Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

19vendetta87
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la 19vendetta87 » 06 jan 2024, 11:31

Raonffa je napisao/la:
06 jan 2024, 11:11
Šteta što nije zabio još dva poena da dođe na drugo mjesto po broju poena u jednoj tekmi EL, mislim da je Larkin prvi.

Doduše sinoć mislim da sam negdje pročitao da je oborio klupski rekord sa 15 ubačenih šuteva odnosno 13 šuteva za dva poena. Vjerovatno je sve to negdje blizu i euroligaških rekorda ali nisam vidio te podatke.

Manje bitno svakako, ovakve utakmice igrač odigra vjerovatno jednom u karijeri i neka uživa :D
19 suteva za 2 poena je rekord EL
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 jan 2024, 11:49

19vendetta87 je napisao/la:
06 jan 2024, 11:31
Raonffa je napisao/la:
06 jan 2024, 11:11
Šteta što nije zabio još dva poena da dođe na drugo mjesto po broju poena u jednoj tekmi EL, mislim da je Larkin prvi.

Doduše sinoć mislim da sam negdje pročitao da je oborio klupski rekord sa 15 ubačenih šuteva odnosno 13 šuteva za dva poena. Vjerovatno je sve to negdje blizu i euroligaških rekorda ali nisam vidio te podatke.

Manje bitno svakako, ovakve utakmice igrač odigra vjerovatno jednom u karijeri i neka uživa :D
19 suteva za 2 poena je rekord EL
Golemo
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

guzobran
Kontakt:

Post Postao/la guzobran » 06 jan 2024, 11:54

Oboreni sljedeci rekordi:

✅️ Most points scored by a single team: 130
(previous record was 123)

✅️ Most points scored in total: 256
(previous record was 232)

✅️ Most FGA by one team: 103
(previous record was 91)

✅️ Tied for most FGM by one team: 46

✅️ First OT4 game
(previous record was OT2)
Sarmica, japa, LlullSergio, theKuPuS i Wandelanoite - najveci papci na ovom forumu

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 06 jan 2024, 12:02

Federer17 je napisao/la:
06 jan 2024, 01:53
LlullSergio je napisao/la:
06 jan 2024, 00:12
De bolan prestani se sramotiti.
Izvinjavam se navijacima Reala, tebi posebno, sto mi nije bilo normalno da trener, koji da ponovim usputno - dokazano nema pojma (i glavni je krivac sto utakmica veceras nije zavrsila nakon 40min), barem jednom rijecju nije cestitao Dzananu Musi na nestvarnoj utakmici.

Izvini jos jednom, odsad te pitam za misljenje prije no sto napisem komentar koji se tice kraljevskog kluba.
Pa da pratiš bolje posto poslije svake utakmice EL bude intervju sa trenerom, a vala i na poluvremenima znao bi da lik daje generičke intervjue i fokusira se na ulogu tima, priča da igraju/ili bi trebali igrati jaču odbranu, biti bolji na
skoku i sl. generičke izjave da to sto prije završi. Kad ga novinar i navede da pohvali nekog igrača kaže taj i taj je bio sjajan ali ništa nije moguće bez ostatka tima i to ej to.

Ovo da nema pojma…možda bi i stojalo da nije tu u klubu skoro 10 godina i da mu neko nije dao da vodi finale ACB koje je osvojio i onda čitavu jednu sezonu gdje je osvojio EL pa evo i sad vodi tim koji u 40-45 utakmica ima 2-3 poraza je besmisleno komentarisati. Ne proglašavam ga nikakvim fenomenom niti najboljim trenerom Europe, svijeta ali lik radi dobar posao, pogotovo u ovoj sezoni. Rotacije su mu perfektne od početka sezone, svi igraju koliko trebaju.

A i trebo bih pitat, imam punoljetnog staza sto se tice praćenja kraljevskog kluba :wave:

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 06 jan 2024, 12:04

BosniaBoston je napisao/la:
06 jan 2024, 01:51
Koga boli **** za ekipu i njen poso osim zagrizenih madridista,
:?:

Pa Dzananu je prvom jako bitno.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 06 jan 2024, 12:22

06 jan 2024, 12:04
BosniaBoston je napisao/la:
06 jan 2024, 01:51
Koga boli **** za ekipu i njen poso osim zagrizenih madridista,
:?:

Pa Dzananu je prvom jako bitno.
Pa naravno da jeste, ali pobjeda je svakako bila maltene obezbijedjena, nije se rizikovala u toj situaciji kad je dzanan trebao dobiti loptu za 42
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 06 jan 2024, 16:10

06 jan 2024, 12:02

Pa da pratiš bolje posto poslije svake utakmice EL bude intervju sa trenerom, a vala i na poluvremenima znao bi da lik daje generičke intervjue i fokusira se na ulogu tima, priča da igraju/ili bi trebali igrati jaču odbranu, biti bolji na
skoku i sl. generičke izjave da to sto prije završi. Kad ga novinar i navede da pohvali nekog igrača kaže taj i taj je bio sjajan ali ništa nije moguće bez ostatka tima i to ej to.

Ovo da nema pojma…možda bi i stojalo da nije tu u klubu skoro 10 godina i da mu neko nije dao da vodi finale ACB koje je osvojio i onda čitavu jednu sezonu gdje je osvojio EL pa evo i sad vodi tim koji u 40-45 utakmica ima 2-3 poraza je besmisleno komentarisati. Ne proglašavam ga nikakvim fenomenom niti najboljim trenerom Europe, svijeta ali lik radi dobar posao, pogotovo u ovoj sezoni. Rotacije su mu perfektne od početka sezone, svi igraju koliko trebaju.

A i trebo bih pitat, imam punoljetnog staza sto se tice praćenja kraljevskog kluba :wave:
Nema potrebe da izmisljas toplu vodu i pametujes nekome ko je odgledao na hiljade kosarkaskih utakmica. Slozit cemo se da je 40 poena u evropskoj kosarci, pogotovo u EL, toliko normalna pojava da bi bilo kakvo isticanje te cinjenice od strane trenera vjerovatno pokrenulo njegov momentalni otkaz. Tezak prekrsaj s moje strane - jos jedno izvinjenje.

10 godina u klubu, u svojstvu? A da, pomocnog trenera. Nesto sto Igor Kokoskov, recimo, godinama radi u NBA, pa dolazio u EL, vodio reprezentacije, bio glavni trener u toj istoj NBA, i opet se vratio u vode u kojima najbolje pliva. :)

Da, vodio tim koji je Laso vec godinama vodio i 'ustimao' do te mjere da im trener nije ni trebao (zbog bolesti, nesrece, zaboravio sam vec glavnog trenera). Bas je tesko pobjedjivati u klubu koji ima 10ak igraca koji bi u 95% klubova Evrope igrali prvu petorku, a s druge strane imas jednog i po konkurenta u Spaniji, i opet te Barselona isprasi s 3:0 u finalu i Unikaha u kupu (ako se dobro sjecam). Za EL sam vec pisao i vrati se koji post nazad, nece biti lose da naucis neke osnove koje ce ti, duboko se nadam, pomoci da skines taj fanatizam klinje od 15 godina.

Za ovu sezonu mu se moze suditi tek nakon sto se rezultati iste na kraju sumiraju. Ni prvi ni zadnji koji je regularni dio razvalio, a sta ocekivati od petorke (pa i ekipe) koja se ni u NBA ne bi osramotila? Meni njegovo vodjenje ekipe, s posebnim akcentom na snalazenje i iznalazenje nacina za pobjedu u tijesnim, tvrdim utakmicama, nimalo ne uliva povjerenje da se radi o kalibru trenera koji pripada samom vrhu evropske kosarke i nekome ko je dostojan da vodi klub koji s pravom puca na sve trofeje i titule. Ali dobro, nisam navijac Reala i samim tim sam iskljucen iz svake diskusije u kojoj se ne pisu osim hvalospjevi na racun igraca i trenera tog kluba.

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 06 jan 2024, 17:14

uzeti jos jednu titulu EL, ili ne, i nazad u nba. to je sve sto me zanima. misko ga mora "prodat" nazad tamo. i naravno , taj trener gdje musa zavrsi, mora znati sta je to sto dzanan musa "donosi za stol".... ne mozes dovesti musu i onda ga stavit da coskari. musa je dokazao da ga licna statistika nikad nije zanimala, uvijek ce napraviti ekstra pas, ako je saigrac u boljoj poziciji. dakle, musa nije samo vrlo potentan skorer i sekundarni kreator, musa je igrac koji ti uveca kolektivni IQ kad stupi na teren. a to mnogim mulcima u nba, sto skacu metar u zrak, fali za lijeka.

i eto...dante exum je pokazao da se moze ispasti iz nba (da je Musa dobijao sansu kao mrtvi killian hayes, ne bi ni ispao iz lige) i ponovo vratiti tamo, i biti uspjesan.

moguce da Musa nema ni zelju da se vrati...mozda zeli postati legenda Reala i EL... ali eto...ja tako razmisljam.
Zadnja izmjena: RoninX, dana/u 06 jan 2024, 19:43, ukupno mijenjano 1 put.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 06 jan 2024, 17:44

Ako ce trpati cak i 30 u Detroitu, neka ga gdje jeste.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 06 jan 2024, 18:06

To što mi bi htjeli, to tako često ne može.

Džananu je cilj biti i individualni "gospodar" EL, a to još nije postignuo. Već evo ronin nameće u NBA kako bi ga se moralo koristiti(a ja se slažem, uostalom među rijetkima sam pisao ovo da nije dobio šansu i da bi u Pistonsima bio važan kotač te da je Breogan i ACB vrlo pametan odabir), ljudi su zaista nestrpljivi. Prošle sezone je bio fantastičan u regularnoj, bolji nego ove, protiv Partizana blizu tog, no na F4 je bio u trećem planu.

Vidi se da je atmosfera u ovoj jednoj od najkvalitetnijih momčadi u EL ikada fenomenalna i to je veoma teško za postići. Kraljevski klub, s manirima i vidljivo je kako se Džanan osjeća super. On nije spominjan za razliku od Tavaresa i Hezonje za transfere, ugovorom je tu i mislim da su minimalne šanse da neće predvoditi dream team i naredne sezone.

BiH u grupi s "nama" i Francuzima, tu će biti tarapana, ima o čemu razmišljati, a u NBA navija za Nurka i to je to

hrustoni
Kontakt:

Post Postao/la hrustoni » 06 jan 2024, 18:12

Gdje se moze pogledati snimak utakmice na netu i inace EL utakmica?

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 06 jan 2024, 20:05

Prvi u historiji Reala koji je ubacio 40 poena u EL :tokralju: :bih:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 06 jan 2024, 20:54

hrustoni je napisao/la:
06 jan 2024, 18:12
Vratiš utakmicu ako imaš SK.
Koševo Zapad

hrustoni
Kontakt:

Post Postao/la hrustoni » 07 jan 2024, 01:19

Shategabri je napisao/la:
06 jan 2024, 20:54
hrustoni je napisao/la:
06 jan 2024, 18:12
Vratiš utakmicu ako imaš SK.
Ma nemam hebeni SK,a mislio sam da ima mozda nesto kao sto ima za NBA snimak svih utakmica.

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 07 jan 2024, 18:06

Federer17 je napisao/la:
06 jan 2024, 16:10
06 jan 2024, 12:02

Nema potrebe da izmisljas toplu vodu i pametujes nekome ko je odgledao na hiljade kosarkaskih utakmica. Slozit cemo se da je 40 poena u evropskoj kosarci, pogotovo u EL, toliko normalna pojava da bi bilo kakvo isticanje te cinjenice od strane trenera vjerovatno pokrenulo njegov momentalni otkaz. Tezak prekrsaj s moje strane - jos jedno izvinjenje.

10 godina u klubu, u svojstvu? A da, pomocnog trenera. Nesto sto Igor Kokoskov, recimo, godinama radi u NBA, pa dolazio u EL, vodio reprezentacije, bio glavni trener u toj istoj NBA, i opet se vratio u vode u kojima najbolje pliva. :)

Da, vodio tim koji je Laso vec godinama vodio i 'ustimao' do te mjere da im trener nije ni trebao (zbog bolesti, nesrece, zaboravio sam vec glavnog trenera). Bas je tesko pobjedjivati u klubu koji ima 10ak igraca koji bi u 95% klubova Evrope igrali prvu petorku, a s druge strane imas jednog i po konkurenta u Spaniji, i opet te Barselona isprasi s 3:0 u finalu i Unikaha u kupu (ako se dobro sjecam). Za EL sam vec pisao i vrati se koji post nazad, nece biti lose da naucis neke osnove koje ce ti, duboko se nadam, pomoci da skines taj fanatizam klinje od 15 godina.

Za ovu sezonu mu se moze suditi tek nakon sto se rezultati iste na kraju sumiraju. Ni prvi ni zadnji koji je regularni dio razvalio, a sta ocekivati od petorke (pa i ekipe) koja se ni u NBA ne bi osramotila? Meni njegovo vodjenje ekipe, s posebnim akcentom na snalazenje i iznalazenje nacina za pobjedu u tijesnim, tvrdim utakmicama, nimalo ne uliva povjerenje da se radi o kalibru trenera koji pripada samom vrhu evropske kosarke i nekome ko je dostojan da vodi klub koji s pravom puca na sve trofeje i titule. Ali dobro, nisam navijac Reala i samim tim sam iskljucen iz svake diskusije u kojoj se ne pisu osim hvalospjevi na racun igraca i trenera tog kluba.
Blago receno da se ne slazem ni s jednom izjavom, cak je i dosta lazi izneseno pa nema smisla nastaviti.

Jedino smisleno je ovaj dio da tebi njegovo vođenje ekipa ne ulijeva povjerenje da se radi o kremi trenera Europske kosarke gdje ga i nisam stavio, samo sam rekao da nije neznalica kakvom ga pojedinci predstavljaju i da trener sa ovakvom polusezonom nije nemac pojma. Mada i tu se dokazao, uzeo jednu finalnu seriju u domacem prvenstvu i jedan F4, ne moze vise od toga u Europskoj kosarci, znaci da ima tu nekog materijala i za velike utakmice.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 jan 2024, 18:13

Sad u 18:30 igraju protiv Baskonije u gostima, nezgodan matchup za njih plus su umorni od petka.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 07 jan 2024, 18:28

Raonffa je napisao/la:
07 jan 2024, 18:13
Sad u 18:30 igraju protiv Baskonije u gostima, nezgodan matchup za njih plus su umorni od petka.
I nije im previse bitna utakmica.

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 07 jan 2024, 18:39

Odmah je pogodi, preko 9 metara hahah :bow:
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 07 jan 2024, 19:05

07 jan 2024, 18:06
Blago receno da se ne slazem ni s jednom izjavom, cak je i dosta lazi izneseno pa nema smisla nastaviti.

Mada i tu se dokazao, uzeo jednu finalnu seriju u domacem prvenstvu i jedan F4, ne moze vise od toga u Europskoj kosarci, znaci da ima tu nekog materijala i za velike utakmice.
Slobodno navedi lazi? Nista od statistickih podataka (ako ih je bilo) i rezultata nisam provjeravao pa je moguce da ima nesto sto nije najtacije, ali napisati lazi i jos 'dosta lazi', volio bih da navedes i ispravis me o cemu se radi.

Za EL sam vec napisao: "Ma nek zahvali Bogu na milion nekih sretnih okolnosti u vezi proslogodisnje titule u EL, u ligi i kupu je potvrdio svoje znanje."

Nije li mogao biti isprasen od Partizana vec u 1/4 finalu, cak i s 3:0 u seriji, iskljucenje Pantera za kojeg nije imao nikakvo rjesenje i povratak u seriju? Ok, i Tavares je bio povrijedjen neke utakmice, ali je jednog od najboljih centara Evrope Poiriera (koji bi sigurno 'dao' svoje) znao tretirati kao da ima nekog kadeta koji je tu tek da popuni roster. Nakon toga, pobjeda protiv Olyja u finalu sutem Llulla u posljednjim sekundama (kojem su to, ako se ne varam, bili i jedini poeni na utakmici), takodjer. Sto se kaze - vise srece nego pameti. Koliko puta se te sezone prije toga pricalo o njegovom otkazu, sto se stisalo malo boljim rezultatima u EL i nakon titule je ta prica totalno 'ugasena'. Ali, sta je uradio nakon toga, isprasen s 3:0 u seriji od Barselone u finalu?

Za ovu sezonu sam vec napisao, sudit se o istoj moze tek kasnije. S ubjedljivo najjacom ekipom, s pravom se moraju ocekivati samo vrhunski rezultati cak i s njim na celu.

I btw, nemam uopste potrebu da budem u pravu i da se raspravljam s tobom, niti ovakav pristup generalno imam u, nazovi, diskusiji, ali tvoj nacin kojim ljude kao poklapas i pametujes ne zasluzuje osim da se posaljes s ove teme tamo gdje klinacki ispadi budu popraceni istim ili slicnim.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 jan 2024, 19:21

Kajzer10 je napisao/la:
07 jan 2024, 18:28
Raonffa je napisao/la:
07 jan 2024, 18:13
I nije im previse bitna utakmica.
To je tačno, oni sad imaju luksuz da izgube makar 2-3 utakmice i u prvenstvu i u EL, a da im opet ne bude upitno prvo mjesto u oba takmičenja.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.