FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
89
46%
Prolazak u Play off
47
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 194

TurkishAirlines

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la TurkishAirlines » 11 jan 2024, 07:31

thebain666 je napisao/la:
10 jan 2024, 23:42
Surreal je napisao/la:
10 jan 2024, 12:22
Al kaže nemojte nadimke igračima, to je seljački :bow:
Nadimcima "Gulas" od kojeg se posebno jezim, "Djokan", "Saban", "Hasa", "Juli", "Bulja"... ako se jos neko sjeti nek doda, nije mjesto medju navijacima FK Sarajeva, jer nismo N.K. Busovaca.
Kalaš :rol:
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 11 jan 2024, 08:03

TurkishAirlines je napisao/la:
11 jan 2024, 07:28
Imajednabrigada je napisao/la:
10 jan 2024, 22:08
Bas prekjucer sa Mulalicem igrao termin, znao je da je otpisan i da ide posudba a zelio je vratiti se ovu polusezonu i boriti se za prvog beka. Vidi se da momak nikako nije isti, nervozan dosta, nije ocekivao da Ce ga otpisati.

Inace, daj Bože da bude hajra sa 'tromim' beganovicem, ne djeluje mi uvjerljivo ali opet Rozman valjda zna sto zeli i radi.

Iskreno, i meni djeluje da se pomalo pogubio posebno kod pojacanja.
Pa Mulalic rupetina mrtva citavu polusezonu.

Ako nije iskoristio tromost Beganovica, onda i ne treba da bude u klubu.

Ti kao mladi igrac, promil sanse koju dobijes moras da iskoristis. Ili si je iskoristio ili ne. A ne da budes gori od goreg beka, u tom momentu.

To vazi za svakog mladog igrac, pa i Trako.
Buljubasicu je sreca sto mora igrati, a nije ni on nista previse pokazao osim svojih 18 godina, sto je nama navijacima vec za svrsavanje.

Sahinovic jos jedna rupa, ali i on je imao vise srece nego pameti.

Al najjace momak od 20-tak godina nesto nervozan, dobije fine pare za svoje godine, da trci i znoji se. A on frizuricu, tetovazu metne i konta zayeban i uspio. I sad mu Rozman kriv sto je otpisan :rol:

Nek moli boga da dobije drugu sansu poslije posudbe.
Al cuj Buljubasicu sreca sto mora igrat, nista nije pokazao, hahaha bas si ofiran vidi se da ne gledas nase utakmice

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 11 jan 2024, 08:35

TurkishAirlines je napisao/la:
11 jan 2024, 07:28
Bas prekjucer sa Mulalicem igrao termin, znao je da je otpisan i da ide posudba a zelio je vratiti se ovu polusezonu i boriti se za prvog beka. Vidi se da momak nikako nije isti, nervozan dosta, nije ocekivao da Ce ga otpisati.

Inace, daj Bože da bude hajra sa 'tromim' beganovicem, ne djeluje mi uvjerljivo ali opet Rozman valjda zna sto zeli i radi.

Pa Mulalic rupetina mrtva citavu polusezonu.

Ako nije iskoristio tromost Beganovica, onda i ne treba da bude u klubu.

Ti kao mladi igrac, promil sanse koju dobijes moras da iskoristis. Ili si je iskoristio ili ne. A ne da budes gori od goreg beka, u tom momentu.

To vazi za svakog mladog igrac, pa i Trako.
Buljubasicu je sreca sto mora igrati, a nije ni on nista previse pokazao osim svojih 18 godina, sto je nama navijacima vec za svrsavanje.

Sahinovic jos jedna rupa, ali i on je imao vise srece nego pameti.

Al najjace momak od 20-tak godina nesto nervozan, dobije fine pare za svoje godine, da trci i znoji se. A on frizuricu, tetovazu metne i konta zayeban i uspio. I sad mu Rozman kriv sto je otpisan :rol:

Nek moli boga da dobije drugu sansu poslije posudbe.
Bravo, bas to, to mu zamjeraju svi cak i mahalci, takve stvari mu nisu trebale ali ponijelo ga to sve na brzinu se izdesavalo dospio do prvog tima.

A ta nervoza i njegovi postupci sve je to dio odrastanja u fudbalu valjda nadođe.

Dobro to sto se tice da nije iskoristio Sansu ne bih se složio jer imao je tu povredu taman na pocetku priprema i tesko bilo vratiti se odmah. Tek sada da je prosao pripreme mogao je probat nametnuti se sto je bio planirao, medjutim otpisase ga pa zbog toga nervozan nije zbog Rozmana kao trenera
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 11 jan 2024, 08:39

H8Z7 je napisao/la:
10 jan 2024, 21:57
Preostala dva pojačanja što je Ibričić rekao Menalo i onaj iz MLS???
ako ne dodje neko iz Serie A ja vise ovo ne pratim :kafa:
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 11 jan 2024, 08:42

11 jan 2024, 00:32
GalileoGalilei je napisao/la:
11 jan 2024, 00:26

Čuj s tromim Beganovićem.. :rol:
Sve možeš reći za Beganovića, ali da je trom, nigdje veze.

Mulalić pokazuje koliko je ozbiljan čim igra termine, neće on daleko.

Pa ne znam, koliko sam ja primijetio da nije bas bez i prodoran za beka a centarsut nije los.

Ma svi igraju termine. Iskreno moje misljenje je da Ce mu ova posudba dobro doci i da Ce biti pravi igrac za koju godinu kada ga prodju ove osjetljive godine tj kada malo sazrije kao osoba
Ispade Mulalic Maldini za Beganovica. Budite malo realni, nije na odmet. Mali je nase dijete i ima potencijala u njemu ali mu jos dosta dosta iskustva treba pogotovo nazad kod postavljanja i branjenja. Samo se sjetim jedno 3 4 gola kakva smo primili zbog njega al ok, mlad je.
Beganovic je doata dobar bio poslije loseg starta sezone, vjerovatno je prosao period adaptacije. Porediti njih 2 jedino moze ili porodica malog ili neko bas nerealan.
Rozman se pogubio sa pojacanjima a dosli
Krdzalic mladi reprezentativac, zelja cijelog pdfa maltene.
Mehmedovic isto mlad igrac sa velikom perspektivom
Matanovic vjerovatno najbolji dmf cg lige. Vidjeli smo primjer Djurickovica
Golman Ilijev valjda ima nekog potencijala ako je bio gdje je bio. A na njemu je.
Ne vidim stvarno gdje se on pogubio.

Jedino sto je za moj pojam mogao ostaviti Vrancica bar za klupe ali on ocito ne vidi ga u svojoj koncepciji ni za to a i vjerujem da je preskup da sjedi na klupi.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 11 jan 2024, 08:42

Pitar6785 je napisao/la:
11 jan 2024, 05:31
Vas Dvoica jel to vi dokazujete koje bolji Advokat.. kaoetanovic je radio dzaba 15 godina za klub da mi zivnemo Ismira da vas ubaci u klub svakako smo bez lawyera..

Jedva sam 75% teksta Avnojevog procito nigdje tekstualne greske..

Sad ja trebam da procjenim koje zavrsio za advikata u SARAJEVU a ko u travniku..

Onaj sa V cinimi se sa je prije 2-3 godine piso da mu je dedo bio jedan od Osnivaca FK SARAJEVO ( il je onaj gospodin iz sarajeva))

Zbaci Avnoj je kupio diplomu.

Nemoj te pisat duge tekstove

Svi znamo 3-4 nika koji su laznjaci sa Anexsa ili ti ga Majkl

Resto nikova su nasi
ja ne znam ko je taj Avnoj tekst roman i procitao,ti si jedan od rijetkih koji sazeto i jasno napise sta je htio :salut:
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 11 jan 2024, 08:46

@AVNOJ. U velikoj većini stvari se slažemo. I meni se gade oni koji psuju, naročito djecu. Nikako se i na bilo koji način ne mogu identifikovati sa tim i takvim osobama. Svako će se izraziti prema svojim intelektualnim kapacitetima, kulturi i odgoju. Neko se izražava preko mržnje,meko preko nacionalizma, neko preko psovke. U izabranom, odnosno dostupnom i sebi razumljivom mediju, pojedinac će nastojati da se što kreativnije izrazi. Pa će tako psovke postati raskošnije, mržnja kreativnija, nacionalizam živopisniji itd. Kako već rekoh; Pojavu osuditi, a prijatelja, brata, kolegu, pokušat spasit.
Sarajevo je grad od 500K stanovnika, a ima čvrstu bazu od oko 3K članova. To je sramotno malo i zapravo pokazuje pogrešan kurs kojim je klub brodio zadnjih 30-ak godina. Istini za volju, Sarajevo se nikad nije moglo pohvaliti konstantnom cifrom od 10K+ članova. Ua period prije rata postoji i svojevrsno opravdanje, jer je bilo dosta navijača Zvezde, Partizana, oa i Hajduka. No za poraće nema opravdanja. Za cifru 3-5K u gradu gdje više nema navijača drugih timova, cifra je i više nego sramotna. To je propust i neznanje Kluba i to treba otvoreno reći. Nikakve to veze nema sa onima koji psuju. Sa te strane te potpuno razumijem. Nisam niti u jednom momentu rekao da si ti takav, ali podsjećaš svojim načinom agitacije na Sturmabteilung aktivistu. Ja smatram da to nije način i ds se tako samo stvara kontraefekat. Klub, svojim ispravnim radom, mora mijenjati svijest mase, e da bi ista se ugledala na njega i poželila biti dijelom kluba. Ti kao pojedinac, naravno da se možeš distancirati, ali ja to smatram pogrešnim. Kroz istoriju imaš razne primjere: Jeziiti su se distancirali, a Franjevci nisu, zato danas imamo Bosnu srebrnu. Prispodopivo iz tvoj nick; komunisti su uspjeli u ustanku i dobili podršku širokih narodnih masa, jer su postali "so zemlje"(to im je bila parola u pridobivanju radnika, seljaka i napredne inteligencije). Da su se distanciirali, ne bih ni bilo više od 10K na području čitave Jugoslaavije. Zašto narod bježi glavom bez obzira odavde? Pa baš zbog toga što se vlast oduđila od njega. Napravljene su tri skupine koje ništa drugo ne rade, nego optužuju one druge za stanje u državi, a pritom niti jedna nema ekonomski program razvitka zemlje. Zato mislim da su ti namjere časne, ali pristup pogrešan. Svako se zna od psovača eodmaknuti, ali za dobro kluba puno bitnije je raditi sa psovačem i ukazati mu na njegove greške i zablude. "So zemlje"
Dobro jutro ti želim i uživaj u ostatku dana.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 11 jan 2024, 09:18

nokee je napisao/la:
11 jan 2024, 08:42

Pa ne znam, koliko sam ja primijetio da nije bas bez i prodoran za beka a centarsut nije los.

Ma svi igraju termine. Iskreno moje misljenje je da Ce mu ova posudba dobro doci i da Ce biti pravi igrac za koju godinu kada ga prodju ove osjetljive godine tj kada malo sazrije kao osoba
Ispade Mulalic Maldini za Beganovica. Budite malo realni, nije na odmet. Mali je nase dijete i ima potencijala u njemu ali mu jos dosta dosta iskustva treba pogotovo nazad kod postavljanja i branjenja. Samo se sjetim jedno 3 4 gola kakva smo primili zbog njega al ok, mlad je.
Beganovic je doata dobar bio poslije loseg starta sezone, vjerovatno je prosao period adaptacije. Porediti njih 2 jedino moze ili porodica malog ili neko bas nerealan.
Golman Ilijev valjda ima nekog potencijala ako je bio gdje je bio. A na njemu je.

Jedino sto je za moj pojam mogao ostaviti Vrancica bar za klupe ali on ocito ne vidi ga u svojoj koncepciji ni za to a i vjerujem da je preskup da sjedi na klupi.
Nisam rekao da je Mulalic bolji od Beganovica trenutno vec samo da je okretniji i da je trebao proci pripreme i boriti se sa beganovicem za prvih 11 pa onda vidjeti da li je za ostat ili ga se riješiti. Slazem se da je u defanzivi bio nekad los u postavljanju.

A sto se tice pojacanja mislio sam da nije doveo igrace koji odmah mogu napraviti prevagu ma terenu vec opet mlade igrace kojim treba iskustva.. vjeruj da mi je vise dosta izigravanja, cekanja a titula daleko.

Ali ko zna mozda je to politika kluba da se stvaraju igraci i prave transferi da bi klub ojacao pa tek onda ozb rezultati kao npr sto je to radio Dinamo.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 11 jan 2024, 09:20

Onda slabo pratiš FKS. Dvije osnovne karakteristike koje krase Beganovića pored borbenosti je brzina i prodornost. Ima muda da krene naprijed u svakom napadu.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 11 jan 2024, 09:27

nokee je napisao/la:
11 jan 2024, 08:42

Ma pogubio se kume, da je doveo TSSa, Vukusica, Bicakcica u odbranu i Ibanjeza na beka, bio bi fenomenalan. Yebo ba ove mlade igrace o kojim mediji ne pisu
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 11 jan 2024, 09:28

Cuj mulalic termine igra, ma idi u pizdu materinu, taman da si cafu. Profesionalni fudbaler koji treba da se spremi za pocetak sezone. Mahalski mentalitet

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 11 jan 2024, 09:30

11 jan 2024, 09:20

Onda slabo pratiš FKS. Dvije osnovne karakteristike koje krase Beganovića pored borbenosti je brzina i prodornost. Ima muda da krene naprijed u svakom napadu.
Meni je Mulalic pao u ocima u Doboju protiv sloge. Tip metar od njega sam prima loptu i postize go, sto je naj zalosnije njegova strana i njegov igrac kojeg je trebao markirat :thumbdown:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

StrucnoMisljenje
Kontakt:

Post Postao/la StrucnoMisljenje » 11 jan 2024, 09:53

Krdzalic Goals Olimpija 2023

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 11 jan 2024, 10:18

Još jedan dolazak do kraja sedmice :wave:

Benko123
Kontakt:

Post Postao/la Benko123 » 11 jan 2024, 10:20

mirzatele je napisao/la:
11 jan 2024, 10:18
Još jedan dolazak do kraja sedmice :wave:
Poznavajuci tebe i tvoje “insajderske”, da nisi mislio na Musiju golmana?

thebain666
Kontakt:

Post Postao/la thebain666 » 11 jan 2024, 10:50

Ja sam na pocetku, cim je dosao Rozman i cim je doveo Julardziju znao da je Vrancic zavrsio svoje. Pisao sam to ovdje na pocetku sezone, a i realno nema nikakav ucinak, nije neki trkac, fino se krece i ima pregled igre perfektan, ali to nije ono sto se ocekivalo od njega, bar ne ja. Nisam ni ocekivao 15 golova i 20 asistencija, al iskreno ocekivao sam da drzi vezni red, ko sto je Modric u Realu, tj da bude BABO na terenu, al iskreno ni blizu toga nije bio. Ne bih ga otpisivao, davao bih mu priliku sa klupe, ali on sa tim ne bi bio zadovoljan, tako da bolje je za obje strane da ide.

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 11 jan 2024, 11:25

Jel se zna kolko je vlada federacije i da li su uopste nama dali neki iznos, sad citam dali po 1.5mil zrinjskom i velezu

kogmagie46
Kontakt:

Post Postao/la kogmagie46 » 11 jan 2024, 11:27

ubipara je napisao/la:
11 jan 2024, 11:25
Jel se zna kolko je vlada federacije i da li su uopste nama dali neki iznos, sad citam dali po 1.5mil zrinjskom i velezu
Nisu nama ocigledno nista dali, kao sto je neko spomenuo Niškić-Velež, Čović-Zrinjski.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 jan 2024, 11:36

ubipara je napisao/la:
11 jan 2024, 11:25
Sad za sad 0 KM..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

insimadop
Kontakt:

Post Postao/la insimadop » 11 jan 2024, 11:37

Mi moramo rezultatima pravdati, lijepo vam je Magoda rekao :roll:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Zagor, ŠTA_JE i 40 gostiju.