Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
Imajednabrigada
-
Kontakt:
Postao/la Imajednabrigada » 04 jan 2024, 00:58
ubipara je napisao/la: ↑04 jan 2024, 00:19
Imajednabrigada je napisao/la: ↑03 jan 2024, 21:32
Tesko da bude nekog hajra od ovog Krdzalica. Talentiran je, strasan tehnicar, zna odigrati, gurnut loptu u prostor ali mali je spor, los u duelu. I ono najgore zbog čega nije ostao u Dinamu jeste to da se boji preuzet odgovornost - sto bi rekli NEMA muda.
Kao takav nije pojacanje, bar u ovom momentu, mozda u narednom periodu da.
Druze njemu je 20 godina, moras biti bas mahnit pa misliti da od igraca sa 20 godina da ce biti pojacanje. On je talenat i potencijal za buducnost, sad je na njemu da trenira i da se dalje razvija. Da igrac od 20 godina ima sve ovo dole sto si nabrojao ne bi sigurno bio u dinamu vec bi bio u barceloni. Polako ljudi sta vam je, meni je draze da u ekipi imamo 9 ovakvih igraca koji su talenti i zalog za buducnost od recimo nekih igraca sto ih treba vracat u zivot i ozivljavati karijere u kasnim 20 tj 30 godinama.
Vrancica bi ostavio u ekipi iskljucivo radi znanja i iskustva koje ima i koje moze prenijeti na mladje igrace, pogotovo na vezne mlade igrace, nesto kao sto je Jajalo bio Cimirotu u ono vrijeme, a ovako ne ocekujem vrancica na terenu nikako.
Slazem se potpuno, uvijek sam pristalica da se forsiraju mladji igraci ispred skarta iz okruženja.
Sve je to ok ali vise igrac sa 20 i nije tako mlad vec su nosioci igre u klubovima kao npr Sarajevo , a nadam se iskreno da Ce mali napredovati i zbog kluba i repke eventualno ako je plan za budućnost ali cinjenica je da je za mladog igraca najgore sto moze biti da se boji duela i da nema petlju vec kao mlad, to je osnovno i ponistava sve druge dobre osobine.
Ali ono sto zelim reci i sto je poenta sto sam gore pisao onda da ne treba imati velika očekivanja na proljece jer vezni red i nije bio nesto dominantan sto pokazuje i pozicija na tabeli a i ovi igraci sto se dovode nisu planirani kao trenutna pojacanja vec kao perspektivni tj za neko naredno vrijeme pod uslovima da se adekvatno razviju sto mi isto nema logike jer Senijad i Simon su rekli da Ce tek sad na zimu sklapati ekipu kakvu ustvari zele a da dovode igrace koje treba "cekati".
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
-
alacious
-
Kontakt:
napoleon72 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 00:56
alacious je napisao/la: ↑04 jan 2024, 00:42
Ma opusteno braco, sto kaze nino rezak samo u 4-3-2-1 i bez brige
Ne znam za tog Ninu, al Alen Ikic kaze da bi radije 4-2-3-1.
Ne smijem ni pomisliti sta tek Damir Kukic zeli…
-
strahmeipomisliti
-
Kontakt:
Postao/la strahmeipomisliti » 04 jan 2024, 01:10
alacious je napisao/la: ↑04 jan 2024, 01:00
Mislim da bi njega bilo strah i pomisliti šta bi bilo kad bi na tu ekipu dodali dva kapitalca
-
Lucas
-
Kontakt:
Jel ti to neki jaran Manijak, papak i imbecil poput tebe

Strah me i pomisliti odakle si ti porjeklom, vjerovatno Sarajevo ni na razglednici ne bi vidio, da nije rata bilo.
-
H8Z7
-
Kontakt:
NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑04 jan 2024, 00:44
H8Z7 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 00:36
NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑04 jan 2024, 00:24
Ma brate ne dajemo mi iz dzepa, sta nas boli ****. Mada, sto se tice Vidica, OK opcija s klupe i super za ovu ligu kad treba bunariti, ali nikako neko ko moze biti nama prvi spic.
Ne bih se složio, nije bitno ko daje već poruka koja se stvara tim davanjem. Sad igrač koji je prosjek umjesto 5000KM u startu će tražiti 9000 ili više, moramo staviti rampu i reći dosta. Takvim pristupom nikada nećemo biti blizu uspjeha. Radi poređenja uzeću primjer Barcelone koja ke trošila hrpu novaca na svakakve igrače da bi se doveli u situaciju da ne mogu obezbijediti 20 mil za igrača.
Što se tiče Vidića ne znam šta bih rekao, ne sjećam se njegove igre realno ne mogu suditi.
Ok, razumijem sta hoces da kazes.

Ne znam detalje iskreno, od tebe cujem to za Vidica. Znam da se prije spominjao, ali nisam znao da se aktualizirala prica. Cisto s igracke strane, ako bi Renan otisao, treba traziti igraca slicnog kvaliteta. Isao ili ne, Vidic je dobra opcija s klupe, pogotovo za nasu ligu, gdje cesto moras bunariti i imati tog klasicnog target mana. Za prvog spica po meni nije.
Ma i ja pročitao na temi Zrinjskog, kako sam eksplodirao nemaš pojma, nemam ništa protiv Vidića, ali ako je istina da su velike pare u pitanju ne odobravam to nikako. A ako je istina strah me da nije novi Guzina. Opekli smo se, a znaš kako se kaže ko se o mlijeko opeče taj i u jogurt puše.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
-
alacious
-
Kontakt:
Lucas je napisao/la: ↑04 jan 2024, 01:19
Jel ti to neki jaran Manijak, papak i imbecil poput tebe

Strah me i pomisliti odakle si ti porjeklom, vjerovatno Sarajevo ni na razglednici ne bi vidio, da nije rata bilo.
Strah me i pomisliti sta bi bilo da rata ne bi
-
Pitar6785
-
Kontakt:
Ja se nebi ZALIJETO sa nekim autorskim tekstovima na ovog Anesa..
Cim je njeg zdravko mamic sa 19 godina prekrizio, mora da ima NE KVALITETA PO NJEMU.
Daj boze da bude bolji od rahmanovica, al gdje ce rozman i ibro znat bolje od one ojebine mamica..
JA SAM BABO FORUMA (VODJA)
Ja bi p e d e r c i n i iz opstine predlozio da ISMIRU MIRVICU iz budzeta isfinanstira bistu u 3x vecoj od prirodne velcine.
Covjek je lagano potrosio 15 m€ svoje imovine daje kupio PEPSIJEVE STAKOVE za 15 m€ mogo je na dividendi za 2 godine zaradit da kupi sve sto je zeljko isprosio za 104 godine..
Covjek trosi koda je MILIJARDER. Kako lagano trosi lovu ija ponekad pomislim da mirvic ismir nije neki perac ili koperant rezoras Alinog ili neispravne doktorice..
Sta god da je sto kaze NOKE prvi put od 1996 da se radi sustemski..
Ovi sto kazu kad odemo na goste da ne opucamo po mogolu kako smo onda donesili bodeve, imamo sve pobjede samo jedan remi kuci.. RIZMAN JE REALNO SA 17 kola 2 na tabli
Prema tome UCLANISE U KLUB, ne nadjedaj na tipove kao sto su izbjeglice NEDO TURKIVIC NJEGOV BANBO ALMIR TURKIVIC ZEKA I MARIJAN LAZNI PITAR (covjek navija za vekez slibodu hajduk bog Allah zna kone sve klubove FK SARAJEVO mu zadnje mjest)
Covjek nista ne spominje onu lakrdiju gdje jagoda izvidi pionire da igraju sa borcem lagano kaze borac kak bla bls skoro isto ko onaj konj NEDO.
Kaze pitarice ga troit do aprila, kaze meni je drago kad FK SARAJEVO NEMA REZULTATA..
Ja mislim kad oni citaju Evandora i ovih par levata da im to dodje ko mehlem na ranu, a kad citaju velku vecinu drugi postova MOLI BOGA DA IM PODARI NEKOG KO BI ULAGO U NJIKE I 30% sto mirva daje nama..
Ja da sam nacelnik ja bi stadion dao FK SARAJEVU ako nista radi Mirvica jer svi znamo dabi on to znao vratit gradu ko bayern m sto je minhenu
-
hurem
-
Kontakt:
Ništa više nije igrao ni Julardzija u HNL-u prije Sarajeva pa se kod nas nametnuo i pokazao kvalitet.
Mozda i Krdžalić pozitivno iznedadi.
-
nokee
-
Kontakt:
hurem je napisao/la: ↑04 jan 2024, 06:51
Ništa više nije igrao ni Julardzija u HNL-u prije Sarajeva pa se kod nas nametnuo i pokazao kvalitet.
Mozda i Krdžalić pozitivno iznedadi.
Ma njega mozemo ocjenjivati po nastupima u Olimpiji gdje je bio standardan. Naravno da mlad igrac moze imati oscilacije ali ja ocekujem da bude pojacanje i zalog za buducnost.
-
Morpheus
-
Kontakt:
deda je napisao/la: ↑03 jan 2024, 23:07
Imas li podatak za 2023 god. Koliko je bilo clanova?
3852

-
Pitaristok
-
Kontakt:
Postao/la Pitaristok » 04 jan 2024, 09:21
Ja bih radije da na samo 3 utakmice godisnje ima 20k gledalaca nego tih 10k clanova.
-
aleole
-
Kontakt:
Kad mi neko spomene pranje pare pitam samo 2 pitanja sta je pranje para i KAKO.
Ako je i jedan odgovor na ta pitanja ne znam, onda nemam sta dalje da pricam s njima.
Nije upalilo talasanje sa domzalizacijom, pranjem,legendama, pa sad hajmo s ajlom... svaka cast pitari.
-
VolimoSarajevo
-
Kontakt:
Postao/la VolimoSarajevo » 04 jan 2024, 09:52
E jest lijepo vidjeti, kako strumfovi prate Sarajevo vise nego malog selju hahahahahahahaahah.
Ma mi peremo pare, radimo sta hocemo,vi nemate ni markere poslje treninga da operete.
Ugasili se AMIN!
-
n0dix
-
Kontakt:
Dobro jutro i evo jedna provjerena informacija.
Ljudi nam se smiju na pokušaj da doguramo na 10K članova. Govore da smo smješni navijači a i klub i da je to za nas nemoguće uraditi. Tako da ako niste već ne znam šta vas spriječava da se učlanite. Znam dobro ljude koji jedva krpe kraj s krajem ali postanu član i odu nekako na utakmice. Valjda možemo dobaciti neku cifru i pokazati svima da smo daleko ispred svih, bar u ovoj prljavoj zemlji, hvala.
A papak s juga uvijek plakat' će jer je bordo Saraj'vo!
-
bordobijeli
-
Kontakt:
Postao/la bordobijeli » 04 jan 2024, 10:01
H8Z7 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 01:21
NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑04 jan 2024, 00:44
H8Z7 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 00:36
Ne bih se složio, nije bitno ko daje već poruka koja se stvara tim davanjem. Sad igrač koji je prosjek umjesto 5000KM u startu će tražiti 9000 ili više, moramo staviti rampu i reći dosta. Takvim pristupom nikada nećemo biti blizu uspjeha. Radi poređenja uzeću primjer Barcelone koja ke trošila hrpu novaca na svakakve igrače da bi se doveli u situaciju da ne mogu obezbijediti 20 mil za igrača.
Što se tiče Vidića ne znam šta bih rekao, ne sjećam se njegove igre realno ne mogu suditi.
Ok, razumijem sta hoces da kazes.

Ne znam detalje iskreno, od tebe cujem to za Vidica. Znam da se prije spominjao, ali nisam znao da se aktualizirala prica. Cisto s igracke strane, ako bi Renan otisao, treba traziti igraca slicnog kvaliteta. Isao ili ne, Vidic je dobra opcija s klupe, pogotovo za nasu ligu, gdje cesto moras bunariti i imati tog klasicnog target mana. Za prvog spica po meni nije.
Ma i ja pročitao na temi Zrinjskog, kako sam eksplodirao nemaš pojma, nemam ništa protiv Vidića, ali ako je istina da su velike pare u pitanju ne odobravam to nikako. A ako je istina strah me da nije novi Guzina. Opekli smo se, a znaš kako se kaže ko se o mlijeko opeče taj i u jogurt puše.
Guzina se kod nas nije snašao trenutno igra u Rusiji standardno i dobro koja je mnogo jaca od nase lige.
-
Lobudaraczapamcenje
-
Kontakt:
Postao/la Lobudaraczapamcenje » 04 jan 2024, 10:04
n0dix je napisao/la: ↑04 jan 2024, 09:52
Ljudi nam se smiju na pokušaj da doguramo na 10K članova. Govore da smo smješni navijači a i klub i da je to za nas nemoguće uraditi. Tako da ako niste već ne znam šta vas spriječava da se učlanite. Znam dobro ljude koji jedva krpe kraj s krajem ali postanu član i odu nekako na utakmice. Valjda možemo dobaciti neku cifru i pokazati svima da smo daleko ispred svih, bar u ovoj prljavoj zemlji, hvala.
za par dana ide paket plus

- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
-
Riki10HZ
-
Kontakt:
Nije uspjela Domzalizacija pa evo ni pranje para, pa onda uslov strunfovskih portala do aprila da se daje sansa ko da su oni vlasnici kluba ccc sta smo dozvolili ali evo sad nam ubacuju i za Ajlu opet samo da unesu nemir. Ugasili se Amin ko sto kaze ovaj drug. A mi budimo pametniji i pustimo Horde da rjesavaju to sa upravom nase je da bodrimo, uclanimo se i zahvaljujemo Bpgu sto imamo Ismira! Vrsit pritisak na Nacelnika Srdjana nam jr najpametnije da ae stadion radi nesto da ae desava iz temelja ako treba. Hajde i clanskee da goree. Uclanimo porodice, komsije djecu u ulici pokloni nekome malcu koji nema clansku obradovat ce se!
-
n0dix
-
Kontakt:
A papak s juga uvijek plakat' će jer je bordo Saraj'vo!
-
James1987
-
Kontakt:
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑03 jan 2024, 23:58
Iako je još itekako rano, evo nekih prvih 11 sad za sad, naravno, nema niko garantovano mjesto, ali nešto ovako bi moglo biti:
----------------------Oliveira
Penaranda--------Mustafić-----------Hasić
------------Buljubašić---Matanović
Duraković---Aničić----Đuričković---Beganović
----------------------Iliev
Rezerve:
Šutković/Rogić
Radović/Kapetanović
Soldo, Čelik, ?..
Mulalić
Krdžalić, Julardžija, Mehmedović
Anđušić
Kyeremeh
Hamza
Moje mišljenje da bi Radović trebao prije Durakovića bio je bolji od njega kad je igro ako nista sigurni je u odbrani a drakovic dovoljno je samo ona tekma protiv zrinjskog rupa ziva a i u napadu nista bolji
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
-
FCUM
-
Kontakt:
n0dix je napisao/la: ↑04 jan 2024, 09:52
Ljudi nam se smiju na pokušaj da doguramo na 10K članova. Govore da smo smješni navijači a i klub i da je to za nas nemoguće uraditi. Tako da ako niste već ne znam šta vas spriječava da se učlanite.
Znam dobro ljude koji jedva krpe kraj s krajem ali postanu član i odu nekako na utakmice. Valjda možemo dobaciti neku cifru i pokazati svima da smo daleko ispred svih, bar u ovoj prljavoj zemlji, hvala.
Samo je dovoljno vidjeti koliko takvih ljudi bude na istoku. Bukvalno odvoje zadnji dinar radi kluba. A koliko znam ljudi koji dolaze samo kad je derbi,europa i lijepo vrijeme a plivaju u parama i spomenes mu clansku , ma kakvi sta ce mi to

FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !