AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

milanist
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la milanist » 24 dec 2023, 09:00

Beduin je napisao/la:
24 dec 2023, 08:23
Blokiracu te ako nastavis ko Meepo kvotati pasus po pasus. 😂

Nema fajde brate tebi ista pisati, ti svakako vjerujes samo ono u sta sebe ubijedis. Tako i za Thea. Uzasan odnos na relaciji Theo-trener, eto tek tako se zamrzili, nema veze sto sve vise pisu o tome kako su na ratnoj nozi, ali ako ti kazes da Theo trazi da igra stopera onda cu ti vjerovati. 😁
A i pressing se igrao samo zahvaljujuci Kessiu 😂
A i Jovic treba ostati na klupi, nema veze sto daje golove. Jer je Giroud prvi napadac i nema veze sto bi ga se odmorilo i psihicki i fizicki usljed svega sto se desava u zadnje vrijeme.

Nista nije do trenera. ❤️
:mrgreen: kad ga spomenu gdje je brat meepo, nema ga zadugo :?

Ne kazem ja brate da je Theo trazio da igra stopera, vec su to prenijeli svi mediji pa cak je i Pioli na presici rekao da mu je Theo dosao i trazio da njeg stavi da igra na mjestu stopera, da ne bude da ja izmisljam ;)
Presing se igra ne samo zahvaljujuci Kessiju, rekao sam ti vec, imao si Sandra, zdravog Ismu koji su orali sredinom terena, pogledaj nam sad sredinu i sve ti je jasno. Salemakers koliko god bio limitiran, uvijek je trcao nazad i radio pritisak, ovi to sad ne rade, i da ne zaboravim da dodam, itekako fali i Brahim da poveze napad i sredinu, nema ko vise to da radi, ponekad Pulisic jedino ali i on sve manje i manje :zviz:
Sto se tice Jovica i Oliviera, sve dok je ovaj drugi zdrav i odmoran pocinjati ce i imati prednost, tako nam je kako nam je. Da su ljetos bogdom doveli prvog spica pa da Zirua gledamo samo sa klupe ali eto.....

Jeste do trenera, ali i isto toliko je i do igraca i ostali :ljepota:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 24 dec 2023, 09:59

milanist je napisao/la:
24 dec 2023, 09:00
Beduin je napisao/la:
24 dec 2023, 08:23
Blokiracu te ako nastavis ko Meepo kvotati pasus po pasus. 😂

Nema fajde brate tebi ista pisati, ti svakako vjerujes samo ono u sta sebe ubijedis. Tako i za Thea. Uzasan odnos na relaciji Theo-trener, eto tek tako se zamrzili, nema veze sto sve vise pisu o tome kako su na ratnoj nozi, ali ako ti kazes da Theo trazi da igra stopera onda cu ti vjerovati. 😁
A i pressing se igrao samo zahvaljujuci Kessiu 😂
A i Jovic treba ostati na klupi, nema veze sto daje golove. Jer je Giroud prvi napadac i nema veze sto bi ga se odmorilo i psihicki i fizicki usljed svega sto se desava u zadnje vrijeme.

Nista nije do trenera. ❤️
:mrgreen: kad ga spomenu gdje je brat meepo, nema ga zadugo :?

Ne kazem ja brate da je Theo trazio da igra stopera, vec su to prenijeli svi mediji pa cak je i Pioli na presici rekao da mu je Theo dosao i trazio da njeg stavi da igra na mjestu stopera, da ne bude da ja izmisljam ;)
Presing se igra ne samo zahvaljujuci Kessiju, rekao sam ti vec, imao si Sandra, zdravog Ismu koji su orali sredinom terena, pogledaj nam sad sredinu i sve ti je jasno. Salemakers koliko god bio limitiran, uvijek je trcao nazad i radio pritisak, ovi to sad ne rade, i da ne zaboravim da dodam, itekako fali i Brahim da poveze napad i sredinu, nema ko vise to da radi, ponekad Pulisic jedino ali i on sve manje i manje :zviz:
Sto se tice Jovica i Oliviera, sve dok je ovaj drugi zdrav i odmoran pocinjati ce i imati prednost, tako nam je kako nam je. Da su ljetos bogdom doveli prvog spica pa da Zirua gledamo samo sa klupe ali eto.....

Jeste do trenera, ali i isto toliko je i do igraca i ostali :ljepota:
Ma naravno da je i do igraca, ponajvise. Placeni su da igraju i nema tu filozofiranja, ako ti ne odgovara neka pozicija popricas sa trenerom i ako nije to to onda trazis transfer, fer i korektno.
Ali i trener treba poznavati igrace i njihove mogucnosti, gdje ih i kako ukomponovati, motivirati i ako to izgubi - e tu je kraj.
A upravo to i mislim, da ovdje nema vise naprijed. Ili trener ili neki igraci, jer nema vise one hemije i motiva koji je krasio ovu klapu i trenera, onog drugarskog odnosa, zara na terenu. Steta sto se to nije jos ranije uocilo i reagovalo jer je ova sezona gotova po pitanju necega vise od 4. mjesta i ganjanja kupa.
LE je tu jos uvijek, ali mislim da mi nemamo ovdje sta traziti. Narocito ne ovakvi do sada.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 24 dec 2023, 10:18

Naravno da je do igrača kad mi nikad nismo ni imali neku igru koja je zasnovana na uigranim akcijama, duplim pasovima, kretanju bez lopte.
Naša se igra svodi na individualne poteze pojedinaca i kad protivnik iste zaustavi ili nemaju svoj dan ili im se jednostavno ne igra (Leao I Theo posebno) onda dobijemo ovo sto imamo.
Mi smo ekipa koja, zahvaljujući forsiraju individualne igre, može svakog pobjediti i od svakog izgubiti. Ekipa bez karaktera, bez kontinuiteta.
Eh sad ja vas pitam, ko je kriv za to?
Nemojte mi samo reci vlasnici. Ne želim umanjiti njihovu odgovornost, ali hajmo to ostaviti sa strane.
Nisu vlasnici krivi sto nemamo nikakvu igru, što je skoro svaki prekid ispred našeg gola kao penal za protivnika.
Neko treba postaviti ekipu, uigravati akcije, postavke igrača...
Taj neko nisam ja, a nije ni GC.
Sto memo napisa, vlasnici su krivi sto ga ne mijenjaju a za igru i rezultate isključivi krivac je Pioli.
Il Club più titolato al mondo!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 24 dec 2023, 11:40

Jbg muxa kazes ima i do igraca i onda na kraju da je ''iskljucivi'' krivac Pioli :mrgreen:
Ovdje sve smrdi od pocetka do kraja, i potrebno je sve mijenjati postepeno, od Gazdi, dikektora, trenera pa do pojedini igraca. Otjerase Paola i Massaru, ovi novi sto su preuzeli nista bolje ne rade od njih, cak sta vec i gore, sve sto su doveli nije se pokazalo kao neko veliko pojacanje. Maldini je imao failova, ali isto tako i ogromni pogodaka na trensfer pijaci ( Mike, Rafa, Theo...)
Furlani i Moncada za sad nam nisu nista ponudili, a doveli su bruku novi igraca, ne znam mozda se grijesi i prerano osudjuje ali pojedine kad vidim odmah bi ih nabio nogom iz Milana :mrgreen:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 24 dec 2023, 11:45

In case Milan decide to make a coaching change during the course of the season, the options are two. The first is Antonio Conte who is currently free and is oriented towards returning to Italy. There could be, however, a financial issue in hiring Conte due to his high salary and demands which he will need to lower
The second name is Abate who is held in high regards for his results with Milan Primavera and could be an interim solution
Conte im preskup, logicno :mrgreen: Sta je sa Shevom, mogao bi on :ljepota:
Pioli has been confirmed in his position following a phone call today between Cardinale and Furlani. The club spoke with the team leaders and most important players, most of them evidently stated that they’re still on Pioli’s side
Za ove sto kazu da mu igraci okrecu ledja :kafa:

ACMilan100
Kontakt:

Post Postao/la ACMilan100 » 24 dec 2023, 12:13

Ljudi pa mi nemamo pojma sta se dogadja
Samo ovuda nagadjamo i to je donekle i OK
Da je sheva neki dobar trener pokupio bi ga neki drugi klub
Leao ni Theo nisu procvatali u prvoj svojoj sezoni pa tako nece ni ovi novi isto i jos ako bas stvari neidu dobro onda je jos teze da se dokazu ali za to je vazno da ovi koi su tu nosioci tima da pokazu put novima i da im pomognu a sta oni rade jedno veliko NISTA
Theo,Leao,Giroud,Mike niko od njih se neistice i ne pravi razliku a za Calabria sto je kapiten on nikad nije niti ce biti primjer kapitena!
Treba nama samo jedan vodja ekipe na terenu e vala to po meni nije bio ni kockar pa recite sta hocete

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 24 dec 2023, 13:18

milanist je napisao/la:
24 dec 2023, 11:40
Jbg muxa kazes ima i do igraca i onda na kraju da je ''iskljucivi'' krivac Pioli :mrgreen:
Ovdje sve smrdi od pocetka do kraja, i potrebno je sve mijenjati postepeno, od Gazdi, dikektora, trenera pa do pojedini igraca. Otjerase Paola i Massaru, ovi novi sto su preuzeli nista bolje ne rade od njih, cak sta vec i gore, sve sto su doveli nije se pokazalo kao neko veliko pojacanje. Maldini je imao failova, ali isto tako i ogromni pogodaka na trensfer pijaci ( Mike, Rafa, Theo...)
Furlani i Moncada za sad nam nisu nista ponudili, a doveli su bruku novi igraca, ne znam mozda se grijesi i prerano osudjuje ali pojedine kad vidim odmah bi ih nabio nogom iz Milana :mrgreen:
Shvatio si poentu ;)
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 dec 2023, 13:36

Idemo dalje sa obaranjem negativnih rekorda. :kafa:

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 dec 2023, 13:40

Inače, od ostalih lijepih vijesti...

Imamo trenutno jednog poluzdravog stopera i Simića do februara. Naravno, to će sigurno poslužiti kao izgovor Pioliju, koji nikako nije kriv što je njegov mesarski tim uradio ovo od igrača. Igrači su krivi.

FORZA MILAN !

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 24 dec 2023, 16:09

Komparacije radi ove i prosle sezone do 17. kola:
Bodovi: 33 - 37 (10-3-4/11-4-2)
Gol razlika: 31-20 naspram 33-18

Moj Rezime: sa ta 4 dodatna boda iz prosle sezone ne bismo mi pretjerano bolje stajali na tabeli, ali bi odmakli konkurenciji i bili 3 boda od drugoplasiranog.
U 17. kolu prosle sezone Napoli je imao isto bodova kao sada Inter (44), a drugoplasirani je imao 37 bodova (AC Milan) dok sad drugoplasirani Juve ima 40 bodova.
Treceplasirani Inter je imao 34 boda, a mi sad imamo 33 boda na trecem mjestu.
Cetveroplasirani je imao isto kao i sada 31 bod.

Dakle, manje-vise ista sezona kao i prosla u prvih 17 kola, samo drugi akteri. Samo sto smo mi pali na 5. mjesto na kraju, a oce sezone cak i losije stojimo i sa jos vise povreda.

PS. Do 17. kola prosle sezone treceplasirani Inter je imao gol razliku 37-24, dakle jos losija odbrana ali i daleko bolji napad nego mi ove sezone.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 25 dec 2023, 07:42

Tek vidjeh da sljedeće kolo igramo protiv Sassuola :rol: :rol:

Hajd ako ništa otjerat će Piolia i sve nesposobnjakoviće zajedno sa njim. :ljepota:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 25 dec 2023, 10:45

Najjača stvar je što su dali Pioliju da se vadi nad jbnim Sassuolom. Što se nije vadio protiv Dortmunda npr. Dobije Sassuolo i ostaje do slijedeće vadione, pa sve tako u krug :salut: Evo sad ćemo ga nogirati, samo što nismo. Mazanje očiju, iako je lik totalno izgubio kontrolu i svlačionicu. Zato je i doveden Ibra, da smiri sve. Kupuju vrijeme i nada uzalud da će uraditi nešto konkretno.
Ne znam koliko ima istine oko ovih Arapa, možda je i to možda jedan od razloga zavlačenja, čekaju da vide šta će biti. Ako je istina, da hoće preuzeti i onu zalizanu varalicu nabiti nogom, nek kući materi broji pare od prodaje, yebo ga svak ko ga nagovori i dovede.
Ovo oko povreda izgleda da su svi u SŠ zapustili svoj posao ili počeli zanemarivati, vrsta quiet quittinga, drugim riječima, zaboli ih ćošak. Pa dokle im prođe, ako ne otkaz i odšteta.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 25 dec 2023, 12:27

Ovo je prvi put da je izgubio povjerenje uprave i da mu se ozbiljno drma stolica, tako da mislim da mu je svaki sljedeći poraz i otkaz. Ako ne protiv Sasula, onda će mu onaj naredni loš rezultat presuditi.
Došlo je svima preko glave i loši rezultati i igra i kasapljenje igrača, potrošio je sve moguće kredite.

Jedino ako ne uhvati neki ludi niz pobjeda kao poslije korone, ali to je sad ravno naučnoj fantastici.

Doduše s obzirom da je Sasulo poznati klupski dželat, mislim da nećemo još dugo čekati. :rol:

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 25 dec 2023, 12:41

Tacno kad vidis ko se spominje kao zamjena za Piolia ( osim Contea ) dodje mi da dovim prije spavanja da mister ostane sto duze :lol:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 25 dec 2023, 13:57

Motta i De Zerbi su odlične solucije, trenutno par svjetlosnih godina ispred Piolija.

Doduše to su treneri koji bi došli na ljeto, trenutno Abate ostaje kao jedina privremena solucija. Ako ćemo iskreno, mislim da ne bi bio gori od trenutnog Piolija.

FORZA MILAN !

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 25 dec 2023, 14:38

Ako je Abate zamjena, ne hvala.
Jer će igrači da "proigraju kao ludi", pa će Abate dobiti ugovor i opet u krug. Treba čekati ljeto da se dovede De Zerbi ili možda Motta ( mada Milan nema vremena da čeka Mottu ako ne krene).
Konte nije rješenje jer on radi odličan posao prve i eventualno druge godine, nakon toga počinju njegove mušice da izlaze na vidjelo, ekipa po pravilu pada i nakon njega je "u kanalu" narednih nekoliko sezona. Izuzetak je Inter jer je doveo trenera sličnih pogleda na igru, pa su to nekako kompenzirati. Sve druge ekipe se još čupaju.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 25 dec 2023, 16:06

Pa ako hoćeš dugoročno rješenje, onda nemaš puno izbora nego da čekaš do juna. Sad nema izbora, možeš se samo zajebati i dati duži ugovor treneru koji nije adekvatno rješenje.

Ja bih radije da Abate odradi polusezonu, pa da idu na Mottu/RDZ. Zna i uprava da je to najbolje rješenje po klub, bez obzira kako Abate završio sezonu.

FORZA MILAN !

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 25 dec 2023, 16:22

Ma znamo što slijedi, daš priliku treneru iz vlastitog pogona, on trzne igrače (Pippo, Gattuso, Seedorf, Brocchi.....), da se ugovor i onda iduća sezona cirkus. Jer logično je da se nadaju poslu ako naprave neki rezultat.
Kako biti pamen u ovom slučaju, ali činjenica je da Pioli treba da ide na kraju sezone, ekipa nema čestite akcije, stagniraju igrači, previše povreda svake sezone tako da je više razloga protiv nego za ostanak trenera i kompletnog stručnog i medicinskog stafa.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 25 dec 2023, 16:25

I Motta i De Zerbi bi izgorili u najvise 10 utakmica, nije Milan Brighton pa da zaredas 6-7 utakmica bez pobjede, treneri tacno tamo gdje su i sad..

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 25 dec 2023, 16:53

Ništa strašno, obarao je Pioli i gore rekorde. :mrgreen:

FORZA MILAN !

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.