alemsa je napisao/la: ↑08 jan 2024, 18:23
Centre forward je napisao/la: ↑08 jan 2024, 18:01
donDondon je napisao/la: ↑08 jan 2024, 08:57
mogu oni bez sranja,odnosno mogu svi bez sranja ali samo u uredjenim sistemima.
sto u dubaiu ili u Becu ne pucaju ispred kuca ili se okupljaju kad nekog privedu,zato jer ti slijedi deportacija ili kazna da ti dva koljena nece moci da se oporave ali ovdje na uzoru poglavara koji radi sta hoce onda i stoka vidi da moze proci bez kazne a glumiti jacinu.
Jel ko od vas bio u istocnoj Bosni kad se slavi badnjak ili neki njihov praznik,ja sam bio.
ljudi pored kuce sviraju pjevaju cetnicke pjesme,nazoves poliiciju kazu namakni zavjese,store na prozore i proci ce ,sigurno se napili,ne smije vam niko nista.
jel znate da djeca uosnovnoj uce ruski jezik,slavis dan entiteta a ne drzave i kao sad nas cudi kad ovako nesto vidimo a ovo sto pisem desava se zadnjih 20 godina
politicari se bore za svoje guzice,tramvaje,vikendice a odrekli se pola drzave kad su zabranili da se moze odjaviti i prijaviti boravak ljudi koji su protjerani
Jasno mi je da u odredjenom sistemu ne mogu radit' svinjarije, al' ne treba zaboravit' da je četnička emigracija bila itekako jaka u Americi sedamdesetih i osamdesetih te da su oni finansirali fašiste, tako da kažem, tipa Šešelja i slično. Isto je i danas, pa tamo Boško Obradović prosi novac, ne ide u majčicu Rusiju.
Ja sam obiš'o državu uzduž i poprijeko i najveću sirotinju sam vidio tamo. Ono, srbujemo, al' nema veze što djeca žive "pod pločom" . Jedan mi je u okolini Zvornika prič'o, dovez'o mu ja robu, i onako normala lik, pijemo kafu (nudio je i rakiju ruku na srce) da radi u Rusiji. Kaže, tamo što sam vidio bijede, ovdje se ne može ni zamislit'.
Nekad prije 7-8 godina brat vozio kamion, imo neku turu na jug Srbije i ja maxuz krenem sa njim da vidim kako je stanje u dijelovima južno od Beograda. Masa kuća od čerpića, k'o da je prije minut Jovan Cvijić proš'o pišući Balkansko. Da ne bruji ispod mene Scania R440, mislio bi da je 19 vijek.
Oni su danas, k'o i mi da se ne lažemo, u "biološkom" problemu, ganjaju neke ideje a zbog nemoći vraća im se k'o bumerang. Hoće li naučiti, sumnjam.
Momcilo Djujic cetnicki vojvoda u Californiji, trazio ga je Tito da ga isporuce dugo, nisu dali, ali su dali onog Artukovica (ustasu) 85/86-e kad vec. Masa cetnika je otislo za Chicago, a ustase su sa Nacistima za Argentinu. Neki dan nesto gledam na youtube oko Argentine ili Hrvatske dole se javlja lik iz Buenos Airesa 4-5a generacija da je rodjen tamo, pise i dalje nas. Potomak ustase.
U korijenu ti je pogresno razmisljanje kad u istu ravan stavljas cetnike (tacnije JVuO) i ustase.
JVuO je do pred kraj rata smatrana jedinim legitimnim saveznikom u Jugoslaviji od strane drzava saveznica, o Drazi su u SAD snimani zvucni filmovi, crtani su stripovi...
Mislim da niko od cetnika nije ni izrucen Titovoj Jugoslaviji, a hiljade ih je umrlo prirodnom smrcu u SAD, Kanadi, Francuskoj itd. Te drzave ni tada kao ni danas ne gledaju na cetnike kao na nesto naci, anticivilizacijsko i sl.
Imas desetine Drazinih i Djujicevih spomenika i bisti sirom Amerike.
Percepcija kakvu o cetnicima imaju generalno Bosnjaci i Hrvati i percepcija o cetnicima u svijetu su totalne suprotnosti.