gradjanska drzava, jedan covjek jedan glas.
Hvala Bogu pa nije.
Po meni ovo je najrealnijih 11
Mijatović
Kvržić Hrkač Aničić Oreč
Buljubašić Čavar
Hasić Bilbija Malenkinušić
Haskić
Buljubašić samo zbog U-21 pravila.
Mijatović
Kvržić Hrkač Aničić Oreč
Buljubašić Čavar
Hasić Bilbija Malenkinušić
Haskić
Buljubašić samo zbog U-21 pravila.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
- svrakino1921
- Kontakt:
Popularni beogradski splav "Kartel" krenuo je da tone sinoć, nešto poslije ponoći, dok su gosti prilikom evakuacije snimali dramatične trenutke kada voda kreće da ulazi na palubu i počinje da "guta" drvenu konstrukciju.
Jedan od takvih, dramatičnih momenata, podijeljen je na Instagramu, gde se vidi kako određena grupa ljudi pliva do obale, dok pojedini još uvek skupljaju svoje stvari sa splava i traže put kuda da pobjegnu.
Kako su srbijanski mediji objavili, ispituje se da li je most pukao tokom tuče gostiju i obezbjeđenja ili ga je neko namjerno otkačio, što je prouzrokovalo da splav potone. Kako se nezvanično saznaje, u toku je uviđaj, a pokrenuta je i istraga tokom koje će biti odrađena vještačenja, ispitani svjedoci i uzet snimak sa video nadzora, ako nije nestao pod vodom.
GOLEMA SI METROPOLO VOLJENE BiH
Jedan od takvih, dramatičnih momenata, podijeljen je na Instagramu, gde se vidi kako određena grupa ljudi pliva do obale, dok pojedini još uvek skupljaju svoje stvari sa splava i traže put kuda da pobjegnu.
Kako su srbijanski mediji objavili, ispituje se da li je most pukao tokom tuče gostiju i obezbjeđenja ili ga je neko namjerno otkačio, što je prouzrokovalo da splav potone. Kako se nezvanično saznaje, u toku je uviđaj, a pokrenuta je i istraga tokom koje će biti odrađena vještačenja, ispitani svjedoci i uzet snimak sa video nadzora, ako nije nestao pod vodom.
GOLEMA SI METROPOLO VOLJENE BiH
-
- Kontakt:
Šta je ovo ?
Prošlo 7 dana kone nisu opet otpustile Rustemovića.
Nešto nije uredu.
Prošlo 7 dana kone nisu opet otpustile Rustemovića.
Nešto nije uredu.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Pricajte o Zeljkanu, pisite o njemu, spominjite ga. Uskoro ce nova godina, a mozda vec 2025. ne doceka među zivima. #BojuDaoSiMoru
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Novi premijerligaš našutao novog federalnog prvoligašaNajbolja ekipa turnira za 2023. godinu je NK Stupčanica iz Olova.
Stupčanica je došla do trijumfa pobjedom u finalu protiv Željezničara rezultatom 4:2.

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
- BiHSportman
- Kontakt:
Vidim da ovo govoriš u neznanju. Za Željezničar su igrali Juniori, a za Stupčanicu neki od najboljih futsal " majstora " BiH. Sportski pozdrav

1921!
-
- Kontakt:
Bojac svakako ne igra fudbal vec namjestene meceve uz pomoc politike i sudaca,oni ne ulaze u konkurenciju za bilo sta.Suvorov je napisao/la: ↑24 dec 2023, 18:42Na kraju nece biti ni jednog igraca Borca i Zrinjskog u prvih 11.Zukanovic je napisao/la: ↑24 dec 2023, 18:34Sinan Portal
![]()
Hvala Bogu pa nije.
Čuo sam i ja.Suvorov je napisao/la: ↑24 dec 2023, 15:03I ti si to kao cuo?mosarajvosa83 je napisao/la: ↑24 dec 2023, 14:57Glup si da skontas. Ti igraci pricaju drugim igracima bukvalno im kazu bolje ne igrat mec jer im boda neces izvuc da si Real. Mada sve je posteno,sudi se protiv vas,protivnici imaju mogucnost da igraju normalno haha al kad bi se lagali jbga Sacekaj malo dok Vicino prodje oa ces vidjet kako igraci pricaju javno po medijima ovo sto ja pricam i ljudi koji vode klubove o Vicinim prijetnjama itd![]()
-
- Kontakt:
Mi smo tad najaci tim ubjedljivo bili bez da nam namjestaju,uostalom dokazali i u evropi to. Nego koliko znam nismo za tih 8 godina bili 8 puta sampioni niti je bilo ko ovo radio kao Vico,mi ni tad a ni sad kao ni prije nikad nismo imali ljude u savezu. Predsjednik komisije za sudjenje u upravi Borca,bivsi predsjednik sadasnji je predsjednik saveza nikad to vidjeno nije prije,to su cinjenice mosnjama ti staru izudaram. Da ponovim,nadam se da ce doc neki bosnjo koji ce jos bezobraznije od Vice gurat da vam zgadi zivot,da nebude postojao faul,ofsajd ili sta slicno sa 404 faulaAvantiBL je napisao/la: ↑24 dec 2023, 16:07Šta sve neću pročitati na ovom forumu, majko mila... Jadni pošteni bošnjo, neće dati gu*ice za 5 maraka... Pa stručnjaku jedan, bošnji(mošnji) i dan danas ima u savezu, pa šute kao pi.kice na sve ovo što se dešava... Ne znam jesi li lud ili se praviš lud... Prepošteni mošnjo je bio na čelu saveza, pa se i tada gurao samo jedan klub, ne sjećam se da su dozvolili da se više klubova bori za prvo mjesto... A tek što negirate da se pokojni OlimpiC nije sklanjao, to tek neću komentarisati....mosarajvosa83 je napisao/la: ↑24 dec 2023, 14:10Kad dodje bosnjo neki onda ce bit klanje izmedju timova za 1 mjesto,nece gurat jedan tim kao sto ovi rade,mada bi volio da se neko gura toliko ofirno da im smuci fudbal
-
- Kontakt:
U 70 % izabranog tima dvojica Anta jedan Slavisa i MiomirSuvorov je napisao/la: ↑24 dec 2023, 18:42Na kraju nece biti ni jednog igraca Borca i Zrinjskog u prvih 11.Zukanovic je napisao/la: ↑24 dec 2023, 18:34Sinan Portal
![]()
Hvala Bogu pa nije.

Pokusao sam shvatiti ovu tvoju nazi sizofreniju ali mi ne ide
-
- Kontakt:
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
Hvala susjed!Espiritosanto je napisao/la: ↑24 dec 2023, 21:12Sretno ljudi svima ko slavi,našim susjedima tuta i ekipa.
![]()

...jedan je jedini u snu i na javi...
HŠK Zrinjski Mostar
HŠK Zrinjski Mostar
To sto brojis krvna zrnca igracima je naci sizofrenija.CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑24 dec 2023, 20:59U 70 % izabranog tima dvojica Anta jedan Slavisa i MiomirSuvorov je napisao/la: ↑24 dec 2023, 18:42Na kraju nece biti ni jednog igraca Borca i Zrinjskog u prvih 11.Zukanovic je napisao/la: ↑24 dec 2023, 18:34Sinan Portal
![]()
Hvala Bogu pa nije.![]()
Pokusao sam shvatiti ovu tvoju nazi sizofreniju ali mi ne ide
U ovoj anketi ce biti izabrano 11 igraca, ali samo iz Sarajeva, Veleza i Zeljeznicara.
Zato sto je njihovih navijaca/internet blejaca najvise i onda glasaju za svoje (igrace iz svog kluba, ne sunarodnike), bez obzira sto taj njihov nije najbolji na toj poziciji, ali eto u mogucnosti su.
Tako i sutra da mogu, glasali bi za svoje i u politici bez obzira sto znaju da to nije ispravno i time nametali svoj izbor drugima. Shvatas sad?
Ko je taj covjek? Ovu laz pises mjesecima, pa ajde da vidimo ko je taj, da razbijemo tu mitomaniju.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑24 dec 2023, 20:57Mi smo tad najaci tim ubjedljivo bili bez da nam namjestaju,uostalom dokazali i u evropi to. Nego koliko znam nismo za tih 8 godina bili 8 puta sampioni niti je bilo ko ovo radio kao Vico,mi ni tad a ni sad kao ni prije nikad nismo imali ljude u savezu. Predsjednik komisije za sudjenje u upravi Borca,bivsi predsjednik sadasnji je predsjednik saveza nikad to vidjeno nije prije,to su cinjenice mosnjama ti staru izudaram. Da ponovim,nadam se da ce doc neki bosnjo koji ce jos bezobraznije od Vice gurat da vam zgadi zivot,da nebude postojao faul,ofsajd ili sta slicno sa 404 faulaAvantiBL je napisao/la: ↑24 dec 2023, 16:07Šta sve neću pročitati na ovom forumu, majko mila... Jadni pošteni bošnjo, neće dati gu*ice za 5 maraka... Pa stručnjaku jedan, bošnji(mošnji) i dan danas ima u savezu, pa šute kao pi.kice na sve ovo što se dešava... Ne znam jesi li lud ili se praviš lud... Prepošteni mošnjo je bio na čelu saveza, pa se i tada gurao samo jedan klub, ne sjećam se da su dozvolili da se više klubova bori za prvo mjesto... A tek što negirate da se pokojni OlimpiC nije sklanjao, to tek neću komentarisati....mosarajvosa83 je napisao/la: ↑24 dec 2023, 14:10Kad dodje bosnjo neki onda ce bit klanje izmedju timova za 1 mjesto,nece gurat jedan tim kao sto ovi rade,mada bi volio da se neko gura toliko ofirno da im smuci fudbal
-
- Kontakt:
Izvini ali stvarmo ne vidim da se ijedan igrac Borca moze naci u idealnih 11 posto zbog redovnog navlacenja niihov kvalitet ostane nepoznat. Ali eto ako ce ti biti lakse ja licno bi Jovu Lukica stavio na klupu lige zbog kanarinac frizure da ne kazete da sikaniramo taj smijesni klubSuvorov je napisao/la: ↑24 dec 2023, 21:50
To sto brojis krvna zrnca igracima je naci sizofrenija.
U ovoj anketi ce biti izabrano 11 igraca, ali samo iz Sarajeva, Veleza i Zeljeznicara.
Zato sto je njihovih navijaca/internet blejaca najvise i onda glasaju za svoje (igrace iz svog kluba, ne sunarodnike), bez obzira sto taj njihov nije najbolji na toj poziciji, ali eto u mogucnosti su.
Tako i sutra da mogu, glasali bi za svoje i u politici bez obzira sto znaju da to nije ispravno i time nametali svoj izbor drugima. Shvatas sad?
Navijas za klub koji za 101 godinu postojanja nema ni jednu titulu. Modrica i Brotnjo imaju jbt. Bruka.CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑24 dec 2023, 22:08Izvini ali stvarmo ne vidim da se ijedan igrac Borca moze naci u idealnih 11 posto zbog redovnog navlacenja niihov kvalitet ostane nepoznat. Ali eto ako ce ti biti lakse ja licno bi Jovu Lukica stavio na klupu lige zbog kanarinac frizure da ne kazete da sikaniramo taj smijesni klubSuvorov je napisao/la: ↑24 dec 2023, 21:50
To sto brojis krvna zrnca igracima je naci sizofrenija.