Suvorov je napisao/la: ↑25 dec 2023, 15:19
chily-rz je napisao/la: ↑25 dec 2023, 15:04
Suvorov je napisao/la: ↑25 dec 2023, 13:38
Pa potpuno isto. SNSD ima vlast u Banjaluci od rata, sve uprave su bile njihove i sve dugove su oni napravili i sad je red da ih saniraju. Sta cemo sad?
Ne može biti isto, Čelikovu skupštinu čine navijači i simpatizeri kluba i biraju upravni odbor, Borac je klub u rukama politike i navijači se ne pitaju ništa.
Spinujes, ovaj dio sto sam citirao je potpuno isto.
A od vasih 300 clanskih i to sto dajete po stoju za 12og igraca ne mozete da platite ni gorivo ni hotel igracima.
Sad dobili malo vecu kaznu za pirotehniku pa se uzjebao sistem finansiranja preko noci, zakuvali sa Robijasima.
Klub vam zavisi od politike i pomoci institucija, a pogotovo ce zavisiti ako se vratite u PL kad ce grad jos vise da izdvaja kao i kanton, FBiH itd.
Ne sporim ja da je vama dugove nabila politička struktura i njihovi instalirani ljudi u klubu ali normalno da ću osporiti da je isto otjerati tu politiku iz kluba kao što je Čelik uradio ili prigrliti je kao što je Borac uradio. Grad, kanton, federacija su dužni da izdvajaju za sport i normalno je da cemo se boriti za svoj dio kolača ali suština je u tome da u Čeliku se politika ne pita više ni za što osim što je primorana da pomete ono što je pod tepih gurala. Vi ni sad nemate pojma kakvo je stanje u klubu i šta će ova garnitura ljudi ostaviti iza sebe, niko vas ne pita ni za što.
Ja sam za onu da se kao klub pružimo koliko smo dugi, poslovati racionalno i planski i laganim koracima praviti temelje za zdrav i neovisan klub koji ćemo ostaviti nekim narednim generacijama u amanet.