Ja sam prije godinu dana pisao, imajući u vidu sve razlike tri naroda, da je najbolja moguća opcija odvajanje. Jer ovako je samo eksperiment od kojeg su se najviše umorili sami Bošnjaci. Ta monopolizacija totalitetom po kojem su oni vlasnici ekskluzivnih prava, a svi drugi višak je i dovela do situacije da se i ono malo konsenzusa izgubilo, jer kada je čovjek proklet, onda nije svjestan da će i otići i vrabac iz ruke.Slatinash_7 je napisao/la: ↑10 jan 2024, 12:13Radikalna situacija zaslužuje radikalne poteze. Ovo sve treba iskoristiti da se odvoji federacija od RS-a a ljude iz RS-a koji žele živjeti u BiH smjestiti kako Bog zapovijeda, da od pare koje FBiH da u zajednički budžet a popije RS ti ljudi žive ko bubreg u loju. Nažalost, mislim da nam drugo ne preostaje, jer ovakva politička klima ne vodi ničemu. Bez obzira na to što se BiH vjerovatno nikad neće podijeliti jer to Hrvatska prije svega i njeno bivstovanje u NATO savezu neće dozvoliti, a i to što smo "dobri" sa Amerikancima je garant cjelovitosti BiH, ljudi ovdje više ovakvo stanje izdržati ne mogu, živimo na ivici egzistencije već 30 godina u pm..Svake godine registraciju j.ebenu na rate plaćamo, nažalost politička klima se i previše odnosi na ekonomsku situaciju, pa jedan LEDO je zatvorio proizvodnju u BiH, jesmo mi normalni..Fabrika Duhana Saraajevo zatvorena, sve u boga nam je krš jer ne možeš marku investicije (ne sadake) privući jer smo toliko nestabilni. RS gurnuti pod voz pod "krinkom" njihovog neevropskog ponašanja i zatvorit im sva vrata da se istoj priključe, pa kud koji mili moji
Evidentno je da Bošnjaci nemaju pa skoro ništa zajedničko sa Srbima i Hrvatima. Nesrećni su. A kad je već tako, zaslužuju da kantone u kojima su većina proglase državom i otcijepe se. I na taj način omoguće sebi srećniji život i izvjesniju budućnost. Ovako sami sebe sažaljevaju već tri decenije. Uz to iskazuju netrpeljivost svemu što nije muslimansko, pod plaštom da samo oni vole Bosnu, što je neistina, jer niti poštuju zastavu iste, niti poštuju zvaničnu himnu, niti poštuju Dejtonski sporazum, niti poštuju komšije. Jedino koga poštuju je bivši okupator - Turska. Čak su i neke spomenike napravili.