Premijer liga BiH - aktuelno

FCUM
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la FCUM » 11 jan 2024, 13:09

avenija je napisao/la:
11 jan 2024, 12:48
Tuzlanski i Zenički kanton čine 31% ukupnih prihoda Federacije.
Oba kantona su prvi na listi izvoznika u FBIH.

Mostar Kanton učestvuje u prihodima Federacije sa pišljivih 8.9%.

Prvi dobiju 0 KM.
Drugi desetine miliona.

Dosta više lopovi Mostarski da uzimate iz mog dzepa i dijelite novac.
Tako je.

Iduci potez je da ce neko lovu dobiti tipa Posusje ili Siroki.

Odavno je politika u fudbal dosla
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 11 jan 2024, 13:11

Ako smijem primjetiti da danas nije nijednom napisano da Velež nije bio prvak.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Maradona10
Kontakt:

Post Postao/la Maradona10 » 11 jan 2024, 13:13

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
11 jan 2024, 12:28
nastrojeni21 je napisao/la:
11 jan 2024, 12:19
Par banjalucana pokusava slabije klubove nasih istocnih (ne)prijatelja predstaviti kao klubove sa nekim dobrim budzetima koji su kako oni kazu, sa budzetima u rangu Veleza, Zelje, Tuzle, ako ne i veci. Juce bila vijest da Radnicki gdje je Dudic jos ne zna gdje ce na pripreme a pojacanja im zavise od budzeta opstine, ali izvori iz Banja Luke kazu drugo...Jedan tvrdi da Radnik iz Surdulice moze dati vecu platu nego nasi klubovi izuzev tri prva. I sve to kako bi opravdali odlazak tog golmana.
Imaju velike budzete, ali u dinarima :urnebes:

Cuj covjek pod ugovorom zatrazio da ode i otisao - u Zeleznicar Pancevo.

Nece oni da priznaju da je Borac u problemima i da je rasulo u svlacionici. Onaj jedan momak, mislim sa nickom @Maradona, je otvoreno pricao sta i kako se tamo trenutno desava. Sto nece ostali da pricaju ne znam, valjda misle da cemo ih zajebavat.

Iskreno mislim da nemaju razloga za brigu. SNSD hoce titulu i pogurace ih i u ovoj polusezoni, sto parama sto na druge nacine.
Nastrojeni ukratko ću ti odgovoriti. Trosak učešća u Super Ligi Srbije pogledaj samo i trosak ovdje i ostatak će ti biti jasniji ako se potrudis malo. Zeleznicar Pancevo koji se bori za opstanak da golmanu platu 6.500e. Radnik Surdulica plaća rezervnog špica 4200e. Plus stanovi, hrana i ostatak troškova. Ovo ti govorim jer znam, naprimjer sa platama u Vojvodini koja je eto u top5 klubova u Srbiji, teško nasa vodeća trojka može izaći na kraj sto se plata tice.
Mijatović je otišao jer nije navikao tako da funkcioniše, da tri mjeseca ne primi platu pa primi onda sve od jednom. Zvao je 2 puta upravu, nisu mu jasno rekli kada će biti isplata i momak digao sidro. Vidjecemo uskoro šta će se tačno dešavati.

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 11 jan 2024, 13:14

Info o uplatama i potvrda dolaska (najkasnije do 8. maja) na telefon: 062 324 222
*Cijena donatorske karte min: 1000 KM. Transakcijski račun: 3381002250260342
*Dress code: Svečano

https://fkvelez.ba/odrzana-crvena-noc-u ... de-veleza/

Preko 400 zvanica je u Mostaru u četvrtak 11. maja 2023. učestvovalo na donatorskoj Crvenoj noći Fudbalskog kluba Velež Mostar.

Shvatite da je Velez najveci klub u drzavi sa najvise navijaca i onih koji pomazu svoj klub. Zeljo i Sarajevo ovo nikada ne mogu napraviti jer nemaju taj DNK koji ce ih skupiti na jedno mjesto. Njihovi jaki biznismeni bjeze od jednih i od drugih jer su rupe bez dna koje pokradu izmedju sebe cim nesto legne. Klubovi koji se finansiraju od drzavnog novca dok mi od tog samo gradimo :kafa:

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 11 jan 2024, 13:15

Balorda je napisao/la:
11 jan 2024, 13:11
Ako smijem primjetiti da danas nije nijednom napisano da Velež nije bio prvak.
11 jan 2024, 12:12
Veeemooo je napisao/la:
11 jan 2024, 00:21
11 jan 2024, 00:14
Posto se opet prica o nekim poslijeratnim uspjesima Veleza, da ponovimo gradivo:

Trofeji: 1
Evropa: 2 puta
Borba za titulu: /
Stadion: "arena" sa kafezom
Prosjek u zadnjih 10ak sezona: 1458
Baza navijaca: zavisi od rezultata, u ligi nikad 5000, kad je Evropa 14
Nekad vole pisati saopstenja, a nekad i ne, zavisi protiv koga igraju
Paljenje auta i gađanje kamermana uvijek vole
SDA/SDP - kako kad
Cuj ovoga mitomana, klub mu konacno uspio nagovoriti nekog trenera da ih preuzme pa se odmah poceo kurcit. Polako druze zaboravio si da su vam glavni igraci tipa Turanjanin i Biber.
Bolaaaa kakve veze imaju Turanjanin i Biber sa vasim uspjesima? Nije ovo nikakvo kurcenje nego realan opis vasih uspjeha u zadnjih 30g. Bolaaa procitaj jos jednom post pa ces skontati valjda, mozes ti to!
izvini

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jan 2024, 13:18

Velež nije mogao nabijati dugove kad je redovno igrao prvu ligu Federacije, a tamo se igra na amaterske ugovore i obaveze prema državi su minimalne - ako ih uopšte i ima.

Sa druge strane, postali su redovna stavka u budžetima na svim nivoima vlasti što bi u nekom normalnom sistemu upalilo sve alarme, to ih svrstava u nelojalnu konkurenciju što je nedopustivo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 11 jan 2024, 13:20

11 jan 2024, 12:19
Par banjalucana pokusava slabije klubove nasih istocnih (ne)prijatelja predstaviti kao klubove sa nekim dobrim budzetima koji su kako oni kazu, sa budzetima u rangu Veleza, Zelje, Tuzle, ako ne i veci. Juce bila vijest da Radnicki gdje je Dudic jos ne zna gdje ce na pripreme a pojacanja im zavise od budzeta opstine, ali izvori iz Banja Luke kazu drugo...Jedan tvrdi da Radnik iz Surdulice moze dati vecu platu nego nasi klubovi izuzev tri prva. I sve to kako bi opravdali odlazak tog golmana.
Jel vi mozete da priustite Lalatovica i njegov strucni stab koji kosta par desetina hiljada KM mjesecno?
E vidis to mogu Spartak iz Subotice gdje je sad, a moze i Mladost Gat gdje je bio skoro, i oba Radnicka i mnogi, tip je trenirao pola liga, skoro svuda za istu platu.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 11 jan 2024, 13:21

Treba nam @svrakino da objasni ovim Mostarcima neke stvari 👇
svrakino1921 je napisao/la:
06 dec 2023, 21:26
slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

GOLEM SI KANTONU SARAJEVO

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 11 jan 2024, 13:24

Anex je napisao/la:
30 dec 2023, 12:53
Balorda je napisao/la:
30 dec 2023, 10:20
Zauzeli im federalnu vladu, neka ministarstva KS, skupštinu KS.

Sarajevo je naše :kafa:
Qrac je vaš,kad ste tako jaki trebali ste braniti stadion da vam ga ne otmu :puke:
:bih:

Ma ja
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 11 jan 2024, 13:29

11 jan 2024, 12:37
KONTRASVIH je napisao/la:
11 jan 2024, 12:29
Ja kad sam pisao da Mostar itekako dobro profituje i zivi od Sarajeva i agencija koji salju rute naobdan, napadose me. :shock:
Profitiraju, ne samo od agencija nego i obicne raje. Meni to licno ne smeta, samo bi volio da nekad pokazu zahvalnost. Generalno, kad god me put nanese prema Splitu, Dubrovniku i i slicnim mjestima, obavezno od nasih Vrapcicana pored puta kupim nesto.

Imaju one simpaticne improvizovane standove, sirok asortiman: smokve, med, peraja, peskiri... razni artikli koje mi Sarajlije kupujemo kad idemo na more ili se vracamo s istog. Ja obavezno uvijek uzmem nesto, ne jer mi treba, nego jer mi je zadovoljstvo da ubrizgam malo svjezeg kapitala u njihovu ekonomiju.
Sevap :thumbup: Iskreno, imaju najbolje smokve i mandarine, tu realno nemaju konkurenciju.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Walterrorist
Kontakt:

Post Postao/la Walterrorist » 11 jan 2024, 13:30

CampobelloDiMazara je napisao/la:
11 jan 2024, 13:14
Info o uplatama i potvrda dolaska (najkasnije do 8. maja) na telefon: 062 324 222
*Cijena donatorske karte min: 1000 KM. Transakcijski račun: 3381002250260342
*Dress code: Svečano

https://fkvelez.ba/odrzana-crvena-noc-u ... de-veleza/

Preko 400 zvanica je u Mostaru u četvrtak 11. maja 2023. učestvovalo na donatorskoj Crvenoj noći Fudbalskog kluba Velež Mostar.

Shvatite da je Velez najveci klub u drzavi sa najvise navijaca i onih koji pomazu svoj klub. Zeljo i Sarajevo ovo nikada ne mogu napraviti jer nemaju taj DNK koji ce ih skupiti na jedno mjesto. Njihovi jaki biznismeni bjeze od jednih i od drugih jer su rupe bez dna koje pokradu izmedju sebe cim nesto legne. Klubovi koji se finansiraju od drzavnog novca dok mi od tog samo gradimo :kafa:
Sta rece i sta ziv? Velez najveci klub u drzavi? Hahahah dobar ti je taj..jesi to sam smislio ili ti je neko pomogao?

bagniadiluca
Kontakt:

Post Postao/la bagniadiluca » 11 jan 2024, 13:31

11 jan 2024, 13:21
slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Sve je ovo fino samo su moji i otac i majka imali na odsječku od plate dio koji se bez ikakvog pitanja oduzimao za ZOI, laganih 5% godinu dana ;) To što vam je Tito i partija napravio vi ne možete da okrečite...
LETS GO FIGHTER

Herson

Post Postao/la Herson » 11 jan 2024, 13:32

Od svih politickih klubova u BiH, Velez mi je najdrazi.

1981oldschool
Kontakt:

Post Postao/la 1981oldschool » 11 jan 2024, 13:33

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Ne treba nama niko ništa objašnjavati , sve je odavno već jasno. Nego bi valjalo vama da iz guzice uđe malo u glavu. Živite u zamišljenom svijetu, da vam pojasnim da bolje shvatite, to sto govorite za zeljovce da su mitomani, E isti ste i vi taki samo sto ne vidite. Sa cim se budala ponosi, pametan se stidi.
“Nije važno učestvovovati, važno je pobjediti.”
“Ako misliš pobjediti, ne smiješ izgubiti.”
“Ko izgubi dobitak dobije gubitak!”
“Prvo hopni, pa reci skoč.”

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 11 jan 2024, 13:33

Nazalost ovo je i Sarajevo i Zeljo dopustilo da se ovo desi. **** bi milion dobila Rijeka i OSijek a Dinamo i Hajduk nista. Zna se koja su dva najveca kluba u Bosni
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 11 jan 2024, 13:34

bagniadiluca je napisao/la:
11 jan 2024, 13:31
slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Sve je ovo fino samo su moji i otac i majka imali na odsječku od plate dio koji se bez ikakvog pitanja oduzimao za ZOI, laganih 5% godinu dana ;) To što vam je Tito i partija napravio vi ne možete da okrečite...
ZOI je drzavni interes,Velez i Zrinja nisu i to je bila druga drzava poredis neuporedivo
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jan 2024, 13:35

Maradona10 je napisao/la:
11 jan 2024, 13:13
Nastrojeni ukratko ću ti odgovoriti. Trosak učešća u Super Ligi Srbije pogledaj samo i trosak ovdje i ostatak će ti biti jasniji ako se potrudis malo. Zeleznicar Pancevo koji se bori za opstanak da golmanu platu 6.500e. Radnik Surdulica plaća rezervnog špica 4200e. Plus stanovi, hrana i ostatak troškova. Ovo ti govorim jer znam, naprimjer sa platama u Vojvodini koja je eto u top5 klubova u Srbiji, teško nasa vodeća trojka može izaći na kraj sto se plata tice.
Da, sve što si napisao si u pravu, a ja ću ti reći zašto je to tako.

Zato jer tamo klubovi duguju preko sto miliona eura državi. Neću se osvrtati na dug Partizana i Zvezde, to je opštepoznata priča. Vojvodina je prije dvije godine dugovala 9 miliona eura.

E vidiš, to kod nas ne može, osim kod klubova iz RS koji se štite politički pa nikad niko ne zna koliko su dužni. Borac je po finansijskom izvještaju prošle godine na plate dao 1,2 miliona KM, što je presmiješno.

Ipak, za finansijski hit se potrudila Sloga koja je po finansijskom izvještaju na plate dala 72 hiljade KM. :rol:

Zamisli da sad recimo FK Sarajevo ne plaća doprinose i obaveze prema državi i da taj novac preusmjeri na plate igračima, kao što rade Borac, Sloga i klubovi u Srbiji? Pa mogli bi dovoditi igrače iz Belgije, Holandije, Švicarske, Austrije bez problema.

Naravno, tako prave ogromnu štetu entitetu jer je tako u skoro svim sferama poslovanja i zato je Federacija neuporedivo solvetnija od Republike Srpske.
Voli te tvoje Sarajevo.

Veeemooo
Kontakt:

Post Postao/la Veeemooo » 11 jan 2024, 13:36

Virtu4l je napisao/la:
11 jan 2024, 13:18
Velež nije mogao nabijati dugove kad je redovno igrao prvu ligu Federacije, a tamo se igra na amaterske ugovore i obaveze prema državi su minimalne - ako ih uopšte i ima.

Sa druge strane, postali su redovna stavka u budžetima na svim nivoima vlasti što bi u nekom normalnom sistemu upalilo sve alarme, to ih svrstava u nelojalnu konkurenciju što je nedopustivo.
Hahahahaha evo i ovoga intelektualca da nesto kaze, a klub mu moli vladu da pomjeri rok za vracanje dugova, kmeee kmeljo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jan 2024, 13:37

legenda reala je napisao/la:
11 jan 2024, 13:34
ZOI je drzavni interes,Velez i Zrinja nisu i to je bila druga drzava poredis neuporedivo

To je to. :salut:
Voli te tvoje Sarajevo.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 11 jan 2024, 13:40

Virtu4l je napisao/la:
11 jan 2024, 13:35
Maradona10 je napisao/la:
11 jan 2024, 13:13
Da, sve što si napisao si u pravu, a ja ću ti reći zašto je to tako.

Zato jer tamo klubovi duguju preko sto miliona eura državi. Neću se osvrtati na dug Partizana i Zvezde, to je opštepoznata priča. Vojvodina je prije dvije godine dugovala 9 miliona eura.

E vidiš, to kod nas ne može, osim kod klubova iz RS koji se štite politički pa nikad niko ne zna koliko su dužni. Borac je po finansijskom izvještaju prošle godine na plate dao 1,2 miliona KM, što je presmiješno.

Ipak, za finansijski hit se potrudila Sloga koja je po finansijskom izvještaju na plate dala 72 hiljade KM. :rol:

Zamisli da sad recimo FK Sarajevo ne plaća doprinose i obaveze prema državi i da taj novac preusmjeri na plate igračima, kao što rade Borac, Sloga i klubovi u Srbiji? Pa mogli bi dovoditi igrače iz Belgije, Holandije, Švicarske, Austrije bez problema.

Naravno, tako prave ogromnu štetu entitetu jer je tako u skoro svim sferama poslovanja i zato je Federacija neuporedivo solvetnija od Republike Srpske.
Jedna pametna i od tebe, pogotovo ovo uvecano.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Grk1234, Rigoletto, Simi i 20 gostiju.