Ljetovanje/Putovanja

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vaša destinacija ovog ljeta 2020: ?

Neum
28
16%
Blagaj
3
2%
Zapadna Hercegovina
17
9%
Planine u BiH
19
11%
Turska
33
18%
Ništa, sjedim kući čuvam se od korone
28
16%
nešto drugo ?
52
29%

Ukupno glasova: 180

VensanKasel
Kontakt:

Re: Ljetovanje/Putovanja

Post Postao/la VensanKasel » 19 dec 2023, 09:01

Beduin je napisao/la:
18 dec 2023, 14:36
Hvala vam svima, odustajem definitivno od Kaira. Ne znam za hotel, da li uopste onda ici u Egipat krajem jula ili se opet Turske dofatiti, mada mi je dosadila Turska vise.
Grčka , Albanija ?

Ako Ryanair uvede liniju za Thessaloniki ozbiljno razmišljam da posjetim Grčku , svakako nikad nisam bio .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Davidoffgold
Kontakt:

Post Postao/la Davidoffgold » 19 dec 2023, 09:05

Da hoce ko uvest let za Tiranu. More je makar meni dole super, medjutim put autom/busem je prenaporan.
Une vie honorable est une vie éternelle

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 dec 2023, 09:10

Davidoffgold je napisao/la:
19 dec 2023, 09:05
Da hoce ko uvest let za Tiranu. More je makar meni dole super, medjutim put autom/busem je prenaporan.
Bilo je uvedeno iz Sarajeva, do Podgorice i Tirane, charter Air Montenegro, al nema sad preko zime
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Davidoffgold
Kontakt:

Post Postao/la Davidoffgold » 19 dec 2023, 09:46

rio_Ferdy88 je napisao/la:
19 dec 2023, 09:10
Bilo je uvedeno iz Sarajeva, do Podgorice i Tirane, charter Air Montenegro, al nema sad preko zime
Pa uvest ce opet na ljeto ?
Une vie honorable est une vie éternelle

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 19 dec 2023, 10:30

19 dec 2023, 09:46
19 dec 2023, 09:10
Pa uvest ce opet na ljeto ?
Neće .

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 dec 2023, 23:35

Sad malo gledam hotele u Grckoj i kako god skonam skroz drugaciji koncept nego Turska, Egipat, Tunis po pitanju hrane, bazena, velikog broja smjestajnih jedinica i tog "ciganluka ili krkanluka", da tako kazem. Daleko kulturniji princip.

Ovaj dole hotel mi izgleda zanimljiv sto zbog vece povrsine i uredjenog prostora oko hotela, tako i zbog aqua parka za djecu. Ali me brine hrana, dal' je meso svinjsko u velikom postotku (kako dorucak, tako i pizze, dnevni menu...). To moram provjeriti jer ne jedemo svinjetinu, a tamo toga dosta ima, kao i u Madjarskoj, Srbiji...
Grecotel Olympia Oasis & Aqua Park
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 19 dec 2023, 23:44

Beduin je napisao/la:
Hvala vam svima, odustajem definitivno od Kaira. Ne znam za hotel, da li uopste onda ici u Egipat krajem jula ili se opet Turske dofatiti, mada mi je dosadila Turska vise.
Ja sam bio kraj juna/pocetak jula 10 dana, u Kairu sam sam sebi psovo mater citav dan, krenuli u 00:00h iz hotela, stigli oko 07h, katastrofa bilo je oko 46 stepeni, kupim flasu vodu i citavu sebi na glavu istresem i suh budem za 5 minuta. Od tog dana nikad vise ni na jedan slican izlet necu ici dok sam na ljetovanju do kraja zivota, samo kupanje s delfinima, ronjenje, snorkling, neki blizi otoci, samo lagano uzivanje, obilasci znamenitosti i sl. su zavrsili taj dan u Kairu.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 20 dec 2023, 08:13

Wanderson je napisao/la:
19 dec 2023, 23:44
Beduin je napisao/la:
Ja sam bio kraj juna/pocetak jula 10 dana, u Kairu sam sam sebi psovo mater citav dan, krenuli u 00:00h iz hotela, stigli oko 07h, katastrofa bilo je oko 46 stepeni, kupim flasu vodu i citavu sebi na glavu istresem i suh budem za 5 minuta. Od tog dana nikad vise ni na jedan slican izlet necu ici dok sam na ljetovanju do kraja zivota, samo kupanje s delfinima, ronjenje, snorkling, neki blizi otoci, samo lagano uzivanje, obilasci znamenitosti i sl. su zavrsili taj dan u Kairu.
Mogu mislit patnje 😂😂

075 ❤

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 20 dec 2023, 08:34

Beduin je napisao/la:
Ja sam u Junu bio u Hurgadi, Steigenberger Aldau Hotel.
Odatle avionom sat vremena do Kaira, obišao što se treba obić, nekih 8h trajalo sve.
Isto veče nazad u Hurgadu.

Ne znam kako bi beba podnijela solidnih 40°, al' za nas nije uopšte neizdrživo.
Ako već imaš priliku posjetiti piramide nemoj izbjegavati jbg.
Moja preporuka svakako.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 20 dec 2023, 09:32

gaston je napisao/la:
20 dec 2023, 08:34
Beduin je napisao/la:
Odatle avionom sat vremena do Kaira, obišao što se treba obić, nekih 8h trajalo sve.

Moja preporuka svakako.
Ako hoće da zaglavi sa bebom u bolnici onda nek ide :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 20 dec 2023, 10:01

A vjerovatno bolnice još gore nego u Bosni …

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 20 dec 2023, 11:12

20 dec 2023, 09:32
gaston je napisao/la:
20 dec 2023, 08:34
Beduin je napisao/la:

Moja preporuka svakako.
Ako hoće da zaglavi sa bebom u bolnici onda nek ide :mrgreen:
Upravo zbog djeteta mi i jeste problem i neodlucnost. Dijete i ko dijete voli sunce, vodu, a onda roditelj najebe kad ne pazi.

Nazalost ne mogu dobiti godisnji nekad u oktobru/novembru pa da ja to kvalitetni organizujem. Ovako se i dalje ogranicavam all inclusive hotelom i ponekom ekskurzijom. A izgleda piramide i krstarenje Nilom valja ostaviti za naredne godine ili solo sa zenom pobjeci.

Skoro po 100% cu birati izmedju Egipta ili Grcke neki all in hotel.

Ne znam za Spaniju, mislim da mi je all in preskup za cetveroclanu porodicu, a narocito Tenerife ili Maljorka. A da neki polupansion uzmem i rucam vani, zaista nemam iskustva i informacija o Spaniji.

075 ❤

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 20 dec 2023, 16:54

Beduin je napisao/la:
19 dec 2023, 23:35
Sad malo gledam hotele u Grckoj i kako god skonam skroz drugaciji koncept nego Turska, Egipat, Tunis po pitanju hrane, bazena, velikog broja smjestajnih jedinica i tog "ciganluka ili krkanluka", da tako kazem. Daleko kulturniji princip.

Ovaj dole hotel mi izgleda zanimljiv sto zbog vece povrsine i uredjenog prostora oko hotela, tako i zbog aqua parka za djecu. Ali me brine hrana, dal' je meso svinjsko u velikom postotku (kako dorucak, tako i pizze, dnevni menu...). To moram provjeriti jer ne jedemo svinjetinu, a tamo toga dosta ima, kao i u Madjarskoj, Srbiji...
Ja sam samo po piletini udarao u Grčkoj, jer ne znaš šta je u kojoj hrani.
Znam da ima dosta prasetine jer kad pricas sa kuharom ili konobarom o hrani, jako često spominju da je u nekim sniclama ili saftu prasetina.

A nakon 10 dana, ni koki više ne možeš pogledati u oči, dosadi I ona :D
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 20 dec 2023, 21:04

kraljttbvb je napisao/la:
20 dec 2023, 16:54
Beduin je napisao/la:
19 dec 2023, 23:35

Ja sam samo po piletini udarao u Grčkoj, jer ne znaš šta je u kojoj hrani.
Znam da ima dosta prasetine jer kad pricas sa kuharom ili konobarom o hrani, jako često spominju da je u nekim sniclama ili saftu prasetina.

A nakon 10 dana, ni koki više ne možeš pogledati u oči, dosadi I ona :D
Ma vjerujem da je tako, ocekivano. Uvijek imas neke piletine, ribe, ponekad junetine sto opet ovisi od kvalitete samog hotela i cijene koji platis.
Al zamisli kako je tek meni koji skoro svaki dan sam na piletiti ponajvise zbog teretane, i jos i na godisnjem da samo ganjam ima li gdje opet pileta 😂

075 ❤

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 03 jan 2024, 11:28

Ryanair je objavio da će letjeti za Solun iz Sarajeva , ko je bio tamo na moru , kakav savjet ?

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 03 jan 2024, 11:43

VensanKasel je napisao/la:
03 jan 2024, 11:28
Ryanair je objavio da će letjeti za Solun iz Sarajeva , ko je bio tamo na moru , kakav savjet ?
Bio sam prije 12,13 godina jedne godine oko Soluna Paralia i Makrygialos, a druge malo juznije Volos i Kala Nera, tad je bilo obicno, bezveze slicno kao u Hrvatskoj.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 03 jan 2024, 12:01

Wanderson je napisao/la:
03 jan 2024, 11:43
VensanKasel je napisao/la:
03 jan 2024, 11:28
Bio sam prije 12,13 godina jedne godine oko Soluna Paralia i Makrygialos, a druge malo juznije Volos i Kala Nera, tad je bilo obicno, bezveze slicno kao u Hrvatskoj.
Ma dobro , idem porodično ne treba meni sad ništa specijalno , nego eto više želja da vidim Grčku .

Bio sam u Albaniji zadnje dvije godine , prije Crna Gora , Hrvatska i Turska .

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 03 jan 2024, 12:45

Dajte mi neku ideju za naziv apartmana na dan 😁 kako da dadnem ime, a da nije na engleskom i ofucano poput Delux, Lux i ti fazoni.

075 ❤

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 jan 2024, 12:55

Beduin je napisao/la:
03 jan 2024, 12:45
Dajte mi neku ideju za naziv apartmana na dan 😁 kako da dadnem ime, a da nije na engleskom i ofucano poput Delux, Lux i ti fazoni.
Veličanstveni Beda
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 03 jan 2024, 13:03

Švaleraj
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1 i 4 gosta.