Premijer liga BiH - aktuelno

Morpheus
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Morpheus » 10 jan 2024, 23:43

Ma AEK je evropska kur čina. Je bo ga AEK više.

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 10 jan 2024, 23:44

De bola manite me se tih playofova..izbacivanjem haugesunda, helsingborga, atromitosa i slicnih pokemona..i onda protiv prvog ozbiljnog protivnika debakl. izbacis jedan poluozbiljan klub, eto playoffa

A pogotovo price, eh da je ovakav sistem bio mi bi vec usli u grupe..To mi ide na neku stvar vise od bilo koje vase izjave.
Coece ispadanja od milsamija i torpeda..o cem mi pricamo.
Nema tog sistema kojim bi se tako uslo u grupe

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 10 jan 2024, 23:44

CampobelloDiMazara je napisao/la:
10 jan 2024, 23:41
Hansestadt je napisao/la:
10 jan 2024, 23:33
10 jan 2024, 23:28
Mislim da je bespotrebno komentarisati posljeratne uspjehe bh klubova. Zrinjski je dogurao najdalje do grupne faze odigrao najvise utakmica i to je najveci uspjeh dok je Velez izbacio najveci klub atenski AEK. Ostalo je sve mokrenje uz vjetar :kafa:
Super, odlicno i drago mi je da su obadva kluba fino prezentirali nasu drazvu i ligu. Bas mi je drago. Samo to nebi trebalo da ima bilo kakve veze sa parama iz drzavne kase.
To su pare koje idu za izgradnju tribine nama za zavrsetak juzne njima za stajanje. U druge svrhe se ne mogu koristiti jer su za to namjenjene i po defaultu ide tender. Kralju zasto pjenite toliko drzava napravila Grbavicu Zetru i arenu u Zenici renovirala Kosevo Bilino Skenderiju. Zasto je problem da se ulozi u Mostarsku sportsku infrastrukturu pogotovo jer je Velez ostao bez icega a stadion pod BB star 50-60 godina
Ako je iskljucivo za stadion onda uredu. Ako je finansiranje otpisanih igraca iz Dinama i Hajduka onda stvarno nema smisla, i to je meni van svake pameti. Generalno, treba zakon u sportu, i neka klubovi funcionisu kao firme i kako zele. Medjutim se klubovi drze kao taoci politike, i smatram da nije to dobro za bilo koga osim politicara.

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 10 jan 2024, 23:45

OnlyLeft22 je napisao/la:
10 jan 2024, 23:42
Anex je napisao/la:
10 jan 2024, 23:36
Mislim da je bespotrebno komentarisati posljeratne uspjehe bh klubova. Zrinjski je dogurao najdalje do grupne faze odigrao najvise utakmica i to je najveci uspjeh dok je Velez izbacio najveci klub atenski AEK. Ostalo je sve mokrenje uz vjetar :kafa:
Pa čemu je to AEK veći klub od Genka?
Imamo najsmijesniji post u ovoj godini

A tek je 10 Januar

Genk je mladji od pola forumasa ovdje :rol:

AEK je evropski gigant
AEK je qrčina a ne gigant,Genk je duplo skuplji tim a belgijski i grčki fudbal je smiješno porediti

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 10 jan 2024, 23:47

10 jan 2024, 23:44
Ako je iskljucivo za stadion onda uredu. Ako je finansiranje otpisanih igraca iz Dinama i Hajduka onda stvarno nema smisla, i to je meni van svake pameti. Generalno, treba zakon u sportu, i neka klubovi funcionisu kao firme i kako zele. Medjutim se klubovi drze kao taoci politike, i smatram da nije to dobro za bilo koga osim politicara.
Buraz ja da sam na tvom mjestu tako bi se glupo osjecao jer si uletio u raspravu a nemas pojma o cemu se radi. Pa ti nisi ni procitao objavu o raspodjeli sredstava i za sta su namjenjena

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 10 jan 2024, 23:48

Navijač Zrinjskog priča nekome o pokemonima

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 10 jan 2024, 23:50

10 jan 2024, 23:41
10 jan 2024, 23:33
Super, odlicno i drago mi je da su obadva kluba fino prezentirali nasu drazvu i ligu. Bas mi je drago. Samo to nebi trebalo da ima bilo kakve veze sa parama iz drzavne kase.
To su pare koje idu za izgradnju tribine nama za zavrsetak juzne njima za stajanje. U druge svrhe se ne mogu koristiti jer su za to namjenjene i po defaultu ide tender. Kralju zasto pjenite toliko drzava napravila Grbavicu Zetru i arenu u Zenici renovirala Kosevo Bilino Skenderiju. Zasto je problem da se ulozi u Mostarsku sportsku infrastrukturu pogotovo jer je Velez ostao bez icega a stadion pod BB star 50-60 godina
Kosevo napravili kaze :rol: Ovaj bas veze sa zivotom nema,kakve veze Skenderija,Zetra imaju sa ovom temom. Kad je tako sto nek Sarajevu naprave stadion,nemamo svoj stadion u najgoroj smo poziciji pa nek fino oz budzeta naprave. Kanton Sarajevo ima najvise para,grade i sad dvoranu bez da uzimaju iz budzeta Federacije,naravno da ce grad pomogat dva kluba po kojima je grad poznat,medjutim i to je sve sitno.

Orden43
Kontakt:

Post Postao/la Orden43 » 10 jan 2024, 23:50

Anex je napisao/la:
10 jan 2024, 10:39

Treći ste završili ne zbog zadnjeg kola već
što vam je većina konkurencije pola ili više utakmica igralo na zamjenskim terenima a vi ste sve domaće igrali na Grbavici i nije cijeli život spao u poraz od Torpeda mi idemo dalje i rastemo u svim segmentima
[/quote]

Kada kazes da idete dalje jel mislis na trece mjesto ili opet do prvog pretkola pa nazad sa sloganom „nije cijeli zivot izgubiti u prvom pretkolu ”.
Crni Cerak 🐦‍⬛

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 10 jan 2024, 23:52

Orden43 je napisao/la:
10 jan 2024, 23:50
Kada kazes da idete dalje jel mislis na trece mjesto ili opet do prvog pretkola pa nazad sa sloganom „nije cijeli zivot izgubiti u prvom pretkolu ”.
Misli na to da treba ostati u ligi, po mogućnosti obezbijediti opstanak prije proljeća.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 10 jan 2024, 23:52

Ne vidim razlog da shizopitari ovoliko pjene zbog kapitalnog ulaganja Vlade FBiH u stadion Veleža. To će između ostalog biti i dom (nadamo se stalni) i reprezentacije BIH na radost svih pravih patriota, a sjeverno od Ivana se često diče patriotizmom.

Uostalom, taj novac ide u nešto konkretno - stadion, ne saniraju se dugovi, ne opraštaju se dugovi, ne pravi se nikakva šteta, štaviše, gradi se jedna pozitivna priča. Čini se da to ovima što i dalje nisu u stanju par kvadata krova na svom stadionu napraviti, najviše smeta.

O čelikovcima, koji 40 godina nisu svoje marke uložili u stadion i svejedno uspjeli bankrotirati i otići u kantonalnu ligu, je suvišno i pričati.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 10 jan 2024, 23:54

Orden43 je napisao/la:
Anex je napisao/la:
10 jan 2024, 10:39

Treći ste završili ne zbog zadnjeg kola već
što vam je većina konkurencije pola ili više utakmica igralo na zamjenskim terenima a vi ste sve domaće igrali na Grbavici i nije cijeli život spao u poraz od Torpeda mi idemo dalje i rastemo u svim segmentima
[/quote]
Mi ćemo biti treći i igrati bar jedno pretkolo a vi boga molite da ostanete u ligi pored giganata Zvijezde i Igmana i spremate se za teška gostovanja u Goraždu i Gračanici

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 10 jan 2024, 23:54

10 jan 2024, 23:47
Buraz ja da sam na tvom mjestu tako bi se glupo osjecao jer si uletio u raspravu a nemas pojma o cemu se radi. Pa ti nisi ni procitao objavu o raspodjeli sredstava i za sta su namjenjena
Kolika je plata npr Suljica ili Haskica, i kako se oni finansiraju? Mislim klubovi imaju 5 nacina finansiranja 1) Evropa, 2) Transferi igraca, 3) Sponzori, 4) Prodaja karata i merchandise, 5) prodaja prava. Meni to nekako cudno, jer ne vidim neke druge izvore od subsidiranja da bi mogli break-even.

Kenozoik87
Kontakt:

Post Postao/la Kenozoik87 » 10 jan 2024, 23:55

tutankamon1905 je napisao/la:
De bola manite me se tih playofova..izbacivanjem haugesunda, helsingborga, atromitosa i slicnih pokemona..i onda protiv prvog ozbiljnog protivnika debakl. izbacis jedan poluozbiljan klub, eto playoffa

A pogotovo price, eh da je ovakav sistem bio mi bi vec usli u grupe..To mi ide na neku stvar vise od bilo koje vase izjave.
Coece ispadanja od milsamija i torpeda..o cem mi pricamo.
Nema tog sistema kojim bi se tako uslo u grupe
Lik sam provuče tezu kako je Velež u 2 izleta u Konferencijskog ligi od čega je maksimalni domet treće prekolo pokazao više nego Borac, Željezničar i Sarajevo, i onda kad mu navedeš sta je Sarajevo uradilo kaže manite me tih play offova :rol: :rol:

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 10 jan 2024, 23:57

@orden43
Da ti javim da smo još u utrci za kup i za bolju poziciju od četvrte i u tekućoj sezoni

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 10 jan 2024, 23:58

Željovci su takođe jaki u svojoj logici. 20 godina krali državu i nabijali dugovanja i usput osvajali namještene titule uz ta dugovanja i onda kad je došlo na naplatu, moli, kumi, kmeči toj istoj državi da oprašta dugovanja i plaća jednokratna sredstva za izmirenje dugova :rol:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 10 jan 2024, 23:58

Balorda je napisao/la:
10 jan 2024, 23:52
Ne vidim razlog da shizopitari ovoliko pjene zbog kapitalnog ulaganja Vlade FBiH u stadion Veleža. To će između ostalog biti i dom (nadamo se stalni) i reprezentacije BIH na radost svih pravih patriota, a sjeverno od Ivana se često diče patriotizmom.

Uostalom, taj novac ide u nešto konkretno - stadion, ne saniraju se dugovi, ne opraštaju se dugovi, ne pravi se nikakva šteta, štaviše, gradi se jedna pozitivna priča. Čini se da to ovima što i dalje nisu u stanju par kvadata krova na svom stadionu napraviti, najviše smeta.

O čelikovcima, koji 40 godina nisu svoje marke uložili u stadion i svejedno uspjeli bankrotirati i otići u kantonalnu ligu, je suvišno i pričati.
Novac koji je uložila Vlada FBiH u Zrinjski i Velež je novac koji bi svi klubovi trebali dobiti. Tu nisu krivi ni Zrinjski ni Velež, nego ovi što odlučuju o raspodjeli para. Nikšić i Čović guraju svoje klubove, to je sasvim normalno, pogotovo jer oba kluba prave tribine.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 10 jan 2024, 23:59

zlo87 je napisao/la:
10 jan 2024, 23:58
Balorda je napisao/la:
10 jan 2024, 23:52

Novac koji je uložila Vlada FBiH u Zrinjski i Velež je novac koji bi svi klubovi trebali dobiti. Tu nisu krivi ni Zrinjski ni Velež, nego ovi što odlučuju o raspodjeli para. Nikšić i Čović guraju svoje klubove, to je sasvim normalno, pogotovo jer oba kluba prave tribine.
Koji još klubovi trenutno imaju kapitalna ulaganja? Osim mitske biletarnice na Grbavici.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 11 jan 2024, 00:01

Orden43 je napisao/la:

Zamisli šta bi bilo da smo bilioneri. Mislim da bi se tada ujedinili HZ i TM.
Zadnja izmjena: HordasOdMalena, dana/u 11 jan 2024, 00:02, ukupno mijenjano 1 put.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 11 jan 2024, 00:01

Godina 2056....ali Veleža su protjerali u ratu prije 70 godina, ukrali im stadion, moramo ih pomoci oni su naši, zamisli kako je njima gledati da Hrvati svake godine uzmu titulu(8) a Velež ima manje od Brotnja i Modrice tj nema ni jednu u historiji. Dajte im 100 miliona eura još, jadni oni.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 11 jan 2024, 00:02

10 jan 2024, 23:54
10 jan 2024, 23:47
Kolika je plata npr Suljica ili Haskica, i kako se oni finansiraju? Mislim klubovi imaju 5 nacina finansiranja 1) Evropa, 2) Transferi igraca, 3) Sponzori, 4) Prodaja karata i merchandise, 5) prodaja prava. Meni to nekako cudno, jer ne vidim neke druge izvore od subsidiranja da bi mogli break-even.
Znas kako ide kod njih,grad Sarajevo zamisli da npr Sarajevu jednom od kolektiva koji je institucija odma dodju i ibrete se,politicki klub haha a grad ti tvoj dao valjda kontaju treba Velezu dat. Namecu ti da si politicki i rezimski a dokazi su da su oni cisto rezimski i politicki al se to prikrije. Mozda im Steta ovaj il pasteta kako vec sredi kakve pare iz budzeta grada Sarajeva. Posto su se ovdje pametni pravili napisao sam davno za vrijeme Hasica da je on pijun SDA,da ce past kad to SDA bude htjela ili politika to se i desilo sad,rad su mi govorili pojma nemas i slicno,zaratili politicki igraci u klubu i vise ga nema,cak ni sponzor nije.
Zadnja izmjena: mosarajvosa83, dana/u 11 jan 2024, 00:05, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”