Ovo je moj post od prije jedno mjesec dana. Pa ako ti se da shvatati poenta ok, ako ne onda nemam šta da ti kažem.Hansestadt je napisao/la: ↑06 jan 2024, 22:59Kojih fazona, kakva je razlika u odnosu prema Malicu sa strane ili Beci kao domacem igracu? Znaci niko nema neki bolji ili losiji tretman. Samo ako bas pokazes kvalitet kao Stilic, Santos, Hodzic onda to svako cijeni. Tu se ne gleda odakle je igrac, nego sta mozes da ponudis. Samo je problem sto navijaci tjeraju nekog igraca koji prima 1-2 hiljade maraka i misle da se moze naci bolje za iste pare. Jednostavno ocekivanja, mogucnosti, i sta dobijes nisu u skladu.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- MrAmarOsim
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Vidim da i hrvatski portali objavljuju za Cvitanovica,znaci da je ovo mozda danas i zvanicno,treba ipak sacekati..sva ova prica oko brace Mamic i Cvitanovica daje mi nadu neku..ne ocekujem neki veliki sad bum ali drugaciji vjetrovi pusu.Ipak ko god sta misli lose o braci Mamic to su ljudi koji su maheri u sportu.Osudeni za neku tamo utaju poreza il vec cega ali izdigli Dinamo,i sad taj klub ima budzet preko 60 mil.eura.Da hoce Zelju tako neko pokrasti i da ga se sudi za taj kriminal a da igramo grupnu fazu nekog takmicenja,a ne da nas tamo neka,sela pometu po 3:0...puna podrska ovom trojcu,jos ako se uzme da ostaje ovaj talijan,ne znam sta je sad sa Jozakom...
Dobro je Ivica rekao. Mi smo klub nostalgicara.
Ne zelim se nadati vise nicemu jer se uvijek razocaram. A ako informacije putuju do hrvatskih medija prije nego klub zvanicno nesto objavi onda mi imamo propuh ogroman i nije ni cudo sto te svako u svemu moze sabotirati.
Ne zelim se nadati vise nicemu jer se uvijek razocaram. A ako informacije putuju do hrvatskih medija prije nego klub zvanicno nesto objavi onda mi imamo propuh ogroman i nije ni cudo sto te svako u svemu moze sabotirati.
-
- Kontakt:
Imamo budzet Bradforda za igrace a hocemo da budemo pri vrhu EPL. Takav je nas mindset. Nesto tu ne stima. Nas najbolji u21 igrac zadnjih 5 godina i vise, je ubjedljivo Santos. Koji je drugi igrac pravio razliku na terenu a dosta mladih igraca je dobivalo priliku. Sve ostalo je suplja. Tesko je bilo sta reci ko bi nama odgovarao u ovom slucaju. Bitnije je koliko je tim ljudima stalo i posvecenost poslu. Ako je neko nesto napravio u proslosti u drugom kontekstu, i dodje kod nas gdje mozda i nema neke motive za vise, ne znam.
Samo neznalica moze reci da Mamic veze nema i da ga u ovoj situaciji ne bi boljeli vidjeti. Nek napravi 20% kod nas,kao kod dinama, pa nek se ogradi koliko hoce.segasega1 je napisao/la: ↑07 jan 2024, 11:38Vidim da i hrvatski portali objavljuju za Cvitanovica,znaci da je ovo mozda danas i zvanicno,treba ipak sacekati..sva ova prica oko brace Mamic i Cvitanovica daje mi nadu neku..ne ocekujem neki veliki sad bum ali drugaciji vjetrovi pusu.Ipak ko god sta misli lose o braci Mamic to su ljudi koji su maheri u sportu.Osudeni za neku tamo utaju poreza il vec cega ali izdigli Dinamo,i sad taj klub ima budzet preko 60 mil.eura.Da hoce Zelju tako neko pokrasti i da ga se sudi za taj kriminal a da igramo grupnu fazu nekog takmicenja,a ne da nas tamo neka,sela pometu po 3:0...puna podrska ovom trojcu,jos ako se uzme da ostaje ovaj talijan,ne znam sta je sad sa Jozakom...
Fk Željezničar.
Apsolutno se slazem...Pablo11 je napisao/la: ↑07 jan 2024, 12:32Samo neznalica moze reci da Mamic veze nema i da ga u ovoj situaciji ne bi boljeli vidjeti. Nek napravi 20% kod nas,kao kod dinama, pa nek se ogradi koliko hoce.segasega1 je napisao/la: ↑07 jan 2024, 11:38Vidim da i hrvatski portali objavljuju za Cvitanovica,znaci da je ovo mozda danas i zvanicno,treba ipak sacekati..sva ova prica oko brace Mamic i Cvitanovica daje mi nadu neku..ne ocekujem neki veliki sad bum ali drugaciji vjetrovi pusu.Ipak ko god sta misli lose o braci Mamic to su ljudi koji su maheri u sportu.Osudeni za neku tamo utaju poreza il vec cega ali izdigli Dinamo,i sad taj klub ima budzet preko 60 mil.eura.Da hoce Zelju tako neko pokrasti i da ga se sudi za taj kriminal a da igramo grupnu fazu nekog takmicenja,a ne da nas tamo neka,sela pometu po 3:0...puna podrska ovom trojcu,jos ako se uzme da ostaje ovaj talijan,ne znam sta je sad sa Jozakom...
-
- Kontakt:
Mamić nije nikakav madjionicar nego yebeni kriminalac, sudski dokazan i optuzen, ne mogu vjerovati da ga prizivate, kriminal je unistio Zelju i dan danas ga unistava, ima li iko mozga ovdje

Jek taj kriminal unistio Dinamo...perodeformero je napisao/la: ↑07 jan 2024, 12:49Mamić nije nikakav madjionicar nego yebeni kriminalac, sudski dokazan i optuzen, ne mogu vjerovati da ga prizivate, kriminal je unistio Zelju i dan danas ga unistava, ima li iko mozga ovdje
-
- Kontakt:
Dinamo je drzavni projekat, Dinamo je bio jak i prije Mamića, Dinamo je imao temelj da bude jak i prije Mamića, lik je bukvalno privatizovao kompletan njihov fudbal i savez i podredio ga Dinamu, tj. svom džepu, ne budite djeca pa niko ga neće otjerati što je genije, sad oni svi tamo glupi, a mi kao mnogo pametni.segasega1 je napisao/la: ↑07 jan 2024, 13:08![]()
Jek taj kriminal unistio Dinamo...perodeformero je napisao/la: ↑07 jan 2024, 12:49Mamić nije nikakav madjionicar nego yebeni kriminalac, sudski dokazan i optuzen, ne mogu vjerovati da ga prizivate, kriminal je unistio Zelju i dan danas ga unistava, ima li iko mozga ovdje
Jedino pozitivno sto je dokazano da ima je njuh za igraca, mladog pogotovo i tu mu je kapa dole, ali on da bi prodavao i radio sto je radio u Dinamu morao je imati pod šapom bukvalno sve mladu reprezentaciju prije svega, selektore, menadzere, grad Zagreb...sta ce od toga imati ovdje? Koliko je on necega ulozio u Dinamo?
Dinamo je uzeo 10 titula zaredom kad je Mamic uzeo sve u svoje ruke..i znam da Zeljo neceni za 50 god.biti ko Dinamo jer mi nemamo takve ljude.al ovdje iskreno ne ocekujem neki veliki bum iz ovoga al branim Mamice...nas su nase legende iljudi koji vole Zelju zavili u crno i niko nije odgovarao za nista...perodeformero je napisao/la: ↑07 jan 2024, 13:17Dinamo je drzavni projekat, Dinamo je bio jak i prije Mamića, Dinamo je imao temelj da bude jak i prije Mamića, lik je bukvalno privatizovao kompletan njihov fudbal i savez i podredio ga Dinamu, tj. svom džepu, ne budite djeca pa niko ga neće otjerati što je genije, sad oni svi tamo glupi, a mi kao mnogo pametnisegasega1 je napisao/la: ↑07 jan 2024, 13:08![]()
-
- Kontakt:
Dinamo sigurno nije jak kao sa Mamicem, i to se polako i vidi. Vidi se kroz igrace koje prodaju i koji im dolaze, ispadanje iz kval za CL itd. Sve se to vidi. Mamic je prodavao igrace, ali i dovodio adekvatne zamjene na vrijeme, sto nije slucaj ovo zadnje vrijeme. Covjek jednostavno zna posao. Na drugu stranu meni je zastrasujuce kao da se mi uzdamo u njega i tu trazimo spas iz situacije.perodeformero je napisao/la: ↑07 jan 2024, 13:17Dinamo je drzavni projekat, Dinamo je bio jak i prije Mamića, Dinamo je imao temelj da bude jak i prije Mamića, lik je bukvalno privatizovao kompletan njihov fudbal i savez i podredio ga Dinamu, tj. svom džepu, ne budite djeca pa niko ga neće otjerati što je genije, sad oni svi tamo glupi, a mi kao mnogo pametnisegasega1 je napisao/la: ↑07 jan 2024, 13:08![]()
Ma kako ne kontate da ovi u upravi zele da neko daje pare ili znanje a oni da ubiru plodove. Ko god je normalan ili nece doci ili ce otici nakon kratkog vremena provedenog s nama.
Fazon je rijesiti se uhljeba i interesdzija iz struktura kluba.
Mislite da ce Mamici uci u klub? Ne budite djeca, oni mogu preporuciti nekog svog trenera/covjeka i to je sve. Nas niko ne zeli ne znam sto se lozite opet. Pred ispadanjem smo ko god da dodje osim ako neko ulozi ogromne pare u nas a to se nece desiti.
Mislite da ce Mamici uci u klub? Ne budite djeca, oni mogu preporuciti nekog svog trenera/covjeka i to je sve. Nas niko ne zeli ne znam sto se lozite opet. Pred ispadanjem smo ko god da dodje osim ako neko ulozi ogromne pare u nas a to se nece desiti.
Mamic je tvorac najuspjesnijeg kluba na balkanu, jedne od najboljih reprezentacija na svijetu, Modrica osvajaca zlatne lopte, Mandzukica, Eduarda i jos mnogih igraca i visemilionski transfera…to sto je on uradio nece niko nikada..Vidimo kakav je sad Dinamo bez njegovog uticaja..drugi par rukava je sto se ugradjivao u silne cifre, bio dobar sa sudijama, politicarima i utjecajnim ljudima. Ko to na balkanu moze na posten nacin uspjeti? Nek je Osim posteni preposteni cist, Mirvic kojima igraci imaju plate 40 000 a prijavljeni na 5-10 000, Husic prevarat bjelosvjetski, Sulenta pulen politike itd…al neka bolje bit klasa radnicka i ispasti iz lige.
-
- Kontakt:
Ma zastrasujuce jednostavno gdje ljudi traze neki spas i uzdaju se.Pririsak je napisao/la: ↑07 jan 2024, 13:25Ma kako ne kontate da ovi u upravi zele da neko daje pare ili znanje a oni da ubiru plodove. Ko god je normalan ili nece doci ili ce otici nakon kratkog vremena provedenog s nama.
Nisam siguran da sam dobro razumio pa da vas upitam. Godinama se vodi svadja Amar vs Senad i tu se uvijek potencira kako je Amar lopov i kriminalac, kako je suradjivao sa raznim olosima, prikrivao porez itd itd. Drugim rijecima rsdio 70% stvari zbog kojih mamici ne smiju van nase drzave. Takav Amar, kao najtrofejniji trener i neko ko je napravio Zelju najuspjesnijim, ne valja, ali braca mamici koji su pokrali, posvadjali itd itd valjaju jer eto oni su imali i podrsku drzave pa su mogli Dinamo dovesti do ovog sto je danas?!

Amar jeste uzeo samo titule i napravio Zelju do tad najtrofejnijim klubom...al samo to...ostavio milione dugova..ne branim ovdje uopste ni Jedne ni druge,ne znam uopste odkud sad tebbi da Amara stavljas u kontekst s Mamicima...MrkiMedo je napisao/la: ↑07 jan 2024, 13:33Nisam siguran da sam dobro razumio pa da vas upitam. Godinama se vodi svadja Amar vs Senad i tu se uvijek potencira kako je Amar lopov i kriminalac, kako je suradjivao sa raznim olosima, prikrivao porez itd itd. Drugim rijecima rsdio 70% stvari zbog kojih mamici ne smiju van nase drzave. Takav Amar, kao najtrofejniji trener i neko ko je napravio Zelju najuspjesnijim, ne valja, ali braca mamici koji su pokrali, posvadjali itd itd valjaju jer eto oni su imali i podrsku drzave pa su mogli Dinamo dovesti do ovog sto je danas?!
"Samo to" hahahahah sta frajer izjavi i osta ziv
-
- Kontakt:
Zaebano je radovati se presudjenom kriminalcu kada ga vidis u svojoj kuci. Covjek zbog koga je dinamo igrao grupne faze lp, ali isto tako covjek zbog kojeg je dinamo igrao te tekme ispred sablasno praznih tribina. Ne cudim se ja tim radovanjima. Opcepoznato je da su nam sistemi vrijednosti otisli u qrac. Samo donesi pare i rezultat. Kako i na koji nican vise niko ne pitasegasega1 je napisao/la: ↑07 jan 2024, 13:34unZnam ja da Mamic nece uci u strukture kluba to je jasno,al ovdje pisem jer vidim da ljudi nalaze sad neke mu mane i pravdaju posto je bjegunac kao sta cenam on...daj boze da imamo i da,smo mi imali ovakve ljude u proslosti...a Mamice je lijepo vudjeti naGrbavici pa makar i ko navijace...
Pročepit će negdje.
-
- Kontakt:
Treba pustiti sad to prepucavanje. Sta cemo mi sutra? Uzdati se da ce nam Mamic poslati 2-3 igraca iz HNL 2 i da ce to Cvitanovic posloziti? Prije da ce napustiti kao Sliskovic, a mi zavrsimo sa Memicem da nastavi sezonu. Meni je sve ovo zabrinavajuce, znam da je tesko, ali ovo covjeka zabrinjava.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 46 gostiju.