Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

DamirT
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la DamirT » 07 jan 2024, 10:02

dscile je napisao/la:
07 jan 2024, 07:25
Srecan Bozic svima koji slave! Hristos se rodi!

Oni koji ne znaju da je koristenje ovog praznika za provociranje bilo koga cisto bogohuljenje zasluzuju sve najgore u zivotu. Misli ono iz njemacke da je veci Srbin ako provocira muslimane, da se u tome nesto ogleda.. Dzabe sva evropa kad ce i njegovo trece koljeno biti isto zatucano kao i on.

Ali mi je prejak ovaj lik sto je imao 2 kontakta sa Srbima u zivotu, pa kaze da su ovi iz Srbije bolji jer je neki cica zvao taksi :rol: sta si ocekivao, da ih pokolje? :rol:
Treba malo prestati biti ogranicen kao balkon, cisto da se malo prosire horizonti.
Stvarno si glup, izvini. Mogao je samo reci eno tamo stanica i idi hodaj, snalazi se sam. Jedino ste vi ograniceni, ne vidite dalje od nosa. Samo srpstvo, puske, nacionalizam, vrijedjanje drugih naroda na Balkanu i slicno... :bih:

Na kraju krajeva, ja sam dao jedan od primjera samo... Sretan praznik.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 07 jan 2024, 10:05

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 jan 2024, 10:06

JohnCleese je napisao/la:
07 jan 2024, 10:05
Ma to su pojedinci, gdje bi oni to radili.........
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 07 jan 2024, 10:07

Imaju 7 miliona pojedinaca.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 07 jan 2024, 10:17

DamirT je napisao/la:
07 jan 2024, 10:06
JohnCleese je napisao/la:
07 jan 2024, 10:05
Ma to su pojedinci, gdje bi oni to radili.........
Stvarno, kakav grijeh pjevati "Bozic je". Nemoj ni slucajno da si vise presao u RS i imao kontakt sa Srbima, mozda slucajno cujes onu: "Srpkinja je mene majka rodila", pa se osjetis uvrijedjeno. Ali ne brini, negdje tamo u Leskovcu je covjek prodao dvojici Bosnjaka dvije porcije cevapa po cijeni jedne, pa makar znas da su tamo bolji ljudi :thumbup:
Sjecam se kao da gledam
baka me u crkvu vodi
kraj mene ljudi se ljube
i vicu Hristos se rodi

Ref.
Bozic je, Bozic je
pucaju prangije
i cesnicu baka sprema
a mene tamo nema

Stari otac badnjak nosi
ko sada vidim tu sliku
beli se inje u kosi
zvonaru na Nazvoniku

Ref.

Drhte mi maleni prsti
baka me u crkvu vodi
hajde se, sine, prekrsti
i reci Hristos se rodi

Evo da kazem da sam i ja u tih sedam miliona pojedinaca koji vole i pjevaju ovu pjesmu.

Jos jednom, srecan Bozic svim Pravoslavcima sa foruma i njihovim porodicama! Da ga u zdravlju i sreci proslavite!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jan 2024, 10:27

Cudno je to sve, ja sam prosao sigurno 30 gradova u RS i upoznao nekih 1000 ljudi i nisam imao nikada nikakve neugodnosti. Isto tako nisam imao ni u Srbiji. Srbi imaju kulturu docekivanja gosta. A ovako pomazem ja njih, pomognu oni meni, slavili, pili, jeli, druzili se nikada nista neugodno.

Ali opet mislim da svi glumimo jer da ne glumimo ne bi jedni drugima cinili grozote u proslosti. Mislim da se svi pravimo uzivo da smo bolji nego sto jesmo, a da tamo u cetiri zida pricamo sto nas je sramota pricati ovako.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 jan 2024, 10:35

Ja nisam nigdje rekao da sam imao ruzna iskustva. Jednostavno u ta 2, 3 navrata u tom selu mi nije bilo ugodno. Ne znam kome bi kad vidis da nose kokarde, pustaju brade i hvale se kako svako od njih ima neko oruzje. Isto kao sto se oni zale kad vide vehabije, pa govore islamisti, teroristi i slicno...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 07 jan 2024, 10:36

tuzlak1987 je napisao/la:
07 jan 2024, 10:27
Cudno je to sve, ja sam prosao sigurno 30 gradova u RS i upoznao nekih 1000 ljudi i nisam imao nikada nikakve neugodnosti. Isto tako nisam imao ni u Srbiji. Srbi imaju kulturu docekivanja gosta. A ovako pomazem ja njih, pomognu oni meni, slavili, pili, jeli, druzili se nikada nista neugodno.

Ali opet mislim da svi glumimo jer da ne glumimo ne bi jedni drugima cinili grozote u proslosti. Mislim da se svi pravimo uzivo da smo bolji nego sto jesmo, a da tamo u cetiri zida pricamo sto nas je sramota pricati ovako.
Zato sto je to stvar kulture. Imas kulturne ljude i nekulturne, i trecu grupu, one zatucane. Kulturan covjek ce ti uvijek kulturno odgovoriti, nekulturan - nekulturno.. a sa zatucanim ces imati problema. Praviti neku famu i generalizovati bilo sta na osnovu jednog cice koji je zvao taksi je meni presmijesno, jer se takve stvari podrazumjevaju. Samo izgleda da ovaj Svicarac i dalje zivi u nekom filmu gdje ocekuje da ga u Srpskim sredinama muce i ubijaju kad pita za autobusku stanicu, pa nije ni cudo sto ga pjesma "Bozic je" vrijedja.

Skoro sam cuo za situaciju gdje je u jednom kaficu u blizini jedan pijani Srbin poceo napadati neku dvojicu Hrvata zato sto imaju hrvatska obiljezja. A momci bukvalno nisu ni na kakav nacin provocirali. Gazda kafica kad je to cuo od konobara, odma dosao i j*bao mater i istjerao ovog i zabranio mu da dolazi. Dakle nesumnjivo ima zatucanih govana, kao sto je ovaj ili oni u Vlasenici, ali daleko od toga da je su uvijek svi isti. Mada, razumijem da je to tesko shvatiti bilo kome ko dolazi od zatucanih roditelja ili iz sredine u kojoj su samo pripadnici jednog naroda, gdje nemas kontakta sa druga dva. Mislim da je moja sreca sto sam iz multinacionalne sredine od rodjenja, pa sam tako jos u osnovnoj shvatio da nemam potrebe dijeliti ljude po imenu i vjeri, jer su mi kroz zivot daleko bolji bili neki Bosnjaci i Hrvati nego Srbi.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 07 jan 2024, 10:37

Sve je kako naletiš.. Moj prvi solo teren je bio u Laktaše u firmu Tehnosint. Sjećam se da sam bio na iglama ko nikad, međutim ljudi su bili toliko ljubazni da ne vjeruješ. Ne pamtim kad mi je bio toliko ugodan boravak i rad u nekoj firmi.
Tehnogas Kakmuž, tu sam također nešto radio u 2 ili 3 navrata, iako ne mogu reći da su kao ovi prvi, bar nisam imao nikakvih ružnih iskustava. Iako se generalno po okolini vidi da je to mjesto ostalo nekih 20-30 godina u prošlosti, pa definitivno mogu razumiti ovo što piše @DamirT

@dscile što kažeš, sve zavisi od okoline drug. Meni je recimo Bratunac uvijek bio glavni primjer za sve loše u RS. Imao sam preloša iskustva tamo
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 07 jan 2024, 10:42

Reklama na ovom portalu za 9. januar. :salut:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 07 jan 2024, 10:43

a hbg, ako imadeš neka nacionalna obilježja, to moraš biti svjestan i pripremljen da će mnogi shvatiti kao provokaciju i da si nepoželjan na tuđem teritoriju. jednostavno ne možemo uspoređivati nas i neke druge velike narode koji su međusobno ratovali pa možda narodi više ne gaje mržnju međusobno, nije usporedivo iz x razloga. sjeme razdora je ovdje zasijano i jako teško će ikad iščeznuti. uostalom, "mrzimo se" međusobno u svojim selima pa i obitelji dok ne zagusti i ne desi se neka tragedija, e onda se iskaže ona iskonska dobrota i srčanost, krajnja nesebičnost i požrtvovnost, empatija i zajedništvo.

p.s. bacajte X(Ex twitter) profile tko je aktivan, molio bih

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 jan 2024, 10:43

VivaLaStella je napisao/la:
07 jan 2024, 10:37
Sve je kako naletiš.. Moj prvi solo teren je bio u Laktaše u firmu Tehnosint. Sjećam se da sam bio na iglama ko nikad, međutim ljudi su bili toliko ljubazni da ne vjeruješ. Ne pamtim kad mi je bio toliko ugodan boravak i rad u nekoj firmi.
Tehnogas Kakmuž, tu sam također nešto radio u 2 ili 3 navrata, iako ne mogu reći da su kao ovi prvi, bar nisam imao nikakvih ružnih iskustava. Iako se generalno po okolini vidi da je to mjesto ostalo nekih 20-30 godina u prošlosti, pa definitivno mogu razumiti ovo što piše @DamirT
Zato i kazem, nisam imao iskustva ono da su vrijedjali, provocirali i slicno. Bio sam u gostima, u kuci. Bili su ljudi ljubazni i sve to, ugostili lijepo, rucak kafa itd, ali jbg opet ne bude svejedno kad vidis te stvari sto sam nabrojao iznad.

Mozda ne bi ovo ni spominjao da sam isao u neku firmu kao ti npr. Vjerujem da ne drze kokarde u uredima.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 jan 2024, 10:49

“Srebrenička grobnica balija”!! ‘Vlasnik druga Srebrenica.’ Božićna povorka se zaustavila ispod moje kuće i dočekali su me na brdu pored džamije sa ovom pjesmom na guslama”, ovako je pjesmama sa uvredljivim motivima sinoćnje provokacije u Srebrenici opisao Ilijas Begić iz Srebrenice.

“Odgovorio sam im tako što sam zapalio kandilo na munari Babine džamije. To je vjerski praznik koji čestitam poštenim i dobronamjernim Srbima. Ne bojim se smrada i ne može me uplašiti. Bojim se samo Allaha. Allahu Akbar!”, opisao je Begić ovaj događaj.
Boze sacuvaj.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 07 jan 2024, 11:07

:kafa: malo o aktualnim dešavsnjima
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 07 jan 2024, 11:09

Nirton je napisao/la:
07 jan 2024, 10:42
Reklama na ovom portalu za 9. januar. :salut:
Ti ko da ne znas admina ovog foruma
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 07 jan 2024, 11:11

Gledam na nekom storyu sinoć u Tuzli dere Baja Mali Knindža, ne skontah koji vokabular... okej idalje je pitomije i prihvatljivije od ide tito preko romanije
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

Davidoffgold
Kontakt:

Post Postao/la Davidoffgold » 07 jan 2024, 11:14

Stvarno nisam nacionalista, međutim ne mogu da ne kažem ono što sam primjetio kod Srba generalno (nebitno da li su to srbi iz Srbije ili iz BiH). Uzmite jednog Srbina koji je seljak čovjek, radnik (dakle nek ima 4 razreda što bi se reklo) i Srbina koji je ono obrazovan koliko toliko, kulturan, susretljiv (mada su većina njih da se ne lažemo dobri domaćini i susretljivi), dakle gradska raja što je Damir rekao pomogli bi ti u svakom trenutku. Ta dva Srbina se razlikuju u načinu govora/manirima itd. Itd. osim u jednoj stvari. Ta stvar u kojoj su nažalost isti je to tkzv. "srbovanje/ideja velike Srbije/od Gevgelije pa do Trsta krstit će se sa tri prsta i tako te fraze". To sam primjetio/razočarao se nedavno kada me je na FB dodao očev prijatelj. Čovjek živi i radi u Novom Sadu, rođen je ja mislim negdje na sjeveru Srbije. Baš je ono kulturan, fin, ima svoju mini firmu pravi neke kao alu profile mašinac je po struci, ja to baš ne kontam pa ne znam ništa o tome. I sad doda on mene na FB i nisam ni gledao profil dok nisu počeli izlaziti oni stari postovi kako sam ga prihvatio valjda. To sve oni nacionalistički postovi, slike onog njihovog generala iz WWII, Gavrilo Princip itd... Ja reko a daj baš sam se razočarao u njih jbt. Ajde da to objavi neki neuk čovjek, ali ti sine brute....
Une vie honorable est une vie éternelle

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 07 jan 2024, 11:16

Ne znam kako , ali poslije rata je puno normalnije društvo.

Kao ateista sam jedva čekao Bajram i Božiće , pogotovo Bajram baš mi srce bude puno kada vidim sređene ljude , djecu kako čestitaju i uzimaju bajrambanku . Petarde su me budile i cigani .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 07 jan 2024, 11:27

Davidoffgold je napisao/la:
07 jan 2024, 11:14
Stvarno nisam nacionalista, međutim ne mogu da ne kažem ono što sam primjetio kod Srba generalno (nebitno da li su to srbi iz Srbije ili iz BiH). Uzmite jednog Srbina koji je seljak čovjek, radnik (dakle nek ima 4 razreda što bi se reklo) i Srbina koji je ono obrazovan koliko toliko, kulturan, susretljiv (mada su većina njih da se ne lažemo dobri domaćini i susretljivi), dakle gradska raja što je Damir rekao pomogli bi ti u svakom trenutku. Ta dva Srbina se razlikuju u načinu govora/manirima itd. Itd. osim u jednoj stvari. Ta stvar u kojoj su nažalost isti je to tkzv. "srbovanje/ideja velike Srbije/od Gevgelije pa do Trsta krstit će se sa tri prsta i tako te fraze". To sam primjetio/razočarao se nedavno kada me je na FB dodao očev prijatelj. Čovjek živi i radi u Novom Sadu, rođen je ja mislim negdje na sjeveru Srbije. Baš je ono kulturan, fin, ima svoju mini firmu pravi neke kao alu profile mašinac je po struci, ja to baš ne kontam pa ne znam ništa o tome. I sad doda on mene na FB i nisam ni gledao profil dok nisu počeli izlaziti oni stari postovi kako sam ga prihvatio valjda. To sve oni nacionalistički postovi, slike onog njihovog generala iz WWII, Gavrilo Princip itd... Ja reko a daj baš sam se razočarao u njih jbt. Ajde da to objavi neki neuk čovjek, ali ti sine brute....
80% ih je isto i to je surova istina ma koliko da se vrijeđali naši forumski Srbi na ove tvrdnje. Razlika je unutar tih 80% je što je sad daleko manji broj onih koji javno to govore, ne stide se i koji četuju ali velika većina i ovih finih i kulturnih isto misli i to je jednostavno tako.

Sa njima nema suživota nažalost. Ovih 20% se nikad neće pitat nizašta.

Odem jednom za Doboj nešto poslom, a na stanici u Doboju otpravnik vozova u majici "Ratko Mladić heroj".

Pa kako čovjek da se osjeća :urnebes:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 07 jan 2024, 11:54

RollMan je napisao/la:
07 jan 2024, 11:11
Gledam na nekom storyu sinoć u Tuzli dere Baja Mali Knindža, ne skontah koji vokabular... okej idalje je pitomije i prihvatljivije od ide tito preko romanije
BMK jaše i mlati pare na fejk nacionalizmu. 'Čitav svijet da vas brani, vi ste samo takozvani', a Kosovo laganini postade Republika dok BMK svojim fanovima pjeva da to nije istina :rol:

Evo vidim pjevat će i za fejk dan manjeg BH entiteta. Pjevat će im da je RS država a oni jadni tek sutra ujutro shvate da to nije istina i da je BMK uzeo gutu za to pjevanje :rol:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.