Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Kaunas
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Kaunas » 01 avg 2023, 18:40

BenjooJutub je napisao/la:
01 avg 2023, 16:16
Bundesliga je napisao/la:
01 avg 2023, 13:05
Kakav god da mu je otac, trebao ga je zvati na svadbu i barem da razgovaraju. Ne moraš ti biti s njim dobar, ali bit će mu žao kad ode pod zemlju a oni bili u zavadi ;)
Ti bi zvao na svadbu čovjeka koji ti je tukao mater?
Ne bih ga zvao ni na svoje utakmice u NBA. O tome ja pricam.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 01 avg 2023, 18:45

nerkolfc je napisao/la:
01 avg 2023, 18:31
Ne možeš ti objasniti ljudima ništa kad on gleda ispravnost nečeg samo kroz svoja osjećanja. I u sklopu toga on nikad ne može biti u krivu. Roditelj se ne ostavlja na cjedilu nikad. Jet uvijek ima prostora da se poprave I pokaju.
Ja ga nisam tjerao da me pravi.
Ako samngreškom rođen ima Dom. Ako mrzi moju mater/oca ima sud i razvod, ako ne mogu roditelji biti skupa zbog bilo čega NEMA OPRAVDANJA ZA FIZIČKO ZLOSTAVLJANJE pogotovo djece.
Ovdje u ovoj vukojebini je to ok. Sve dok ti kćerka ne doživi tu sudbinu pa se fataš sikire da ućeruješ pravdu.
Nema prostora da se poprave kod tih stvari.
Šta, prvo ću te izmarisati pa tražiti oprosta?! :crazy:
Jednom kad udari, opet će!
KHraj

DanijelTZ
Kontakt:

Post Postao/la DanijelTZ » 01 avg 2023, 18:52

Juka poslusaj

Palestina! Savez napolje! Ko ne skace mrzi Bosnu hej hej hej!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 01 avg 2023, 18:54

Kaunas je napisao/la:
01 avg 2023, 11:25
lumani je napisao/la:
01 avg 2023, 11:24
Bosnjo bi stao na stranu Babe pa makar i tukao tvoju Ženu a ne svoju :shhh: Stari seljački mentalitet!

Juka puna podrška,stop nasilnicima :salut:
Ma da maltretirao ih zadnjih 2 godine a prije toga sve super bilo ovaj bio i na utakmicama sve regularno. To je dio koji se ne uklapa.
Aha, ovo je baš malo kontradiktorno. Sve bilo super do prije par godina a sad ih zlostavljao cijeli život.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 01 avg 2023, 18:57

costacurta08 je napisao/la:
01 avg 2023, 18:45
nerkolfc je napisao/la:
01 avg 2023, 18:31
Ne možeš ti objasniti ljudima ništa kad on gleda ispravnost nečeg samo kroz svoja osjećanja. I u sklopu toga on nikad ne može biti u krivu. Roditelj se ne ostavlja na cjedilu nikad. Jet uvijek ima prostora da se poprave I pokaju.
Ja ga nisam tjerao da me pravi.
Ako samngreškom rođen ima Dom. Ako mrzi moju mater/oca ima sud i razvod, ako ne mogu roditelji biti skupa zbog bilo čega NEMA OPRAVDANJA ZA FIZIČKO ZLOSTAVLJANJE pogotovo djece.
Ovdje u ovoj vukojebini je to ok. Sve dok ti kćerka ne doživi tu sudbinu pa se fataš sikire da ućeruješ pravdu.
Nema prostora da se poprave kod tih stvari.
Šta, prvo ću te izmarisati pa tražiti oprosta?! :crazy:
Jednom kad udari, opet će!
KHraj
Ja tebe donekle razumijem, ti gledas to kroz emocije I tebi kad nesto nema logike ili smisla to se odbija I to je tako.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 01 avg 2023, 18:58

Unofficialpage je napisao/la:
01 avg 2023, 18:54
Kaunas je napisao/la:
lumani je napisao/la:
01 avg 2023, 11:24
Bosnjo bi stao na stranu Babe pa makar i tukao tvoju Ženu a ne svoju :shhh: Stari seljački mentalitet!

Juka puna podrška,stop nasilnicima :salut:
Ma da maltretirao ih zadnjih 2 godine a prije toga sve super bilo ovaj bio i na utakmicama sve regularno. To je dio koji se ne uklapa.
Aha, ovo je baš malo kontradiktorno. Sve bilo super do prije par godina a sad ih zlostavljao cijeli život.
Zar je bilo super? Imali zajednicki slika ili intervju, gdje ga Jusuf spominje ikad?

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 avg 2023, 18:59

costacurta08 je napisao/la:
01 avg 2023, 18:39
Uz svo dužno postovanje, ali da se banuješ sam bilo bi pametnije nego što pišeš ovakve stvari.
Ili si i sam iz kategorije onihbkoji "hoće ošinut'" pa tražiš milosti za Hariza ili pojma nemaš šta znači biti zlostavljan i prisustvovati činu maltretiranja svojih najbližih.
Bgti ne lupaj više
De debilu odyebi, ne stavljaj me u koš takvih likova. Ako nisi kapacitet razumjeti šta se pisalo onda me barem ne etiketiraj.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

videoton1
Kontakt:

Post Postao/la videoton1 » 01 avg 2023, 19:01

Zabrinjava količina kvazi-religioznih ravnozemljaških alt-right incelčina na ovom forumu. Stvarno je čovječanstvo krenulo u rikverc kada je svako selo dobilo pristup internetu.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 01 avg 2023, 19:04

Ne vjerujem da ljudi lošim momentima u životu pravdaju nasilje. Sta ovdje sve neće čovjek pročitati :roll: Ako imaš probleme sa ženom/muzem, Ako je vise ne volis- razvedi se. Prosto da prostije nemoze biti. Ako prolazis kroz lose psihicke /zivotne faze- potrazi pomoc. Lijepo kod psihotarapeuta, psihologa pa tamo izbaci svoje probleme.
Ni jedno nije razlog da zlostavljas zenu i djecu. Muskarac kad udari zenu ili dijete je sve, samo nije muskarac.
To se nigdje na svijetu ne tolerise, sem na Balkanu.
Samo zato sto te napravio ( od svog cejfa) ili ako te rodila ( isto za svoj cejf) ga ne pravi roditeljem. Roditelj je onaj koji ti pruza ljubav, podrsku I sigurnost. Sve drugo je samo osoba koja te napravila ili rodila. Zlostavljanje nema opravdanje. Tacka I kraj
Zadnja izmjena: soccerfan, dana/u 01 avg 2023, 19:07, ukupno mijenjano 1 put.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 01 avg 2023, 19:05

videoton1 je napisao/la:
01 avg 2023, 19:01
Zabrinjava količina kvazi-religioznih ravnozemljaških alt-right incelčina na ovom forumu. Stvarno je čovječanstvo krenulo u rikverc kada je svako selo dobilo pristup internetu.
Covjecanstvo je krenulo u rikverc kad su moc da odlucuju dobili debili poput tebe.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 01 avg 2023, 19:06

videoton1 je napisao/la: Zabrinjava količina kvazi-religioznih ravnozemljaških alt-right incelčina na ovom forumu. Stvarno je čovječanstvo krenulo u rikverc kada je svako selo dobilo pristup internetu.
To je samo na forumu. U pravom zivotu se prilagodi, pa i spreha i jede i pije i jezik za zube.

videoton1
Kontakt:

Post Postao/la videoton1 » 01 avg 2023, 19:07

nerkolfc je napisao/la:
01 avg 2023, 19:05
videoton1 je napisao/la:
Covjecanstvo je krenulo u rikverc kad su moc da odlucuju dobili debili poput tebe.
Pametnije ti je da se objesiš nego što prosipaš svoj poluvehabizam na svakoj temi na ovom forumu.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 01 avg 2023, 19:10

videoton1 je napisao/la:
01 avg 2023, 19:07
nerkolfc je napisao/la:
01 avg 2023, 19:05
videoton1 je napisao/la:
Pametnije ti je da se objesiš nego što prosipaš svoj poluvehabizam na svakoj temi na ovom forumu.
Vehabizam :urnebes: :urnebes:

Jesi civilizovan, pravo za svjetske metropole. Al sto si I glup o stvarima za koje mislis da nesto znas o tome I ne moramo

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 01 avg 2023, 19:14

soccerfan je napisao/la:
01 avg 2023, 19:04
Ne vjerujem da ljudi lošim momentima u životu pravdaju nasilje. Sta ovdje sve neće čovjek pročitati :roll: Ako imaš probleme sa ženom/muzem, Ako je vise ne volis- razvedi se. Prosto da prostije nemoze biti. Ako prolazis kroz lose psihicke /zivotne faze- potrazi pomoc. Lijepo kod psihotarapeuta, psihologa pa tamo izbaci svoje probleme.
Ni jedno nije razlog da zlostavljas zenu i djecu. Muskarac kad udari zenu ili dijete je sve, samo nije muskarac.
Samo zato sto te napravio ( od svog cejfa) ili ako te rodila ( isto za svoj cejf) ga ne pravi roditeljem. Roditelj je onaj koji ti pruza ljubav, podrsku I sigurnost. Sve drugo je samo osoba koja te napravila ili rodila. Zlostavljanje nema opravdanje. Tacka I kraj
Ne znam Bgm gdje si vidio da ovdje iko pravda nasilje. Svima je čudno da odjednom ništa ne valja. Ali i ti pretjeruješ oko ovog dijela za dijete, to pšto nekad roditelj istuće dijete nije nasilje, kad kažem istuće mislim na 1-2 pleske a ne da ga prebije na mrtvo ime. S nekom djecom ne može drugačije.

samoposmatram je napisao/la:
01 avg 2023, 18:58
Kaunas je napisao/la:

Zar je bilo super? Imali zajednicki slika ili intervju, gdje ga Jusuf spominje ikad?
Ma jest bilo, Juka se hvalio kako mu je otac prebio 14 ljudi. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 01 avg 2023, 19:19

Dok je prebijao ostale bio je dobar .

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 01 avg 2023, 19:23

01 avg 2023, 19:14
soccerfan je napisao/la:
Ne znam Bgm gdje si vidio da ovdje iko pravda nasilje. Svima je čudno da odjednom ništa ne valja. Ali i ti pretjeruješ oko ovog dijela za dijete, to pšto nekad roditelj istuće dijete nije nasilje, kad kažem istuće mislim na 1-2 pleske a ne da ga prebije na mrtvo ime. S nekom djecom ne može drugačije.

Citao sam taj clanak, a nisam znao da je Jusuf sam to ispricao.

Ja nemam razumjevanja prema onima koji pisaju po talentu svome, tako da me Jusuf zivcira, ali poslije ove svadbe i ovo sa ocom bolje razumijem, zasto je sve i kako. Zao mi Jusufa da mu danas nebi popisao rucku na vratima auta, ali bi izparao Denver Nuggets.

Big up yourself Nurk, cuvaj mater.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 01 avg 2023, 19:24

Pa bio mu je otac na njegovim utakmicama u NBA, dok je igrao za Denver. Sumnjam da je on sam platio sebi kartu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 01 avg 2023, 19:28

DamirT je napisao/la:
01 avg 2023, 19:24
Pa bio mu je otac na njegovim utakmicama u NBA, dok je igrao za Denver. Sumnjam da je on sam platio sebi kartu.
Vidio sam sliku gdje on sjedi sa mladjim sinom. Nisam vidio zajednicke slike, dok recimo Jokic zvalji brata svake prilike.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 01 avg 2023, 19:41

01 avg 2023, 19:14
soccerfan je napisao/la:

Hype oko oca su digle medije sto u Bosni sto u Americi. Igrom slucaja dok je bio u Denveru imao sam priliku nekoliko puta sjediti sa njim ( moj prijatelj mu je i dan danas jedan od boljih drugova i cuju se). Decko je uvijek pricao o majci, bratub, dedi I neni I anegdote sa njima. Za tih 10 ak puta koje smo se druzili koliko se sjecam oca je jako malo spominjao. Jos tad a tad je tek dosao u NBA . Znam koliko mu je bitno bilo da mu brat kod njega dolazi 😊 Ja opet kazem nemozes ocekivati, pogotovo ne kod nas, da dijete od 12,14,14,15 godina preduzme do te mjere inicijativu i samo zastiti majku. Kako? Gdje da idu? Pogotovo ako uzmemo u obzir nas mentalitet , jos u manjim sredinama 🙄
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 01 avg 2023, 19:44

kao i uvijek, istina je tu negdje između vjerovatno, nema potrebe ići u ekstreme.

Ono što ja prvo vjerujem, to je da mu je stari nasilnik, i da je gotovo sigurno tukao svoju ženu. Pritom, ne morate toliko biti autodestruktivni, nema parčeta ove planete gdje ljudi ne tuku svoje žene, nažalost, to je stvarnost ove civilizacije, negdje više, negdje manje, ali glupe su mi te submisivne priče, kao ovo je Balkan, ovde ljudi tuku žene.

Druga stvar, sumnjivost "me to movementa" nije samo naša odlika, nego i u svijetu. Tako, ako neko možda posumnja u nešto, nemojte odmah po svaku cijenu reći ti si zaostali Balkanac... nakon slučaja Harvija Vajnstina i zvjerstava koje je radio, naglo je počeo taj pokret gdje se neka glumica iz 1983. godine sjetila da ju je neki producent pomazio po nozi, i sada hoće pravdu / odštetu / pažnju. I to je redovno stanje ljudskog roda, potreba da te tretiraju žrtvom, manje ili više opravdano, to jeste jedno osobeno psihološko stanje.

Priča svakako ima rupa, smješno mi je čuti da je to sad Juka odlučio da kaže kad je kao dovoljno zaradio da može da zbrine mater i ostatak porodice. Brate, ako je nasilje ozbiljno, Juka je već u ruki sezoni zaradio dovoljno da materi plati stan 200km daleko od Živinica, lagano.

Pa čak i prije NBA lige, i od plate u Cedeviti je to mogao. S te strane mi je malo nategnuto kada i za sebe tvrdi da je bio žrtva nasilja. To već donosi neke druge sumnje, da je i on u toj opštoj amerikanizaciji postao dio "me to movementa" i da je nešto za šta je recimo 2012. godine mislio da je normalno, da sad to smatra zlostavljanjem.

Suma sumarum, Jukin ćaća je pandur, krupan čovjek bez nekog posebnog obrazovanja, da se ne lažemo, nije teško zamisliti da takvi ljudi budu nasilnici, i sreća je da je Nurkić dovoljno svjestan i finansijski jak da odvoji svoju majku od njega i pruži joj miran ostatak života.

Šteta je što je morao izaći sa tim u javnost.

Koliko god sad izlgedalo teško i nemoguće, to nisu nepremostive stvari, moguće je da za 10-15 godina dođe do susreta, razgovora, da padnu neka izvinjena, oproštaji. I posle krupnijih stvari ljudi su se sretali i imali neki bar približno normalan odnos, tako da bi Nurkićima neko za početak trebao savjetovati da se manu novina i da za početak par godina ćute, pa možda dođu neka sretnija vremena.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, CAZIN, Cwirek, Vaya i 14 gostiju.