Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Hawking
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la Hawking » 18 mar 2011, 02:36

ŠB.TRN je napisao/la:
calcio je napisao/la:
ŠB.TRN je napisao/la:Netko ce na kraju opet morati odlučivati,hoće li to biti bošnjački klubovi kojih je najviše,zupanije,ili netko treci????Protiv sam jednog predsjednika.Kad je moglo do sada s tri predsjednika nek ostane i dalje!!!Ovako barem imamo predsjedništvo,tog jednoga ne bi nikada izabrali!!!
pa bio bi jedan predsjednik i dva podpredsjednika, eto ogromna razlika....
ionako bi se sve bitnije odlucivalo na skusptinama kao i dosad.
I zasto onda sad mjenjamo ako se sve donosi na skupstinama??????????????
slika

Vidiš ti ovo druže? Ovo su ti federalne jedinice Ruske Federacije. Ima ih more jedno. Ista je situacija i sa SAD-om. E oni ti imaju jednog predsjednika i države i saveza. U nas svako ko nema svog predstavnika u bilo čemu smatra da je majoriziran ili prevaren ili ponžen ili šta ja znam. Ko ti daje pravo da tražiš da u svemu budeš zastupljen onako kako tebi paše, jesil se kad to zapitao? Nije ova država ničija prćija pa da se svaka šuša pita o svemu. Jedan predsjednik će bit odakle će bit, nekad iz Sarajeva, nekad iz Čapljine, nekad iz Zvornika, ali to ne bi trebalo da bude relevantno. Bitno je da taj predsjednik čini sve da reprezentacija i klubovi budu što bolji. Ako nekom nije stalo do toga, nego mu je važnija možebitna pozicija i moć odlučivanja od uspjeha reprezentacije, onda je moralno da ode iz tog saveza. a ako ne ode onda nije moralan. A ako nije moralan onda ne treba ni od koga da traži da bude moralan prema njemu. Drugim riječima, ako nije za jednog predsjednika u savezu onda nek se ne buni ako ga neko pošalje u pi.zdu materinu, s tim je dobro i prošo. Kad neki ljudi u ovoj zemlji shvate da ne mora sve funkcionisati tako da se svaka šuša mora složit sa tim, onda će sve bit bolje.
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 18 mar 2011, 07:39

lako je njima oni nemaju tri naroda
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

vest
Kontakt:

Post Postao/la vest » 18 mar 2011, 10:43

ŠB.TRN je napisao/la:Netko ce na kraju opet morati odlučivati,hoće li to biti bošnjački klubovi kojih je najviše,zupanije,ili netko treci????Protiv sam jednog predsjednika.Kad je moglo do sada s tri predsjednika nek ostane i dalje!!!Ovako barem imamo predsjedništvo,tog jednoga ne bi nikada izabrali!!!
imamo predsjednistvo ali nemamo vise nogometa,ukidaju nam i ligu, reprezentaciju,siroki i ostale klubove..kako to ne ide u glavu srpskoj i hrvatskoj populaciji u ovoj zemlji?!
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 18 mar 2011, 11:27

vest je napisao/la:
imamo predsjednistvo ali nemamo vise nogometa,ukidaju nam i ligu, reprezentaciju,siroki i ostale klubove..kako to ne ide u glavu srpskoj i hrvatskoj populaciji u ovoj zemlji?!
Moj prijatelju!!! Ide to njima u glavu itekako!! Nego oni su ti ugrozeni u ovoj zemlji!! Nemoj tako!! Sve ti je ovo isplanirani dogovor Dodik-Covic!!!! Mada i nasi nisu nista bolje!! SVE JE TO MAFIJA!! Po tenkovske gusjenice i gaziti ih sve treba!!!
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 18 mar 2011, 13:02

gavran je napisao/la:lako je njima oni nemaju tri naroda
Svejedno je, kod nas su konstitutivni narodi, a u Rusiji su to federalne jedinice. Ako svaka federalna jedinica ne traži da ima svog člana predsjedništva u Rusiji, onda nek ni kod nas to ne traže narodi. Ako traže, onda se glupiraju. Kraj priče!
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 18 mar 2011, 13:11

Capt_Billy je napisao/la:
vest je napisao/la:
Moj prijatelju!!! Ide to njima u glavu itekako!! Nego oni su ti ugrozeni u ovoj zemlji!! Nemoj tako!! Sve ti je ovo isplanirani dogovor Dodik-Covic!!!! Mada i nasi nisu nista bolje!! SVE JE TO MAFIJA!! Po tenkovske gusjenice i gaziti ih sve treba!!!
ne prosipaj se covjece........tema je savez,nije koga treba gusjenicama zgazit,nista se nece postici bez dogovora,a najvise gube klubovi i repka
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 mar 2011, 14:00

Ne žele ozdravljenje

Čolaković kaže da je Benc ponovo govorio o tome šta će se desiti ako Statut ne bude usvojen - suspenzija Saveza i svih njegovih članova te formiranje Odbora za konsolidaciju. Bošnjački član Predsjedništva NSBiH tvrdi da problemi time neće biti riješeni.

- Taj odbor trebao bi, valjda, krenuti od početka, ali se pitam ko će iz RS ući u taj odbor? Ko će ući iz zapadne Hercegovine? Nema šanse da će bilo ko od njih imati želju, jer oni ne žele ozdravljenje bh. fudbala. To sam jučer rekao nekoliko puta. Zato mislim da je suspenzija kraj - kaže Čolaković.
Zasto neko iz RSa ili zapadne Hercegovine uopste mora ulaziti, ako je UEFA/FIFA-i nacionalnost totalno svejedna i ne interesuje ih politicko opredjeljenje? Ili zbog nekog pokrica preko 50% teritorije? Da imamo sposobnih ljudi, jednostavno novi savez bez ovih gore navedenih, a kome se igra nek upita.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Raikkonen
Kontakt:

Post Postao/la Raikkonen » 18 mar 2011, 14:33

imamo predsjednistvo ali nemamo vise nogometa,ukidaju nam i ligu, reprezentaciju,siroki i ostale klubove..kako to ne ide u glavu srpskoj i hrvatskoj populaciji u ovoj zemlji?![/quote]

Moj prijatelju!!! Ide to njima u glavu itekako!! Nego oni su ti ugrozeni u ovoj zemlji!! Nemoj tako!! Sve ti je ovo isplanirani dogovor Dodik-Covic!!!! Mada i nasi nisu nista bolje!! SVE JE TO MAFIJA!! Po tenkovske gusjenice i gaziti ih sve treba!!![/quote]

ne prosipaj se covjece........tema je savez,nije koga treba gusjenicama zgazit,nista se nece postici bez dogovora,a najvise gube klubovi i repka[/quote]

Covjek se ne prosipa u pravu je treba da se pocnemo rokati jer dosta nam je vise unistavanja BiH u svakom pogledu od strane srba i hrvata...kako ti nije jasno da je sve ovo politicki dirigovano od ljudi i vodecih stranaka RS i Hrvatskih stranaka...kad ti neko da izbor "il te nece biti il ces da radis kao i svi drugi" a ti se odlucis za ovo prvo(nema te)...i sta onda normalan covjek da kaze na to IL SI TOTALNO LUD IL ZELIS DA UNISTIS NEKOGA ODNOSNO NESTO A TO JE BIH.

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 18 mar 2011, 14:47

Veliki Srbi,Veliki Hrvati i Veliki Bosnjaci/Muslimani(kako kome odgovara) vi ste najvece ovce na dunjaluku!
Dok jedan Anto,Ibro i Slobodan sjede ispred prodavnice i piju pivo od 2l(najisplativije im) i raspravljaju i svadjaju se kako treba treci entitet,podjelit Bosnu,izbrisat RS,srusit crkvu,dzamiju...... u to vrijeme Dodik,Izetbegovic,Covic,Silajdzic sjede ispred vile jednog od njih okrecu i janje i tele i pajceka piju viski,sampanjac i dogovaraju se kako podjelit milione koje su pokrali od koridora 5c,od unistenih fabrika.....a onda na sjednicu pa prosipaju price glupom narodu mi Srbi,mi Hrvati,mi Bosnjaci....i dobiju izbore i opet hebu narod ;)

Ista stvar i NS jer njim vlada politika i mafija.Nadam se da ce ih FIFA/UEFA srusit jer mi kao narod nemozemo jer smo zatucani nacionalnoscu i pusimo te price.
RIP SALE VILENJAK

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 18 mar 2011, 14:53

Hajde bolan da prestanemo ovo gledati kroz prizmu nacija.Njima u savezu nije bitno ko je koje nacije nego samo čuvanje svojih pozicija.pa zar mislite da su naši Suljo i kompanija bolji od ostalih.Sada kao eto mi Bošnjaci dobri drugi ne valjaju istina je da je sve to isto.Samo se glupom narodu to servira kao eto mi hoćemo a ovi drugi neće NEĆE NIJEDNI SIGURNO.kao što moj drug reče narod je ovca-oči ima ne vidi,nisu u pitanju nacionalni interesi već čisto foteljaško-finansijski.Kada bi u savez došli "normalni Hrvati,Bošnjaci,Srbi" i da omoguće svima da progledamo vidjeli bi da nikome nebi smetao jedan predsjednik.Ova njihova borba protiv FIFE,UEFE je čisto privatni rat.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 mar 2011, 15:01

aqarius je napisao/la:Hajde bolan da prestanemo ovo gledati kroz prizmu nacija.Njima u savezu nije bitno ko je koje nacije nego samo čuvanje svojih pozicija.pa zar mislite da su naši Suljo i kompanija bolji od ostalih.Sada kao eto mi Bošnjaci dobri drugi ne valjaju istina je da je sve to isto.Samo se glupom narodu to servira kao eto mi hoćemo a ovi drugi neće NEĆE NIJEDNI SIGURNO.kao što moj drug reče narod je ovca-oči ima ne vidi,nisu u pitanju nacionalni interesi već čisto foteljaško-finansijski.Kada bi u savez došli "normalni Hrvati,Bošnjaci,Srbi" i da omoguće svima da progledamo vidjeli bi da nikome nebi smetao jedan predsjednik.Ova njihova borba protiv FIFE,UEFE je čisto privatni rat.
Kako necemo gledat kroz prizmu nacija kad je u IO glasano cisto po nacijama. Bosnjaci za statut, srbi 100% protiv i svi hrvati osim Ilje protiv. Tako je uvijek, bosnjaci gledaju najbolje moguce rijesenje za drzavu, a ovi kako je sto vise srusit. Mnogo se prica o srbima, a ne treba zaboravit ni nase drage skutore.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 18 mar 2011, 15:33

The End of Bosnian Football, Courtesy of Opportunistic Ethnic Politics?
Published: March 14, 2011

As Bosnia’s football fans generally like to encourage their players to play each game like it is their last, the upcoming 26 March match against Romania may actually turn out to be the last for Bosnia’s national team as it faces annihilation thanks to political obstruction and a looming international ban.

Last year, both FIFA and UEFA demanded that Bosnia trade its three-man, inter-ethnic presidency for a single Football Federation leadership. If Bosnia’s national football club fails
to follow through on this demand, it faces suspension from international competitions.

The initiative to absolve the body’s tripartite governance in exchange for a single, elected president was rejected by more than half of the 60 voting delegates.

Bosnian Football federation (NSBIH) authorities are scheduled to meet on 29 March -two days before sanctions are scheduled to be implemented – to vote on whether to adopt a single presidential system or face the wrath of FIFA. The latter is unlikely to happen, despite the fact that there is no practical reason for not implementing the demands. But since the end of the country’s 1992-1995 war, Bosnian sports, as everything else, has been at the mercy of the political elite.

If a positive decision is not reached by 29 March, no Bosnian team – neither on the club nor the international level – will be able to participate in FIFA or UEFA-sponsored tournaments.

Once the ban is implemented, Bosnia’s football federation would be effectively dissolved, and until a new leadership is formed, the federation would be led by a temporary leadership, in which none of the current officials would be able to operate. In this period, the national team would not be able to play.

Several years after the war, Bosnia’s ethnic football associations merged into the state association, but adopted a rotating presidential system in which a Serb, a Croat and a Bosniak leader would rule for a period of 18 months each. The same criteria are used to hire coaches and other employees within the federation – an arrangement based on ethnic criteria that is unacceptable to FIFA and UEFA.

This issue is a reflection of the political and ethnic situation that has ruled the country over the past eight years.

The ongoing talks on the issue illustrate that Bosniaks are in in favor of restructuring along FIFA and UEFA guidelines; Serb members are against it; while the Bosnian Croats are abstaining.

None of this, of course, has anything to do with sports, but it clearly shows that all aspects of life in Bosnia and Herzegovina are infected with ethnic representation, which is often being used purely for personal political gain. Already, Bosnian Serb officials have announced that the Republika Srpska football federation would break away and form its own association, though international organizations have rejected this possibility and warned that it would not be recognized as legitimate.

In an identical development, in the last decade the international community has been pushing for constitutional reforms in the country which are being greeted with pretty much the same sentiments. The international community is proposing measures to strengthen the role of the state-level Parliament and government, while the entities would lose some powers. The same reaction to this have come from ethnic political leaders , with Bosniaks supporting the reforms, Croats still uncertain, and Bosnian Serbs claiming that it would lead to the suspension of the entities.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 18 mar 2011, 15:43

gavran je napisao/la:lako je njima oni nemaju tri naroda
Da, oni nemaju tri naroda. Oni imaju 160 naroda i etničkih skupina. :D
Hayley <3

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 18 mar 2011, 16:24

Kakva glupost..od repke su digli ruke (ma i nisu nikad bili) samo vi i srbi...tako da vasa bolest...nikada nikada ne moze preci na nas. Ma stace i ovo sranje koje pravite svojoj domovini a onda i bolji dani za BH FUDBAL

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 18 mar 2011, 16:33

Samo za dusmane BiH Reprezentacije

[youtube][/youtube]

Ponovo ce se pjevati.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 18 mar 2011, 16:46

FCS-FCS je napisao/la:Kakva glupost..od repke su digli ruke (ma i nisu nikad bili) samo vi i srbi...tako da vasa bolest...nikada nikada ne moze preci na nas. Ma stace i ovo sranje koje pravite svojoj domovini a onda i bolji dani za BH FUDBAL
Nije samo BIH fudbal u pitanju.U rukometu recimo smo imali predsjednika saveza kojem je sin igrao u to vrijeme za Hrvatsku repku WTF :roll:
Stoji da smo svi krivi.Jedni sto godinama to raskucavaju, a drugi sto mirno posmatraju sta se desava.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

taracess
Kontakt:

Post Postao/la taracess » 18 mar 2011, 16:51

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 18 mar 2011, 16:52

Jedva cekam da nas suspenduju, pa da ovu bagru iz sadasnjih saveza i skuptina otjeramo dozivotno.

Pa za jedno 2-3 godine poceti ispocetka ... bice tesko.

P.S. Za raju iz RS, ima igra PES i FIFA pa bujrum pravite vasu nepostjecu reprezentaciju i ligu .... mastaj te. :lol:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 18 mar 2011, 16:56

harishp je napisao/la:
FCS-FCS je napisao/la:Kakva glupost..od repke su digli ruke (ma i nisu nikad bili) samo vi i srbi...tako da vasa bolest...nikada nikada ne moze preci na nas. Ma stace i ovo sranje koje pravite svojoj domovini a onda i bolji dani za BH FUDBAL
Nije samo BIH fudbal u pitanju.U rukometu recimo smo imali predsjednika saveza kojem je sin igrao u to vrijeme za Hrvatsku repku WTF :roll:
Stoji da smo svi krivi.Jedni sto godinama to raskucavaju, a drugi sto mirno posmatraju sta se desava.
Raskucavaju i "naši" da se ne lažemo. Mislim na "naše" (kako ovo ružno zvuči) u savezu.
A ovi koji mirno posmatraju i koji su isto tako krivi smo ja i ti i ostala javnost u BiH koja smatra BiH svojom državom- ako si na to mislio onda ok.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

taracess
Kontakt:

Post Postao/la taracess » 18 mar 2011, 16:59

"nasi" i "vasi" neka se fataju noge i ostave Bosnu i Hercegovinu na miru... !!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.