Najbolje ovako imamo OKK 1 i OKK 2 i oba prosjek teški. Dita ako preuzme ide titula,a to već udara na sujetuInatSilniBosanski je napisao/la: ↑04 jan 2024, 18:08ne dajte svoj klub ni za zivu glavu !
Loboda je gigant a, Tuzla itekako osjeca kosarku, ima li istine u onoj prici da Dzambic vraca Ditu?
OKK Sloboda Tuzla
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: OKK Sloboda Tuzla
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Sloboda 2 ova sto igra A1 nije nimalo losa prica, vidim neko ovjde nesto proziva od vas, iskreno ne znam postoje li neki siri interesi i ko stoji iza konkretno tog projekta, ali prateci rad imam samo pohvale.Hitman22 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:38Najbolje ovako imamo OKK 1 i OKK 2 i oba prosjek teški. Dita ako preuzme ide titula,a to već udara na sujetuInatSilniBosanski je napisao/la: ↑04 jan 2024, 18:08ne dajte svoj klub ni za zivu glavu !
Loboda je gigant a, Tuzla itekako osjeca kosarku, ima li istine u onoj prici da Dzambic vraca Ditu?
Momci su vam top i bas ima finih pojedinaca koji ce za koji godinu sigurno biti level Premijer Lige, iskreno sam bio iznenaden protiv nas u Bihacu kad je na zagrijavanje izasla grupa balavaca pred punu dvoranu nisu se sekunde dali i casno su izgubili kad im dodas Krajinica to je vec fina A1 ekipa.
Ja sam uvijek za pricu da igraju djeca grada pa ko god to bio u Tuzli je ogroman odziv djece i to treba koristiti, a uvijek ste imali top igrace.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
-
- Kontakt:
Vidiš to i jeste najveći problem, mlad igrač u Slobodi dogura do juniora, tu se koprca ko riba na suhom 2-3 sezone i jednostavno nestane zato što ne može doći do izražaja zbog igrača/poluigrača koji se dovode iz Srbije i eventualno Amerike (nemam pojma kojom linijom).InatSilniBosanski je napisao/la: ↑04 jan 2024, 22:23Sloboda 2 ova sto igra A1 nije nimalo losa prica, vidim neko ovjde nesto proziva od vas, iskreno ne znam postoje li neki siri interesi i ko stoji iza konkretno tog projekta, ali prateci rad imam samo pohvale.Hitman22 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:38Najbolje ovako imamo OKK 1 i OKK 2 i oba prosjek teški. Dita ako preuzme ide titula,a to već udara na sujetuInatSilniBosanski je napisao/la: ↑04 jan 2024, 18:08ne dajte svoj klub ni za zivu glavu !
Momci su vam top i bas ima finih pojedinaca koji ce za koji godinu sigurno biti level Premijer Lige, iskreno sam bio iznenaden protiv nas u Bihacu kad je na zagrijavanje izasla grupa balavaca pred punu dvoranu nisu se sekunde dali i casno su izgubili kad im dodas Krajinica to je vec fina A1 ekipa.
Ja sam uvijek za pricu da igraju djeca grada pa ko god to bio u Tuzli je ogroman odziv djece i to treba koristiti, a uvijek ste imali top igrace.
Mnogo je mladih perspektivnih igrača naprasno nestalo, jer su bili u sjeni likova koji su napuštali klub nakon par odigranih mečeva i bivali zamijenjeni drugima i to tako od 2013-2014. Pravljeni su ugovori po mjeri pojedinaca koji krčme siću iako ima potencijala da se napravi odlična priča. I sve ove godine svi se mijenjaju samo uprava ostaje a financiraju se iz gradskog budžeta što mene najviše i iritira. Nemam problem da je klub privatni, postavi pravila kakva hoćeš, tvoj sponzor tvoja stvar ali praviti ovakve vratolomije bez da te iko upita kako i u šta si potrošio novac je ludost, bezobrazluk, drskost kako uprave kluba tako i gradske uprave.
Tuzla je uvijek bila grad dvoranskog sporta, danas to nije ni sjena nekadašnjih uspijeha. Kakav ba fudbal i qurac, jesmo mi bili u onom sistemu uvijek u ligi ali nikad ništa napravili nismo ko ni u ovom poslijeratnom.
Prvaci Evrope smo u košarci jbte

I tako to i tome slično.
Manje više, identično ko i svugdje u BiH sli meni se sviđa kod tih manjih sredina (Žepče, Bihać, Laktaši, Široki)šta barem imaju entuzijazam i ljude koji vole, žele nešto konkretno.
Naša djeca moraju imati uzore u prvom timu, a ne ove polovnjake Amerikance koji se dovode.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
Daleko smo mi od toga da, treba prvo napravit klub klubom, a ne organizaciju za izvlacenje i pranje gradskih para i uhljebljavanje stranackog kadra
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
Bevba odlazi!!
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Bevbi ne odgovara da je klub pri vrhu. Liga za opstanak je njemu najdraža da se ne talasa previše a on da radi šta radi. Da nije tako doveo bi pravog trenera i još dva pojačanja
Ono što su **** prve najavile prije nekoliko mjeseci, polako dolazi u fazu konkretne realizacije, povratak Sloboda Dite u bh. košarku!
Naime, kako smo i najavili, grupa tuzlanskih privrednika odlučila je oživjeti ugašenog velikana bh. košarke, Sloboda Ditu.
Generalni sponzor nove Sloboda Dite bit će upravo tuzlanska kompanija „Dita“ u vlasništvu Senada Džambića. Osim Dite, ulazak u strukture kluba najavili su i još neki tuzlanski privrednici. Cilj je kako saznajemo u kratkom vremenu napraviti klub koji će se boriti za trofeje u domaćem prvenstvu ali igrati i biti konkurentan u regionalnoj ABA ligi.
Ekipa ljudi koja bi trebala činiti novu upravu tuzlanskog kluba već je istražila sve pravne procedure te su nakon što su dobili pozitivne povratne informacije od nadležnih organa o mogućnosti pravne fuzije sa OKK Slobodom, trenutnom rukovodstvu ponudili „džentlmenski“ sporazum po kome će preuzeti rukovođenje klubom uz realizaciju fuzije sa Sloboda Ditom.
Naime, novom rukovodstvu se ne čeka period od tri godine koliko je potrebno da se „Dita“ iz najnižeg vrati u najjači rang bh. košarke, jer je već od ove sezone cilj izboriti nastup u regionalnom ali i nekom od takmičenja pod okriljem FIBA-e.

Bevba gasi prciju aBd

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Iiiii opet novi klub, al ih stancamo halal nam ku racDamirT je napisao/la: ↑10 jan 2024, 10:33Ono što su **** prve najavile prije nekoliko mjeseci, polako dolazi u fazu konkretne realizacije, povratak Sloboda Dite u bh. košarku!
Naime, kako smo i najavili, grupa tuzlanskih privrednika odlučila je oživjeti ugašenog velikana bh. košarke, Sloboda Ditu.
Generalni sponzor nove Sloboda Dite bit će upravo tuzlanska kompanija „Dita“ u vlasništvu Senada Džambića. Osim Dite, ulazak u strukture kluba najavili su i još neki tuzlanski privrednici. Cilj je kako saznajemo u kratkom vremenu napraviti klub koji će se boriti za trofeje u domaćem prvenstvu ali igrati i biti konkurentan u regionalnoj ABA ligi.
Ekipa ljudi koja bi trebala činiti novu upravu tuzlanskog kluba već je istražila sve pravne procedure te su nakon što su dobili pozitivne povratne informacije od nadležnih organa o mogućnosti pravne fuzije sa OKK Slobodom, trenutnom rukovodstvu ponudili „džentlmenski“ sporazum po kome će preuzeti rukovođenje klubom uz realizaciju fuzije sa Sloboda Ditom.
Naime, novom rukovodstvu se ne čeka period od tri godine koliko je potrebno da se „Dita“ iz najnižeg vrati u najjači rang bh. košarke, jer je već od ove sezone cilj izboriti nastup u regionalnom ali i nekom od takmičenja pod okriljem FIBA-e.![]()
![]()
Bevba gasi prciju aBd![]()

Nova ekipa ljudi već uveliko traga za ozbiljnim pojačanjima sa ciljem da se Sloboda Dita (budući naziv kluba) već ove sezone bori za titulu prvaka BiH!Preostalo je da se obave ključni sastanci te parafiraju određeni sporazumi, kako bi se i zvanično podnio zahtijev za fuzijom, odnosno spajanjem sa KK Sloboda Ditom koja se nalazi u fazi mirovanja. Nakon što se taj proces završi, Sloboda Dita u fazi mirovanja i OKK Sloboda postat će i zvanično jedan klub.
Sve mi je bilo realno dok ovaj dio teksta nisam procitao...
Sve mi je bilo realno dok ovaj dio teksta nisam procitao...
Jeftin Trik da privuku raju sebi.
Je li ima šta od ove Sinanove priče, sad pročitah. Šuplja?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Kao sto kazu, previse mi se cini dobro da bi bilo istinito. Dok se ne desi, ne vjerujem puno u ovo.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
De ako sta neko zna vise, nek u pp napise. Kod mene malo vlada optimizam, malo pesimizam za ovo 

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Vidis mi par postova pocnemo prozivat zbevbu i odma se grad dize na noge, koja smo mi sila, ekipa sa SS foruma 

ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
Vala koliko smo Acu isprozivali, trebaju nam doci investitori iz PSG-a

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
pa nadati se da ce biti nesto pozizivno oko KK.
sad kad vise nemamo FK, red bi bio da se fokus malo prebaci u Mejdan
sad kad vise nemamo FK, red bi bio da se fokus malo prebaci u Mejdan
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Halalite na duzem citiranju tekstaNakon što su Sportske prije nešto više od pola godine najavile povratak KK Sloboda Dite, a zatim i jučer kada nam je priča definitivno potvrđena iz više provjerenih izvora, košarkaška euforija već polako trese Tuzlu.
Na društvenim mrežama nižu se reakcije oduševljenja među navijačima velikana bh. košarke. Iako se iz Tuzle, odnosno iz OKK Slobode sa kojom se sprema fuzija, još uvijek niko ne oglašava po ovom pitanju, saznajemo da se užurbano radi na pripremi i prezentaciji projekta povratka Sloboda Dite.
Tim povodom kontaktirali smo Žarka Vujovića, košarkašku legendu Sloboda Dite i aktuelnog predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona, koji je između redova potvrdio naša saznanja te nije krio oduševljenje zbog cijele priče.
– Mogu reći da je povratak Dite najveća sportska vijest u posljednje dvije decenije kada je u pitanju tuzlanski sport. Znam za tu priču i znam koliko je ozbiljna i mislim da će Tuzla dobiti ponovo košarkaški klub kakav zaslužuje, jak i snažan, – kazuje Vujović na početku razgovora te dodaje:
– Iskreno govoreći, naš košarkaški klub je u regionu a i među navijačima uvijek bio poznatiji baš kao „Dita“ i velika je stvar da se vraća Sloboda Dita. Posebno me raduje činjenica što znam kakvi ozbiljni ljudi ulaze u taj projekat i u startu vjerujem da će to biti izuzetno ozbiljna i velika priča.
Zanimala nas je procedura oko fuzije koja se pominje između dva kluba – OKK Sloboda i KK Sloboda Dita.
Lično nisam mnogo upoznat sa detaljima kako će se to organizovati, ali obzirom na ozbiljnost i namjere ljudi koji ulaze u tu priču, apsolutno ne sumnjam da su oni detaljno istražili sve što je potrebno. KK Sloboda Dita nije nikada zvanično likvidirana, ona je u fazi mirovanja i ima taj svog dug od oko 2 miliona KM. Sada postoji ta mogućnost reprograma sa otpisom kamata i vraćanjem dugova kroz neki dugogodišnji period. Zaista ne znam kako će se taj dio rješavati, ali šteta bi bilo da navijači sada čekaju neki period od tri godine pa da Dita kao Dita dođe u prvu ligu ako postoji mogućnost pravne fuzije sa OKK Sloboda, a osim toga Tuzli nisu potrebne neke dodatne podjele sa dva kluba. Mislim da će pravni tim to najbolje definisati i da će doći do spajanja dva kluba sa preuzimanjem svih prava i obaveza. Najbitnije od svega je da ćemo u budućnosti zaista gledati našu Sloboda Ditu. Zaista sam sretan zbog toga.
Vujović nije mnogo govorio o potencijalnim kadrovskim rješenjima u budućem sazivu kluba, ali je istakao svog favorita za potencijalno mjesto sportskog direktora.
– Samo jedno ime na poziciji sportskog direktora već u prvoj utakmici može napuniti Mejdan da bude prisutno 5000 ljudi. To je Jasmin Hukić. On je proizvod Sloboda Dite, igrao je u toliko klubova i zemalja, ima zaista dobra poznanstva i veze i ako mene pitate, volio bih da Jasmin Hukić bude sportski direktor. Bila bi to uistinu velika stvar.

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.