Grčka , Albanija ?
Ako Ryanair uvede liniju za Thessaloniki ozbiljno razmišljam da posjetim Grčku , svakako nikad nisam bio .
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Grčka , Albanija ?
Bilo je uvedeno iz Sarajeva, do Podgorice i Tirane, charter Air Montenegro, al nema sad preko zimeDavidoffgold je napisao/la: ↑19 dec 2023, 09:05Da hoce ko uvest let za Tiranu. More je makar meni dole super, medjutim put autom/busem je prenaporan.
Pa uvest ce opet na ljeto ?rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑19 dec 2023, 09:10Bilo je uvedeno iz Sarajeva, do Podgorice i Tirane, charter Air Montenegro, al nema sad preko zimeDavidoffgold je napisao/la: ↑19 dec 2023, 09:05Da hoce ko uvest let za Tiranu. More je makar meni dole super, medjutim put autom/busem je prenaporan.
Neće .Davidoffgold je napisao/la: ↑19 dec 2023, 09:46Pa uvest ce opet na ljeto ?rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑19 dec 2023, 09:10Bilo je uvedeno iz Sarajeva, do Podgorice i Tirane, charter Air Montenegro, al nema sad preko zimeDavidoffgold je napisao/la: ↑19 dec 2023, 09:05Da hoce ko uvest let za Tiranu. More je makar meni dole super, medjutim put autom/busem je prenaporan.
Ja sam bio kraj juna/pocetak jula 10 dana, u Kairu sam sam sebi psovo mater citav dan, krenuli u 00:00h iz hotela, stigli oko 07h, katastrofa bilo je oko 46 stepeni, kupim flasu vodu i citavu sebi na glavu istresem i suh budem za 5 minuta. Od tog dana nikad vise ni na jedan slican izlet necu ici dok sam na ljetovanju do kraja zivota, samo kupanje s delfinima, ronjenje, snorkling, neki blizi otoci, samo lagano uzivanje, obilasci znamenitosti i sl. su zavrsili taj dan u Kairu.
Mogu mislit patnjeWanderson je napisao/la: ↑19 dec 2023, 23:44Ja sam bio kraj juna/pocetak jula 10 dana, u Kairu sam sam sebi psovo mater citav dan, krenuli u 00:00h iz hotela, stigli oko 07h, katastrofa bilo je oko 46 stepeni, kupim flasu vodu i citavu sebi na glavu istresem i suh budem za 5 minuta. Od tog dana nikad vise ni na jedan slican izlet necu ici dok sam na ljetovanju do kraja zivota, samo kupanje s delfinima, ronjenje, snorkling, neki blizi otoci, samo lagano uzivanje, obilasci znamenitosti i sl. su zavrsili taj dan u Kairu.
Ja sam u Junu bio u Hurgadi, Steigenberger Aldau Hotel.
Ako hoće da zaglavi sa bebom u bolnici onda nek idegaston je napisao/la: ↑20 dec 2023, 08:34Ja sam u Junu bio u Hurgadi, Steigenberger Aldau Hotel.
Odatle avionom sat vremena do Kaira, obišao što se treba obić, nekih 8h trajalo sve.
Isto veče nazad u Hurgadu.
Ne znam kako bi beba podnijela solidnih 40°, al' za nas nije uopšte neizdrživo.
Ako već imaš priliku posjetiti piramide nemoj izbjegavati jbg.
Moja preporuka svakako.
Upravo zbog djeteta mi i jeste problem i neodlucnost. Dijete i ko dijete voli sunce, vodu, a onda roditelj najebe kad ne pazi.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑20 dec 2023, 09:32Ako hoće da zaglavi sa bebom u bolnici onda nek idegaston je napisao/la: ↑20 dec 2023, 08:34Ja sam u Junu bio u Hurgadi, Steigenberger Aldau Hotel.
Odatle avionom sat vremena do Kaira, obišao što se treba obić, nekih 8h trajalo sve.
Isto veče nazad u Hurgadu.
Ne znam kako bi beba podnijela solidnih 40°, al' za nas nije uopšte neizdrživo.
Ako već imaš priliku posjetiti piramide nemoj izbjegavati jbg.
Moja preporuka svakako.![]()
Ja sam samo po piletini udarao u Grčkoj, jer ne znaš šta je u kojoj hrani.Beduin je napisao/la: ↑19 dec 2023, 23:35Sad malo gledam hotele u Grckoj i kako god skonam skroz drugaciji koncept nego Turska, Egipat, Tunis po pitanju hrane, bazena, velikog broja smjestajnih jedinica i tog "ciganluka ili krkanluka", da tako kazem. Daleko kulturniji princip.
Ovaj dole hotel mi izgleda zanimljiv sto zbog vece povrsine i uredjenog prostora oko hotela, tako i zbog aqua parka za djecu. Ali me brine hrana, dal' je meso svinjsko u velikom postotku (kako dorucak, tako i pizze, dnevni menu...). To moram provjeriti jer ne jedemo svinjetinu, a tamo toga dosta ima, kao i u Madjarskoj, Srbiji...
Grecotel Olympia Oasis & Aqua Park
Ma vjerujem da je tako, ocekivano. Uvijek imas neke piletine, ribe, ponekad junetine sto opet ovisi od kvalitete samog hotela i cijene koji platis.kraljttbvb je napisao/la: ↑20 dec 2023, 16:54Ja sam samo po piletini udarao u Grčkoj, jer ne znaš šta je u kojoj hrani.Beduin je napisao/la: ↑19 dec 2023, 23:35Sad malo gledam hotele u Grckoj i kako god skonam skroz drugaciji koncept nego Turska, Egipat, Tunis po pitanju hrane, bazena, velikog broja smjestajnih jedinica i tog "ciganluka ili krkanluka", da tako kazem. Daleko kulturniji princip.
Ovaj dole hotel mi izgleda zanimljiv sto zbog vece povrsine i uredjenog prostora oko hotela, tako i zbog aqua parka za djecu. Ali me brine hrana, dal' je meso svinjsko u velikom postotku (kako dorucak, tako i pizze, dnevni menu...). To moram provjeriti jer ne jedemo svinjetinu, a tamo toga dosta ima, kao i u Madjarskoj, Srbiji...
Grecotel Olympia Oasis & Aqua Park
Znam da ima dosta prasetine jer kad pricas sa kuharom ili konobarom o hrani, jako često spominju da je u nekim sniclama ili saftu prasetina.
A nakon 10 dana, ni koki više ne možeš pogledati u oči, dosadi I ona![]()
Bio sam prije 12,13 godina jedne godine oko Soluna Paralia i Makrygialos, a druge malo juznije Volos i Kala Nera, tad je bilo obicno, bezveze slicno kao u Hrvatskoj.VensanKasel je napisao/la: ↑03 jan 2024, 11:28Ryanair je objavio da će letjeti za Solun iz Sarajeva , ko je bio tamo na moru , kakav savjet ?
Ma dobro , idem porodično ne treba meni sad ništa specijalno , nego eto više želja da vidim Grčku .Wanderson je napisao/la: ↑03 jan 2024, 11:43Bio sam prije 12,13 godina jedne godine oko Soluna Paralia i Makrygialos, a druge malo juznije Volos i Kala Nera, tad je bilo obicno, bezveze slicno kao u Hrvatskoj.VensanKasel je napisao/la: ↑03 jan 2024, 11:28Ryanair je objavio da će letjeti za Solun iz Sarajeva , ko je bio tamo na moru , kakav savjet ?
Veličanstveni Beda