Premijer liga BiH - aktuelno
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑10 jan 2024, 20:25
Na putu za more proslo ljeto svratio sam na jednu pumpu blizu Vrapcica. Dok sam otisao da platim racun, jedan momak u dresu Veleza (ne znam da li je igrac ili samo navijac) mi je oprao sofersajbu. Kad sam krenuo da mu dam nesto sitno, nije htio ni da cuje. Na moje insistiranje, samo je pokazao na grb FKS na retrovizoru i rekao: "Ovo vam je od mene, hvala za sve." E to je po meni pravi Velezovac, a ne vi nezahvalnici sto po forumu nesto glumatate.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Bas je raspolozen i galantan bio izgleda. Da nisi rekao da je u Velezovom dresu bio pomislio bih da navija za jedan drugi klub.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑10 jan 2024, 20:25Na putu za more proslo ljeto svratio sam na jednu pumpu blizu Vrapcica. Dok sam otisao da platim racun, jedan momak u dresu Veleza (ne znam da li je igrac ili samo navijac) mi je oprao sofersajbu. Kad sam krenuo da mu dam nesto sitno, nije htio ni da cuje. Na moje insistiranje, samo je pokazao na grb FKS na retrovizoru i rekao: "Ovo vam je od mene, hvala za sve." E to je po meni pravi Velezovac, a ne vi nezahvalnici sto po forumu nesto glumatate.CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑10 jan 2024, 20:01Filijalisti jeste li razmisljali da potrosite po dvadeset markica za clansku da mozete pisati sa pravim navijacima SarajevaNisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑10 jan 2024, 19:50
Mogli smo ih mi povesti, imaju par agilnih igraca koji bi veoma brzo i efikasno rasporedjivali cunjeve po terenu.![]()
Oni o filijalama ni uclanili se nisu. Tako to bude najglasniji oni koji nemaju helera u dzepu kojima je zao i kartu platiti gledaju da djabe udju![]()
19V22
- TurkishAirlines
NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑10 jan 2024, 20:25Na putu za more proslo ljeto svratio sam na jednu pumpu blizu Vrapcica. Dok sam otisao da platim racun, jedan momak u dresu Veleza (ne znam da li je igrac ili samo navijac) mi je oprao sofersajbu. Kad sam krenuo da mu dam nesto sitno, nije htio ni da cuje. Na moje insistiranje, samo je pokazao na grb FKS na retrovizoru i rekao: "Ovo vam je od mene, hvala za sve." E to je po meni pravi Velezovac, a ne vi nezahvalnici sto po forumu nesto glumatate.CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑10 jan 2024, 20:01Filijalisti jeste li razmisljali da potrosite po dvadeset markica za clansku da mozete pisati sa pravim navijacima SarajevaNisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑10 jan 2024, 19:50
Mogli smo ih mi povesti, imaju par agilnih igraca koji bi veoma brzo i efikasno rasporedjivali cunjeve po terenu.![]()
Oni o filijalama ni uclanili se nisu. Tako to bude najglasniji oni koji nemaju helera u dzepu kojima je zao i kartu platiti gledaju da djabe udju![]()

Free PALESTINA
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
Pa, sad... generalno gledajući, Sarajevo je selendra za gradove Zap. Europe. Skoro svi gradovi imaju tu šetnicu koja ide uz nasip neke rijeke. U BG je to Savski, u ZG Jarunski nasip, u Budimpešti Veresmarty itd. itd.Međutim, svi ti gradovi, uključujući i Sarajevo, imaju glavnu šetnicu; Ferhadiju, Špicu, Knezmihajlovu, Vaclavske Namesty... Sa razlogom turisti idu i hodaju baš ru, a ne po nekim bečkim, krakovskim, minhenskim grbavicama. Vils je super i često tamo cuku izvodim i prohodam do Elektroprivrede. Ali, tamo idem iz razloga bijega od gradske vreve i nisam nikad vidio nekog turista, što samo po sebi govori, zar ne?Hansestadt je napisao/la: ↑10 jan 2024, 20:14Vilsonovo je jedino normalno mjesto u gradu po nekim standardima Zapadne Evrope. I generalno taj dio grada ima veci potencijal. Rijetko ko na Zapadu razmislja hajmo do strogog centra grada, jer tu se najvise krecu turisti.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑10 jan 2024, 20:05Ah, stari... A ako ti dijete odluči ići u 1., 2., Obala, Bošnjačka, Katolička gimnazija? Ili hoćeš sa ženom/djevojkom u pozorište, koncert? Trebaš nešto u neku ambasadu i sl.? Moraš ili na tram/trol, ili autom. Dijete ti sigurno neće izlaziti na Grbavici, osim nekih loko izlazaka. Ipak, koliko god Grbavica bila blizu, zavisiš od javnog gradskog prevoza. Lijep je Vils, ali to je mjesto za šetnju, biciklo, šetanje pasa... Daleko od gradske gužve, što samo po sebi govori. Jbg, kad bi Ilidžanac rekao; Imam okretaljku pred kućom, a Aleja mi je 5min.KONTRASVIH je napisao/la: ↑10 jan 2024, 18:26
Fino si ovo upakovo. Zanemarit cemo cinjenicu da je Grbavica 1 - Skenderija 5min pjeske. Grbavica je najbolja lokacija u gradu, nema brda tramvaj, trola, miljacka, vils, sve tu a centar par min pjeske![]()
Grbavica je ok, ali je Novo Sarajevo valjda s razlogom.
Nisam razumio ovo "miljacka"?!? Koristite kajak?
- BordoBBoja
- Kontakt:
Nije losa idejaNisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑10 jan 2024, 19:50Mogli smo ih mi povesti, imaju par agilnih igraca koji bi veoma brzo i efikasno rasporedjivali cunjeve po terenu.BordoBBoja je napisao/la: ↑10 jan 2024, 19:04Nisam bas pratio sportske vijesti ovih dana
Je li nam filijala zapocela pripreme?
A vidio sam i da je malo niza ograda u Umagu
Pa ne bi bilo lose i da idu po lopte
Da se nasi juniori ne umaraju
-
- Kontakt:
Upravo taj argument kojim se ti koristiš je argument koji ti ne ide u korist. "Sve ti je blizu na 10 minuta", a ti upravo sa te Grbavice, iz te općine moraš ići u drugu općine ili u druga naselja jer je 90% kulturnih i društvenih događaja, znamenitosti i atrakcija, akademskih ustanova skoncentrisano u opštinama Centar i Stari grad, a ne na Grbavici / opštini Novo Sarajevo.KONTRASVIH je napisao/la: ↑10 jan 2024, 20:28Apsolutno sve na 10 minuta od Grbavice. Ponavljam, sredina grada, centar na par min pjeske, sve tu. Nije vils daleko od gradske guzve, vils je u gradskoj guzvi samo sto je setaliste iza 17h, sta god da si pokusao sa tom recenicom propalo ti. Najbolja lokacija u graduVenamaHrabrih je napisao/la: ↑10 jan 2024, 20:05Ah, stari... A ako ti dijete odluči ići u 1., 2., Obala, Bošnjačka, Katolička gimnazija? Ili hoćeš sa ženom/djevojkom u pozorište, koncert? Trebaš nešto u neku ambasadu i sl.? Moraš ili na tram/trol, ili autom. Dijete ti sigurno neće izlaziti na Grbavici, osim nekih loko izlazaka. Ipak, koliko god Grbavica bila blizu, zavisiš od javnog gradskog prevoza. Lijep je Vils, ali to je mjesto za šetnju, biciklo, šetanje pasa... Daleko od gradske gužve, što samo po sebi govori. Jbg, kad bi Ilidžanac rekao; Imam okretaljku pred kućom, a Aleja mi je 5min.KONTRASVIH je napisao/la: ↑10 jan 2024, 18:26
Fino si ovo upakovo. Zanemarit cemo cinjenicu da je Grbavica 1 - Skenderija 5min pjeske. Grbavica je najbolja lokacija u gradu, nema brda tramvaj, trola, miljacka, vils, sve tu a centar par min pjeske![]()
Nisam razumio ovo "miljacka"?!? Koristite kajak?![]()
Ovog @pitarsam koji se ofira sa drugog profila @antikloc nema potrebe ni citirati, koliko je to jadno![]()
Istim argumentom se može voditi i stanovnik naselja Ciglane, sve mu je blizu. Samo što pored toga on ne mora napuštati svoju općinu. Ima dosta naslje po Sarajevu koja mogu koristit taj argument kako im je sve blizu pa da po tome budu najbolje lokacije u gradu. Grbavica je među top lokacijama, ali ne najbolja
Ma razumijem ja tvoj lokal-patriotizam i sam ga imam. Ali kako već odgovorih uvaženom Hanestadu, Vilsonovo je šetalište i slobodno pusti kćerku ako je budeš imao da se u 12h vraća pjehe kroz Vilsonovo iz, recimo, Jazzbine. Ne sekiraj se, to je samo 10-ak minuta hoda. Također, za vrijeme,metnimo SFF-a, iznajmi stan na Grbavici, a ja ću u Pruščakovoj. Usporedi cijene i vidi ko će imati više gostiju. Slobodno stavi "10-ak min. pješke od Centra" u ponudu. Ja ću staviti samo: "U Centru". Sve će ti se samo kazati.KONTRASVIH je napisao/la: ↑10 jan 2024, 20:28Apsolutno sve na 10 minuta od Grbavice. Ponavljam, sredina grada, centar na par min pjeske, sve tu. Nije vils daleko od gradske guzve, vils je u gradskoj guzvi samo sto je setaliste iza 17h, sta god da si pokusao sa tom recenicom propalo ti. Najbolja lokacija u graduVenamaHrabrih je napisao/la: ↑10 jan 2024, 20:05Ah, stari... A ako ti dijete odluči ići u 1., 2., Obala, Bošnjačka, Katolička gimnazija? Ili hoćeš sa ženom/djevojkom u pozorište, koncert? Trebaš nešto u neku ambasadu i sl.? Moraš ili na tram/trol, ili autom. Dijete ti sigurno neće izlaziti na Grbavici, osim nekih loko izlazaka. Ipak, koliko god Grbavica bila blizu, zavisiš od javnog gradskog prevoza. Lijep je Vils, ali to je mjesto za šetnju, biciklo, šetanje pasa... Daleko od gradske gužve, što samo po sebi govori. Jbg, kad bi Ilidžanac rekao; Imam okretaljku pred kućom, a Aleja mi je 5min.KONTRASVIH je napisao/la: ↑10 jan 2024, 18:26
Ovog @pitarsam koji se ofira sa drugog profila @antikloc nema potrebe ni citirati, koliko je to jadno![]()
Posljednja rečenica je inapirisana tvojim navođenjem Miljacke kao neke komparativne prednosti. Miljacka svejednako teče kroz grad od Bembaše do RTV-doma.. Pa ako imate na njoj nešto što na Čobaniji nemaju, ne vidim svrhu spominjanja iste.
-
- Kontakt:
Mozetel 1000 nakucatCampobelloDiMazara je napisao/la: ↑10 jan 2024, 20:01Filijalisti jeste li razmisljali da potrosite po dvadeset markica za clansku da mozete pisati sa pravim navijacima SarajevaNisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑10 jan 2024, 19:50Mogli smo ih mi povesti, imaju par agilnih igraca koji bi veoma brzo i efikasno rasporedjivali cunjeve po terenu.BordoBBoja je napisao/la: ↑10 jan 2024, 19:04Nisam bas pratio sportske vijesti ovih dana
Je li nam filijala zapocela pripreme?![]()

-
- Kontakt:
Naravno da je Sarajevo mal glavni grad, pa sa Grbavice imas par stanica do samog centra grada, a pjeske isto mozes za 25 min, sto je fakticki nista ako poredis za velike gradove. Zato i nema smisla ziviti centralnije kad mozes otici bilo gdje vrlo jednostavno. Ne bih se slozio sa tobom vezano za te velike gradove, uvjek je interesantnije provoditi vrijeme van tih mjesta upravo zbog previse turista, tu nemas kvalitet. Neces piti kafu pored Eiffelovog tornja u Parizu ili na Oxford Street u Londonu, nego ides dalje, tu su bolji i restorani i sve ostalo. Nazalost u BiH pa generalno u Istcnoj Evropi je to sve drugacije, dosta se krece oko trznih centara, to nije tako na Zapadu.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑10 jan 2024, 20:52Pa, sad... generalno gledajući, Sarajevo je selendra za gradove Zap. Europe. Skoro svi gradovi imaju tu šetnicu koja ide uz nasip neke rijeke. U BG je to Savski, u ZG Jarunski nasip, u Budimpešti Veresmarty itd. itd.Međutim, svi ti gradovi, uključujući i Sarajevo, imaju glavnu šetnicu; Ferhadiju, Špicu, Knezmihajlovu, Vaclavske Namesty... Sa razlogom turisti idu i hodaju baš ru, a ne po nekim bečkim, krakovskim, minhenskim grbavicama. Vils je super i često tamo cuku izvodim i prohodam do Elektroprivrede. Ali, tamo idem iz razloga bijega od gradske vreve i nisam nikad vidio nekog turista, što samo po sebi govori, zar ne?Hansestadt je napisao/la: ↑10 jan 2024, 20:14Vilsonovo je jedino normalno mjesto u gradu po nekim standardima Zapadne Evrope. I generalno taj dio grada ima veci potencijal. Rijetko ko na Zapadu razmislja hajmo do strogog centra grada, jer tu se najvise krecu turisti.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑10 jan 2024, 20:05
Ah, stari... A ako ti dijete odluči ići u 1., 2., Obala, Bošnjačka, Katolička gimnazija? Ili hoćeš sa ženom/djevojkom u pozorište, koncert? Trebaš nešto u neku ambasadu i sl.? Moraš ili na tram/trol, ili autom. Dijete ti sigurno neće izlaziti na Grbavici, osim nekih loko izlazaka. Ipak, koliko god Grbavica bila blizu, zavisiš od javnog gradskog prevoza. Lijep je Vils, ali to je mjesto za šetnju, biciklo, šetanje pasa... Daleko od gradske gužve, što samo po sebi govori. Jbg, kad bi Ilidžanac rekao; Imam okretaljku pred kućom, a Aleja mi je 5min.
Nisam razumio ovo "miljacka"?!? Koristite kajak?
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Mozes demantovati da nije sve blizu kako sam naveo? Ide se iz krajnosti u krajnost pa tako i tvoje selektivno razmisljanje.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑10 jan 2024, 21:04Ma razumijem ja tvoj lokal-patriotizam i sam ga imam. Ali kako već odgovorih uvaženom Hanestadu, Vilsonovo je šetalište i slobodno pusti kćerku ako je budeš imao da se u 12h vraća pjehe kroz Vilsonovo iz, recimo, Jazzbine. Ne sekiraj se, to je samo 10-ak minuta hoda. Također, za vrijeme,metnimo SFF-a, iznajmi stan na Grbavici, a ja ću u Pruščakovoj. Usporedi cijene i vidi ko će imati više gostiju. Slobodno stavi "10-ak min. pješke od Centra" u ponudu. Ja ću staviti samo: "U Centru". Sve će ti se samo kazati.KONTRASVIH je napisao/la: ↑10 jan 2024, 20:28Apsolutno sve na 10 minuta od Grbavice. Ponavljam, sredina grada, centar na par min pjeske, sve tu. Nije vils daleko od gradske guzve, vils je u gradskoj guzvi samo sto je setaliste iza 17h, sta god da si pokusao sa tom recenicom propalo ti. Najbolja lokacija u graduVenamaHrabrih je napisao/la: ↑10 jan 2024, 20:05
Ah, stari... A ako ti dijete odluči ići u 1., 2., Obala, Bošnjačka, Katolička gimnazija? Ili hoćeš sa ženom/djevojkom u pozorište, koncert? Trebaš nešto u neku ambasadu i sl.? Moraš ili na tram/trol, ili autom. Dijete ti sigurno neće izlaziti na Grbavici, osim nekih loko izlazaka. Ipak, koliko god Grbavica bila blizu, zavisiš od javnog gradskog prevoza. Lijep je Vils, ali to je mjesto za šetnju, biciklo, šetanje pasa... Daleko od gradske gužve, što samo po sebi govori. Jbg, kad bi Ilidžanac rekao; Imam okretaljku pred kućom, a Aleja mi je 5min.
Posljednja rečenica je inapirisana tvojim navođenjem Miljacke kao neke komparativne prednosti. Miljacka svejednako teče kroz grad od Bembaše do RTV-doma.. Pa ako imate na njoj nešto što na Čobaniji nemaju, ne vidim svrhu spominjanja iste.
Npr. stan na Grbavici osim u periodu SFF-a brze ide u bukvalno bilo kojem drugom periodu godine. A probaj recimo sa tom recenicom “U Centru” izdati stan na relaciji Nahorevo-Kromolj, kad je to vec tako lahko

HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
- bagniadiluca
- Kontakt:
Beograd na vodi je mjesto br 1 u Beogradu, a za izlaske oba keja i Savski i Dunavski....Hansestadt je napisao/la: ↑10 jan 2024, 21:13Naravno da je Sarajevo mal glavni grad, pa sa Grbavice imas par stanica do samog centra grada, a pjeske isto mozes za 25 min, sto je fakticki nista ako poredis za velike gradove. Zato i nema smisla ziviti centralnije kad mozes otici bilo gdje vrlo jednostavno. Ne bih se slozio sa tobom vezano za te velike gradove, uvjek je interesantnije provoditi vrijeme van tih mjesta upravo zbog previse turista, tu nemas kvalitet. Neces piti kafu pored Eiffelovog tornja u Parizu ili na Oxford Street u Londonu, nego ides dalje, tu su bolji i restorani i sve ostalo. Nazalost u BiH pa generalno u Istcnoj Evropi je to sve drugacije, dosta se krece oko trznih centara, to nije tako na Zapadu.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑10 jan 2024, 20:52Pa, sad... generalno gledajući, Sarajevo je selendra za gradove Zap. Europe. Skoro svi gradovi imaju tu šetnicu koja ide uz nasip neke rijeke. U BG je to Savski, u ZG Jarunski nasip, u Budimpešti Veresmarty itd. itd.Međutim, svi ti gradovi, uključujući i Sarajevo, imaju glavnu šetnicu; Ferhadiju, Špicu, Knezmihajlovu, Vaclavske Namesty... Sa razlogom turisti idu i hodaju baš ru, a ne po nekim bečkim, krakovskim, minhenskim grbavicama. Vils je super i često tamo cuku izvodim i prohodam do Elektroprivrede. Ali, tamo idem iz razloga bijega od gradske vreve i nisam nikad vidio nekog turista, što samo po sebi govori, zar ne?Hansestadt je napisao/la: ↑10 jan 2024, 20:14
Vilsonovo je jedino normalno mjesto u gradu po nekim standardima Zapadne Evrope. I generalno taj dio grada ima veci potencijal. Rijetko ko na Zapadu razmislja hajmo do strogog centra grada, jer tu se najvise krecu turisti.
LETS GO FIGHTER
Razlika je između "blizu" i "u", možda mala, ali ipak razlika.KONTRASVIH je napisao/la: ↑10 jan 2024, 21:20Mozes demantovati da nije sve blizu kako sam naveo? Ide se iz krajnosti u krajnost pa tako i tvoje selektivno razmisljanje.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑10 jan 2024, 21:04Ma razumijem ja tvoj lokal-patriotizam i sam ga imam. Ali kako već odgovorih uvaženom Hanestadu, Vilsonovo je šetalište i slobodno pusti kćerku ako je budeš imao da se u 12h vraća pjehe kroz Vilsonovo iz, recimo, Jazzbine. Ne sekiraj se, to je samo 10-ak minuta hoda. Također, za vrijeme,metnimo SFF-a, iznajmi stan na Grbavici, a ja ću u Pruščakovoj. Usporedi cijene i vidi ko će imati više gostiju. Slobodno stavi "10-ak min. pješke od Centra" u ponudu. Ja ću staviti samo: "U Centru". Sve će ti se samo kazati.KONTRASVIH je napisao/la: ↑10 jan 2024, 20:28
Apsolutno sve na 10 minuta od Grbavice. Ponavljam, sredina grada, centar na par min pjeske, sve tu. Nije vils daleko od gradske guzve, vils je u gradskoj guzvi samo sto je setaliste iza 17h, sta god da si pokusao sa tom recenicom propalo ti. Najbolja lokacija u gradu![]()
Npr. stan na Grbavici osim u periodu SFF-a brze ide u bukvalno bilo kojem drugom periodu godine. A probaj recimo sa tom recenicom “U Centru” izdati stan na relaciji Nahorevo-Kromolj, kad je to vec tako lahko![]()
To što ti navodiš su argumentum ab absurdum..Nema se smisla raspravljati, jer se vrtimo u krug. Bilo kako bilo, kad, abd, budeš imao dijete/djecu, pusti ga da se samo vraća iz Prve Gimnazije do Grbavice poslije druge smjene. Koliko je blizu, samo će ti se kazati. A gdje ti je taj Kromolj, ni sam ne znam. Vjerovatno u Orlovačkoj, stanovi idu ko halva.
Uostalom, evo Ovo Malo Duše na TV, pa haj uzdravlje.
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ovo nije ismijavanje Veleza i Zrinjskog, ali stvarno presmijesno izgledaju obadva sa ovim dresovima, karikature neke, i naravno kupovina glasova. Zamisli da ti Macron dijeli lovu Marseille ili PSGu. Nego kad ce taj vise zakon o sportu?
- bagniadiluca
- Kontakt:
Bitno je da se Borac deklariše samo kao politički klub

LETS GO FIGHTER
- Antipolitika3
- Kontakt:
-
- Kontakt:
I da to urade,uradice bez da cijela drzava zna za koga zvanicnici navijaju. Nije svaka javna licnost glupa da javno ovako to radi,mada za mnoge znamo da navijaju za npr Sarajevo.Hansestadt je napisao/la: ↑10 jan 2024, 21:58Ovo nije ismijavanje Veleza i Zrinjskog, ali stvarno presmijesno izgledaju obadva sa ovim dresovima, karikature neke, i naravno kupovina glasova. Zamisli da ti Macron dijeli lovu Marseille ili PSGu. Nego kad ce taj vise zakon o sportu?