FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
21%
2. Borbu za Evropu
94
47%
3. Sredinu tabele
38
19%
4. Borbu za opstanak
27
13%

Ukupno glasova: 201

TMmanija2012
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la TMmanija2012 » 04 jan 2024, 17:53

Hansestadt je napisao/la:
04 jan 2024, 17:37
Prvo ko treba da se rokne jesu osobe, koje se prihvate teske funckije a nemaju prebijene marke u dzepu. Hajde sto nemaju, nego u roku 2 godine nisu u stanju da nadju znacajnijeg sponozora. Dalje, da im sad zatrazis plan za investitora, nebi imali sta da prikazu. Smijem se kladiti da nemaju neki proposal za investitora spreman. Onda ovi iz skupstine, kakva je svrha broja skupstine kao u Reala, kad sad da im zatrazis 5.000 km da ubace u klub, za zimski prijelazni period, nebi imali sta da ponude. Znaci konkretno, nigdje love.
Vise je bitno da je neko podoban , nego sposoban.Nazalost tako kod nas funkcionise.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 04 jan 2024, 17:56

segasega1 je napisao/la:
04 jan 2024, 17:51
Prvo ko treba da se rokne jesu osobe, koje se prihvate teske funckije a nemaju prebijene marke u dzepu. Hajde sto nemaju, nego u roku 2 godine nisu u stanju da nadju znacajnijeg sponozora. Dalje, da im sad zatrazis plan za investitora, nebi imali sta da prikazu. Smijem se kladiti da nemaju neki proposal za investitora spreman. Onda ovi iz skupstine, kakva je svrha broja skupstine kao u Reala, kad sad da im zatrazis 5.000 km da ubace u klub, za zimski prijelazni period, nebi imali sta da ponude. Znaci konkretno, nigdje love.
Ko ce ti ubaciti po 5 milja drug.Nama zreba u tom smislu onda takav status da ko god ulozi toliko i toliko da moze postepeno kad klub ima visak da mu se te pare vracaju...tj za neki period godinu dvije...al da ide po zakonu i tacan procenat...a ovako da ti se daje ono samo evo ti 5-10 milja...halo brat bratu vise ne daje onako...
Vjerovatno si u pravu. Nekako ovaj setup sto sada imamo sigurno nije dobar. Ne vidim pointu sa toliko ljudi ako se konkretno ne moze pomoci. Mozda stvarno grijesim, izvini, ali ovo meni nekako nije dobro jer sa vise ljudi se onda i usporeno radi, niko za nista ne odgovara. Ili uvesti da se placa da budes clan i da imas neki voting rights, kao u nekim klubovima, ili da imas plan za investitora spreman i traziti jednu ili dvije osobe koji se pitaju za sve. A smijem se kladiti da uopste mi nemamo plan za investitora.

segasega1
Kontakt:

Post Postao/la segasega1 » 04 jan 2024, 18:25

04 jan 2024, 17:56
segasega1 je napisao/la:
04 jan 2024, 17:51
Ko ce ti ubaciti po 5 milja drug.Nama zreba u tom smislu onda takav status da ko god ulozi toliko i toliko da moze postepeno kad klub ima visak da mu se te pare vracaju...tj za neki period godinu dvije...al da ide po zakonu i tacan procenat...a ovako da ti se daje ono samo evo ti 5-10 milja...halo brat bratu vise ne daje onako...
Vjerovatno si u pravu. Nekako ovaj setup sto sada imamo sigurno nije dobar. Ne vidim pointu sa toliko ljudi ako se konkretno ne moze pomoci. Mozda stvarno grijesim, izvini, ali ovo meni nekako nije dobro jer sa vise ljudi se onda i usporeno radi, niko za nista ne odgovara. Ili uvesti da se placa da budes clan i da imas neki voting rights, kao u nekim klubovima, ili da imas plan za investitora spreman i traziti jednu ili dvije osobe koji se pitaju za sve. A smijem se kladiti da uopste mi nemamo plan za investitora.
Tako je mi nemamo plan.U tome nas dobro kosta sto nemamo tog zakona o sportu pa da legalno neke stvari mozemo lako raditi.A ovo sto Mirvic sa,Sarajevom radi to je tesko sa vise ljudi...A to za skupstinu si upravu puno ljudi tu samo ruke dize bezveze,a ne doprinose nicemu...

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 04 jan 2024, 19:39

Skresao se malo dug, pa je fakat vakat da dodje Amar i napravi novih par miliona minusa. Nema vise ni klub za sto da tuzi, a ni nacin na koji da blokira racune. Pod obavezno ga pustiti da sebi odredi platu i da za nekih pola godine opet stekne mogucnost ucjenjivanja kluba.

Ovo sto mi trebutno kao klub prozivljavamo djeluje bas bezizlazno. Kuburimo kako smo nastali ali uvijek je postojao neki tracak nade i neki minimum koji je tu nadu mogao opravdati. Ja danas ne vidim apsolutno nista pozitivno i optimisticno. U skupstini ublehe, u upravi ublehe, strucnog staba nemamo, roster za donjeg doma federalne, a i navijaci lagano popustaju i odustaju.

Ne zna vise covjek ni sta da misli.
Pročepit će negdje.

segasega1
Kontakt:

Post Postao/la segasega1 » 04 jan 2024, 19:51

Ako stvarno mislite da postoji i 1%sanse za Amara da preuzme onda bi bio red da radi za 1 km...ono iz ljubavi...al da se vise ne petlja ni u sta drugo

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 04 jan 2024, 20:15

Naravno da bi Amar bio najbolje rješenje samo što večina ovih kompleksaša što ga pljuju pričajuči laži ni ne zaslužuju da se vrati. Nekad mi se čini ako je stvarno ovo mišljenje navijača, te laži, ta pljuvanja i ne zaslužejemo bolje od ovog dna u kojem se nalazimo

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 04 jan 2024, 20:26

A sto bi se i amar vratio? Da mu se psuje? Otjerali smo iz kluba sve ljude koji su donosili uspjehe. Sad imamo politicki sastav i uhljebe, one koji nisu odrasli uz Zeljeznicar, babine sinove.

Nikom te ne damo! A klub smo dali lopovima i papcima. Bolje da nas je bilo ko kupio nego da smo klub dali neznalicama.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 jan 2024, 20:35

mavi je napisao/la:
04 jan 2024, 16:02
I, vidim da niko od goranaca ne smije da objavi da je pala u vodu istraga protiv našeg najtrofejnijeg trenera i tadašnjih članova upravnog odbora.
Dokumenti su ipak jedini mjerodavni. Kao i svjedoci, na desetine njih.
Uskoro bi se mogao pojaviti u nekoj emisiji/podkastu da i on napokon kaže svoju verziju priče, pa bi se mnogi trebali zabrinuti.

Lobotomija će raditi u tri smjene. :ljepota:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 jan 2024, 20:37

Pririsak je napisao/la:
04 jan 2024, 20:26
A sto bi se i amar vratio? Da mu se psuje?
Neće se Amar nikad vratiti, da dođu da ga na koljenima mole, to je završena priča. Tako da mogu biti mirni.

Ali neće biti mirni kad progovori. Sad je čist pred zakonom, ispali su smiješni, i nema više nikakvih prepreka da i on koju prozbori.
Voli te tvoje Sarajevo.

Miki82
Kontakt:

Post Postao/la Miki82 » 04 jan 2024, 20:41

Kameni spavači u upravi! Evo ja sam slobodan Bekriću,a volim Želju i igrao bi bajde.... Nazire li se kraj ovoj agoniji,zdravlje mi narušeno kako fizičko tako i mentalno a porodica najviše ispašta nespavam zbog Želje a ove lezihljeboviće iz uprave zaboli tuki.... Uprava treba da shvati da je vrijeme lezihljebarenja i demagogije prošlo,sada je kapitalizam i vakat je da se pokrenu i da zasukaju rukave i namaknu pare i nadju investitora....

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 jan 2024, 20:43

Kod nas je praksa da se čoporativno ide u odbore. Moraš imati svojih ljudi taman za većinu, nebitno je kakvi su, kakav im je CV, bitno je samo da su ti lojalni i da će dići ruku za tvoje prijedloge.

Gredić je posljednji predsjednik koji nije imao svoje ljude i kontrolu nad upravnim odborom, svi poslije njega su odmah lobirali svoje ljude. Rezultat toga je da smo danas samo zbog gol razlike iznad crte.

Evo Kovačević je najsvježiji primjer, čim je jednom preglasan, odmah se povukao kao miš mekinjaš. To su ih tako u strankama učili, nebitno je kakav ti je kadar, samo je bitno da je lojalan, može neko biti magistar ekonomije sa najboljim CV na svijetu, ako nije lojalan nema šta da traži, oni će dovesti uhljeba koji će ih kao slijepac pratiti.
Voli te tvoje Sarajevo.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 04 jan 2024, 20:44

Virtu4l je napisao/la:
04 jan 2024, 20:35
mavi je napisao/la:
04 jan 2024, 16:02
I, vidim da niko od goranaca ne smije da objavi da je pala u vodu istraga protiv našeg najtrofejnijeg trenera i tadašnjih članova upravnog odbora.
Dokumenti su ipak jedini mjerodavni. Kao i svjedoci, na desetine njih.
Uskoro bi se mogao pojaviti u nekoj emisiji/podkastu da i on napokon kaže svoju verziju priče, pa bi se mnogi trebali zabrinuti.

Lobotomija će raditi u tri smjene. :ljepota:
Jedva čekam, ima ljudi svoje džigerice da jedu od muke.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 04 jan 2024, 20:59

Virtu4l je napisao/la:
04 jan 2024, 20:37
Pririsak je napisao/la:
04 jan 2024, 20:26
A sto bi se i amar vratio? Da mu se psuje?
Neće se Amar nikad vratiti, da dođu da ga na koljenima mole, to je završena priča. Tako da mogu biti mirni.

Ali neće biti mirni kad progovori. Sad je čist pred zakonom, ispali su smiješni, i nema više nikakvih prepreka da i on koju prozbori.
Nece se nikad vratit, amin aBd. Samo sad tek imam suhvu da ce se vratit. Jednostavno iz razloga jer si bruku stvari tako tvrdio pa sve nekako propade.
Amin da se ne vrati i da povede havera tuceta.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 jan 2024, 21:09

godrina je napisao/la:
04 jan 2024, 20:59
Jednostavno iz razloga jer si bruku stvari tako tvrdio pa sve nekako propade.
Reci jednu.

P.S. Osim onu za Gredića, ali to je tvrdilo još pet ljudi.
Voli te tvoje Sarajevo.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 04 jan 2024, 21:47

Miki82 je napisao/la:
04 jan 2024, 20:41
Kameni spavači u upravi! Evo ja sam slobodan Bekriću,a volim Želju i igrao bi bajde.... Nazire li se kraj ovoj agoniji,zdravlje mi narušeno kako fizičko tako i mentalno a porodica najviše ispašta nespavam zbog Želje a ove lezihljeboviće iz uprave zaboli tuki.... Uprava treba da shvati da je vrijeme lezihljebarenja i demagogije prošlo,sada je kapitalizam i vakat je da se pokrenu i da zasukaju rukave i namaknu pare i nadju investitora....
Ova uprava je izgubila legitimitet i najmanje što mogu je podnijeti ostavke za ovu bruku.
Ne mogu da vjerujem da se ovo dešava sa klubom.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 04 jan 2024, 22:00

Virtu4l je napisao/la:
04 jan 2024, 21:09
godrina je napisao/la:
04 jan 2024, 20:59
Jednostavno iz razloga jer si bruku stvari tako tvrdio pa sve nekako propade.
Reci jednu.

P.S. Osim onu za Gredića, ali to je tvrdilo još pet ljudi.
Valjda znas sta si sve pisao i lagao. Ili vas 5 pise sa istog akaunta.
Evo za saudijce i bumove, ili jos oblijecu oko sarajevskog aerodroma ?
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 jan 2024, 22:05

Nije virto nista lagao
Lagali su vas iz kluba
Saudijci su htjeli uci i da naprave neku saradnju u kojoj obje strane profitiraju na odredjeni nacin
To sto su nasi neozbiljni i prodavali informacije iz kluba nije do Arapa
Nisu ni zvancni ugovor potpisali vec su neki portali objavili i tu se odmah arapi razocarali
Ljudi saradjaju s klubovima poput Real Madrida i Juventusa nikad se niko nije zalio na sportski savez SA i neki Bosnjo dodje i kaze **** arapska hoce da nas zajebu
Cim nesto propadne uvijek se prst upire u druge i svi su drugi krivi
Ljudi iz Konjica nas docekali i primili gospodski bukvalno marke nismo imali i dodju nasi jebu im mater na Grbavici
Bjezite vise s tim pricama svi su krivi, a mi smo najbolji
To vise ne pije vode postali smo licemjeri samo takvi da me je stid vise
Svi su krivi samo oni koji vode klub nisu
Nasi su ipak gdje cemo njih kriviti
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 04 jan 2024, 22:08

Ma jasno je da iza svega ovoga stoji Misimović i ljudi bliski njemu. I ovo pljuvanje i po Amaru i po svim ljudima koji vole Želju sve je to iz jednog cetra i interesa. Ima li iko da otjera te ljude daleko od kluba ili niste svjesni da čemo se stvarno raspasti.

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 04 jan 2024, 22:13

NoDi80 je napisao/la:
04 jan 2024, 22:05
Nije virto nista lagao
Lagali su vas iz kluba
Saudijci su htjeli uci i da naprave neku saradnju u kojoj obje strane profitiraju na odredjeni nacin
Nisu ni zvancni ugovor potpisali vec su neki portali objavili i tu se odmah arapi razocarali
Ljudi saradjaju s klubovima poput Real Madrida i Juventusa nikad se niko nije zalio na sportski savez SA i neki Bosnjo dodje i kaze **** arapska hoce da nas zajebu
Ljudi iz Konjica nas docekali i primili gospodski bukvalno marke nismo imali i dodju nasi jebu im mater na Grbavici
Ne volim arape i nisu mi drage kombinacie sa njima ali može lako biti da je ovo istina. Postoji grupa ljudi koja zvanično ili iza kulisa drži klub i ne da nikome da priđe. Ista je priča bila sa Amerikancem. Samo budale to ne vide

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 jan 2024, 22:18

bojamora je napisao/la:
04 jan 2024, 22:13
NoDi80 je napisao/la:
04 jan 2024, 22:05
Nije virto nista lagao
Lagali su vas iz kluba
Ne volim arape i nisu mi drage kombinacie sa njima ali može lako biti da je ovo istina. Postoji grupa ljudi koja zvanično ili iza kulisa drži klub i ne da nikome da priđe. Ista je priča bila sa Amerikancem. Samo budale to ne vide
Ljudi predstavili planove za buducnost
Sve islo u korist Zeljeznicara
Ali problem je sto je covjek iz Amerike trebao biti direktor finansija i to se nasima nije svidjelo i to je razlog sto je sve propalo
Znaci da smo potpisali ugovor onda
Sad bi sigurno bili u plusu ovoliko koliko smo u minusu
Umjesto da su prihvatili sad bi svi zadovoljni bili sigurno ne bi niko ostao bez hljeba vec bi se milioni vrtili na nasim racunima
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15 i 34 gosta.