Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Izgleda i japanci pretjerali sa Novom godinom...
it's football day
- AshburtonG
- Kontakt:
Kod mene jedan poznanik zaprosio curu prije par godina tipa u martu, a bukirao odmor u Parizu par mjeseci poslije. I nikome nije nista rekao dok nije postavio sliku na koljenima ispred tornja.

I to je masovna pojava, dosta sličnih stvari sam čuo i vidio u svojoj okoliniAshburtonG je napisao/la: ↑01 jan 2024, 18:04Kod mene jedan poznanik zaprosio curu prije par godina tipa u martu, a bukirao odmor u Parizu par mjeseci poslije. I nikome nije nista rekao dok nije postavio sliku na koljenima ispred tornja.![]()
![]()
![]()

Padnu zaruke u Olovu ali se ne saopšti javnosti dok ne padne slika tako iz nekog fensi mjesta, full skockani, naravno u mlade friško novi nokti udareni

Mislim neka radi ko šta hoće, baš me briga, samo mi je prejako koliko ljudi pate od tog nekakvog pablišinga i reakcija drugih, i to nerijetko nebitnih, ljudi. Baš gotovo ništa ne ostaje u toj nekoj intimi između dvoje ljudi, ovim tempom za koju godinu ide live na tiktoku prve bračne noći, "pravimo dijete, giftovima nas podržite da mu kupimo hodalicu".
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- AshburtonG
- Kontakt:
Pa i meni je svejedno, ali mi zao bude ljudi sto te sve momente prezentiraju javnosti. Sasvim mi je ok da uradis nesto medju ljudima, da ukljucis prijatelje ili porodicu u taj dan, ali ovo tipa na bini ili u pola restorana je toliko neoriginalno i vristi: "Vidite me, dajte mi paznju" energijom. Znas da ce na svakom koncertu biti makar jedna prosidba. 
Makar neke originalnosti, truda i kreativnosti ulozi, majka mu stara.

-
- Kontakt:
Haj mogu shvatiti kad to rade na ulici ili koncertu, ali najjadinije kad to urade na svadbi i na necijem tako bitnom danu, priređuje sebi show i skreće pažnju na sebeAshburtonG je napisao/la: ↑01 jan 2024, 18:20Pa i meni je svejedno, ali mi zao bude ljudi sto te sve momente prezentiraju javnosti. Sasvim mi je ok da uradis nesto medju ljudima, da ukljucis prijatelje ili porodicu u taj dan, ali ovo tipa na bini ili u pola restorana je toliko neoriginalno i vristi: "Vidite me, dajte mi paznju" energijom. Znas da ce na svakom koncertu biti makar jedna prosidba.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- Davidoffgold
- Kontakt:
Sta ovo gledam u Njemackoj neki nas poginuo od petarde. Izgleda improvizovao petardu sam i nesto zajebo, kad je zapalio sve otislo u helac.
Une vie honorable est une vie éternelle
- JohnCleese
- Kontakt:
Ako hoćeš oni "najgori" hercegovački hrvati bi napravili od Zenice mnogo više nego što je danasdonDondon je napisao/la: ↑01 jan 2024, 16:34Koji hrvati,oni što napuni 5arena prijaovicke ,neka hvala,bolje ne biti metropolaJohnCleese je napisao/la: ↑01 jan 2024, 11:54Zenica je najbalijski grad u BiH.
Grad geostrateski na top lokaciji, sa mnoštvom mogućnosti, grad koji je prosao skoro bez ikakvih ratnih poprišta, sa velikom ljudskom populacijom, a opet grad bez ijednom bitnog sportskog kolektiva koji igra važnu ulogu u našoj zemlji, a kamoli inostrano. Umjestnost i kultura takodjer nisu na zavidom nivou.
Centralna svakodnevna manifestacija koji mogu ponuditi je šoping centar, a povremena nastupi reprezentacije.
Da tim gradom upravljaju recimo Hrvati i da čine makar 60 % stanovništva bili bi metropola.
Davno je izgubljen taj sinonim hrvat evropa,to je najveća stoka u eu

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Imaju oni dole prirodnije uslove bolje za takav razvoj, prvo su kažnjavani za vrijeme jugoslavije jer su otvoreno bili U , škripari i slične frakcije. Zbog tih crvenih nevolja i nemani su prvi morali bježati trbuhom za kruhom većinom zapadu gdje su naučili poduzetništvu i dovitljivosti. Kada je kreno rat jelte po defaultu prvi su u liniji snadbijevanja humanitarne pomoći od čega su se enormno okoristili Bog sami zna brojke. Dakle gospa turizam + ratna pljačka + iskustva sa zapada u početnoj fazi 1996., potom blizina mora i putovnica , to ti je nesto kao Maršalov plan u Njemačkoj ali na steroidima. Zato su dole najveci giganti poput Violete i sl. I onda na sve to ako se ne varam godinama HDZ ima direktora cesta FBiH ,pa ne čudi onda što ceste prema Širokom izgledaju kao u Švicarskoj sad sa svim tim olakšavajućim faktorima nemoguce je poredit ispaćenu Zenicu u kojoj je do skora plata bila 600 maraka.JohnCleese je napisao/la: ↑01 jan 2024, 19:49
Ako hoćeš oni "najgori" hercegovački hrvati bi napravoli od Zenice mnogo više nego što je danas![]()
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
- JohnCleese
- Kontakt:
Dobro eto srednjobosanski hrvati da vode Zenicu od 1996 do danas i da čine 60 % stanovništva bila bi kud I kamo gigant u odnosu na današnju 

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
-
- Kontakt:
Otvaras novu godinu kao glavni kandidat za kantu godine.JohnCleese je napisao/la: ↑01 jan 2024, 20:07Dobro eto srednjobosanski hrvati da vode Zenicu od 1996 do danas i da čine 60 % stanovništva bila bi kud I kamo gigant u odnosu na današnju![]()

-
- Kontakt:
Pusi ga Bibi. Hope you like prison food and penis.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Bi 100% , Vitez je eklaktan primjer toga , ljudi su ekonomski tigar za ZenicuJohnCleese je napisao/la: ↑01 jan 2024, 20:07Dobro eto srednjobosanski hrvati da vode Zenicu od 1996 do danas i da čine 60 % stanovništva bila bi kud I kamo gigant u odnosu na današnju![]()
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
-
- Kontakt:
Ovaj u Zenici ima priliku preko bare pa da radi za 1500 eura ili više pa se vrati u svoju Zenici i otvori neki obrt ili nešto slično kao Hrvati u BiH što rade posebno po Hercegovini, ali ne on neće to, njemu nije problem raditi za 700 maraka. Nije sve ni do granice, direktora i slično. Treba malo i poduzetničkog duha imati, snalažljivosti, hrabrostiRollMan je napisao/la: ↑01 jan 2024, 20:03Imaju oni dole prirodnije uslove bolje za takav razvoj, prvo su kažnjavani za vrijeme jugoslavije jer su otvoreno bili U , škripari i slične frakcije. Zbog tih crvenih nevolja i nemani su prvi morali bježati trbuhom za kruhom većinom zapadu gdje su naučili poduzetništvu i dovitljivosti. Kada je kreno rat jelte po defaultu prvi su u liniji snadbijevanja humanitarne pomoći od čega su se enormno okoristili Bog sami zna brojke. Dakle gospa turizam + ratna pljačka + iskustva sa zapada u početnoj fazi 1996., potom blizina mora i putovnica , to ti je nesto kao Maršalov plan u Njemačkoj ali na steroidima. Zato su dole najveci giganti poput Violete i sl. I onda na sve to ako se ne varam godinama HDZ ima direktora cesta FBiH ,pa ne čudi onda što ceste prema Širokom izgledaju kao u Švicarskoj sad sa svim tim olakšavajućim faktorima nemoguce je poredit ispaćenu Zenicu u kojoj je do skora plata bila 600 maraka.JohnCleese je napisao/la: ↑01 jan 2024, 19:49
Ako hoćeš oni "najgori" hercegovački hrvati bi napravoli od Zenice mnogo više nego što je danas![]()
Budi malo ozbiljniji i ne poredi te male varoši sa 6000 zaposlenih i 20 000 stanovnika sa ozbiljnim gradovima koji imaju veca naselja.RollMan je napisao/la: ↑01 jan 2024, 20:39Bi 100% , Vitez je eklaktan primjer toga , ljudi su ekonomski tigar za ZenicuJohnCleese je napisao/la: ↑01 jan 2024, 20:07Dobro eto srednjobosanski hrvati da vode Zenicu od 1996 do danas i da čine 60 % stanovništva bila bi kud I kamo gigant u odnosu na današnju![]()
Da bi bila malo jasnija situacija u Zenici ima oko 30 000 zaposlenih(prijavljenih) što je jednak broj zaposlenima u Vitezu, Kiseljaku, Žepču, Bugojnu, Jajcu i Novom Travniku zajedno. O fiskalnim prometima smijesno je i govoriti.
Ali da takav grad koji ima najbolju poziciji u Bosni, koji je na svim glavnim pravcima, koridorima, zeljeznicama u srcu Bosne itd ne koristi 30% svog potencijala to je tačno. Šta kaze ovaj John balije ne znaju. **** istina je.
Jest al ti kao da u kosarci porediš totals i points per game, jest u Zenici više zaposlenih i viseuplate nego u Vitezu (mada se taml vjrv slabo placa porez, hdz) ,a imaju 6 puta vise stanovnika,dok ovi pojedinačno dobrano bolje zive.
No nije sve tako crno, Tešanj je primjer da se moze i da balije mogu
No nije sve tako crno, Tešanj je primjer da se moze i da balije mogu
-
- Kontakt:
U prvih 11 mjeseci 2023.godine fiskalizirani promet grada Zenice 2,59 mlrd što iznosi cca 23 600 maraka promet per capita ( po stanovniku). Fiskalizirani promet Vitez 1,13 mlrd što iznosi cca 45 000 maraka promet per capita. Skoro duplo je Vitez tu jači.
Od tih 1,13 milijardi, glupi Zeničani nakucali u Fisu 0,5 milijardi.. 

jel ko bio u Mostaru za ng,kakav je bio provod
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
-
- Kontakt:
Zenica je svoju sudbinu zapecatila prije 100 godina zbog metalne industrije. Nema razvoj veze sa etnickim sastavom.
Zenica zbog zagadjenja teze privlaci ulagace. I pored toga imaju najmoderniju sportsku infrastrukturu u zemlji.
Zenica zbog zagadjenja teze privlaci ulagace. I pored toga imaju najmoderniju sportsku infrastrukturu u zemlji.