Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Surreal
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Surreal » 07 jan 2024, 14:31

Arvid je napisao/la:
07 jan 2024, 14:24
Negativna iskustva: Hari Mata Hari, Danis Tanović (sa njim sam se i posvađao), Džanan Musa (možda i nije fer s obzirom da sam negativno iskustvo sa njim imao mnogo prije je postao poznat al' haj).

Pozitivna: Jala Brat, Ismet Gavrankapetanović, Sejo Sekson ljudina na ljudinama :tokralju: , i sa Šerifom Konjevićem sam imao priliku komunicirati, baš mi je legao bio :mrgreen:
De prepričaj malo za Tanovića, šta je to srao :mrgreen:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 jan 2024, 14:32

chily-rz je napisao/la:
07 jan 2024, 13:19
Ako i ima vjere sigurno nije povezana sa Isusom, Božić je izmišljen praznik na izmišljen datum koji faktički veze nema sa izvornim kršćanstvom. Treba biti realan i to reci, kicenje jelke i slične manifestacije svrstavaju se pod paganske prakse.

Dakle, nemam ništa kontra da slavi ko šta hoće ali Božić veze nema sa Isusom nit njegovim vjerovanjem i onim što je pripovjedao.
Imaš i neke drevne običaje koji su poprimili islamska obilježa. Uloga samog Muhameda bila je da uravnoteži neke suprotnosti tadašnjih Arapa. Pa tako on kao Poslanik svojim djelovanjem nije iz korijena mijenjao svu tadašnju ustaljenju praksu i običaje, već je gradio društvo na moralnim principima.

Svaki uspješan reformator je poštovao historiju i tradiciju nekog naroda. Primjer i prije islama, postojalo je obredno žrtvovanje za zdravlje novorođenog djeteta, koje se mazalo krvlju zaklane životinje. Islam je reformirao taj obred tako da se žrtva posvećuje Bogu, al se dijete ne maže krvlju jer je nečista. Međutim, svrha obreda je ostala slična. Pa bili su i predislamski običaji veselja tokom svadbe, koje je samo ukovireno prema moralnim načelima.

Oću reći, paganske i uopće stare prakse nisu sve iskorjenjene kao što nije ni npr. praksa salijevanja strahe/strave kod Bošnjaka. Obred strahe ima staroslavensko porijeklo a cilj samog obreda bio je istjerivanje zlih duhova. Kasnije je isti poprimio islamska obilježja pa su se u tu svrhu učili odlomci iz Kur'ana.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 07 jan 2024, 14:33, ukupno mijenjano 1 put.
In the midst of chaos, there is also opportunity.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 07 jan 2024, 14:33

Nisam nikad imao dodir s nekim tako poznatim ali naprimjer dva pozitivna iskustva su Vlado Jagodić. Baš je prizemljen i fin čovjek, a drugo pozitivno iskustvo je Davor Badrov :mrgreen: sjedio sa njim svunoć, napili se ko metle nije dao platit ništa, tek sutradan mi jaro govori znaš s kim smo pili, kae Davor Badrov. Ma nemam pojma reko ko je, uskoro izađe ona Ja baraba sve joj džaba :mrgreen:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 jan 2024, 14:34

Surreal je napisao/la:
07 jan 2024, 14:31
Arvid je napisao/la:
07 jan 2024, 14:24
Negativna iskustva: Hari Mata Hari, Danis Tanović (sa njim sam se i posvađao), Džanan Musa (možda i nije fer s obzirom da sam negativno iskustvo sa njim imao mnogo prije je postao poznat al' haj).

Pozitivna: Jala Brat, Ismet Gavrankapetanović, Sejo Sekson ljudina na ljudinama :tokralju: , i sa Šerifom Konjevićem sam imao priliku komunicirati, baš mi je legao bio :mrgreen:
De prepričaj malo za Tanovića, šta je to srao :mrgreen:
Ma u radnji jednoj u BBI nas 3-4 u redu stoji on laganini nos u nebesa i pored nas svih, reko halo momak. Tu se malo sporječkamo, i bi njemu malo ofirno valjda i stade na kraj reda. Tad mu neki čiko dobacio "režiser snimil se šta" :urnebes:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 07 jan 2024, 14:35

Slabo je to. Ja cekam da leorey uleti sa pricom kako se zapio na samitu G7.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 07 jan 2024, 14:36

Moze se jedino zaorgijat
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 jan 2024, 14:37

alemsa je napisao/la:
07 jan 2024, 14:30
Jala je rega
Dobar momak 1/1. Za tog drugog ne znam, pa neću ni komentarisati.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 jan 2024, 14:39

Kajzer10 je napisao/la:
07 jan 2024, 14:35
Slabo je to. Ja cekam da leorey uleti sa pricom kako se zapio na samitu G7.
Prepričaće nam iskustva drugih ljudi sa njim.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 07 jan 2024, 14:39

Ne znam fakat kako Jala podnosi onog tuljana
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 07 jan 2024, 14:41

Pozitivna iskustva:

Safet Sušić (uglavnom pozitivno, uz jedno manje neugodno)
Elvir Bolić
Emir Granov
Senad Džambić
Petar Čorluka
Šerif Konjević (ima kompleks manjka obrazovanja koji je tako očit, ali je korektan čovjek)
Nenad i Predrag Nešić

Negativna iskustva:

Senad Misimović
Azmir Husić
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 07 jan 2024, 14:43

Marsal je napisao/la:
07 jan 2024, 14:13
AshburtonG je napisao/la:
07 jan 2024, 14:05
Till Lindemann je prilicno kulturan lik, ali je teski pedofil i bas ono ogromna zvijezda. Tako da mi je ono i logicno da te gleda s nebesa.
Kako si upoznao Till Lindemanna? :shock:
Radio u jednom restoranu u Becu, a on nam bio gost prije nastupa, a i poslije koncerta zakupio cijelu terasu. Ja ne slusam bas tu muziku, ali mi bio drama poznat. Govorim ja sefu:" Ovaj lik mi je drama poznat, ali ne mogu skontat ko je..." :rol: Kaze brat:" To ti je Till Lindemann, frontman Rammsteina". :urnebes:
I ajde tako sam ja par sati bio u komunikaciji s njim, mislim sluzio ga, ali ono i pricali smo privatno jer je on jaran s tim mojim gazdom. A cura bila neka s njim, bukvalno jos protezu ima i po mojoj procjeni nije imala vise od 18 godina. Ja sve vrijeme kontao kcerka mu i bacam ja komentar gazdi: "Joj dobra mu je kcerka", a sef u fazonu: "Kcerka mu ima preko 40 godina..." :mrgreen: Ono ja bio normala, jer nisam bio fan, pa mu je vjerovatno bilo to simpaticno, dok su ostali gutali slova dok pricaju i htjeli se svi slikat. :mrgreen:

Nakon koncerta su dosli sutradan oko 12 i rezervisali cijelu terasu. Znaci kunem ti se, doslo 30 prepic.ki od kojih je najstarija imala jedno 20 godina, bilo jedno 7-8 gorila i on. :mrgreen:
Ako on nije na onoj Epsteinovoj listi, nije niko.
https://kurier.at/stars/austropromis/hi ... /400584845
Zadnja izmjena: AshburtonG, dana/u 07 jan 2024, 14:48, ukupno mijenjano 2 puta.

Davidoffgold
Kontakt:

Post Postao/la Davidoffgold » 07 jan 2024, 14:45

Senad Džambić (Bingo) non stop sjedi u zološkom vrtu i obilazi one životinjice. Nikada ne bi rekao da je milioner. Normalno se oblači, nije kravataš. Jedino eto po čemu se da zaključiti da je dobrostojeći je automobil.
Une vie honorable est une vie éternelle

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 07 jan 2024, 14:48

Davidoffgold je napisao/la:
07 jan 2024, 14:45
Senad Džambić (Bingo) non stop sjedi u zološkom vrtu i obilazi one životinjice. Nikada ne bi rekao da je milioner. Normalno se oblači, nije kravataš. Jedino eto po čemu se da zaključiti da je dobrostojeći je automobil.
Čovjek milijarder u eurima uskoro, a prije par dana mi reče da mu je najveća briga u poslu trenutno hoće li i koliko koke snijeti jaja u Tojšićima u inkubatorskoj stanici. :mrgreen:
Taj ulaz u zoo vrt je baš scena bila. Nazvao me i kaže trebaš doći da mi uradiš lavu jezik. Ja se sjebo, kontam zajebava me.

Odem gore, kad fakat ljudi napravili glavu lava i treba mu jezik dodati. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Unknown3, dana/u 07 jan 2024, 14:51, ukupno mijenjano 1 put.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 07 jan 2024, 14:50

Tarik Filipović je baš ono lik za kojeg bi rekao da je najnormalniji. U Zenici kad ga vidiš da mu priđeš frajer ni stao sa tobom kao da te zna 100 godina. Imao sam priliku ali i čast surađivati sa Arminom Muzaferijom, rijetko rijetko kulturan, skroman i pristojan tip. Ako računamo ojebibe iz Čelika koje sam poznavao to su uglavnom umno i ljudski propaliteti.
Da dodam dok mi je na pameti. Imao sam priliku raditi na ovim koncertima u Zenici u zadnje vrijeme, raja iz Dubioze je fakat raja, sa njima popit po rakijicu ili pivo sasvim normalna stvar. Sabahudin Kovačević je gospodin također. Ova ekipa Đuro,Bombaj Štampa i Sejo Sexon i pušenje, koliko god moj fazon bili su baš nafurani što bi se reklo.
Zadnja izmjena: samocelik, dana/u 07 jan 2024, 14:58, ukupno mijenjano 2 puta.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 jan 2024, 14:50

AlanSmith14 je napisao/la:
07 jan 2024, 14:48
Čovjek milijarder u eurima uskoro, a prije par dana mi reče da mu je najveća briga u poslu trenutno hoće li i koliko koke snijeti jaja u Tojšićima u inkubatorskoj stanici. :mrgreen:
Bio sam tu, čudo šta su napravili. Bukvalno da su me sa povezom na očima uveli unutra mislio bi da sam negdje na zapadu.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 07 jan 2024, 14:51

Baka Sliskovic gospodin čovjek :mrgreen:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 07 jan 2024, 14:51

07 jan 2024, 14:43
Marsal je napisao/la:
07 jan 2024, 14:13
07 jan 2024, 14:05
Till Lindemann je prilicno kulturan lik, ali je teski pedofil i bas ono ogromna zvijezda. Tako da mi je ono i logicno da te gleda s nebesa.
Kako si upoznao Till Lindemanna? :shock:
Radio u jednom restoranu u Becu, a on nam bio gost prije nastupa, a i poslije koncerta zakupio cijelu terasu. Ja ne slusam bas tu muziku, ali mi bio drama poznat. Govorim ja sefu:" Ovaj lik mi je drama poznat, ali ne mogu skontat ko je..." :rol: Kaze brat:" To ti je Till Lindemann, frontman Rammsteina". :urnebes:
I ajde tako sam ja par sati bio u komunikaciji s njim, mislim sluzio ga, ali ono i pricali smo privatno jer je on jaran s tim mojim gazdom. A cura bila neka s njim, bukvalno jos protezu ima i po mojoj procjeni nije imala vise od 18 godina. Ja sve vrijeme kontao kcerka mu i bacam ja komentar gazdi: "Joj dobra mu je kcerka", a sef u fazonu: "Kcerka mu ima preko 40 godina..." :mrgreen: Ono ja bio normala, jer nisam bio fan, pa mu je vjerovatno bilo to simpaticno, dok su ostali gutali slova dok pricaju i htjeli se svi slikat. :mrgreen:

Nakon koncerta su dosli sutradan oko 12 i rezervisali cijelu terasu. Znaci kunem ti se, doslo 30 prepic.ki od kojih je najstarija imala jedno 20 godina, bilo jedno 7-8 gorila i on. :mrgreen:
Ako on nije na onoj Epsteinovoj listi, nije niko.
https://kurier.at/stars/austropromis/hi ... /400584845
Poznata su njegova orgijanja prije i nakon koncerta s maloljetnicama i opcenito mladjim zenama. O tome se nedavno pricalo u Njemackoj a otkazani su im i par koncerata zbog toga.

Evo sve crno na bijelo gdje ga optuzuju.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 07 jan 2024, 14:53

Prvo da kažem, radili smo nedavno istraživanje porodičnog stabla i ispalo je da mi je pokojni Toma Zdravković dalji rođak (što u mnogome objašnjava neke moje životne faze i odluke). :zviz:

Inače je kod mene baš nekako duga lista poznatih koje privatno znam (ima ih od crne hronike do doktora nauka). Normalno ne računajući one koje sam negdje sreo pa se uslikao.

Top 3 poznastva na koje sam najviše ponosan (jer su likovi prenormalni) su vjerovatno:

Haris Džinović - s njim sam 2x večerao i ni jednom platio. Tipični mahalac, baš se osjeti da je naš.
Til Schweiger (znate ga između ostalog iz Inglorious Basterds) - ljudina, nevjerovatno zabavan i živopisan lik.
Stefan Raab - jedna od životnih želja mi bila da s njim popijem piće. Privatno uopšte nije kao na TV-u, jako ozbiljna priča i teme, skroz malo se zajebava, ali su mu zato zajebancije stvarno svijet za sebe.

Znam još skoro sve Nadrealiste, Maodo Lo-a, Marka Livaju, Gileta, Dejana Lovrena, Amela Tuku, Ivicu Kostelića, Acu Pejovića, Viki Miljković. Generalno sa svima imam pozitivna iskustva, niko mi se nije učinio umišljenim ili šta znam.
The saddest thing in life is wasted talent.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 07 jan 2024, 14:53

Bitno je samo da ih ne tjera.

Mada dzaba mu . Za 20 godina ga svaka moze optužiti
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 07 jan 2024, 14:54

AlanSmith14 je napisao/la:
07 jan 2024, 14:41
Pozitivna iskustva:

Safet Sušić (uglavnom pozitivno, uz jedno manje neugodno)
Elvir Bolić
Emir Granov
Senad Džambić
Petar Čorluka
Šerif Konjević (ima kompleks manjka obrazovanja koji je tako očit, ali je korektan čovjek)
Nenad i Predrag Nešić

Negativna iskustva:

Senad Misimović
Azmir Husić
De mi majke ti za Nenada Nešića ispričaj. Ja tog lika očima ne mogu

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.