Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

jedanjeborac
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la jedanjeborac » 10 jan 2024, 12:31

Slatinash_7 je napisao/la:
10 jan 2024, 12:13
Radikalna situacija zaslužuje radikalne poteze. Ovo sve treba iskoristiti da se odvoji federacija od RS-a a ljude iz RS-a koji žele živjeti u BiH smjestiti kako Bog zapovijeda, da od pare koje FBiH da u zajednički budžet a popije RS ti ljudi žive ko bubreg u loju. Nažalost, mislim da nam drugo ne preostaje, jer ovakva politička klima ne vodi ničemu. Bez obzira na to što se BiH vjerovatno nikad neće podijeliti jer to Hrvatska prije svega i njeno bivstovanje u NATO savezu neće dozvoliti, a i to što smo "dobri" sa Amerikancima je garant cjelovitosti BiH, ljudi ovdje više ovakvo stanje izdržati ne mogu, živimo na ivici egzistencije već 30 godina u pm..Svake godine registraciju j.ebenu na rate plaćamo, nažalost politička klima se i previše odnosi na ekonomsku situaciju, pa jedan LEDO je zatvorio proizvodnju u BiH, jesmo mi normalni..Fabrika Duhana Saraajevo zatvorena, sve u boga nam je krš jer ne možeš marku investicije (ne sadake) privući jer smo toliko nestabilni. RS gurnuti pod voz pod "krinkom" njihovog neevropskog ponašanja i zatvorit im sva vrata da se istoj priključe, pa kud koji mili moji
Ja sam prije godinu dana pisao, imajući u vidu sve razlike tri naroda, da je najbolja moguća opcija odvajanje. Jer ovako je samo eksperiment od kojeg su se najviše umorili sami Bošnjaci. Ta monopolizacija totalitetom po kojem su oni vlasnici ekskluzivnih prava, a svi drugi višak je i dovela do situacije da se i ono malo konsenzusa izgubilo, jer kada je čovjek proklet, onda nije svjestan da će i otići i vrabac iz ruke.

Evidentno je da Bošnjaci nemaju pa skoro ništa zajedničko sa Srbima i Hrvatima. Nesrećni su. A kad je već tako, zaslužuju da kantone u kojima su većina proglase državom i otcijepe se. I na taj način omoguće sebi srećniji život i izvjesniju budućnost. Ovako sami sebe sažaljevaju već tri decenije. Uz to iskazuju netrpeljivost svemu što nije muslimansko, pod plaštom da samo oni vole Bosnu, što je neistina, jer niti poštuju zastavu iste, niti poštuju zvaničnu himnu, niti poštuju Dejtonski sporazum, niti poštuju komšije. Jedino koga poštuju je bivši okupator - Turska. Čak su i neke spomenike napravili.
Za Srbiju!

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 10 jan 2024, 12:32

BosniaBoston je napisao/la:
10 jan 2024, 12:27
Kristijan je napisao/la:
10 jan 2024, 11:14
Riziko je napisao/la:
10 jan 2024, 09:10
Moram odati priznanje zeničanima, što su dostojanstveno proslavili dan Republike Srpske. Kakva ih je muka natjerala da tekbiraju.Sjani su.
Sto vise tekbirasa to manje Bosne.
Kakav god imam stav o tebi, ovo je istina. Takvi je vama prodaju na svakom koraku
Što više devetih januara, to manje genocidne tvorevine.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 10 jan 2024, 12:35

Vidim ovdje jos neki zive u iluzijama kako bi muslimani bili ostavljeni na miru ako se odreknu 70% drzave. Dosli bi oni I po tih 30% ubrzo

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 10 jan 2024, 12:36

jedanjeborac je napisao/la:
10 jan 2024, 12:31
.
Može li jedan post bez projekcije :beba:

deantinho
Kontakt:

Post Postao/la deantinho » 10 jan 2024, 12:40

Marsal je napisao/la:
09 jan 2024, 16:58

Smiješno ono kako su naši ljudi uvijek pričali da tamo vani čitav život radiš da imaš kuću a evo moja sestra otplatila vilu u Americi za 7 godina, a ja nemam **** šanse ovdje da kupim 40 kvadrata bez da se uvalim čitav život u kredit. :crazy:

Već sam se pomirio s tim da nikad neću imati svoju nekretninu.

I koji je plan danas sutra za stvaranje porodice? Plaćat stan od 35 kvadrata 350 maraka plus režije ili da ipak ko klasični Bošnjo sačekam da roditelje ispratim u mezar nedo Bog.

Nisam znao da imaš bliske ljude u USA. Uglavnom, meni se čini da se kod nas, nakon ovog posttranzicijskog perioda, amerikanizuje priča sa nekretninama i da je cilj da društvo postaje zavisnije u tom kontekstu svojine. Na način da rijetki mogu sebi priuštiti svoj krov nad glavom i da u takvim okolnostima žive pod kirijom. Gro Amerikanaca ima istu sudbinu.

Ja sam stan uzeo prije 9 mjeseci. Prethodno sam dvije godine čekao da padne cijena i slušao razne stručnaje koji su tvrdili da balon mora pući, čim cijena goriva padne. Naravno od toga nije bilo ništa. Štaviše. U tih 15 mjeseci izgubio sam ravno 400 maraka po kvadratu. Na 50 kvadrata to je 20 000 maraka. Samo dakle na razliku u cijeni. A i kada sam kupovao, maltene sve prodato, a da nije temelj izgrađen. Jasno mi je i kome, ali to je neka druga priča.

Skidam kapu ljudima koji dižu kredite u ovo vrijeme i kupuju po ovim cijenama.

U mom gradu, ove zgrade što su u planu (jednu lafo pametnu ne računam) je još skuplje danas nego prije tih 9 mjeseci kada sam ja uzeo stan. I to ne malo skuplje,u prosjeku je kvadrat skuplji za 200-250 maraka. Nevezano za vrstu plaćanja, keš, gotovina, kredit... Pitam drugara koji radi u jednoj firmi hoće li padati na ljeto, kaže nema šanse.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 10 jan 2024, 12:42

Nece kod nas padat cijene nekretnina dok god ih ljudi kupuju kao vid stednje.

deantinho
Kontakt:

Post Postao/la deantinho » 10 jan 2024, 12:45

Vjerovatno si u pravu. Drugo, bolje i kupovati, nego držati novac na banci.Stopa oročenja je na minimumu. Ništa od toga na kraći rok (kraći od 10 godina nemaš), a vrijednost novca, usljed inflacije, pada iz minuta u minut. Ko ima keš, kao što sam tada imao, apsolutno je racionalno da uloži u nekretninu.
Da ne zvuči ružno i da ne shvate pogrešno ljudi iz dijaspore, oni nas dobrim dijelom ukopavaju sa rastom cijena... A građevincima se naravno može.
Za jbne dvije utičnice više u stanu platih 150 maraka... kao da sam sto kupovao.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 10 jan 2024, 12:55

jedanjeborac je napisao/la:
10 jan 2024, 12:31
Uz to iskazuju netrpeljivost svemu što nije muslimansko, pod plaštom da samo oni vole Bosnu, što je neistina, jer niti poštuju zastavu iste, niti poštuju zvaničnu himnu, niti poštuju Dejtonski sporazum, niti poštuju komšije. Jedino koga poštuju je bivši okupator - Turska. Čak su i neke spomenike napravili.
Franjevački samostan u Fojnici, tvrđava u Jajcu, stećci, kraljevski Bobovac, spomenik kralju Tvrtku itd., nisu muslimanski pa ih itekako poštujemo.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 jan 2024, 13:01

nerkolfc je napisao/la:
10 jan 2024, 12:35
Vidim ovdje jos neki zive u iluzijama kako bi muslimani bili ostavljeni na miru ako se odreknu 70% drzave. Dosli bi oni I po tih 30% ubrzo
100%. Citam i ne vjerujem kakve lik nebuloze pise. Kad bi ce otcijepili, za jedno 20-30 godina bi dosli i opet htjeli dio Bosne i Hercegovine pod izgovorom da tu zive i Srbi. I opet sve ispocetka.

Cuj samo Bosnjaci vole BiH. Pa normalno. Mi zivimo u svojoj drzavi, ne sanjamo druge kao oni Srbiju ili Hrvatsku. Oni slave sve sto se desava u Srbiji, ovi dole za Hrvatsku. Cast izuzecima, kojih je jako malo.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 10 jan 2024, 13:08

DamirT je napisao/la:
10 jan 2024, 13:01
nerkolfc je napisao/la:
100%. Citam i ne vjerujem kakve lik nebuloze pise. Kad bi ce otcijepili, za jedno 20-30 godina bi dosli i opet htjeli dio Bosne i Hercegovine pod izgovorom da tu zive i Srbi. I opet sve ispocetka.

Cuj samo Bosnjaci vole BiH. Pa normalno. Mi zivimo u svojoj drzavi, ne sanjamo druge kao oni Srbiju ili Hrvatsku. Oni slave sve sto se desava u Srbiji, ovi dole za Hrvatsku. Cast izuzecima, kojih je jako malo.
Bejha je Juga u malom, a to ne ide nikako. Kocenje u svakom smislu. Dejton je bio pobjeda za neki mir, ali poraz u svakom drugom smislu za buducnost drzave. Zato se sad ne puca ali vjecna rahat patnja.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 10 jan 2024, 13:09

Prema informacijama iz MUP-a ZDK, uhapšeni su L. D. i A. N., obojica rođena 2005. godine, iz Doboja.

Kako smo sinoć objavili, oni su taksi vozilom došli iz Doboja na područje Doboj Juga, kupili sprejeve za ispisivanje grafita, nakon čega su na autobuskom stajalištu u tom mjestu napisali "Ratko Mladić". U tome ih je zatekao jedan mještanin, koji ih je zadržao do dolaska policije.

Hahahahahaahah mangupi svetosavski. Dvojicu zadržao jedan mještanin. E moja svetosavska bagro, je li vas imalo stid?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 jan 2024, 13:11

MaroonBjelave je napisao/la:
10 jan 2024, 13:09
Prema informacijama iz MUP-a ZDK, uhapšeni su L. D. i A. N., obojica rođena 2005. godine, iz Doboja.

Kako smo sinoć objavili, oni su taksi vozilom došli iz Doboja na područje Doboj Juga, kupili sprejeve za ispisivanje grafita, nakon čega su na autobuskom stajalištu u tom mjestu napisali "Ratko Mladić". U tome ih je zatekao jedan mještanin, koji ih je zadržao do dolaska policije.

Hahahahahaahah mangupi svetosavski. Dvojicu zadržao jedan mještanin. E moja svetosavska bagro, je li vas imalo stid?
Pojedinci :kafa:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 10 jan 2024, 13:12

huupmil je napisao/la:
10 jan 2024, 12:25

Pa cekaj do kada cemo o ratu ? Zar on nije zavrsen i definisan je mir ? Treba sada opet da prebrojavamo zrtve i zlocine, od kada krecemo , jer Srbi su najvece zrtve kada uzmemo zadnjih 100 200 ili 500 godina.
Nema potrebe odgovarati na ovo, osim jel rat zavrsen ili nije ? Samo se sada vodi tuzbama, nametanjem krivice i trazenjem ustupaka.
I da Republika Srpska jeste stvorena kao autonomija srpskog prostora koji je autohton ovdje, zar to nije demokratski ?
Finito, nego u tome sto si citirao stoji zasto neko slavi a nas iritira odgovor @kajzeru. Imamo totalno razlicite poglede i dozivljaj toga. Moras me svatit, a ne smatram da ti trebam 6 recenica, ako mogu u 3, mislim mogu ali ne smatram da je potrebno.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 10 jan 2024, 13:13

deantinho je napisao/la:
10 jan 2024, 12:45
Vjerovatno si u pravu. Drugo, bolje i kupovati, nego držati novac na banci.Stopa oročenja je na minimumu. Ništa od toga na kraći rok (kraći od 10 godina nemaš), a vrijednost novca, usljed inflacije, pada iz minuta u minut. Ko ima keš, kao što sam tada imao, apsolutno je racionalno da uloži u nekretninu.
Da ne zvuči ružno i da ne shvate pogrešno ljudi iz dijaspore, oni nas dobrim dijelom ukopavaju sa rastom cijena... A građevincima se naravno može.
Za jbne dvije utičnice više u stanu platih 150 maraka... kao da sam sto kupovao.
Kakva je god cijena bolje kupit nego nit podstanar. I ja sam kupio prije pola godine, yebaji ga drukcije ne mozes.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 10 jan 2024, 13:13

:tokralju: :urnebes:
slika
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 10 jan 2024, 13:14

nerkolfc je napisao/la:
Kad vidim takve poput tebe ili Rollmana jasno mi je i zašto ne žele živjet s nama u istoj državi.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 10 jan 2024, 13:15

Hrvati nikad neće dozvolit' "Veliku Srbiju :lol: " većinski na svojoj granici, tako da je to naš jedinstven i najveći adut, na koji istina nemamo uticaja, al' situacija je daj šta daš".

Doći će i red na jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu, al' mora se polako. Kosovo je sad u fokusu.

Šta će ovdje bit za koju deceniju, vjerovatno ni Ameri ne znaju. Jer većinski narodi bivše Yuge biološki propadaju. Nema nikakvih promjena na bolje bez demo potencijala, prosto nije moguće.

Mi da imamo iole sposeobne i školovane ljude, mnogo toga se moglo izboksovat'. Al' ko i uvijek, kol'ko god da nam mnogi žele zlo, sami smo sebi najveći dušmani.

Čuj ovog Bošnjaci veze nemaju sa Srbima i Hrvatima. Tolika je mržnja prema Islamu, da čak abolira Hrvate. :rol:

Bošnjaci i Srbi su kulturolški sličniji neg' recimo Srbi i Hrvati.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 10 jan 2024, 13:18

Marsal je napisao/la:
10 jan 2024, 13:14
nerkolfc je napisao/la:
Kad vidim takve poput tebe ili Rollmana jasno mi je i zašto ne žele živjet s nama u istoj državi.
Ahahaha dobar ali nesto sumnjam da bi i sa liberalnim Bosnjacima.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 10 jan 2024, 13:24

Marsal je napisao/la:
10 jan 2024, 13:14
nerkolfc je napisao/la:
Ne znam zašto za sebe misliš da si bolji od bilo koga.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 10 jan 2024, 13:27

DamirT je napisao/la:
10 jan 2024, 13:11
MaroonBjelave je napisao/la:
10 jan 2024, 13:09

Pojedinci :kafa:
Hahahahahaahah Ali pazi godište. Svetosavska jugend četa, reklo bi se u punoj snazi. Iskreno se nadam da su im u muriji navukli pampers za odrasle, taman da vide kako im se osjeća uzor čije su ime pisali.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: VensanKasel i 7 gostiju.