Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

zaostrog
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la zaostrog » 07 jan 2024, 02:31

Raonffa je napisao/la:
06 jan 2024, 15:46
Ma ovo su prijateljske utakmice, odbrana će sigurno biti energičnija na prvenstvu. Nismo mi puno kvalitetniji bili ni prije dvije godine pa se nismo obrukali, sumnjam da ćemo i sada.
Najveća razlika iskusstvo i uigranost. Na stranu sve, ali uigranost nešto znači, iskustvo, koliko god se tome ovdje ne pridavao značaj. To pogotovo vrijedi za ekipe koje nemaju Bog zna kakav kvalitet, kao mi. Ako se ne varam, tad si imao Vranješa, Karačića, Prcu koji je sa 300 godina inteligencijom dovoljan, pa možda i Malinovića. Da je ovo ostalo bilo u biti tanko, jeste. Terzić tad bio mlađi, isto plus.

Eh sad, danas bi trebalo da su obojica Burića na većem nivou. Imamo Panića kojeg tad nije bilo. Herceg, Haseljić, Hamidović, Faljić, Perić i Mandić su iskusniji, ako ništa. Dakle, u pravu si, nije to toliko drastična razlika. Ali opet, ono fakat užasno izgleda. Pa, nisu ovi igrači toliko odron. Ali evo ni Rumuni nemaju neke ultra zvijezde, pa su nas rasuli. Ne bi smjela biti tolika razlika. U biti, Gruzijci nisu ništa ispod toga.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 jan 2024, 12:00

zaostrog je napisao/la:
07 jan 2024, 02:31
Raonffa je napisao/la:
Ma ovo su prijateljske utakmice, odbrana će sigurno biti energičnija na prvenstvu. Nismo mi puno kvalitetniji bili ni prije dvije godine pa se nismo obrukali, sumnjam da ćemo i sada.
Najveća razlika iskusstvo i uigranost. Na stranu sve, ali uigranost nešto znači, iskustvo, koliko god se tome ovdje ne pridavao značaj. To pogotovo vrijedi za ekipe koje nemaju Bog zna kakav kvalitet, kao mi. Ako se ne varam, tad si imao Vranješa, Karačića, Prcu koji je sa 300 godina inteligencijom dovoljan, pa možda i Malinovića. Da je ovo ostalo bilo u biti tanko, jeste. Terzić tad bio mlađi, isto plus.

Eh sad, danas bi trebalo da su obojica Burića na većem nivou. Imamo Panića kojeg tad nije bilo. Herceg, Haseljić, Hamidović, Faljić, Perić i Mandić su iskusniji, ako ništa. Dakle, u pravu si, nije to toliko drastična razlika. Ali opet, ono fakat užasno izgleda. Pa, nisu ovi igrači toliko odron. Ali evo ni Rumuni nemaju neke ultra zvijezde, pa su nas rasuli. Ne bi smjela biti tolika razlika. U biti, Gruzijci nisu ništa ispod toga.
Da, upravu si. Mislio sam da na Euru 2022 nisu igrali Prce, Karačić i Vranješ, a Boga mi jesu, što je našu reprezentaciju činilo dosta jačom i iskusnijom koliko god mi te igrače nismo smatrali nekim klasama što u suštini i nisu bili.

Slažem se da su ove tri prijateljske izgledale užasno, ali ja ću se vratiti na Sloveniju i Crnu Goru. Okej, dobili smo B ekipu Slovenije ali ta B ekipa Slovenije je realno za klasu jača od Rumunije i Argentine koje su nas satrale.

Također, dobili smo dole Crnu Goru u najjačem sastavu i igrali smo pravo dobro. Možemo mi govoriti o tome da su nas i jedni i drugi pustili, ali sama naša igra je bila bolja bez obzira na protivnika.

E sad šta je razlog što trenutno izgledamo kao poluamateri, ne znam, ja se sve nadam da su u pitanju teške noge od jakih priprema (jer mislim da Smajlagić zna tako ubiti igrače) plus malo nonšalantnosti, posebno u odbrani gdje možemo i moramo bolje.

Sve ćemo vidjeti u narednih sedam dana, tekme protiv Šveđana i Holanđana će nam reći je li ovaj turnir bio slučajnost da nas ovako trpaju ili zaista ima nekih problema.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 07 jan 2024, 14:07

Raonffa je napisao/la:
07 jan 2024, 12:00
zaostrog je napisao/la:
07 jan 2024, 02:31
Raonffa je napisao/la:

Da, upravu si. Mislio sam da na Euru 2022 nisu igrali Prce, Karačić i Vranješ, a Boga mi jesu, što je našu reprezentaciju činilo dosta jačom i iskusnijom koliko god mi te igrače nismo smatrali nekim klasama što u suštini i nisu bili.

Slažem se da su ove tri prijateljske izgledale užasno, ali ja ću se vratiti na Sloveniju i Crnu Goru. Okej, dobili smo B ekipu Slovenije ali ta B ekipa Slovenije je realno za klasu jača od Rumunije i Argentine koje su nas satrale.

Također, dobili smo dole Crnu Goru u najjačem sastavu i igrali smo pravo dobro. Možemo mi govoriti o tome da su nas i jedni i drugi pustili, ali sama naša igra je bila bolja bez obzira na protivnika.

E sad šta je razlog što trenutno izgledamo kao poluamateri, ne znam, ja se sve nadam da su u pitanju teške noge od jakih priprema (jer mislim da Smajlagić zna tako ubiti igrače) plus malo nonšalantnosti, posebno u odbrani gdje možemo i moramo bolje.

Sve ćemo vidjeti u narednih sedam dana, tekme protiv Šveđana i Holanđana će nam reći je li ovaj turnir bio slučajnost da nas ovako trpaju ili zaista ima nekih problema.
Još vas neko nas se sažali dadne nam 2 utaknice pa B Slovenija mogla nas je dobiti Kolko je tijela cjeli Cazin je znao da će nam dati.Crnagora isto tako pustili nam ljudi budala je skontala prije tog smo jedva Kosovo jedva dobili šta vam ljudi.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 jan 2024, 14:12

Slovenija je 100% pustila. CG isto vjerovatno, mada mi je tesko za njih povjerovati. Jer su izgubili drugo mjesto u grupi, plus dobili nevjerovatno tesku i ujednacenu grupu (Madjarska, Island, Srbija, CG). Da su drugi zavrsili, bili bi u nasoj grupi, gdje bi sigurno dobili Gruziju, pa i Holandiju jer su oslabljeni oni i prosli bi grupu. Ovako im sa svakim valja maksimalno igrati i trositi se. Mi bi svakako otisli kao treceplasirani na EP.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

palladino
Kontakt:

Post Postao/la palladino » 07 jan 2024, 16:10

Alem Hadžić 👏👏👏 koja emocija i nabrijavanje djece da igraju. Lik ne sjeda ,ovo je pravi trener a ne kao ikebana Smajlagić ne pomakne se čitavu utakmicu. Da hoće ovi malci dobit ovo do kraja. Koja energija između njih nakon završetka poluvremena,za ne povjerovati.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 07 jan 2024, 16:13

palladino je napisao/la:
07 jan 2024, 16:10
Alem Hadžić 👏👏👏 koja emocija i nabrijavanje djece da igraju. Lik ne sjeda ,ovo je pravi trener a ne kao ikebana Smajlagić ne pomakne se čitavu utakmicu. Da hoće ovi malci dobit ovo do kraja. Koja energija između njih nakon završetka poluvremena,za ne povjerovati.
Ovo na kraju poluvremena nisam vidio da je bilo koja naša repka imala atmosferu ovakvu.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 jan 2024, 23:32

slika

Spisak igraca za EP.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 07 jan 2024, 23:46

Haseljic?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 jan 2024, 23:50

CAZIN je napisao/la:
07 jan 2024, 23:46
Haseljic?
Nece ni ici, jos uvijek povrijedjen. Nigdje veze, zvali igraca na pripreme za kojeg su znali da se nece oporaviti do pocetka EP.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 08 jan 2024, 09:25

DamirT je napisao/la:
07 jan 2024, 23:50
CAZIN je napisao/la:
Haseljic?
Nece ni ici, jos uvijek povrijedjen. Nigdje veze, zvali igraca na pripreme za kojeg su znali da se nece oporaviti do pocetka EP.
Bio je zdrav do jednog treninga prosle sedmice, na treningu reprezentacije se povrijedio, pricas gluposti.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 jan 2024, 09:36

gradacac10 je napisao/la:
08 jan 2024, 09:25
DamirT je napisao/la:
07 jan 2024, 23:50
CAZIN je napisao/la:
Haseljic?
Bio je zdrav do jednog treninga prosle sedmice, na treningu reprezentacije se povrijedio, pricas gluposti.
Onda je moja greska.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 08 jan 2024, 09:49

I ovi "naši" Hercegovci će propustiti još jedno veliko natjecanje Vistorop , Hrstić , Marić , Pavlović ... i dalje čekaju :mrgreen: , samo golman Matej Mandić od "naših" će vidjeti Prvenstvo .

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 jan 2024, 09:53

EastwichTown je napisao/la:
08 jan 2024, 09:49
I ovi "naši" Hercegovci će propustiti još jedno veliko natjecanje Vistorop , Hrstić , Marić , Pavlović ... i dalje čekaju :mrgreen: , samo golman Matej Mandić od "naših" će vidjeti Prvenstvo .
Samo nek cekaju. Na kraju ce moliti da igraju za nas, kad shvate da tamo nece nikad zaigrati.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

rukometnifan
Kontakt:

Post Postao/la rukometnifan » 08 jan 2024, 14:35

DamirT je napisao/la:
08 jan 2024, 09:53
Samo nek cekaju. Na kraju ce moliti da igraju za nas, kad shvate da tamo nece nikad zaigrati.
Vjerujem da će tebe moliti, pa bih te u njihovo ime molio da im se smilujš! :D

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 jan 2024, 15:15

rukometnifan je napisao/la:
08 jan 2024, 14:35
DamirT je napisao/la:
08 jan 2024, 09:53
Vjerujem da će tebe moliti, pa bih te u njihovo ime molio da im se smilujš! :D
Ja nisam nigdje rekao da ce mene moliti ;)
Kakvi god da smo, opet se igrac moze prodati u bolji klub kad igra za reprezentaciju, pa makar i nasu. Opet idemo na EP, sto znaci da nismo tolike tarabe kakve se predstavljaju nasi. Eto i da zanemarimo ovu pustenu utakmicu sa Slovencima, isli smo 2 puta zaredom prije toga na EP. Jeste kao treceplasirani, ali ko te pita.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 08 jan 2024, 17:25

Hrvatska ima veliki izbor igrača slične kvalitete, pobrojani su blizu da upadnu na krajnji spisak, uz visoki rejting koji ima Cro reprezentacija i odgoj /obrazovanje i kućno vaspitanje/ jasno je zašto radije čekaju poziv Hrvatske nego da redovno igraju za nas.Ima tu i do našeg saveza i selektora dosta, savez/ako se Magoda i gen.sekretar mogu tako nazvati/, sve su prepustili dvojcu Pipe-Doborac, a njima se obzirom na poznati Smajlagićev karakter ne ide moljakati imenovane da igraju za nas, jer on je stava da se za reprezentaciju treba igrati srcem a i ima negdje i da se on ne želi zamjeriti kockastima jer se osjeća više hrvatom nego bošnjakom.Stalno o tome pišemo na ovoj temi, ne treba nas da boli što hrvati i srbi ne žele da igraju za nas, mi moramo poboljšati rad u klubovima.Ništa veća nije populacija Slovenije, Mekedonije, Crne Gore, Islanda...od bošnjačke populacije, al oni bolje rade i stalno stvaraju igrače.Porazna je činjenica da jedan Izviđač proizvede više igrača nego Zavidovići,Maglaj,Visoko,Goražde,Cazin,Živinice,Vakuf,Gračanica,Gradačac,Vogošća....gdje je rukomet sport br.1.Pobrojani klubovi plus Sloboda,Čelik,Bosna...moraju raditi bolju selekciju igrača, "otimat" od košarke djecu sa dobrim fizičkim predispozicijama i praviti igrače.Stvarno je porazna činjenica da navedeni klubovi u poslednjih 10 godina nisu napravili top igrača, naročito beka koji bi bio kvalitete Karačića, Hrstića, Šarca,Kosa, nego je jedan Benjo Čičkušić možda i najveća bekovska klasa ponikla u navedenim klubovima u tom periodu.Kada napravimo napredak u navedemom pravcu,uz redovno okupljanje i igranje kvalifikacija i završnih turnira mlađih selekcija u Evropi, neće ni biti bitno hoće li pobrojani ili sutra Ćesko,Odak i slični igrati za BiH jer ćeš imati dovoljno igrača koji srcem žele i igraju za BiH.

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 08 jan 2024, 20:26

Izviđač uvijek ima i drugu ekipu gdje se razvijaju mladi igrači što ostale ekipe nemaju plus uvijek par njihovih igrača igraju kao posuđeni u klubovima Premijer Lige i 1. Lige . Zato će oni uvijek prije napraviti igrača u odnosu na ostale ekipe .
- Zašto Pipe nije pristao da se dovede poneki igrač iz komšiluka ne znam , ali znam da je to potreba , ako neće ovi iz Hercegovine hoće onda oni koji nemaju nikakve veze sa BiH kao što je bio Vukašin Stojanović i Tarabochia , niko ne može reći da se nisu borili za Reprezentaciju .
Berin Keso je trebao biti igrač za budućnost , ali momak se izgubio iz vidika , kao i Edin Klis ...

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 08 jan 2024, 21:15

Bavljenje rukometom je teze od većine sportova previše traži odricanja,znoja,krvi,suza za uzvrat ništa ne daje.Djeca gledaju recimo u BIH koje Dzeko,Teletivic,Spahic,Bolic Itd jer rukometaši poslje karijere su obično ružno reci prosijaci niko marke nema.Koće se ugledati na Tahirovica,Prcea,Sahinovica iako odlični rukometaši niko od njih nema marke.Zbog će sve manje djece biti u tom sportu nema od njega neke koristi

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 08 jan 2024, 22:13

Ma imaju najbolji rukometasi,ali tu fkt dobro zive samo ovi elitni igraci.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.