Mojih ima dosta u San Jose , nekakao prije rata otišli 85tih , i sad ih ima bruka nekoliko generacija , plus ovo što su dovodili sa strane udajom/ženidbom , ne znam ko ih tamo smjesti od tih sponzora ili ko je već dovodio te prije rata kako se dolazilo , da ih smjesti u zadnji ćošak amerikealemsa je napisao/la: ↑08 jan 2024, 19:44
U Chi su Srbi u vecini, ima i nasih ali nisam bio tako da ne znam iz prve ruke, u ATL ima nekoliko naselja gdje su sve nasi, tamo sam bio. U PHX imaju nasa dva restorana na jednoj strani grada, a na drugoj (dosta boljoj area) jedan, iso sam maksuz cesto, u ta prva dva nes zatec dva-tri coj'ka nasa, ali u onom na drigoj strani grada, hoces, bude polijepo, posebno za vikend jutarnja kafa, dorucak i to. Gdje sam jos bio Kansas city, slabo, South Dakota, North Carolina, South Carolina, Virginia u Richmondu ima dosta nasih, Florida Jacksonville
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Knoxville Tennessee, ti je isto Bosna po izgledu, bukvalno preslikano. Nea puno nasih, ali ako ti je bitno to drugo onda je to za tebe.Centre forward je napisao/la: ↑08 jan 2024, 19:49Tesla se u grobu okreće jer njegove doprinose tumače "velikani" Velimir Abramović i pazi, yebeni Nele Karajlić.![]()
@aleme, ja bih se nekako mog'o zamislit' da živim u Carolini, nekako imam osjećaj da je tamo priroda najbliža "našoj".
- feniksptica
- Kontakt:
Srbe je u Yugi smirio Tito jer covjek nije bio s ovih prostora pa je mogao racionalno razmišljat
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Tako nekakoBrokula je napisao/la: ↑08 jan 2024, 19:01Besmislenost modernog ekonomskog sistema. 95% ovog novca ne postoji u realnom svijetuMortemHz je napisao/la: ↑08 jan 2024, 18:31List of countries that have 1T+ external debt:
1. United States - 33T
2. United Kingdom - 8.7T
3. Japan - 4.34T
4. China - 4.27T
5. Netherlands - 3.79T
6. France - 3.28T
7. Ireland - 3.26T
8. Italy - 3.1T
9. Germany - 2.81T
10. Canada - 2.65T
11. Switzerland - 2.3T
12. Australia - 1.9T
13. Spain - 1.67T
14. Brazil - 1.49T
15. Sweden - 1.03T

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
I ja mislim da on nije bio nas coj'k, kad mu gledam govore zvuci mi kao osoba koja je naucila nas, a ne da je govorio tecnofeniksptica je napisao/la: ↑08 jan 2024, 19:51Srbe je u Yugi smirio Tito jer covjek nije bio s ovih prostora pa je mogao racionalno razmišljat
- VensanKasel
- Kontakt:
Koji arapski avioni ?Centre forward je napisao/la: ↑08 jan 2024, 19:45@vendeta, valja mi maxuz to pogledat' malo, čini mi se zanimljivo.![]()
Naravno da je Srbin, i mene budale. Pa ne zove se po njemu džaba francuski aerodrom u Beogradu na kojem su parkirani arapski avioni.

Inače aerodrom Split se sada zove Sveti Jeronim Kaštela Hrvatska , baš čudno .

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Ameri su masu ljudi primili 90-tih, ja ne znam da je bilo ko odbijen. Doduse svi su lagali u vezi ucesca u ratu, pa ih danas hapse.
Meni prica covjek koji je kao borac Armije zarobljen sa 18 godina, prosao logor u Drvaru i nakon sto je oslobodjen javi se u ambasadu u Zagrebu. Iduca scena on sa 18 godina sletio u New York na aerodrom, sam samcat, ne zna jezik nit bilo koga tamo, osim sto dobijes nekog kao sponzora kod koga boravis. Strahota.
Meni prica covjek koji je kao borac Armije zarobljen sa 18 godina, prosao logor u Drvaru i nakon sto je oslobodjen javi se u ambasadu u Zagrebu. Iduca scena on sa 18 godina sletio u New York na aerodrom, sam samcat, ne zna jezik nit bilo koga tamo, osim sto dobijes nekog kao sponzora kod koga boravis. Strahota.
Jest ih smirio svaka mu cast vladao skoro 40 godina a cim je umro sve izbilo na povrsinu.feniksptica je napisao/la: ↑08 jan 2024, 19:51Srbe je u Yugi smirio Tito jer covjek nije bio s ovih prostora pa je mogao racionalno razmišljat
Nego gdje se mi svi sastajemo na zapadu ako se zakuha ovdje

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- feniksptica
- Kontakt:
Ma nema sanse. Nisam pobornik teorija zavjere al ova mi pije vode. Od pricanja, do tog gospodskog ponašanja kojeg nije mogo po šumama naucit.alemsa je napisao/la: ↑08 jan 2024, 19:53I ja mislim da on nije bio nas coj'k, kad mu gledam govore zvuci mi kao osoba koja je naucila nas, a ne da je govorio tecnofeniksptica je napisao/la: ↑08 jan 2024, 19:51Srbe je u Yugi smirio Tito jer covjek nije bio s ovih prostora pa je mogao racionalno razmišljat
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Aleme , gdje si upoznao naše nabolje , i najpoganije ljude tamo?
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
Ovi prvi sto su dosli nisu bas imali nekih opcija. St.Louis su npr nase stavljali gdje su crnci bili, malo da se poravi ta cetvrt.Centre forward je napisao/la: ↑08 jan 2024, 19:28@vensan ma više sam mislio uopšteno, s tim da Tesla nije Srbin a ni ti avioni sa slika nisu "Srbi", a za Pupina velika većina nema pojma. A i logično je, da nije otiš'o u Ameriku, čuv'o bi goveda po Banatu.
@aleme, za St. Luis sam i ja čuo da je tu kao najveća koncentracija naših. Vjerujem da je Chicago drugi grad ili tako neki koji ima klimu sličnu našoj.
Zeznute je klima ovdje, Chicago donekle ok rad jezera. Ljeti sparina ubi, zimi hladnoca. Ja sam u MN, sad je donekle ok, al ovaj vikend pocinje sranje bice -15C po danu, noc jos gore. Al i ovdje ljeti zna biti 35C, sparina.
U Iowi ima nasih preko 15K. Chicago ima vise, Louisville ima dosta. Detroit ima dosta.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ima teorija kako mu je otac bogati poljski jevrej iz Beča i da se tamo rodio. Zvanično mu je otac Hrvat a majka Slovenka, on se sam izjašnjavao kao Hrvat u Jugoslaviji.feniksptica je napisao/la: ↑08 jan 2024, 19:57Ma nema sanse. Nisam pobornik teorija zavjere al ova mi pije vode. Od pricanja, do tog gospodskog ponašanja kojeg nije mogo po šumama naucit.alemsa je napisao/la: ↑08 jan 2024, 19:53I ja mislim da on nije bio nas coj'k, kad mu gledam govore zvuci mi kao osoba koja je naucila nas, a ne da je govorio tecnofeniksptica je napisao/la: ↑08 jan 2024, 19:51Srbe je u Yugi smirio Tito jer covjek nije bio s ovih prostora pa je mogao racionalno razmišljat
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Slavlje na klix komentarima jer su babi razbili prozorsamoposmatram je napisao/la: ↑08 jan 2024, 16:43Kamenovana kuca povratnice Sofije Santic u Mostaru. Sreca pa su u pitanju pojedinci.
Mozda neki fakenews?

Biće tužan dan kad se mentalitet RS-a prebaci u Federaciju, a vidim da SDAJugend aktivno radi na tome.
Jedini narod koji svjesno želi ići unazad, i za uzor uzima ljude zaostale u 90-tim.
Drug Tito je umetnuta licnost, sa svim svojim legendama i pricama, jednostavno je covjek ubacen sa strane, postavljen da ovlada ovim plemenima na balkanu, i da ih stavi pod kontrolu, koliko god je to bilo moguce.
A dobro zivio je u Svedskoj jel ono, imo je 3 pasosa, i Ruski cini mi se. Tito bio agent k'o onaj The Bourne identityfeniksptica je napisao/la: ↑08 jan 2024, 19:57Ma nema sanse. Nisam pobornik teorija zavjere al ova mi pije vode. Od pricanja, do tog gospodskog ponašanja kojeg nije mogo po šumama naucit.alemsa je napisao/la: ↑08 jan 2024, 19:53I ja mislim da on nije bio nas coj'k, kad mu gledam govore zvuci mi kao osoba koja je naucila nas, a ne da je govorio tecnofeniksptica je napisao/la: ↑08 jan 2024, 19:51Srbe je u Yugi smirio Tito jer covjek nije bio s ovih prostora pa je mogao racionalno razmišljat

@soko
Hamtrack jel ono ? Znam
@rollman
Najbolji mozda Grand rapids Michigan, i u Dallasu su nasi rega vecina isto, ono prijateljski nastrojeni odes na nas koncert ili nesto tretiraju te kao da se znate 20 godina, a prvi put se upoznali. Najgori ne znam
- feniksptica
- Kontakt:
Nekako mi je najrealnija ona teorija da je pravi sklonjen i njegov identitet pokupio stranac neki.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa ko zna sta je bilo u Moskvi, cinkarili su jedni druge. Pola sto ih je otislo je smaknuto prije IIsvj. rata.
Ma valja ba postati Marsal, prebacuju mu ono bravar kao da je kreten neki, lik posto Marsal za vrijeme drugog svijetskog rata (i to pocetkom 40ih cini mi se, znaci nije ono nakon ww2 pa da su mu dali), samo jos jedna osoba je bila Marsal sa nasih prostora a to je neki Aleksandar u Austrougarskoj ako me sjecanje dobro sluzituzlak1987 je napisao/la: ↑08 jan 2024, 20:18Pa ko zna sta je bilo u Moskvi, cinkarili su jedni druge. Pola sto ih je otislo je smaknuto prije IIsvj. rata.
Da, a ovo kao seljace neko, rodilo se u Kumrovcu u siromasnoj porodici, to kao da ja danas postanem direktor firme mercedes, glupa prica do bola, ali eto tada prolazila...pas mu spasio zivot, de jbtalemsa je napisao/la: ↑08 jan 2024, 20:22Ma valja ba postati Marsal, prebacuju mu ono bravar kao da je kreten neki, lik posto Marsal za vrijeme drugog svijetskog rata (i to pocetkom 40ih cini mi se, znaci nije ono nakon ww2 pa da su mu dali), samo jos jedna osoba je bila Marsal sa nasih prostora a to je neki Aleksandar u Austrougarskoj ako me sjecanje dobro sluzituzlak1987 je napisao/la: ↑08 jan 2024, 20:18Pa ko zna sta je bilo u Moskvi, cinkarili su jedni druge. Pola sto ih je otislo je smaknuto prije IIsvj. rata.

- VensanKasel
- Kontakt:
Pa šta očekuješ od smeća od kliksa ?Jabroni je napisao/la: ↑08 jan 2024, 20:13Slavlje na klix komentarima jer su babi razbili prozorsamoposmatram je napisao/la: ↑08 jan 2024, 16:43Kamenovana kuca povratnice Sofije Santic u Mostaru. Sreca pa su u pitanju pojedinci.
Mozda neki fakenews?![]()
Biće tužan dan kad se mentalitet RS-a prebaci u Federaciju, a vidim da SDAJugend aktivno radi na tome.
Jedini narod koji svjesno želi ići unazad, i za uzor uzima ljude zaostale u 90-tim.
Portal zadužen da širi mržnju među normalnim ljudima , SDA glasilo . Da hoće čitava redakcija poginuti

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, Slatinash_7 i 6 gostiju.