NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

avenija
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la avenija » 24 dec 2023, 21:30

Imamo šest i po igrača u rosteru i neko bi da tjera najboljeg strijelca i jedinog napadača. :rol:
Ustvari nije neko nego samo @convicts i to ga hejta već 5 mjeseci. :kafa:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 24 dec 2023, 21:34

Bandit88 je napisao/la:
24 dec 2023, 20:35
zenicablog .com/ugaseni-okk-celik-rk-celik-neka-se-pripremi-nk-nemila-hoce-li-zenica-ostati-u-mraku-bez-sporta/?fbclid=IwAR2uJOCc1_2Nz9knPTZsA4nnK9oYw-dl0zAFmKl3bVAGBv60F0bznCamp7I
naložio inspekcijskim organima da „udare“ i na NK Nemilu, kojoj je Kapković sponzor, iako, kako je i sam izjavio, apsolutno nije u rukovodećim organima.

Gradska inspekcija je tako, pod direktnom kontrolom Kasumovića, naložila uklanjanje istaknutih sponzora na zidovima stadiona koji je u vlasništvu Kluba, što je sigurno presedan u praksi rada inspekcije, jer su to praktično i jedini prihodi ovog kluba.
Fudo nastavio, gdje je sa Čelikom stao. Najgori gradonacelnik u historiji Zenice.

Citav tekst: https://shorturl.at/itNR2
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 24 dec 2023, 21:37

Truhlo je napisao/la:
24 dec 2023, 20:25
redbull93 je napisao/la:
24 dec 2023, 20:12
Convicts je napisao/la:
24 dec 2023, 20:01

On jedan od boljih :urnebes:
Šta ti gledaš? Hokej?
Ne treba pretjerivati. Cesto ti ovdje tjeras neke igraci i to bez potrebe. Samo ti iz nekih svojih razloga pises za pojedince. Ok, puno pravo, demokratija je, ali ne treba ici iz krajnosti u krajnost.

Masic ima svojih gresaka, ali daleko od toga da nam je najveci problem.
Koga bi izdvojio kao najveći problem onda? :think:
Najveci problemi sa danjasnjim odlaskom su otisli. Poslije njih Karic definitivno, uzima platu, a nigdje ga. Sto se ostatka tima tice, ostaviti, naravno ko hoce ostati, a da ne opterecuje previse budjet. Dovesti par solidnih igraca, mirno zavrsiti prvenstvo na 5tom mjestu i to je to.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

Jas63Ko
Kontakt:

Post Postao/la Jas63Ko » 24 dec 2023, 21:50

Steelman je napisao/la:
22 dec 2023, 10:42
Sve sto u ovom trenutku pravi stetu klubu je greska. ...
Shvatite već jednomn ko je vlasnik Lige i zamislite se o svojim namjerama. To znači da ta organizacija stoji iza oba kluba koja trenutno vidite dolje na travnjaku i pobjeđuje bez obzira ko tu na "travnatom tepihu" gubi ili pobjeđuje. Uz to je vlasnik svih sudija, reflektora, bijelih crti na terenu, hrane i pića koji se tamo prodaju, pa i tribina. Možete slobodno na tim tribinama prosvjedovati koliko vas volja, ali time samo dižete značaj tog događaja, a uostalom i financijski ste ga pomogli kupujući ulaznicu. Očito je da navijač sudjeluje u igri njihove igre manipulacije dijeljenja ljudi na suprotstavljene navijačke grupe da bi se njima lakše vladalo. Propišu kaznu za svaki navijački hir i dodatne zarade i na tom espapu. Neka takvi tako hiroviti pojedinci radije ne dolaze na tribine gledati sportsko-manekenske "zvijezde" na travnjaku, neka na nekoj livadi s drugima sličnim sebi odigraju ‘hakl’ na dva mala golića, što će svakako za njih biti znatno zabavnije, psihički i fizički zdravije; a i jeftinije. Poslije mogu si za sitnu lovu kupiti gajbu guzovače (i to s alkoholom, što je samo po sebi luksuz koji je na stadionima nestao davno, navodno radi sigurnosti).

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 24 dec 2023, 21:53

redbull93 je napisao/la:
24 dec 2023, 21:34
Bandit88 je napisao/la:
24 dec 2023, 20:35
zenicablog .com/ugaseni-okk-celik-rk-celik-neka-se-pripremi-nk-nemila-hoce-li-zenica-ostati-u-mraku-bez-sporta/?fbclid=IwAR2uJOCc1_2Nz9knPTZsA4nnK9oYw-dl0zAFmKl3bVAGBv60F0bznCamp7I
naložio inspekcijskim organima da „udare“ i na NK Nemilu, kojoj je Kapković sponzor, iako, kako je i sam izjavio, apsolutno nije u rukovodećim organima.

Gradska inspekcija je tako, pod direktnom kontrolom Kasumovića, naložila uklanjanje istaknutih sponzora na zidovima stadiona koji je u vlasništvu Kluba, što je sigurno presedan u praksi rada inspekcije, jer su to praktično i jedini prihodi ovog kluba.
Fudo nastavio, gdje je sa Čelikom stao. Najgori gradonacelnik u historiji Zenice.

Citav tekst: https://shorturl.at/itNR2
K.F je smeće, ali i ti pobrojani klubovi su kancer. Gdje ćeš grlom u jagode ako ne možeš finansirati viši rang? Koja budala se još drži obećanja, kakva obećanja samo papir i potpis. Pun mi je više qrac ovih klubova koji nisu u stanju generisati ni 100k vlastitih prihoda a igrali bi najviši rang i to da im novac iz gradskog budžeta čini 80% prihoda. Pa to nema ni u sjevernoj koreji. Mrš u zadnju ligu ili gasi tu sramotu pogotovo ono smeće od kluba osnovano 2008 godine. Na osnovu čega okk hoće pare iz gradskog budžeta?
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Cod
Kontakt:

Post Postao/la Cod » 24 dec 2023, 22:36

Ja mislim da jedino Bihac ima gori sport od Zenice. Svaki komentar je suvišan.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 24 dec 2023, 23:08

Cod je napisao/la:
24 dec 2023, 22:36
Ja mislim da jedino Bihac ima gori sport od Zenice. Svaki komentar je suvišan.
Koga boli kita za košarkom, rukometom i odbojkom? Ne možeš bolan na silu. Zenica je uvijek bila grad nogometa pa ragbija i pristojne košarke. Rukomet nikad nikog nije ni zanimao i ne može u istu rečenicu sa Krivajom Zavidovići, Bosna Visoko, Goražde, to su rukometne sredine.

Nema ni Mostar ni jednog košarkaškog, rukometnog kluba u najvišem rangu jer nikad tradicijom nisu ni imali. Pustite se te priče, napravi samoodrživ klub, privuci publiku, sponzore pa onda traži iz budžeta.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Cod
Kontakt:

Post Postao/la Cod » 24 dec 2023, 23:22

Druže u Mostaru je sport podijeljen,a trenutno je suvišno pričati o sportu u Mostaru i Zenici. Zrinjski godinama prvak BiH,Velez stoji dobro,MNK Stari Grad zadnjih godina prvaci,KK Zrinjski je igrao solidno ligu,plivanje također. Šta to mi imamo i u čemu smo prvaci zadnjih 20god.sem ragbija? Pa zar nije propast sporta da imamo najbolju arenu u BiH a sem žena u košarci nije se kako treba odigrala neka dobra utakmica?

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 24 dec 2023, 23:39

Convicts je napisao/la:
24 dec 2023, 20:01
convict35 je napisao/la:
24 dec 2023, 19:54
Ovo je ocekivano za Sarica ,momak ne igra za tim definitivno dobra odluka ,sad zaganjat onog iz Jedinstva jel Hadzikadunic ili slicno.
Masica zadrzat po svaku cijenu ,jedan od boljih u Celiku uz Sivca ,Durmu i Vardu
On jedan od boljih :urnebes:
Šta ti gledaš? Hokej?
Izvini Murinjo nisam teprepoznao :urnebes:

Baco
Kontakt:

Post Postao/la Baco » 24 dec 2023, 23:48

Poz...Ja se sječam kada su velikani bivse drzave u kosarci dolazili i odlazili pognute glave iz Zenice,sjecam se isto tako i fudbalu bilo je svega ali i tada osvajac kupa lige sampiona primi tricu u Zenici,Golubica bio kao Zec neuhvatljiv.Tada sam zavolio likČe,isto kao i sada imam emociju jaku.Sa djecom dolazim redovno da ga gledam,uzivam u tom.
Eh sad ,jel moguce u mom mjestu gdje ja zivim Fudo redovno dobija izbore i svaki drugi komsija navija za Sarajevo,dobro ste culi Sarajevo a pola od ti komsija preko nasih dobija ili je dobijalo besplatne ulaznice da li VIP mjesta za repku ili NK Čelik.Ja opet platim kartu i od srca navijam i navijat cu.Sto ovo pisem,......Čelik nije Blatusa,Jalija ,Moke ili Crkvice uz svo postovanje prema njima,Čelik je Perin Han ,i Janjici i Babino i Nemila i Pojske ali cijela BiH.Kada su i ko je otisao napravio promociju fudbala u ta mjesta ,promociju kluba .Promocije kroz skole Osnovne ,ne treba dalje ....
Narodne mase se selektiraju trenutno uz TV i drustvene mreze.
Mora se politika kluba promijeniti prema najboljoj populaciji djeci ,da se djeca dovedu na stadion kao navijaci,kao igraci aBd buduci.
Ovdje se samo prica o nekom dovodenju igraca sa strane,a djece je" bilo" ko u prici,pazi bilo ...sve vise su nezadovoljni i spas traze po baustelama jer nisu dobili pravu sansu .Ali zato su svi iz Zavidovica dobili.
Pocinje me bacat sa teme na temu i mozda nema nesto smisla i na tome izvinite...
Jos jedna ,Mora se napravit program da sve firme koje rade i obitavaju u Zenici da ako to nastavit moraju izdvajat za sport odredeni procenat a zauzvrat da im opstina da neku povlasticu.Na ovo se moramo bazirat a ne na pare buđeta.

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 25 dec 2023, 00:11

Cini mi se da nikad vise djece na stadionu nije bilo kad su Celikove utakmice, nego sto je to slucaj unazad sezonu dvije. Hem sto oni koji imaju djecu s ponosom ih dovode, hem sto Celik po osnovnim skolama u gradu dijeli gratis ulaznice...
Isto tako, cini mi se da u sastavu Celika nikad nije bilo vise igraca da su iz Zenice, nego sto je to slucaj od sezone iz kantonalne lige pa naovamo. Nasa djeca u vecini slucajeva nemaju kvalitet za Prvu Ligu Federacije, pa normalno da ce se traziti rjesenja za odredjenu poziciju iz drugih gradova. Samo mi reci ko to nije dobio pravu sansu pa otisao traziti hljeb na bausteli? Mislis na Zunu? On, da nije otisao u Njemacku, jos bi bio u sastavu Celika. Kolic? Momak ima stalni posao, koji mu daje hljeb u ruke i koji vjerovatno ne bi u Celiku (ni u bilo kojem drugom klubu ovog ranga) mogao zaraditi. Isti slucaj je i sa Sijerkicem i njegovim poslom u policiji. Ostali koji su otisli iz Celika "jer nisu imali sansu", nijedan koliko znam nije nasao klub da igra 1LF. Vecinom su to klubovi iz Druge Federalne Lige, pa cak i klubovi iz kantonalne lige. Ispravite me ako grijesim, ali cini mi se da je tako.

Ovo za firme, to nije posao Celika, nego, ako je uopste i moguca, mora biti inicijativa Gradskog Vijeca i gradonacelnika. Tako da bi firme opet uplacivala sredstva na racun Grada, pa bi Grad subvencionirao klubove. Tako da se to svodi na isto.

Baco
Kontakt:

Post Postao/la Baco » 25 dec 2023, 00:50

Nisam za modernu svađu al moram,eto imaju ovi sto su se doveli.Oni imaju kvalitet bass....strasno .NIje Zuna u pitanju,nije niko od ovi sto sada igraju,djeca koja prođu sve selekcije provedu sezonu na klupi a sljedecu na posudbi i to je to.
Do koga je kada je kvalitet djece u pitanju,najvise do trenera i kompromitovanosti istog.Jer taj neki moraa igrat jer je tajo gurno kovertu ,pa onda zbog toga imamo Tempo i jos nekoliko klubova koji ured pa mrze sve sto je Celikovo.E tu se stvara amozitet prema klubu .Imam primjer Kzk Jumper i kzk Celik.....i tako dalje...
Ruralne skole pod obavezno obici i djeci utuvit u glavu NK Čelik i the end.
A sto se tice ovo za firme ,treba napraviti pritsak kod politicki opcija i u tom smjeru ici,jer nema tu onda posrednika opcine koja uzima dio.
Opet sory na gramatici i lutanju na temama...LP
S

PonosniSmogovci
Kontakt:

Post Postao/la PonosniSmogovci » 25 dec 2023, 01:02

Ovako je i Šijerkića kao što sad Mašića "ispravna raja s zapada" pljuvala prvu polusezonu kad je došao, a onda ga u zvijezde kovala i zamjerila klubu što mu nisu ponudili bolje uslove nego što momak ima u MUPu (ugovor za stalno, topli, regrese).

Trenutno najveći kancer kluba, nezadovoljni pojedini pametnjakovići s zapada.

Odma da naglasim ne mislim na onih 400-500 ljudi koji su tu od kantona tu nego na ove pridošlice koji su pokupili svu pamet svijeta.

Baco
Kontakt:

Post Postao/la Baco » 25 dec 2023, 01:15

Samo pricammo sa argumentima na dalje ili ovo nema smisla.Lp

Zenicanin988
Kontakt:

Post Postao/la Zenicanin988 » 25 dec 2023, 01:31

PonosniSmogovci je napisao/la:
25 dec 2023, 01:02
Ovako je i Šijerkića kao što sad Mašića "ispravna raja s zapada" pljuvala prvu polusezonu kad je došao, a onda ga u zvijezde kovala i zamjerila klubu što mu nisu ponudili bolje uslove nego što momak ima u MUPu (ugovor za stalno, topli, regrese).

Trenutno najveći kancer kluba, nezadovoljni pojedini pametnjakovići s zapada.

Odma da naglasim ne mislim na onih 400-500 ljudi koji su tu od kantona tu nego na ove pridošlice koji su pokupili svu pamet svijeta.

Masića ne tjera niko, ja nikog nisam cuo da lose prica za Masića, momak je realno Benzema za ovu ligu. Ovog sto pise protiv Masica treba staviti na ignore listu , dijete neko
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 25 dec 2023, 01:50

Ako ce klub slusati sta svaki pojedinac prica ili pise, odmah nek se vratimo u kantonalnu.

Sreca, pa nije tako.

Isto tako i za fudbalere, kao sportista, ovo nista ne smije da te dirne uopste. Odmah znas koliki si profesionalac, ako ce convict da te naljuti ili uvrijedi sto pise po forumu o tebi.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 25 dec 2023, 07:31

zamorano je napisao/la:
25 nov 2023, 05:55
Čestitke na pobjedi!!! Prva GLEDLJIVA utakmica i vidi se neki novi rukopis Damjanoviča. Polusezona nije loša ali se trebalo završiti na nekih 25 bodova al eto. Daleko največe ublehe polusezone su bili Duvnjak i Žuna,sreča oba su bivša i nevratili se više nikad u Čelik mrš obojici!!! Največi napredak u polusezoni su napravili Begič i Tabakovič sjajno su iskoristili minutažu! Najbolji igraci standardno su bili Durmo i Sivac. Vecinom dobri Vardo,Bajramovic,Isakovic,Masic.Durmis...Solidni Medjuselac,Arnautovic,Saric,Mehic...Ne racunam povredjene Karalica i Horica...Otjerat odmah Karica,Salkanovica,Pehilja,Salcinovica,cak i Sarica zbog sebicnosti i kurcobolje najvise,na ljeto obavezno razduziti Isakovica. Publika,uprava,Robijaši daleko iznad nivoa igrača al opet treba i podržat momke poput Ahmetspahica,Behadarevica,Hodzica! Sve u svemu neka je kraj konacno al misljenja sam da se trebalo klepit 25 bodova!
Samo da se citiram🙂 Saric ode hajmo sad sljedeci Karic jer je to momak stvarno zaslužio da se nabije nogom iz kluba! Isakovic nek spakuje kofere do ljeta ,Salcinovica vise niko i ne broji za tim a ova dvojica Salkanovic i Pehilj blizu su izlaznim vratima!
::::SAMO ČELIK::::

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 25 dec 2023, 08:28

zamorano je napisao/la:
25 dec 2023, 07:31
zamorano je napisao/la:
25 nov 2023, 05:55
Čestitke na pobjedi!!! Prva GLEDLJIVA utakmica i vidi se neki novi rukopis Damjanoviča. Polusezona nije loša ali se trebalo završiti na nekih 25 bodova al eto. Daleko največe ublehe polusezone su bili Duvnjak i Žuna,sreča oba su bivša i nevratili se više nikad u Čelik mrš obojici!!! Največi napredak u polusezoni su napravili Begič i Tabakovič sjajno su iskoristili minutažu! Najbolji igraci standardno su bili Durmo i Sivac. Vecinom dobri Vardo,Bajramovic,Isakovic,Masic.Durmis...Solidni Medjuselac,Arnautovic,Saric,Mehic...Ne racunam povredjene Karalica i Horica...Otjerat odmah Karica,Salkanovica,Pehilja,Salcinovica,cak i Sarica zbog sebicnosti i kurcobolje najvise,na ljeto obavezno razduziti Isakovica. Publika,uprava,Robijaši daleko iznad nivoa igrača al opet treba i podržat momke poput Ahmetspahica,Behadarevica,Hodzica! Sve u svemu neka je kraj konacno al misljenja sam da se trebalo klepit 25 bodova!
Samo da se citiram🙂 Saric ode hajmo sad sljedeci Karic jer je to momak stvarno zaslužio da se nabije nogom iz kluba! Isakovic nek spakuje kofere do ljeta ,Salcinovica vise niko i ne broji za tim a ova dvojica Salkanovic i Pehilj blizu su izlaznim vratima!
Da se pitas to bi mozda tako bilo. Nece biti mnogo odlazaka, a ni dolazaka mozda jedan ili dva igraca. Masic, Karic i Ahmetspahic na proljece ce dijeliti minutazu kada je u pitanju napad, Masic je prvi izbor, Karic ako bude spreman i zdrav sigurno ce imati dobru minutazu, kao i mali Ahmetspahic kojeg vecp olako treba uvoditi u prvi tim. Buduci da je Saric otisao, po toj lijevoj strani idealno bi bilo pronaci nekog igraca koji moze odigrat lijevo krilo, ali i lijevog beka, buduci da je Arnautovic bio los proslu polusezonu i treba mu konkurencija
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 25 dec 2023, 11:24

Baco je napisao/la:
25 dec 2023, 00:50
Nisam za modernu svađu al moram,eto imaju ovi sto su se doveli.Oni imaju kvalitet bass....strasno .NIje Zuna u pitanju,nije niko od ovi sto sada igraju,djeca koja prođu sve selekcije provedu sezonu na klupi a sljedecu na posudbi i to je to.
Do koga je kada je kvalitet djece u pitanju,najvise do trenera i kompromitovanosti istog.Jer taj neki moraa igrat jer je tajo gurno kovertu ,pa onda zbog toga imamo Tempo i jos nekoliko klubova koji ured pa mrze sve sto je Celikovo.E tu se stvara amozitet prema klubu .Imam primjer Kzk Jumper i kzk Celik.....i tako dalje...
Ruralne skole pod obavezno obici i djeci utuvit u glavu NK Čelik i the end.
A sto se tice ovo za firme ,treba napraviti pritsak kod politicki opcija i u tom smjeru ici,jer nema tu onda posrednika opcine koja uzima dio.
Opet sory na gramatici i lutanju na temama...LP
S
Nikakva svadja drug. Samo da se ne gadjamo mahalskim pricama, tajo dao pare da mu dijete igra, a "siromasni talenat" truhne na klupi. Ova prica nije vezana samo za nas klub nego opcenito se to cuje i od navijaca ostalih klubova, simptomaticno.
Ako igrac ode na posudbu (ovo pricam generalno, nevezano ni za jednog igraca), onda to obicno ide u klub iz nizeg ranga. Tu se od njega ocekuje da uz prikupljanja iskustva igranja seniorskog fudbala, da se kvalitetom nametne u tom timu. Ako neki momak ode u npr. Nemilu, i ne moze se nametnuti dole svojim igrama da bude medju top tri igraca ili najbolji igrac ekipe, da li je to onda materijal za Celik?
U nasem omladinskom pogonu se radilo kako se radilo 30 godina, pa su nam i rezultati pravljenja igraca takvi kakvi jesu. Vjerujem da je to vrijeme iza nas, ali ne mogu se preko noci napraviti igraci.

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 25 dec 2023, 12:10

Sretan cestit Bozic svim navijacima Celika i svim navijacima u BiH koji slave .
Odlasci dolasci cu komentirat kad bude okoncano sve a Masic treba Celiku i najvise bi guro Ahmetspahica uz njeg a Karicu ne znam ni dokad ugovor i sa njim zavrsavat .Sto se tice Sarica ocekivo sam puno vise tako i mogo je ostat u ovakvom Celiku a i kad je otiso nece on falit.
Vidjet cemo roster za proljece pa onda pricat a do tad odmorit od Celika.
Ovo ostalo sto pisete, nijedan me klub novi ne zanima ovi tzv OKK i slicni i nikad nikog necu gledat taman kad bi igro Euro ligu a tako u svim sportovima.Tako nedo bog da je novi neki Celik u nogometu ne bi nikad otiso na utakmicu prije bi za Sarajevo i Zelju navijo nego za neki novi NK Celik ali hvala prvo bogu pa NGG,Robiji i svim navijacima Celika koji to nisu dozvolili...

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: ASD, BosnianRahatluk, nebeskasila i 7 gostiju.