Premijer liga BiH - aktuelno

bagniadiluca
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la bagniadiluca » 05 jan 2024, 15:29

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
05 jan 2024, 15:16
bagniadiluca je napisao/la:
05 jan 2024, 15:06
donDondon je napisao/la:
05 jan 2024, 14:53
kasne plate ,velika potraznja,veliki rashodi,Dodik u problemima sam sa sobom ,tegeltija ne vuce bas mnogo ni para ni ugleda

steta se to prva liga ne ujedini,kakav bi to derbi bio Zeljo Borac
Klasičan bot sa Klixa, RS već 20 godina bankrotira, Dodik pada, raspad sistema, Borac se gasi itd itd itd....a u stvarnosti treća titula pred vratima, tika taka ;)
Ma dobro, gluposti medija su da Dodik pada. On ce biti tu sve dok ga stranci drze. Ali ipak ne mozes poricati stvarnost, da je npr. sam KS ekonomski jaci od cijele RS zajedno. Brojevi ne lazu. To kod vas u Borcu, koji nekad jeste bio veliki klub u bh. okvirima, je sve vjestacki i na silu. Sad vam se poklopilo da vas SNSD gura, kad-tad ce opet dici ruke, pa onda valja opet u drugu ligu ili cak gore. Uzivajte dok mozete, ali tuzno je to sve skupa, jer vam je klub igracka odredjenih ljudi.
Gledaj stručnjak, Borac je do sada 4 puta ispao u drugu ligu i svaki put kad je ispao politika nije imala ama baš nikakve veze sa Borcom...Jednostavno nečiji hir i mržnja je bila jača od svega, pa je npr Željo nekim čudom izgubio na Grbavici od totalnog autsajdera i poslao Borac u drugu ligu, pa je npr sudijskim lakrdijama Slavija u BL pobjedila i poslala nas u drugu logu, pa nismo dobili licencu iako trenutno Željo ima dosta većih dugovanja itd itd, tako da tvoja priča nema nikakav smisao....Mi smo vještačka tvorevina jed dobijamo dio sredstava od države a Velež koji dobija duplo više je narodni klub (smješno)....bili smo vam trn u oku i kada smo grcali na zadnjim mjestima, i sada kad smo prvi opet smo vam trn u oku i sada
LETS GO FIGHTER

Maradona10
Kontakt:

Post Postao/la Maradona10 » 05 jan 2024, 15:32

donDondon je napisao/la:
05 jan 2024, 14:53
kasne plate ,velika potraznja,veliki rashodi,Dodik u problemima sam sa sobom ,tegeltija ne vuce bas mnogo ni para ni ugleda

steta se to prva liga ne ujedini,kakav bi to derbi bio Zeljo Borac
Klasičan bot sa Klixa, RS već 20 godina bankrotira, Dodik pada, raspad sistema, Borac se gasi itd itd itd....a u stvarnosti treća titula pred vratima, tika taka ;)
Ma dobro, gluposti medija su da Dodik pada. On ce biti tu sve dok ga stranci drze. Ali ipak ne mozes poricati stvarnost, da je npr. sam KS ekonomski jaci od cijele RS zajedno. Brojevi ne lazu. To kod vas u Borcu, koji nekad jeste bio veliki klub u bh. okvirima, je sve vjestacki i na silu. Sad vam se poklopilo da vas SNSD gura, kad-tad ce opet dici ruke, pa onda valja opet u drugu ligu ili cak gore. Uzivajte dok mozete, ali tuzno je to sve skupa, jer vam je klub igracka odredjenih ljudi.
Da se ne lazemo, 80-90% klubova su političke igračke. Koji to klub funkcionise bez uplitanja bar malo politike? Borac je trenutno u većim problemima nego što pojedinci ovdje pišu. Nije problem u platama, to će već neko isplatiti, ali nezadovoljstvo igrača koji u većini imaju ugovor kao i crnogorski golman, koji nece da produže ugovore, jer zamisli da tebi šef kaže " ovaj mjesec neće biti plate ali ćemo vam u martu isplatiti svih 5" , a što ljudi imaju trenutne potrebe to valjda njih ne zanima. Doduše kakve su im plate dali, sa jednom mogu godinu prezivjeti. Sve u svemu, u Borcu još jedna turbulentna sezona. Iskreno se nadam da će na mjesto predsjednika sjesti Vedran Pušić, na kraju sezone na mjesto skauting sluzbe Vranješ. To je neka moja želja, da uz to još Goran Lukić ostane tu. Prije svega što je Tegeltiji rekao "radnici moraju biti tu puno radno vrijeme" jer trenutno u sluzbenim prostorijama kluba možete naći samo pauka u ćošku.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 05 jan 2024, 15:33

Meraak1921 je napisao/la:
Samo se o Želji prica, bukvalno 85% foruma je samo Željo ovo Željo ono .. Bili trenutno gdje jesmo opstanak, bili 3-4 isto je .. Samo Željo Željo.. Velik li si mangupeeeee Allahami najveci !
Ovako i ti
slika

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 05 jan 2024, 15:38

Ovi borčevci kao da po komandi dolaze na forum. Svi odjednom.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 05 jan 2024, 15:43

Maradona10 je napisao/la:
05 jan 2024, 15:32

Da se ne lazemo, 80-90% klubova su političke igračke. Koji to klub funkcionise bez uplitanja bar malo politike? Borac je trenutno u većim problemima nego što pojedinci ovdje pišu. Nije problem u platama, to će već neko isplatiti, ali nezadovoljstvo igrača koji u većini imaju ugovor kao i crnogorski golman, koji nece da produže ugovore, jer zamisli da tebi šef kaže " ovaj mjesec neće biti plate ali ćemo vam u martu isplatiti svih 5" , a što ljudi imaju trenutne potrebe to valjda njih ne zanima. Doduše kakve su im plate dali, sa jednom mogu godinu prezivjeti. Sve u svemu, u Borcu još jedna turbulentna sezona. Iskreno se nadam da će na mjesto predsjednika sjesti Vedran Pušić, na kraju sezone na mjesto skauting sluzbe Vranješ. To je neka moja želja, da uz to još Goran Lukić ostane tu. Prije svega što je Tegeltiji rekao "radnici moraju biti tu puno radno vrijeme" jer trenutno u sluzbenim prostorijama kluba možete naći samo pauka u ćošku.
Boga mi, gora situacija nego sto sam mislio. Znalo se da nesto tukne. Igraci i treneri svi pricaju i komuniciraju medjusobno, brzo se sve procuje. Ali cim takve informacije dodju od BL do Sarajeva, znamo koliko je sati. Bilo bi interesantno vidjeti kolike su realne prosjecne plate u Borcu i kako klub iznutra funkcionise.

Maradona10
Kontakt:

Post Postao/la Maradona10 » 05 jan 2024, 15:50

Neka je prosjek 4000km , a znatno je veći. Uzmes u obzir 22 igrača , 88000km mjesecna plata x5 mjeseci.. neka je srećan pocetak novom predsjedniku. A tu su samo igrači, bez ostatka osoblja, od trenera pa na dalje.

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 05 jan 2024, 15:54

05 jan 2024, 15:09
nastrojeni21 je napisao/la:
05 jan 2024, 15:04
Borac financijski tako dobro stoji da se slučajno svake godine desi da Dodik, kojeg inace iskreni Borcevci i Banjalucani preziru :plac: , mora uletiti par miliona da bi Borac nastavio funkcionisanje.
Mi bar ne krijemo da dobijamo lovu od države, za razliku od nekih kojima drzava daje vise nego Borcu i ovi drugi što ga dudlaju za siću ;) a ovim trećima predsjednik leti ubzagrljaj vici prrko 10 ljudi :)
Navedi kada je neki klub osim Borca dobio odjednom 2 miliona KM od vlasti da bi prezivio. Sakrili bi vi svasta kad bi mogli, klub ste koji je najvise vezan za politiku i to vi i sami znate.

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 05 jan 2024, 15:57

Meraak1921 je napisao/la:
Samo se o Želji prica, bukvalno 85% foruma je samo Željo ovo Željo ono .. Bili trenutno gdje jesmo opstanak, bili 3-4 isto je .. Samo Željo Željo.. Velik li si mangupeeeee Allahami najveci !
Najveći dužnik Allahami

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 05 jan 2024, 15:58

05 jan 2024, 15:54
Borac financijski tako dobro stoji da se slučajno svake godine desi da Dodik, kojeg inace iskreni Borcevci i Banjalucani preziru :plac: , mora uletiti par miliona da bi Borac nastavio funkcionisanje.
Mi bar ne krijemo da dobijamo lovu od države, za razliku od nekih kojima drzava daje vise nego Borcu i ovi drugi što ga dudlaju za siću ;) a ovim trećima predsjednik leti ubzagrljaj vici prrko 10 ljudi :)
Navedi kada je neki klub osim Borca dobio odjednom 2 miliona KM od vlasti da bi prezivio. Sakrili bi vi svasta kad bi mogli, klub ste koji je najvise vezan za politiku i to vi i sami znate.
Evo npr. Sloboda od grada svake godine redovno dobija 900 hiljada KM, a Borac oko 120 hiljada KM.
Da Borac ima tolike redovne prilive od institucija ne bi mu trebalo nista odjednom.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 05 jan 2024, 15:59

Magoda:
"Kao pozitivne činjenice navedeni su projekti ministarstva, kojim je kroz ulaganje u iznosu od jedan milion KM, FK Željezničar znatno smanjio finansijske dugove, a FK Sarajevo identičan iznos uložilo u omladinski pogon."

Samo u kriminalnoj Bosni politicari dijele drzavne pare sakom i kapom bez ikakve odgovornosti a shodno svojim talovima.
Apsurd je da ti drzava (federacija, kanton, opstina, savez) daje pare koje ti njima vracas kao otplatu originalnog duga te iste drzave. I drzava to jos zove "investicijom". Lopovluk made in BiH.
U normalnim zemljama oni koji uplacuju novac za porez i doprinose (koji se smatra ucescem u razvoju drzave) moze traziti neki % povrata od iste.

Bitno je da kriminalci na politickim funkcijama koriste velike rijeci kao sto su PROJEKTI ili INVESTICIJE i ULAGANJA a drzava svake godine samo propada. "Ulaganja" zavrse kod taldzija u privatnim djepovima, bez ikakve sanse bar za povrat "ulozenog" iznosa novca a da ne govorimo o profitu. Jedinu korist imaju lopovi, koji ne doprinose nista ali ogulise sve zivo kao pacovi. I jos kazu - to je normalno :rol: :rol: :rol:

Takodje, koja je logika da ce drzava davati (poklanjati) ogromne pare u necije privatne djepove (Grbavica) a ne pomagati drzavnu imovinu (kao sto je i Kosevo). To nije normalno nigdje osim kod nas.
Renoviranje Koseva kao drzavnog objekta je korist za Opstinu jer je to njihova imovina. Nakon renoviranja, opstina moze traziti vise novca od FKS za iznajmljivanje renoviranog objekta.
Da ne govorimo kako je Grbavica postala privatna u vrijeme kada je to bilo nemoguce za druge objekte i to besplatno.
Jedini normalan nacin povratka dijela novca uplacenog u drzavni budjet je kroz procenat od uplacene sume. Sve ostalo je kriminal.

Dakle cak i da je FKS privatni klub (a nije) - imaju potpuno pravo i legalno i moralno da traze dio povrata sredstava koje su uplatili drzavi - jer su bili profitabilni. Onaj ko uplati najvise treba i da dobije najvise nazad. Svi bi da drzava ide u Evropu a da odrzavaju ekonomiju sadake, pomoci i licnih lopovluka.

Na kraju godine treba objaviti sumu novca uplacenu u drzavnu kasu kroz placeni porez i doprinose kao i sta smo dobili kao povrat te godine kroz razne nivoe drzave (kao apsolutnu sumu i %) za sve fudbalske klubove Premijer Lige BiH.

Ako prijavis minimalac i rad igraca u restoranu/mesari, dobices manje sredstava nazad, pa izvoli. Tako bi zaustavili i Tuzla City i Zelju i ostale koji lopovisu sa platama igraca i prijavljuju minimalac. Time kradu od drzave a znaju pruziti ruku i traziti novac od te iste drzave.

"Ministar Magoda je podsjetio sagovornike da su sportski klubovi koje predstavljaju istinski simboli Sarajeva i da to nikada ne smiju izgubiti iz vida."
SD Sarajevo je simbol grada a SD Bosna je simbol drzave. Zeljo je jedan od klubova iz grada Sarajeva ali nije nikakav simbol ni grada ni drzave.
Po rezultatima fudbal nece jos 100 godina postici ono sto su KK Bosna i RK Bosna, koji opet dobijaju mizene cifre i jedva zivotare. O sjedecoj odbojci da ne govorimo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 jan 2024, 16:00

05 jan 2024, 15:50
Neka je prosjek 4000km , a znatno je veći. Uzmes u obzir 22 igrača , 88000km mjesecna plata x5 mjeseci.. neka je srećan pocetak novom predsjedniku. A tu su samo igrači, bez ostatka osoblja, od trenera pa na dalje.
Borac je otprilike na istom nivou kao Sarajevo i Zrinjski uz određene izuzetke poput npr. Penarande. Vidiš i sam koje igrače je Borac doveo i sa kojim igračima pregovara i zaključiš neke stvari sam. Na klupskom izvještaju će pisati dosta manje iz poznatih razloga ali ja vjerujem da prosjek nije ispod 7.000 KM.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Maradona10
Kontakt:

Post Postao/la Maradona10 » 05 jan 2024, 16:05

05 jan 2024, 15:54
Joooj pročitao na portalu i popusio pricu "Borac dobija 2 miliona. I to odjednom". Nemojte da ste djeca, da su pare dobijene - jesu, ali u ratama isto kao zeljo sada što dobija po malo od svakoga. Borac je dobio 400 hiljada pa 150 i tako do iznosa od 1.3 miliona. Valjda se tih 700 hiljada očekuje sada na pokrivanje ove rupe da bi se u sezonu ušlo "čisto". Vidjecemo u narednih par dana. SNSD svakako diže ruke od Borca , jer nisu uspjeli preko pojedinaca izdejstvovati mirnu selidbu stadiona, na tome svaka čast Lesinarima. Nije svako spreman pustiti klub niz vodu za rad svog licnog interesa i par poslovnih prostora, kao pojedine grupe. U narednih 10ak dana će se sve znati, ili će se desiti totalno rasulo u klubu ili će klub stati na zemlju što se u narodu kaže sa obe noge. Neizvjesnost je pred nama.

Maradona10
Kontakt:

Post Postao/la Maradona10 » 05 jan 2024, 16:11

MortemHz je napisao/la:
05 jan 2024, 16:00
Borac je otprilike na istom nivou kao Sarajevo i Zrinjski uz određene izuzetke poput npr. Penarande. Vidiš i sam koje igrače je Borac doveo i sa kojim igračima pregovara i zaključiš neke stvari sam. Na klupskom izvještaju će pisati dosta manje iz poznatih razloga ali ja vjerujem da prosjek nije ispod 7.000 KM.
Za razliku od prošle sezone i Lalatovicevih magova, trenutni roster ima dosta manje plate. Naprimjer Grahovac je sam tražio da potpiše ugovor na 5 godina uz totalno smijesnu platu, jer hoće da tu završi karijeru. Dok je svojevremeno Vranješ imao platu 16 000, Zakaric 18 000, Meleg 15 000 itd... Pa ja sam napisao da uzmeš sa rezervom da je 4 000 prosjek , ali takodje mislim da je trenutni prosjek po meni između 5.5 - 6.5 hiljada. Uzmi u obzir da je Lalatović imao platu 36 000 (ukljucujuci pomoćnike) , dok Vinko prima duplo manju platu. Sve ćemo vidjeti kao što sam rekao kroz narednih par dana. (Za Lalatovica sam ovo pisao jer su pojedini njegovi otpaci i dalje bili tu)

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 jan 2024, 16:17

05 jan 2024, 16:11
MortemHz je napisao/la:
Za razliku od prošle sezone i Lalatovicevih magova, trenutni roster ima dosta manje plate. Naprimjer Grahovac je sam tražio da potpiše ugovor na 5 godina uz totalno smijesnu platu, jer hoće da tu završi karijeru. Dok je svojevremeno Vranješ imao platu 16 000, Zakaric 18 000, Meleg 15 000 itd... Pa ja sam napisao da uzmeš sa rezervom da je 4 000 prosjek , ali takodje mislim da je trenutni prosjek po meni između 5.5 - 6.5 hiljada. Uzmi u obzir da je Lalatović imao platu 36 000 (ukljucujuci pomoćnike) , dok Vinko prima duplo manju platu. Sve ćemo vidjeti kao što sam rekao kroz narednih par dana.
Pošteno, sigurno bolje znaš od mene.
Ne vjerujem da će biti rasulo u klubu jer je Vico na čelu saveza i to će sigurno pokušati iskoristiti dok god je tu.
Vlastima RS-a nije problem to uplatiti jer to ne predstavlja ozbiljan novac u okvirima entiteta. Još je njemu Dodik bliža porodica.
U skupštini su napravili da sam Dodik ima budžet od 56 miliona maraka na godišnjem nivou a gdje je sve ostalo tako da mi nema logike za potencijalno rasulo u klubu bez obzira na stadion, Lešinare i ostalo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 05 jan 2024, 16:28

05 jan 2024, 15:29

Gledaj stručnjak, Borac je do sada 4 puta ispao u drugu ligu i svaki put kad je ispao politika nije imala ama baš nikakve veze sa Borcom...Jednostavno nečiji hir i mržnja je bila jača od svega, pa je npr Željo nekim čudom izgubio na Grbavici od totalnog autsajdera i poslao Borac u drugu ligu, pa je npr sudijskim lakrdijama Slavija u BL pobjedila i poslala nas u drugu logu, pa nismo dobili licencu iako trenutno Željo ima dosta većih dugovanja itd itd, tako da tvoja priča nema nikakav smisao....Mi smo vještačka tvorevina jed dobijamo dio sredstava od države a Velež koji dobija duplo više je narodni klub (smješno)....bili smo vam trn u oku i kada smo grcali na zadnjim mjestima, i sada kad smo prvi opet smo vam trn u oku i sada
A kad niste otisli u Lukavicu protiv Slavije pa bio sluzbeni rezultat i jos vam oduzeli 1 bod. Tu ste sami sebe zajebali mimo rezultata drugih?
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 05 jan 2024, 16:33

Borac je dobijao novac od entiteta, od drzave nije.

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 05 jan 2024, 16:40

OsmaDolazi je napisao/la:
05 jan 2024, 15:19
AvantiBL je napisao/la:
05 jan 2024, 14:55
Stvarno mi je žao što vas moram razočarati.... Da, Tegeltija napušta "funkciju direktora"... Međutim, Tegeltija je bio "tviteraš direktor", dok je postojao još jedan, G.L., koji je zaista obnašao funkciju direktora.... Očekujem da taj G.L. bude zvanično imenovan za direktora sada, a ukoliko ne bude (jer je potpuno apolitičan), i dalje će raditi u sjeni, kao i do sada.. I još nešto da vas razočaram, Borac finansijki jako dobro stoji, pustite te "mahalske" priče...
Druze, bez provociranja, RS nema marke vise od buđeta za 2024. godinu. Nemaju vise ni vrijednosnih papira da ih se prodaje i krpe neke rupe. Uvjerit ces se u to. Sada idu nazalost namjerna huskanja vaseg velikog vođe kako Bosnje hoce sve da vam uzmu, da vi nedate šume, jer je to zadnji spas za republiku itd itd. Nebi me cudilo ni isceniranje nekih sukoba ubrzo...

Zivi bili pa vidjeli.
Druže, živio. Odgovaram ti, bez ikakvog provociranja. Republika Srpska nije u finansijskom škripcu, to te neko zaj.ebo. Međutim, i bez toga, vjeruj mi, FK Borac jako dobro stoji finansijski, i plate nisu problem. Osim, ako nisi neki službenik vlasti, pa imaš baš 100% informacije da RS nema marke, оnda ti se javno izvinjavam, u suprotnom, te priče da RS nema para slušam već nekoliko godina, a ono, nikad jači.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 05 jan 2024, 16:43

svrakino1921 je napisao/la:
05 jan 2024, 12:36
slika

slika

slika

FK Željezničar potpisao ugovore sa Šabićem, Efendićem, Šemdinom i Džafom
Talentovani omladinci Željezničara Dženan Šabić, Aldin Efendić, Aiman Šemdin i Arman Džafo potpisali su profesionalne ugovore sa FK Željezničar do ljeta 2026. godine.

Fudbaleri su do sada imali amaterske, stipendijske ugovore, a novi profesionalni ugovori su potpisani do ljeta 2026. godine uz opciju produženja na još jednu godinu.

Dženan Šabić je rođen 4. januara 2006. godine u Visokom. U Želju je stigao 2019. godine iz visočke Bosne. Sa Plavima je osvojio titulu prvaka BiH u konkurenciji kadeta. Ove sezone je za prvi tim nastupio na pet utakmica, a za juniore je odigrao 11 susreta na kojima je postigao devet golova. Igra na krilnim pozicijama i u ofanzivnom dijelu veznog reda. Igrao je za U-15, U-16, U-17 i U-18 reprezentaciju BiH.

Aldin Efendić je rođen 31. jula 2005. godine u Sarajevu. Od 2019. godine je na Grbavici, a u tekućoj i prošloj sezoni je povremeno trenirao sa prvim timom. Za juniore Plavih ove sezone postigao je pet golova na 12 utakmica. Efendić igra na pozicijama krila.

Aiman Šemdin je rođen 20. januara 2006. godine u Sarajevu. Na Grbavicu je stigao 2016. godine, a u tekućoj sezoni je za juniore Željezničara odigrao 12 utakmica. Igra na poziciji centralnog defanzivca, a sa Željom je bio kadetski prvak BiH. Šemdin je U-19 reprezentativac BiH.

Arman Džafo je rođen 11. marta 2007. godine u Sarajevu. Na Grbavici je od 2020. godine, a ove sezone je za kadete Plavih odigrao 19 utakmica i postigao 17 golova. Igran na krilnim pozicijama.

GOLEM SI ZELJO
Ove slike me podsjecaju na Berlin 1945.e. Kad Svabe vise nemaju vojske,pa skupljaju djecu,da ih posalju pod ruske tenkove. :urnebes:
Ubila se ova djeca za tekme sa zrinjskim i Sarajevom. Volimo pohovanu djetetinu :urnebes: :urnebes:

Maradona10
Kontakt:

Post Postao/la Maradona10 » 05 jan 2024, 16:47

MortemHz je napisao/la:
05 jan 2024, 16:17
05 jan 2024, 16:11
MortemHz je napisao/la:

Za razliku od prošle sezone i Lalatovicevih magova, trenutni roster ima dosta manje plate. Naprimjer Grahovac je sam tražio da potpiše ugovor na 5 godina uz totalno smijesnu platu, jer hoće da tu završi karijeru. Dok je svojevremeno Vranješ imao platu 16 000, Zakaric 18 000, Meleg 15 000 itd... Pa ja sam napisao da uzmeš sa rezervom da je 4 000 prosjek , ali takodje mislim da je trenutni prosjek po meni između 5.5 - 6.5 hiljada. Uzmi u obzir da je Lalatović imao platu 36 000 (ukljucujuci pomoćnike) , dok Vinko prima duplo manju platu. Sve ćemo vidjeti kao što sam rekao kroz narednih par dana.
Pošteno, sigurno bolje znaš od mene.
Ne vjerujem da će biti rasulo u klubu jer je Vico na čelu saveza i to će sigurno pokušati iskoristiti dok god je tu.
Vlastima RS-a nije problem to uplatiti jer to ne predstavlja ozbiljan novac u okvirima entiteta. Još je njemu Dodik bliža porodica.
U skupštini su napravili da sam Dodik ima budžet od 56 miliona maraka na godišnjem nivou a gdje je sve ostalo tako da mi nema logike za potencijalno rasulo u klubu bez obzira na stadion, Lešinare i ostalo.
Vico je digao ruke od Borca prije nego što je Tegeltija imenovan za predsjednika kluba. Njemu Borac znači koliko i tebi, ispunio je svoj cilj, došao je do saveza, igraci su u njegovim agencijama, pravi kombinacije s igračima , sa Ceferinom, tako da je Borac za njega gotova priča koliko god vi u to ne vjerovali. Za Dodika si upravu, ali pored dosta drugih stvari, rasula ekipe u Igokei, šta misliš koliko mu se guraju pare u Borac, pare koje ne može naplatiti bez selidbe stadiona i gradnje svojih objekata na lokaciji istog. Jedina spas Borca je u tome što u izbornoj godini slavi stogodišnjicu, a Banjaluku i ovako godinama unazad snsd gubi, mislim da neće smjeti napraviti neki veći belaj u klubu samo iz tog razloga. Opet kažem, ja imam informacije iz kluba sa više strana, ali opet ni oni ne znaju na čemu su. Tako da je stvarno turbulentan period pred nama što se kluba tiče. Ta grupa što se suprostavila direktno Dodiku i selidbi stadiona više nije aktivna , sadašnje "Lesinare" ne poznajem toliko, možda oni stave svoje interese ispred interesa kluba pa Borac u narednom periodu budemo gledali na "prijedorskoj petlji". Dosta je turbulencija u i oko kluba.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”