Premijer liga BiH - aktuelno

onako
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la onako » 03 jan 2024, 19:24

NazorUso je napisao/la:
03 jan 2024, 18:59
muharemovicdzelo je napisao/la:
07 nov 2023, 19:43
Zar mislite da će Saudijci tek tako gurnuti trenera (kojeg planiraju na mjesto selektora u budućnosti) u neku prosječnu ekipu? Ja mislim da ne.

Mi mu nećemo pomoći da postane selektor ili da ide dalje u jači klub ako budemo peti, šesti, sedmi ili osmi.

Dovoljno je samo vidjeti pomoćnika i gdje je i s kim je radio, a vjerovatno će biti još par trenera u stručnom štabu dok se malo situacija smiri.

Tanović reče da je u planu ozbiljan prelazni rok, ja ne vidim način da MI pronađemo i platimo par ozbiljnijih igrača. Dakle jasno je da ćemo imati pomoć i to ozbiljnu pomoć sa te strane.

Interesantna će biti zima, puno toga bi se trebalo desiti (dobroga). Sad čekajmo narednu sjednicu skupštine, nadajmo se izboru nekih bitnih ljudi koji će nam omogućiti sretnu i uspješnu budućnost. Vjerujem da je ovo danas početak jedne lijepe priče koja bi tek u mjesecima pred nama trebala dobiti svoj epilog, na hajr.

Dok sam se sjetio onih što spominju da je sa današnjim danom ugašena omladinska škola, podsjetite me molim, koliko stranaca jedna ekipa može imati?

Sretno treneru i pomoćnicima, podršku imate, želim im puno sreće i uspjeha na klupi Želje.
🤣🤣🤣🤣🤣
Ma brate, ovo vise nije ni smijesno Boga mi, ovo je zalosno. Po ko zna koji put povjeruju ublehasima i to 70-80% njih povjeruje i nada se. Nevjerovatno stvarno, fakat su za izucavanja.
since 1973

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 03 jan 2024, 19:25

Kako ono Bekrija rece..." Al Jaber je projekat kluba..." :urnebes: :urnebes:

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 03 jan 2024, 19:28

Vanja8 je napisao/la:
03 jan 2024, 19:14
Dje li mi je Virto ...?

Znaci nista od one njegove price se ne desi, on rece kako je sve zavrseno sa arapima ima jos par ljudi u Upravi koji koce ,ali ce se pomesti do nove godine...

E moj Virtoni, ti znas ko Mara u kriv qrac...
Nego, cini mi se pometose onih par iz Uprave vas... :rol: :rol: :rol:
slika
....sve drugo će proći!

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 03 jan 2024, 19:34

Maradona10 je napisao/la:
03 jan 2024, 18:47
RedBlue je napisao/la:
03 jan 2024, 18:11
mosarajvosa83 je napisao/la:
03 jan 2024, 18:07

Zato jer se politika uplela a nece da daju vise novac. Ti si ovako jedini realan,to isto kao da smo mi Zalizanog hvalili iki kvazi legende a o i nas unistavaju. Mi smo javno iznijeli sve. Znas i sam da su u Srbiji stavili Borac na cenu listu sto se placanja tice.
Gdje ta lista da se pogleda? Jednom izjavio neki poluigrac prije 5+ godina i otad se to provlaci evo vidim i ovde kod tebe.
Ja ne znam za dugovanja, znam da smo dobili novog sponzora Verano Motors(Peugeot).
Verano motors je dobijen preko policijskog službenika iz uprave. Na tome im svaka čast ali nije da je neko extra sponzorstvo. Da li je euroexpres naplatio dug prema klubu? Na klub se vodi 30+ auta, ko vozi tolika njihova auta? Neka se uzme u prosjeku da je mjesec dana po autu otprilike 1000km. Dobra stara parola glasi : "dok je Borca , biće pranja novca!".
Nema veze Borac sa tim,v3c ljudi,navijaci koji puste da im politicari udju u klub kao kod seljkana. Kad se vezes uz polotiku to je djavolji posao.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 03 jan 2024, 19:35

Đabir je najlaganiji igrac PL BuH
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 03 jan 2024, 19:37

Kako prodje”krizni sastanak”?
Da li se krizni štaP na čelu sa El Grande Presidente i njegovom
Desnom rukom plavim štitom uspio naći formulu spasa ?
Da li će se na Grbavici zapjevati “HAj Nal LA Dilajla”?
Pjevač -Tom Jones
Trener -🤓
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!

👉Ubica Mitomana i Botova😎

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 03 jan 2024, 19:44

VratiA se nas sevdaliA selfi boj :bow:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 03 jan 2024, 19:48

Zeljo se ozbiljno zajebava sa svim ovim radnjama.
Preslikana situacija od Slobode prosle godine.
Rad bez ikakvog plana i ideje, smjene trenera...
I mi smo sve govorili da necemo ispast, da ima gorih od nas.
Al eto Zelju moze spasit samo sto su ipak veci klub od nas i bitniji nekim strukturama, a imaju iza sebe jacu bazu navijaca, pa da ih to spasi. Inace crno im se pise.
Volim tebe, više od sebe

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 03 jan 2024, 19:51

- I ja sam iskreno nasikiran kako će ovo dalje ići. Jednostavno poništilo se dosta tog truda koji je uložen prije dvije godine za nešto što se od samog početka vidjelo da neće izaći na dobro.

I dovodite trenera koji nema nikakvog iskustva. To je sramota. Ali to neka odgovori ovih pet ljudi koji sjede u Upravnom odboru, a koji su tada sjedili u mom Upravnom odboru.

Nas dvojica (op.a. Kovačević i još jedan član Upravnog odbora) smo bili protiv, mi smo izašli nakon toga, pet ih je ostalo. Nek sada odgovore navijačima. Muka mi je dok pričam, pogodilo me sve. Ne volim što sam bio u pravu - ističe on.
Nama plavi intelektualci govorili da pojma nemamo,nuje da vam nismo rekli,sami sebi ste dusmani. Medjutim crnogorska ubleha zna bolje,imao je bolje info haha

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 03 jan 2024, 19:54

A nekad se buketi cvijeca po Mostaru nosali...Ehh, zlatna vremena... :urnebes: :urnebes:

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 03 jan 2024, 20:01

mosarajvosa83 je napisao/la:
03 jan 2024, 19:51
- I ja sam iskreno nasikiran kako će ovo dalje ići. Jednostavno poništilo se dosta tog truda koji je uložen prije dvije godine za nešto što se od samog početka vidjelo da neće izaći na dobro.

I dovodite trenera koji nema nikakvog iskustva. To je sramota. Ali to neka odgovori ovih pet ljudi koji sjede u Upravnom odboru, a koji su tada sjedili u mom Upravnom odboru.

Nas dvojica (op.a. Kovačević i još jedan član Upravnog odbora) smo bili protiv, mi smo izašli nakon toga, pet ih je ostalo. Nek sada odgovore navijačima. Muka mi je dok pričam, pogodilo me sve. Ne volim što sam bio u pravu - ističe on.
Nama plavi intelektualci govorili da pojma nemamo,nuje da vam nismo rekli,sami sebi ste dusmani. Medjutim crnogorska ubleha zna bolje,imao je bolje info haha
Tik-Tak ⏳

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 03 jan 2024, 20:03

Vanja8 je napisao/la:
03 jan 2024, 19:54
A nekad se buketi cvijeca po Mostaru nosali...Ehh, zlatna vremena... :urnebes: :urnebes:
Nerad je Željezničar doveo do ambisa. Kod njih je odavno crveni alarm upaljen ali niko ni habera. Problem je u njihovim redovima.

Možda je već sada kasno za promjene, jer ubrzo svi klubovi kreću sa pripremama. Željo niti para, niti trenera, niti igrača novih? Teška vremena su pred njima. Nek im je dragi Bog na pomoći.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 jan 2024, 20:06

nekoIzMostara je napisao/la:
03 jan 2024, 15:51
Jesi dobio ponudu sa mnom za opkladu, i jesi rekao ne zelim se kladiti, i to je bilo u jeku tvojij tvrdnji da cemo za Evropom u oktobru kasniti 15 bodova i da nema toga Klafurica koji ce to promjeniti? Ponuda za opkladu je ponudena, odbio si, znaci da si picke.tina, al dobro, sfa ocekivati od petljanca, hostaplera i klauna nego upravo to :tralala:
Ma kako sad to, zar nisam izbrisao post o kojem govoriš. :rol:

Kako sam se onda kladio sa jokerom ako sam "picketina".? I tu sam znao da ću izgubiti. :wave:

Moraš shvatiti, nebitan si da bih se kladio sa tobom. Kladim se samo sa pravom rajom. :kafa:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 03 jan 2024, 20:14

Virtu4l je napisao/la:
03 jan 2024, 20:06
nekoIzMostara je napisao/la:
03 jan 2024, 15:51
Jesi dobio ponudu sa mnom za opkladu, i jesi rekao ne zelim se kladiti, i to je bilo u jeku tvojij tvrdnji da cemo za Evropom u oktobru kasniti 15 bodova i da nema toga Klafurica koji ce to promjeniti? Ponuda za opkladu je ponudena, odbio si, znaci da si picke.tina, al dobro, sfa ocekivati od petljanca, hostaplera i klauna nego upravo to :tralala:
Ma kako sad to, zar nisam izbrisao post o kojem govoriš. :rol:

Kako sam se onda kladio sa jokerom ako sam "picketina".? I tu sam znao da ću izgubiti. :wave:

Moraš shvatiti, nebitan si da bih se kladio sa tobom. Kladim se samo sa pravom rajom. :kafa:
Picic koji brise postove koje napise je nista drugo nego cirkusant, nemas ti sta kome reci kada se sam sebi skocis usta :tralala:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 03 jan 2024, 20:23

Povrh svega, u priču se ušlo bez ikakvog ugovora, na osnovu neke priče. Naknadno su potpisali neki memorandum koji ništa ne znači.

Dakle, nema ništa konkretno. U priču se ušlo bez ugovora i ikakvih garancija za FK Željezničar - kazao je on.

Kakvi "kompjuteri" sjede u tom klubu,ljudima dali na rijec da udju :shock:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 03 jan 2024, 20:23

Al na sta je spao covjek, na najbesmislenije rasprave, od onakvog boema foruma :rol:
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 03 jan 2024, 20:24

Kovacevic sve objasnio. Kone glupave, pravicete vi ovog lika od blata.
Situacija je daleko od bajne. Finansijsko stanje je loše, igrački kadar treba pojačanja. O trenutnoj situaciji smo popričali sa Edisom Kovačevićem, bivšim predsjednikom Upravnog odbora Željezničara.

Najuspješnija godina kluba
Kovačević je na čelo Upravnog odbora stigao kada niko nije htio, zasukao je rukave, vraćao dugove, a onda se na iznenađenje svih povukao.

- Ja sam i otišao jer nisam bio za ove stvari da se rade kao što se radilo. Napustio sam klub, nisam htio praviti nemir nakon odlaska, u smislu da dižem tenzije i vidjeli smo šta smo dobili. Nažalost, to je tako - rekao je Kovačević za "Avaz".

Kovačević je napravio ogroman posao, a onda je "izdan", pa je odlučio napustiti klub. Osvrnuo se na svoj mandat i dobre stvari koje su u Željezničaru napravljenje u tom periodu.

- Finansijska konsolidacija, vidjet ćete po finansijskim izvještajima za 2023., to je jedna od najuspješnijih godina kluba. Vraćali smo se na stare staze slave i da budemo stabilan klub, ali nažalost nije bilo strpljenja u strukturama kluba. Kap koja je prelila čašu je bila ova odluka da se angažuje ovaj trener (op.a. Abdulhakim Al Tuvaiđri). Ja nisam bio za to, preglasan sam i zato sam otišao. Nemam šta sjediti u Upravnom odboru u kojem će me neko preglašavati - ističe Kovačević.

Tokom razgovora u Kovačevićevom glasu se moglo shvatiti da mu je teško zbog svega.

- Naravno da mi je teško. Osjećam se vrlo razočarano kao i svaki navijač što se i kako to uradilo. Međutim, većina Upravnog odbora je bilo za to, na čelu sa sadašnjim predsjednikom i za mene nije bilo mjesta tu - navodi on.

Upitan da li bi se vratio u Željezničar, Kovačević je naglasio kako je dao sve od sebe u protekle dvije godine.

- Radio sam časno i pošteno, jedan sam od ljudi koji je zaista "poginuo" u klubu i doživio sam teško razočarenje. Teško je reći nikad, ali ne želim se vratiti - kazao je Kovačević.

Kakvo je rješenje
S obzirom na trenutnu situaciju na Grbavici, zanimalo nas je kakvo je rješenje za Željezničar.

- Nemam detalje, nemam ni kontakta. Stvarno ne znam, sve što znam saznajem iz medija. Nažalost, ja sam upozoravao na to, i ne samo ja već i predsjednik Nadzornog odbora.

Upozoravali smo da se ovo ovako ne radi, da Željo nije pokusni kunić, da se na Želji ne može vježbati. Nažalost, većina nas nije željela saslušati. I to je bio znak da moramo izaći - razočaran je Kovačević.

Bilo je jasno da Željezničar teško može voditi bitku na dva fronta - vraćanje dugova i osvajanje trofeja, a Kovačević objašnjava da je stanje bilo teže nego što je javnost i znala.

- Željo je bio klinički mrtav u ljeto 2021. sa ogromnim dugom. Uspjeli smo sačuvati licence kada to niko nije očekivao, sačuvali smo imovinu, ali nekome je to bilo malo, pa je poletio za nekakvim nerealnim očekivanjima.

Povrh svega, u priču se ušlo bez ikakvog ugovora, na osnovu neke priče. Naknadno su potpisali neki memorandum koji ništa ne znači.

Dakle, nema ništa konkretno. U priču se ušlo bez ugovora i ikakvih garancija za FK Željezničar - kazao je on.

Novi "restart" na Grbavici
Trenutno stanje u klubu pokazuje da Željezničaru treba novi "restart", te da je prethodni rad poništen.

Kada je odlazio, Kovačević je naveo da je to zbog njegovog posla. Nije želio dizati tenziju.

- Rekao sam da sam ponudio ostavku zbog svog posla, želeći svako dobro Želji. Nisam ego manijak. Ali nekad se pitam da li treba uopće šutjeti. Ali ne, otišao sam zbog ovoga. Da ne kažu zalijepio se za funkciju, ne da šansu drugima. Evo dobro, provedite to što ste zamislili, Kovačević vam neće smetati - ispričao je Kovačević.

Ljeto 2023. je bilo lijepo za navijače Željezničara. Igrala se Evropa, bila je puna Grbavica, problemi su nakratko pomaknuti u stranu, sanjalo se i zaboravili na probleme...

- Od Želje se očekivalo isto kada biste od čovjeka koji se probudio iz kome zahtijevali da istrči maraton. Izlazak u Evropu je bila naša Liga prvaka. Ljudi ne znaju kakav je haos bio.

Nema šta nas nije dočekalo u ljeto 2021. Žao mi je bilo, ali sam se borio do zadnje kapi krvi. I ovo kada su me preglasali, nisam imao šta tu tražiti. Rekli su da sam kočnica razvoja, onda sam napustio. Neću nikome biti kočnica - rekao je Kovačević i dodao:

- Ja sam u Želju ušao časno i pošteno, tako sam i izašao i niko mi ništa ne može prigovoriti.

Kovačević je naglasio i da nikada nije imao problema s navijačima.

- Ja nikad nisam doživio nikakvu neugodnost na Grbavici, da mi je neki navijač nešto rekao. Svi koji me sretnu ophode se sa poštovanjem i to najbolje govori - poručio je Kovačević u razgovoru za "Dnevni avaz".

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 03 jan 2024, 20:24

Edis Kovačević čovjek gospodin od glave do pete, ponižavao se kao niko za klub ovi ga nabili nogom a internet plačenici pisali da je trebao biti fleksibilniji, kakvi bolesni mozgovi
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 03 jan 2024, 20:32

Na kraju ce se kola slomit na onoj voditeljici sa N1 sto je u upravnom odboru :(
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 03 jan 2024, 20:34

a Kovačević objašnjava da je stanje bilo teže nego što je javnost i znala.

- Željo je bio klinički mrtav u ljeto 2021. sa ogromnim dugom.
To ljeto 2021 je Velez tri puta rentao Grbavicu i pomogao im da prezive reci tako Kovacevicu :kafa:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Mostarska, since1948 i 15 gostiju.