Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Slatinash_7
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Slatinash_7 » 10 jan 2024, 13:36

nerkolfc je napisao/la:
10 jan 2024, 12:35
Vidim ovdje jos neki zive u iluzijama kako bi muslimani bili ostavljeni na miru ako se odreknu 70% drzave. Dosli bi oni I po tih 30% ubrzo
Nije ni ovo skroz netačno razmišljanje. Ali do tad imaš vremena da se organizuješ, da uđeš u NATO, to je cilj i Hrvata u BiH i onda ti ne treba Dodik, Cvijanovićka i ekipa da digneš helikopter u nebo. Nemaš JNA da ti izvlači iz kasarni oružje pa ideš kamenom na tenk. Ako je jedina opasnost odricanja 49% države (sa Brčkog ni sam ne znam šta bi) onda je to najmanje sa čim se možemo suočiti za 10 godina nemanja nikakve blokade makar što se tiče vojno odbranbenog kapaciteta. Fino iza svih leđa spremiti set zakona i svega što traži EU, MAP za NATO ili kako se već zove dokument za pristupanje, imaš podršku tu svih zemalja NATO saveza i ti si miran za 3 mjeseca se to sve rješava, dok oni slave pripajanje Srbiji ili dok ih ista s obzirom na dugove i sve ne nabije nogom.. Ovo je neka pat pozicija nažalost, isto kao što neki bogataš plaća alimentaciju bivšoj ženi, plaćaš ti al p.ičke nema, ona neće ili obratno svejedno je. Ljudi su ratnim dejstvom i svim grozotama što su napravili kao i 99% država prije njih prividno dobili neku teritoriju, zaćero nam Alija i ekipa, šta sad, nema nazad, treba ići naprijed. A budući da nemamo kapacitet da makar uzmemo mjesta gdje se desio stravičan genocid a ostavimo im Banja Luku i gradove gdje su ta dejstva realno bila manja, ovo je po meni jedini način. Ko misli da će se dogovoriti sa njima oko EU, da neće biti više ovakvih božića i devetog januara vara se. Nismo mi narod nikad ni bili za napast nekog pa nećemo to uraditi ni sad, to je činjenica i tako nam je kako nam je. Treba tražiti RJEŠENJE!
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 10 jan 2024, 13:36

chily-rz je napisao/la:
10 jan 2024, 13:24
Marsal je napisao/la:
10 jan 2024, 13:14
nerkolfc je napisao/la:
Vidim ovdje jos neki zive u iluzijama kako bi muslimani bili ostavljeni na miru ako se odreknu 70% drzave. Dosli bi oni I po tih 30% ubrzo
Kad vidim takve poput tebe ili Rollmana jasno mi je i zašto ne žele živjet s nama u istoj državi.
Ne znam zašto za sebe misliš da si bolji od bilo koga.
Zato što jesam. Makar nisam potencijalni terorista ko vas par. Zapravo tebe ne znam ali ovu gore mraku znam.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 10 jan 2024, 13:42

nerkolfc je napisao/la:
Ne možeš ti to komunjarama dokazat.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 10 jan 2024, 13:42

Centre forward je napisao/la:
10 jan 2024, 13:15
Bošnjaci i Srbi su kulturolški sličniji neg' recimo Srbi i Hrvati.
Ja bih rekao da ako se izuzme religija, da smo po svemu sličniji jedni drugima nego što su hercegovci hrvatima, rs-ovci srbima i bošnjaci turcima.

turci su bošnjake uvijek gledali kao podanike i nikad ravne sebi, dok ih bošnjaci gledaju kao bogove
hercegovci gledaju hrvate kao sugrađane a ovi ih u lice nazivaju hercegovanca
I u srbiji je s ovim izborima otvorena pandorina kutija, preko noći braća postadoše sendvičari

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 10 jan 2024, 13:43

Maršal, ne znam jesil potencijalni terorista nit znam kojom logikom nekog doživljavaš kao takvog ali vidim da si mrzitelj Islama, da voliš vrijedjati i etiketirati ljude na ovom forumu.

Nemam ništa kontra tebe nit me zanima u šta i kako vjeruješ ili ne vjeruješ, tvoje pravo da budeš šta želiš, cijenim što si iskren ovdje ali to očekujem onda da budeš i u životu. Zato,moj prijedlog za tebe, petak na dzumu u Tetovo, otmi mikrofon efendiji i reci svojim komšijama šta misliš o islamu, muslimanima i tekbiru, budi dosljedan svojim stavovima i principima.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 10 jan 2024, 13:46

chily-rz je napisao/la:
10 jan 2024, 13:43
Maršal, ne znam jesil potencijalni terorista nit znam kojom logikom nekog doživljavaš kao takvog ali vidim da si mrzitelj Islama, da voliš vrijedjati i etiketirati ljude na ovom forumu.

Nemam ništa kontra tebe nit me zanima u šta i kako vjeruješ ili ne vjeruješ, tvoje pravo da budeš šta želiš, cijenim što si iskren ovdje ali to očekujem onda da budeš i u životu. Zato,moj prijedlog za tebe, petak na dzumu u Tetovo, otmi mikrofon efendiji i reci svojim komšijama šta misliš o islamu, muslimanima i tekbiru, budi dosljedan svojim stavovima i principima.
Znaju oni dobro šta mislim, ne brini.

Hodža mene pozdravlja sa Zdravo. Pokušao je sa Selam alejkum ali odmah mu je stavljeno do znanja kako stvari stoje.

I da sam mrzitelj Islama ko što tvrdiš ne bi mi najbolji jaran bio čovjek koji klanja 5 vakata i ne bi od svoje plate odvajao za izgradnju džamije u Tetovu.

Ali da mrzim vehabije i novokomponovane muslimane, mrzim. Sve bih vas poslo na Guantanamo da mogu.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 10 jan 2024, 13:46

jasmin10 je napisao/la:
10 jan 2024, 13:42
nerkolfc je napisao/la:
Ne možeš ti to komunjarama dokazat.
E baš pojedini još žive u iluziji da ako su ono baš liberalni da će njih zaobići i da bi se sve završilo s pričom "komšija, ko nas to OPET zavadi".

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 10 jan 2024, 13:47

Slatinash_7 je napisao/la:
10 jan 2024, 13:36
nerkolfc je napisao/la:
Nije ni ovo skroz netačno razmišljanje. Ali do tad imaš vremena da se organizuješ, da uđeš u NATO, to je cilj i Hrvata u BiH i onda ti ne treba Dodik, Cvijanovićka i ekipa da digneš helikopter u nebo. Nemaš JNA da ti izvlači iz kasarni oružje pa ideš kamenom na tenk. Ako je jedina opasnost odricanja 49% države (sa Brčkog ni sam ne znam šta bi) onda je to najmanje sa čim se možemo suočiti za 10 godina nemanja nikakve blokade makar što se tiče vojno odbranbenog kapaciteta. Fino iza svih leđa spremiti set zakona i svega što traži EU, MAP za NATO ili kako se već zove dokument za pristupanje, imaš podršku tu svih zemalja NATO saveza i ti si miran za 3 mjeseca se to sve rješava, dok oni slave pripajanje Srbiji ili dok ih ista s obzirom na dugove i sve ne nabije nogom.. Ovo je neka pat pozicija nažalost, isto kao što neki bogataš plaća alimentaciju bivšoj ženi, plaćaš ti al p.ičke nema, ona neće ili obratno svejedno je. Ljudi su ratnim dejstvom i svim grozotama što su napravili kao i 99% država prije njih prividno dobili neku teritoriju, zaćero nam Alija i ekipa, šta sad, nema nazad, treba ići naprijed. A budući da nemamo kapacitet da makar uzmemo mjesta gdje se desio stravičan genocid a ostavimo im Banja Luku i gradove gdje su ta dejstva realno bila manja, ovo je po meni jedini način. Ko misli da će se dogovoriti sa njima oko EU, da neće biti više ovakvih božića i devetog januara vara se. Nismo mi narod nikad ni bili za napast nekog pa nećemo to uraditi ni sad, to je činjenica i tako nam je kako nam je. Treba tražiti RJEŠENJE!
A sta za 100 godina? Razmisljas li o tome? U kakvoj ces poziciji postaviti te generacije?

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 10 jan 2024, 13:50

10 jan 2024, 13:36
nerkolfc je napisao/la:
Mislis da samo Srbi imaju ambicije da otkinu komad drzave? A I MZ koliko je na nasoj strani pitanje je, pogotovo EU gdje su radikalni desnicari na usponu

tersnakvadrat
Kontakt:

Post Postao/la tersnakvadrat » 10 jan 2024, 13:51

jedanjeborac je napisao/la:
10 jan 2024, 12:31
10 jan 2024, 12:13
Radikalna situacija zaslužuje radikalne poteze. Ovo sve treba iskoristiti da se odvoji federacija od RS-a a ljude iz RS-a koji žele živjeti u BiH smjestiti kako Bog zapovijeda, da od pare koje FBiH da u zajednički budžet a popije RS ti ljudi žive ko bubreg u loju. Nažalost, mislim da nam drugo ne preostaje, jer ovakva politička klima ne vodi ničemu. Bez obzira na to što se BiH vjerovatno nikad neće podijeliti jer to Hrvatska prije svega i njeno bivstovanje u NATO savezu neće dozvoliti, a i to što smo "dobri" sa Amerikancima je garant cjelovitosti BiH, ljudi ovdje više ovakvo stanje izdržati ne mogu, živimo na ivici egzistencije već 30 godina u pm..Svake godine registraciju j.ebenu na rate plaćamo, nažalost politička klima se i previše odnosi na ekonomsku situaciju, pa jedan LEDO je zatvorio proizvodnju u BiH, jesmo mi normalni..Fabrika Duhana Saraajevo zatvorena, sve u boga nam je krš jer ne možeš marku investicije (ne sadake) privući jer smo toliko nestabilni. RS gurnuti pod voz pod "krinkom" njihovog neevropskog ponašanja i zatvorit im sva vrata da se istoj priključe, pa kud koji mili moji
Ja sam prije godinu dana pisao, imajući u vidu sve razlike tri naroda, da je najbolja moguća opcija odvajanje. Jer ovako je samo eksperiment od kojeg su se najviše umorili sami Bošnjaci. Ta monopolizacija totalitetom po kojem su oni vlasnici ekskluzivnih prava, a svi drugi višak je i dovela do situacije da se i ono malo konsenzusa izgubilo, jer kada je čovjek proklet, onda nije svjestan da će i otići i vrabac iz ruke.

Evidentno je da Bošnjaci nemaju pa skoro ništa zajedničko sa Srbima i Hrvatima. Nesrećni su. A kad je već tako, zaslužuju da kantone u kojima su većina proglase državom i otcijepe se. I na taj način omoguće sebi srećniji život i izvjesniju budućnost. Ovako sami sebe sažaljevaju već tri decenije. Uz to iskazuju netrpeljivost svemu što nije muslimansko, pod plaštom da samo oni vole Bosnu, što je neistina, jer niti poštuju zastavu iste, niti poštuju zvaničnu himnu, niti poštuju Dejtonski sporazum, niti poštuju komšije. Jedino koga poštuju je bivši okupator - Turska. Čak su i neke spomenike napravili.
Bosna i Hercegovina je jedna i cjelovita, nebitno kako institucionalno podijeljena bila. Nemas pravo da uzimas i nosis bilo sta iz nje, kao sto nemam ni ja. Spletom okolnosti entitet se zove Republika Srpska ali to je i dalje entitet kako tvoj tako i moj. Bosna i Hercegovina je bosnjacka, srpska i hrvatska pa tako i ta administrativna jedinica. I Mujina i Matina i Radovanova. I za Federaciju vazi isto. Svi polazu pravo na nju kao i na cijelu drzavu. Svi ti ljudi ili zive tu ili su zivjeli. Ako si silom protjerao i pobio toliki narod, ni to ti ne daje ekskluzivno pravo na odredjeni teritorij. Sila nije opcija i rijesenje u 21. vijeku. I nisu Bosnjaci umorni, Bosnjaci se trude da naprave kompromis. Najlakse je ubiti i zapaliti. Bosnjacima je ovo jedina drzava i oni se ne mogu umoriti. U ratnom periodu, kad nije bilo izlaza Bosnjak nije odustao pa kako to mislis da ce u miru ? Bosna i Hercegovina je malo nakaradna trenutno ali je ona tu, postojana uprkos svemu. Dlaka fali za promjenu uredjenja a svjetlosna godina za bilo kakvo komadanje. Sto se prije pomirite s tim, bit ce nam svima lakse. Niko ti ne brani da volis Srbiju, Srbin si ali ne razumijem kako ne postujes drzavu u kojoj zivis. I ona je tvoja. Vise nego ono sto smatrate maticom jer tvoje bitisanje je direktno vezano za nju. Sudbina i zivot tvojih potomaka je u tvojim i mojim rukama, a ne u komsijinim. Na kraju, to je samo komsija. Sa mnom zivis. Boli komsiju cosak, trebas mu samo kad drva dodju.
Zadnja izmjena: tersnakvadrat, dana/u 10 jan 2024, 13:53, ukupno mijenjano 1 put.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 10 jan 2024, 13:52

Jel ko bio u ovom striptiz klubu u Sarajevu yebala vas politika
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 10 jan 2024, 13:54

nerkolfc je napisao/la:
10 jan 2024, 13:50

Mislis da samo Srbi imaju ambicije da otkinu komad drzave? A I MZ koliko je na nasoj strani pitanje je, pogotovo EU gdje su radikalni desnicari na usponu
Zacero ili ne zacero Alija, postsvio je Bosnjacki narod da ih ne moze niko niti ce napast u bilo kakvom (gluho bilo) eventualnom sukobu, niti da ih moze izvest iz kuce i strijeljati, mogu samo biti vojno porazeni negdje. Koja generacija bude rijesavala (ako bude) mora razmisljati i o tome

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 10 jan 2024, 13:54

Marsal je napisao/la:
10 jan 2024, 13:46

Hodža mene pozdravlja sa Zdravo. Pokušao je sa Selam alejkum ali odmah mu je stavljeno do znanja kako stvari stoje.

I da sam mrzitelj Islama ko što tvrdiš ne bi mi najbolji jaran bio čovjek koji klanja 5 vakata i ne bi od svoje plate odvajao za izgradnju džamije u Tetovu.

Ali da mrzim vehabije i novokomponovane muslimane, mrzim. Sve bih vas poslo na Guantanamo da mogu.
Mržnja nije dobra za čovjeka kako god.

Ne znam šta ti znači novokompovani musliman niti šta je u selamu toliko loše pa ti smeta kao pozdrav, ono mir s tobom je stvarno nešto jako uvrijedljivo, kako ga nije sram.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 10 jan 2024, 13:58

chily-rz je napisao/la:
10 jan 2024, 13:54
Marsal je napisao/la:

Ne znam šta ti znači novokompovani musliman niti šta je u selamu toliko loše pa ti smeta kao pozdrav, ono mir s tobom je stvarno nešto jako uvrijedljivo, kako ga nije sram.
Ne volim taj pozdrav jer čim mi neko nazove Selam alejkum znam da će me zayebat nešto.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 10 jan 2024, 13:59

Jabroni je napisao/la:
10 jan 2024, 13:42
Centre forward je napisao/la:
10 jan 2024, 13:15
Bošnjaci i Srbi su kulturolški sličniji neg' recimo Srbi i Hrvati.
Ja bih rekao da ako se izuzme religija, da smo po svemu sličniji jedni drugima nego što su hercegovci hrvatima, rs-ovci srbima i bošnjaci turcima.

turci su bošnjake uvijek gledali kao podanike i nikad ravne sebi, dok ih bošnjaci gledaju kao bogove
hercegovci gledaju hrvate kao sugrađane a ovi ih u lice nazivaju hercegovanca
I u srbiji je s ovim izborima otvorena pandorina kutija, preko noći braća postadoše sendvičari
Pa te geografske granice koje niču k'o gljive poslije kiše u suštini ne znače ništa. Ja iz rane mladosti imam kupaće gaće Speedo "Zelengora Umka", koje su starije od Republike Srpske recimo.

Kad se sve sabere i oduzme kultura je najveća poveznica, ali i najveća vododjelnica naroda, grupa ili nacija.

Kod nas, i preko Drine, jedan banalan primjer, imaš kritičnu masu ljudi, odnosno frakcije, manje ili veće, koje se podjednako lože na Cecu, Milana Mladenovića, gospodina Safeta Isovića, Šemsu Suljaković itd.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 10 jan 2024, 14:03

Marsal je napisao/la:
10 jan 2024, 13:58
chily-rz je napisao/la:
10 jan 2024, 13:54
Marsal je napisao/la:

Ne volim taj pozdrav jer čim mi neko nazove Selam alejkum znam da će me zayebat nešto.
:mrgreen:
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 10 jan 2024, 14:04

Marsal je napisao/la:

Jel to važi i za najboljeg jarana? Jesil i njemu zabranio da ti predaje selam? :mrgreen:

Ti si i selam poceo doživljavati kroz prizmu ovih korumpiranih političara koji na osnovu vjere mobilizuju glasačko tijelo. Evo nisam ni ja nigdje opravdao ovo tekbiranje i paradiranje zastavama po Zenici, ako su već željeli poslati neku poruku trebali su produžiti sat vremena do Doboja i uraditi to.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 10 jan 2024, 14:11

Malo je čudno da nereligioznoj osobi nazivaš selam, ili osobi koju ne poznaješ.

Jer zdravo nije nereligiozni pozdrav nego neutralni.
Selam nije neutralni, nego vjerski i implicitno zahtjevaš od druge osobe da se prilagodi tvom pozdravu.

Mislim nije kraj svijeta, niti bitno toliko, ali eto

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 10 jan 2024, 14:14

chily-rz je napisao/la:
10 jan 2024, 14:04
Marsal je napisao/la:

Jel to važi i za najboljeg jarana? Jesil i njemu zabranio da ti predaje selam? :mrgreen:

Ti si i selam poceo doživljavati kroz prizmu ovih korumpiranih političara koji na osnovu vjere mobilizuju glasačko tijelo. Evo nisam ni ja nigdje opravdao ovo tekbiranje i paradiranje zastavama po Zenici, ako su već željeli poslati neku poruku trebali su produžiti sat vremena do Doboja i uraditi to.
Da. Ne naziva mi selam. Prvo jer zna da nisam taj tip, a drugo jer ni on nije. Vjeru drži u svoja 4 zida, naravno ne mislim bukvalno ali je jako privatan u vezi toga. Da ga iko upozna zadnje što bi pomislio za njega je da klanja svaki vakat, da se priprema za hadždž, da uskoro ima polaganje za hafiza i slično.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 10 jan 2024, 14:24

Jabroni je napisao/la:
10 jan 2024, 14:11
Malo je čudno da nereligioznoj osobi nazivaš selam, ili osobi koju ne poznaješ.

Jer zdravo nije nereligiozni pozdrav nego neutralni.
Selam nije neutralni, nego vjerski i implicitno zahtjevaš od druge osobe da se prilagodi tvom pozdravu.

Mislim nije kraj svijeta, niti bitno toliko, ali eto
Hem je cudno hem nije dozvoljeno u islamu

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.