U Kulen Vakufu zivi 30ak ljudi, koji ces krc tamo?samoposmatram je napisao/la: ↑02 jan 2024, 13:17Moj san Kulen Vakuf, Ljubuski, Jajce, Kotor Varos, Trebinje i Banja Luka.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
U Kulen Vakufu zivi 30ak ljudi, koji ces krc tamo?samoposmatram je napisao/la: ↑02 jan 2024, 13:17Moj san Kulen Vakuf, Ljubuski, Jajce, Kotor Varos, Trebinje i Banja Luka.
Sam si dao odgovor.harden je napisao/la: ↑02 jan 2024, 13:53U Kulen Vakufu zivi 30ak ljudi, koji ces krc tamo?samoposmatram je napisao/la: ↑02 jan 2024, 13:17Moj san Kulen Vakuf, Ljubuski, Jajce, Kotor Varos, Trebinje i Banja Luka.![]()
S obzirom na to da se se da zakljuciti po tvom odgovoru da "ne volis ljude", cudno je da si u virtualnoj komunikaciji sa istima preko 5000 postova nakucao.
Odgovor lezi u pitanju Hardenu. Volim ljude a sa njima sam kao I ti i svi drugi forumasi u kontaktu digitalno. Ljudi zive na facebook, tik tok, instagram, telegram...RacioEmocionalan je napisao/la: ↑02 jan 2024, 14:25S obzirom na to da se se da zakljuciti po tvom odgovoru da "ne volis ljude", cudno je da si u virtualnoj komunikaciji sa istima preko 5000 postova nakucao.
Zelim objasnjenje tvoga stava, nije nikakvo pr.canje.
Ovo je vec tvoj problem i tvoje okoline, ne mozes ici sa pretpostavkom da svi zive takav zivot. Ja imam i previse kontakta uzivo, u zadnjih par mjeseci imam premalo vremena 'za sebe'.samoposmatram je napisao/la: ↑02 jan 2024, 14:42Odgovor lezi u pitanju Hardenu. Volim ljude a sa njima sam kao I ti i svi drugi forumasi u kontaktu digitalno. Ljudi zive na facebook, tik tok, instagram, telegram...
Znaci mogu biti u sred sume, samo nek sam digitalno povezan mogu imati isti zivot, kao osoba u neboderu na Alipasinom. E sad kad meni dosadi digitala mogu izaci u prirodu. A na Alipasinom bez marke se mogu slikat.
Baš si neupućen. Pusti se komentara sa klixa koji se provlače već 30 godina. Uzmi činjenice, npr podaci porezne uprave FBIH.ArtVandelay je napisao/la: ↑02 jan 2024, 10:47RollMan je napisao/la: ↑01 jan 2024, 20:03Imaju oni dole prirodnije uslove bolje za takav razvoj, prvo su kažnjavani za vrijeme jugoslavije jer su otvoreno bili U , škripari i slične frakcije. Zbog tih crvenih nevolja i nemani su prvi morali bježati trbuhom za kruhom većinom zapadu gdje su naučili poduzetništvu i dovitljivosti. Kada je kreno rat jelte po defaultu prvi su u liniji snadbijevanja humanitarne pomoći od čega su se enormno okoristili Bog sami zna brojke. Dakle gospa turizam + ratna pljačka + iskustva sa zapada u početnoj fazi 1996., potom blizina mora i putovnica , to ti je nesto kao Maršalov plan u Njemačkoj ali na steroidima. Zato su dole najveci giganti poput Violete i sl. I onda na sve to ako se ne varam godinama HDZ ima direktora cesta FBiH ,pa ne čudi onda što ceste prema Širokom izgledaju kao u Švicarskoj sad sa svim tim olakšavajućim faktorima nemoguce je poredit ispaćenu Zenicu u kojoj je do skora plata bila 600 maraka.JohnCleese je napisao/la: ↑01 jan 2024, 19:49
Ako hoćeš oni "najgori" hercegovački hrvati bi napravoli od Zenice mnogo više nego što je danas![]()
Dodaj svemu tome i vješto izbjegavanje poreza. Hercegovačko ekonomsko ("gospodarsko" na novohrvatskom) čudo...![]()
broj tvojih postova u zadnja dva mjeseca samo na ovom forumu mi govori da si jako digitalno aktivan. I lako te provociraju razni stavovi. Recimo moje spominjanje Kulen Vakufa. Mozda bi sedam dana u istom moglo ti olaksati.harden je napisao/la: ↑02 jan 2024, 14:44Ovo je vec tvoj problem i tvoje okoline, ne mozes ici sa pretpostavkom da svi zive takav zivot. Ja imam i previse kontakta uzivo, u zadnjih par mjeseci imam premalo vremena 'za sebe'.samoposmatram je napisao/la: ↑02 jan 2024, 14:42Odgovor lezi u pitanju Hardenu. Volim ljude a sa njima sam kao I ti i svi drugi forumasi u kontaktu digitalno. Ljudi zive na facebook, tik tok, instagram, telegram...
Znaci mogu biti u sred sume, samo nek sam digitalno povezan mogu imati isti zivot, kao osoba u neboderu na Alipasinom. E sad kad meni dosadi digitala mogu izaci u prirodu. A na Alipasinom bez marke se mogu slikat.
Naravno da sam digitalno aktivan, medjutim to ne znaci da nemam dovoljno kontakta uzivo. Digitalna aktivnost na ovom forumu mi je uzivo donijela 15ak prijatelja/ poznanika.samoposmatram je napisao/la: ↑02 jan 2024, 14:54broj tvojih postova u zadnja dva mjeseca samo na ovom forumu mi govori da si jako digitalno aktivan. I lako te provociraju razni stavovi. Recimo moje spominjanje Kulen Vakufa. Mozda bi sedam dana u istom moglo ti olaksati.
Imas vikendicu tamo?harden je napisao/la: ↑02 jan 2024, 14:57Naravno da sam digitalno aktivan, medjutim to ne znaci da nemam dovoljno kontakta uzivo. Digitalna aktivnost na ovom forumu mi je uzivo donijela 15ak prijatelja/ poznanika.samoposmatram je napisao/la: ↑02 jan 2024, 14:54broj tvojih postova u zadnja dva mjeseca samo na ovom forumu mi govori da si jako digitalno aktivan. I lako te provociraju razni stavovi. Recimo moje spominjanje Kulen Vakufa. Mozda bi sedam dana u istom moglo ti olaksati.
I u Vakufu sam skoro svaki mjesec, bas zato me i iznenadilo sto je to neko rekao.
Nemam, imam malo rodbine ( i oni su se davno preselili u Bihac naravno, jer u Vakufu apsolutno nista ne postoji ).
Pa nije ni BiH najgore mjesto na svijetu, sta bi da si rodjen u Africi ili Indiji. Da kalkulises kas jesti, u BiH jos niko nije umro od gladi.
Jasno, ali govorimo valjda o maštanju o drugim gradovima BiH iz perspektive življenja u BiH. Jasno da bi prije odabrao Čitluk od Gvineje.
Steta sto nema jace industrije u Bihacu. Isao bi Kulen i Martin Brod ko halva.
A dobro to, nego kazes tu da bi radije umroArvid je napisao/la: ↑02 jan 2024, 15:13Jasno, ali govorimo valjda o maštanju o drugim gradovima BiH iz perspektive življenja u BiH. Jasno da bi prije odabrao Čitluk od Gvineje.
Smanji dozivljaj hrvati iz Hrvatske peru novac kroz Grude, Vitez, Siroki Brijeg. Pogledaj ko je iz tih mjesta. Sve sami sverceri.Vjeverica777 je napisao/la: ↑02 jan 2024, 14:54Baš si neupućen. Pusti se komentara sa klixa koji se provlače već 30 godina. Uzmi činjenice, npr podaci porezne uprave FBIH.ArtVandelay je napisao/la: ↑02 jan 2024, 10:47RollMan je napisao/la: ↑01 jan 2024, 20:03
Imaju oni dole prirodnije uslove bolje za takav razvoj, prvo su kažnjavani za vrijeme jugoslavije jer su otvoreno bili U , škripari i slične frakcije. Zbog tih crvenih nevolja i nemani su prvi morali bježati trbuhom za kruhom većinom zapadu gdje su naučili poduzetništvu i dovitljivosti. Kada je kreno rat jelte po defaultu prvi su u liniji snadbijevanja humanitarne pomoći od čega su se enormno okoristili Bog sami zna brojke. Dakle gospa turizam + ratna pljačka + iskustva sa zapada u početnoj fazi 1996., potom blizina mora i putovnica , to ti je nesto kao Maršalov plan u Njemačkoj ali na steroidima. Zato su dole najveci giganti poput Violete i sl. I onda na sve to ako se ne varam godinama HDZ ima direktora cesta FBiH ,pa ne čudi onda što ceste prema Širokom izgledaju kao u Švicarskoj sad sa svim tim olakšavajućim faktorima nemoguce je poredit ispaćenu Zenicu u kojoj je do skora plata bila 600 maraka.
Dodaj svemu tome i vješto izbjegavanje poreza. Hercegovačko ekonomsko ("gospodarsko" na novohrvatskom) čudo...![]()
Fiskalizirani promet prvih 11 mjeseci 2023.godine. Uzmimo gradove i općine približnog broja stanovnika prema zadnjem popisu
Cca 15.000 Donji Vakuf fiskalizirani promet 113 mil ili 7.600 KM per capita ( po stanovniku), Ključ 110 mil ili 6.800 KM per capita, Breza 237 mil ili 16.700 KM per capita, Kladanj 90 mil ili 7.300 KM. To su općine se većinski bošnjačkim stanovništvom sa približno 15.000 stanovnika prema zadnjem popisu. Općina sa pretežno hrvatskim stanovništvom Grude fiskalizirani promet 797 mil ili cca 46.000 KM per capita
Dalje mjesta sa približno 20.000 stanovnika prema zadnjem popisu. Maglaj fiskalizirani promet 357 mil ili cca 15.500 KM per capita, Bužim 144 mil ili 7.500 per capita, Banovići 257 mil ili 11.600 KM per capita, Gorazde 435 mil ili 20.700 KM per capita. Općine i gradovi sa većinski bošnjačkim stanovništvom, i imamo Posušje općinu sa većinski hrvatskim stanovništvom promet 1,15 milijarda ili 56.000 per capita.
I na kraju gradovi i općine sa približno 30.000 stanovnika. Kalesija fiskalizirani promet 440 mil ili 13.300 KM per capita, Konjic 456 mil ili 18.300 KM per capita, Bugojno 475 mil ili 15.300 per capita, Zavidovići 319 mil ili 9100 per capita, B. Krupa 338 mil ili 13.000 per capita i na kraju grad sa većinski hrvatskim stanovništvom Široki Brijeg fiskalizirani promet 1,67 milijardi ili cca 57.000 KM per capita. Zaslužuje. Činjenice podaci kolega, ne samo lupetanja. Dakle mjesta sa većinski hrvatskim stanovništvom fiskaliziraju čak po 4 do 5 puta više u odnosu na broj stanovnika od mjesta sa većinski bošnjačkim stanovništvom. Još usporedbi Grude fiskaliziraju više nego Sarajevo - Stari Grad, Ilijaš. Više od Cazina iako imaju čak 4 puta manje stanovnika, više od Kaknja, više od Travnika. Izbjegavanje poreza kažeš?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.