FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
39
22%
Grupnu fazu
52
29%

Ukupno glasova: 178

deda
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la deda » 03 jan 2024, 23:07

Morpheus je napisao/la:
03 jan 2024, 22:46
Bordo nacijo, najveći rekord po broju članova imali smo 1985. godine kada je bilo 8327 aktivnih članova. Možemo li u 2024. godini srušiti rekorde iz prošlosti?

Imas li podatak za 2023 god. Koliko je bilo clanova?

Još malo :mrgreen:

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 03 jan 2024, 23:11

Morpheus je napisao/la:
03 jan 2024, 22:44
Anex je napisao/la:
03 jan 2024, 15:18
Sutra ovo ide preko 2000
Izgleda da će biti tako. Trenutno 1906 članova. Hajmo raja, hajmo ljudi, učlanjujte se!
Dižemo ljestvicu na 2100 :mrgreen:

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 03 jan 2024, 23:14

molim social media ekipu da sljedece pojacanje objave u 00 30

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 03 jan 2024, 23:25

Pa nismo ni tada nešto puno imali, nije vala 8 milja puno, ako se uzme u obzir da je na utakmicama često znalo biti 20000 plus.... I tada su raja birala tekme. Protiv Osijeka ili Budućnosti bude 5 milja, a onda protiv Hajduka ili Partizana bude 25000 ili 30000. Nadam se da će biti bolje ove godine sa članskim. Samo jedan podatak, 1985 godine se uzela titula i tad je bilo protiv CZ na Koševu 45000 gledalaca. Posljednja tekma gdje se slavila titula, dobili tu tekmu.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 03 jan 2024, 23:58

Iako je još itekako rano, evo nekih prvih 11 sad za sad, naravno, nema niko garantovano mjesto, ali nešto ovako bi moglo biti:

----------------------Oliveira
Penaranda--------Mustafić-----------Hasić
------------Buljubašić---Matanović
Duraković---Aničić----Đuričković---Beganović
----------------------Iliev
Rezerve:
Šutković/Rogić
Radović/Kapetanović
Soldo, Čelik, ?..
Mulalić
Krdžalić, Julardžija, Mehmedović
Anđušić
Kyeremeh
Hamza
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 04 jan 2024, 00:02

Ja bi Matanovica i Đuričkovića upario na zadnjim veznim, strah me i pomisliti kako bi njih dvojica tu kidali :D

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 04 jan 2024, 00:05

Ide desetka mora
Pozdrav Bordo navijacima i Kraljicama zla posebno

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 04 jan 2024, 00:19

Imajednabrigada je napisao/la:
03 jan 2024, 21:32
Tesko da bude nekog hajra od ovog Krdzalica. Talentiran je, strasan tehnicar, zna odigrati, gurnut loptu u prostor ali mali je spor, los u duelu. I ono najgore zbog čega nije ostao u Dinamu jeste to da se boji preuzet odgovornost - sto bi rekli NEMA muda.

Kao takav nije pojacanje, bar u ovom momentu, mozda u narednom periodu da.
Druze njemu je 20 godina, moras biti bas mahnit pa misliti da od igraca sa 20 godina da ce biti pojacanje. On je talenat i potencijal za buducnost, sad je na njemu da trenira i da se dalje razvija. Da igrac od 20 godina ima sve ovo dole sto si nabrojao ne bi sigurno bio u dinamu vec bi bio u barceloni. Polako ljudi sta vam je, meni je draze da u ekipi imamo 9 ovakvih igraca koji su talenti i zalog za buducnost od recimo nekih igraca sto ih treba vracat u zivot i ozivljavati karijere u kasnim 20 tj 30 godinama.

Vrancica bi ostavio u ekipi iskljucivo radi znanja i iskustva koje ima i koje moze prenijeti na mladje igrace, pogotovo na vezne mlade igrace, nesto kao sto je Jajalo bio Cimirotu u ono vrijeme, a ovako ne ocekujem vrancica na terenu nikako.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 04 jan 2024, 00:23

Je li istina da se opet razbacujemo novcem i dajemo ga poprilično mnogo na Vidića? :facepalm:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 04 jan 2024, 00:24

H8Z7 je napisao/la:
04 jan 2024, 00:23
Je li istina da se opet razbacujemo novcem i dajemo ga poprilično mnogo na Vidića? :facepalm:
Ma brate ne dajemo mi iz dzepa, sta nas boli ****. Mada, sto se tice Vidica, OK opcija s klupe i super za ovu ligu kad treba bunariti, ali nikako neko ko moze biti nama prvi spic.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 04 jan 2024, 00:34

Ma kakav vidic,
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 04 jan 2024, 00:35

Mislim da od Vidića nema ništa, to je davno završena priča.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 04 jan 2024, 00:36

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
04 jan 2024, 00:24
H8Z7 je napisao/la:
Ma brate ne dajemo mi iz dzepa, sta nas boli ****. Mada, sto se tice Vidica, OK opcija s klupe i super za ovu ligu kad treba bunariti, ali nikako neko ko moze biti nama prvi spic.
Ne bih se složio, nije bitno ko daje već poruka koja se stvara tim davanjem. Sad igrač koji je prosjek umjesto 5000KM u startu će tražiti 9000 ili više, moramo staviti rampu i reći dosta. Takvim pristupom nikada nećemo biti blizu uspjeha. Radi poređenja uzeću primjer Barcelone koja ke trošila hrpu novaca na svakakve igrače da bi se doveli u situaciju da ne mogu obezbijediti 20 mil za igrača.

Što se tiče Vidića ne znam šta bih rekao, ne sjećam se njegove igre realno ne mogu suditi.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 04 jan 2024, 00:42

Ma opusteno braco, sto kaze nino rezak samo u 4-3-2-1 i bez brige

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 04 jan 2024, 00:44

H8Z7 je napisao/la:
04 jan 2024, 00:36
04 jan 2024, 00:24
H8Z7 je napisao/la:
Ne bih se složio, nije bitno ko daje već poruka koja se stvara tim davanjem. Sad igrač koji je prosjek umjesto 5000KM u startu će tražiti 9000 ili više, moramo staviti rampu i reći dosta. Takvim pristupom nikada nećemo biti blizu uspjeha. Radi poređenja uzeću primjer Barcelone koja ke trošila hrpu novaca na svakakve igrače da bi se doveli u situaciju da ne mogu obezbijediti 20 mil za igrača.

Što se tiče Vidića ne znam šta bih rekao, ne sjećam se njegove igre realno ne mogu suditi.
Ok, razumijem sta hoces da kazes. :D Ne znam detalje iskreno, od tebe cujem to za Vidica. Znam da se prije spominjao, ali nisam znao da se aktualizirala prica. Cisto s igracke strane, ako bi Renan otisao, treba traziti igraca slicnog kvaliteta. Isao ili ne, Vidic je dobra opcija s klupe, pogotovo za nasu ligu, gdje cesto moras bunariti i imati tog klasicnog target mana. Za prvog spica po meni nije.

kenoHZ

Post Postao/la kenoHZ » 04 jan 2024, 00:45

Što se tiče navoda o pranju para, sve su to mahalske rekla kazala. Loši potezi prilikom transfera su normalna pojava u fudbalu, tako da npr. Viveros je vjerovatno Ismirova greška jer ga je neko loše savjetovao pa i prevario ili jednostavno igrom sudbine Viveros se nije mogao naviknuti da Sarajevo i bilo što je bilo. Ne mislim da se iza transfera krije neki kriminal i izvlačenje para, mada ko zna. Ali ako se vodimo starom narodnom poslovicom "ko laže taj i krade", e onda je moguće. Obzirom da je klub (Ismir) prije 5-6 mjeseci objavio da prihvata neopozivu ostavku Ajle Alimanović, a znamo da sa današnjim danom i dalje obavlja funkciju direktorice i da je za to uredno plaćena. E sad mi kao trebamo povjerovati da eto baš niko nije kompetentan da obnaša funkciju direktora ili koji je već razlog, pa zato traženje novog ili nove traje pola godine. Ismire, how yes no.
Ovo nam govori da hoće slagati, a da li hoće ukrasti to će vrijeme pokazati.

AJLA ODLAZI!

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 04 jan 2024, 00:49

kenoHZ je napisao/la:
04 jan 2024, 00:45
Što se tiče navoda o pranju para, sve su to mahalske rekla kazala. Loši potezi prilikom transfera su normalna pojava u fudbalu, tako da npr. Viveros je vjerovatno Ismirova greška jer ga je neko loše savjetovao pa i prevario ili jednostavno igrom sudbine Viveros se nije mogao naviknuti da Sarajevo i bilo što je bilo. Ne mislim da se iza transfera krije neki kriminal i izvlačenje para, mada ko zna. Ali ako se vodimo starom narodnom poslovicom "ko laže taj i krade", e onda je moguće. Obzirom da je klub (Ismir) prije 5-6 mjeseci objavio da prihvata neopozivu ostavku Ajle Alimanović, a znamo da sa današnjim danom i dalje obavlja funkciju direktorice i da je za to uredno plaćena. E sad mi kao trebamo povjerovati da eto baš niko nije kompetentan da obnaša funkciju direktora ili koji je već razlog, pa zato traženje novog ili nove traje pola godine. Ismire, how yes no.

AJLA ODLAZI!
Pocinje me jako triggerovati kad neko spomene "pranje para." Molim vas prestanite koristiti pojmove koje ne razumijete. Ne pere nijedan investitor pare preko FKS niti se bavi kriminalom. Kome je do toga, ima milion laksih, elegantnijih, suptilnijih nacina da obavi sto treba. Ujutro kad ustanete, zahvalite se Bogu (cemu ili kome god) sto imamo Mirvica, Tana i ostale, jer da nemamo prozivljavali bi sto nam sad komsinice prozivljavaju.

Ljudi dragi, nama je najveca briga hoce li potpisati ovaj ili onaj igrac, hocemo li imati krov na ovoj ili onoj tribini, kako cemo odigrati tu i tu. Ostali racunaju ko ce ostati na vlasti, koji uhljeb ce im uci u upravni odbor i na koji nacin ce docekati iducu sezonu. Dozovimo se malo.

kenoHZ

Post Postao/la kenoHZ » 04 jan 2024, 00:53

04 jan 2024, 00:49
kenoHZ je napisao/la:

AJLA ODLAZI!
Pocinje me jako triggerovati kad neko spomene "pranje para." Molim vas prestanite koristiti pojmove koje ne razumijete. Ne pere nijedan investitor pare preko FKS niti se bavi kriminalom. Kome je do toga, ima milion laksih, elegantnijih, suptilnijih nacina da obavi sto treba. Ujutro kad ustanete, zahvalite se Bogu (cemu ili kome god) sto imamo Mirvica, Tana i ostale, jer da nemamo prozivljavali bi sto nam sad komsinice prozivljavaju.

Ljudi dragi, nama je najveca briga hoce li potpisati ovaj ili onaj igrac, hocemo li imati krov na ovoj ili onoj tribini, kako cemo odigrati tu i tu. Ostali racunaju ko ce ostati na vlasti, koji uhljeb ce im uci u upravni odbor i na koji nacin ce docekati iducu sezonu. Dozovimo se malo.
Da odmah razjasnimo, ne mislim da pere pare. Nego da se zajebao u par situacija, popušio lovu i to je to. Meni je gore što znam da laže.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 04 jan 2024, 00:56

alacious je napisao/la:
04 jan 2024, 00:42
Ma opusteno braco, sto kaze nino rezak samo u 4-3-2-1 i bez brige
Ne znam za tog Ninu, al Alen Ikic kaze da bi radije 4-2-3-1.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 04 jan 2024, 00:57

kenoHZ je napisao/la:
04 jan 2024, 00:53
04 jan 2024, 00:49
kenoHZ je napisao/la:

AJLA ODLAZI!

Da odmah razjasnimo, ne mislim da pere pare. Nego da se zajebao u par situacija, popušio lovu i to je to. Meni je gore što znam da laže.
Ma druze, nemoj me pogresno shvatiti, ne repliciram ni tebi direktno koliko nickovima koji se pojave kad je mrtvilo i kad treba nesto spekulisati ko, sta, kako trosi i cije pare. Pun mi **** vise teorija zavjere, nemoj da sebi podmecemo nogu. Da se Mirvic zajebao itekako jeste, ne u par nego u puno situacija. I njega su zajebali u jos vise. Sa Rozmanom i Ibricicem, mislim da se dozvao i pokazuje da je naucio lekciju. Sto se Ajle tice, necemo se praviti budale. Tu je, ne bi trebala da bude i to je to. Moj licni stav je da me boli **** sve dok se ne ofira po drustvenim mrezama i medijima, ali shvatam da je vid nepostovanja prema navijacima ostaviti nju u pozadini.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 061657451, Ado_77, Beli98, bvsic, Fudo, Google Adsense [Bot], J1897, jurisicduska, mire971, n0dix, nedimmmm1337, pjankesarajevo, rimljanin90, Tarapi i 58 gostiju.