OKK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

donDondon
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la donDondon » 11 jan 2024, 15:52

FKBilder je napisao/la:
11 jan 2024, 15:08
Ne znaju ove nove generacije kakvo ludilo je vladalo u Mejdanu, mogu samo guglati po youtube. :D
Kada se 7 000 dusa "dere "iz svega glasa Teri Bosanac :mrgreen:
Kada je u jednom momentu prvih 5 Dite bilo prvih 5 repke, yebo te kamen :tokralju:
Cipa je vodio fukare kada smo jednom u hodnicima mejdana zagrmili "Naprijed Dito ljubavi moja ".... :beba:
Tresao se Mejdan.
Sjecal se ko sjajnog trojkasa Dragana Aleksica, ili onog naseg centra, kako se zvao, Wayne Sulimayne :wtf: :urnebes:
Zvali ga suljo :D
Eh ta vremena :zviz:
mislim da ovdje nije problem ni dita ni okk
da je ovaj okk trenutno prvi na tabeli i danas bi gledao preko 3,4k ljudi na tribinama i energicno navijanje.
to su bila zlatna vremena kosarke i zato je bila takva euforija,danas da ta dita bude 5,6 na tabeli bio bi isti prosjek gledalaca kao i okk

ovdje je vise do mentalnog sklopa ljudi,na klupi 2,3 trenera a na tribinama 500,tezak grad teska sredina,svi sve znaju a kompetentnih ljudi sve manje
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 11 jan 2024, 16:19

donDondon je napisao/la:
11 jan 2024, 15:52
FKBilder je napisao/la:
Ne znaju ove nove generacije kakvo ludilo je vladalo u Mejdanu, mogu samo guglati po youtube. :D
Kada je u jednom momentu prvih 5 Dite bilo prvih 5 repke, yebo te kamen :tokralju:
Cipa je vodio fukare kada smo jednom u hodnicima mejdana zagrmili "Naprijed Dito ljubavi moja ".... :beba:
Tresao se Mejdan.
Sjecal se ko sjajnog trojkasa Dragana Aleksica, ili onog naseg centra, kako se zvao, Wayne Sulimayne :wtf: :urnebes:
mislim da ovdje nije problem ni dita ni okk
da je ovaj okk trenutno prvi na tabeli i danas bi gledao preko 3,4k ljudi na tribinama i energicno navijanje.
to su bila zlatna vremena kosarke i zato je bila takva euforija,danas da ta dita bude 5,6 na tabeli bio bi isti prosjek gledalaca kao i okk

ovdje je vise do mentalnog sklopa ljudi,na klupi 2,3 trenera a na tribinama 500,tezak grad teska sredina,svi sve znaju a kompetentnih ljudi sve manje
Nije tacno, Dita je imala rezultatske krize kao i svaki kolektiv. Ja pamtim i derbi sa Bosnom kada je bilo 7000,i 1500.....Uopste nije stvar u kosarci kao sportu, nego klubu i onome sto on pretstavlja. Ovo nije jednostavno nas klub.

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 11 jan 2024, 16:21

meecko je napisao/la:
FKBilder je napisao/la:
Tresao se Mejdan.
A ona čuvena protiv Igokeae kada Tomica Zirojević pogodio tricu i digao 3 prsta, pa mu čitav Mejdan grmi Tomiceeee, Tomiceeee pri svakom kontaktu sa loptom. Lik poslije toga koša ne može da pogodi, a Siniša Kovačević se cijepa od smijeha na klupi....
To onaj "debeli "da da sjecam se te utakmice :D
Nekako sam siguran da nije ugasen KK Sloboda bi jos uvjek bio najtrofejniji KK u BiH.Igokea je preuzela totalni primat nakon gasenja Dite.

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 11 jan 2024, 16:30

Mnogo puta su nam prodavali kojekakve price tako da ja jos nista ne vjerujem, aliii ako se desi nesto Aidu Berbicu treba zabranit da dodje na plato ispred Mejdana a kamoli da udje u isti il nedaj boze da bude nesto u klubu.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Edin1982
Kontakt:

Post Postao/la Edin1982 » 11 jan 2024, 16:47

U Slobodi posle rata igrali Nikola Radulović (godinu poslije igrao za Italiju sa Myersom i Fućkom..) Zoran Kalpić (Šampion iz Bormia),Adnan Hodzic, Vedran Bosnic,Jasmin Hukic,Terell Castle,Ramiz Suljanovic, Azur Korlativic, Lerić ,Terzić,Wane Teletović,Husanović, Mekić,Elezović,Sakić,Vujović, Vidović,Aleksić,Stojković... Do sutra da pišem o velikanima (svi na svoj način)košarke iz svojih vremena...Padali su u Mejdanu,Cibona, zvijezda,partizan, Galatasaray,Tim telekom iz Bona (3 reprezentativca Njemačke u to vrijeme imali),Tak Papagos iz Grčke (21 poen )razlike Ekipa koja je bila treća u prvenstvu u vrijeme kada su evropi harali Olimpiakos i Panathinaikos...ZIVIM ZA VREMENA DA SVOJE DIJETE DOVEDEM U MEJDAN DA TO DOŽIVI I OSJETI ONU JEZU KADA ZAGRMI MEJDAN!!!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 jan 2024, 17:23

Edin1982 je napisao/la:
11 jan 2024, 15:11
DamirT je napisao/la:
11 jan 2024, 14:27
Za jedno 10 dana: Intervju sa tim investitorom. ''Nemam interes da ulozim novac u KK Sloboda, to je laz''. Dok se ne desi, ja necu da se nadam bilo cemu.
Priča je aktualna,već više od godinu dana,i vjeruj da se skupila fina grupa privatnika koji su već dosta aktivni i u lobiranjima raznim, za razna takmičenjima i projekat ozbiljan postoji i razrađeno je to do u detalj!!!
Hajde aBd da se sve to zavrsi :pray: :ljepota:
Odmah sljedece jutro odlazim po sezonsku. Samo da Aidovu sugavu facu vise ne gledam.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 11 jan 2024, 17:32

FKBilder je napisao/la:
11 jan 2024, 16:21
meecko je napisao/la:
FKBilder je napisao/la:
Tresao se Mejdan.
A ona čuvena protiv Igokeae kada Tomica Zirojević pogodio tricu i digao 3 prsta, pa mu čitav Mejdan grmi Tomiceeee, Tomiceeee pri svakom kontaktu sa loptom. Lik poslije toga koša ne može da pogodi, a Siniša Kovačević se cijepa od smijeha na klupi....
Nekako sam siguran da nije ugasen KK Sloboda bi jos uvjek bio najtrofejniji KK u BiH.Igokea je preuzela totalni primat nakon gasenja Dite.
Taj debeli je Stevanović, jako korektan igrač. Zirojević je bio krilo, brada, dobar igrač ali ga ponesu "emocije" prema "rodnoj grudi".
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 11 jan 2024, 17:35

meecko je napisao/la:
11 jan 2024, 17:32
FKBilder je napisao/la:
11 jan 2024, 16:21
meecko je napisao/la:

Taj debeli je Stevanović, jako korektan igrač. Zirojević je bio krilo, brada, dobar igrač ali ga ponesu "emocije" prema "rodnoj grudi".
E tog se ja sjecam,znao je tricu klepit :D

Lupi
Kontakt:

Post Postao/la Lupi » 11 jan 2024, 17:51

Slatinash_7 je napisao/la:
11 jan 2024, 13:29
Samo ako se ikako može izbjeći ova fuzija sa OKK, puno bi ljudi i to podržalo. 2 godine rada sa mladom ekipom, ulaganje u mlađe selekcije i onda rezultatima i posjetom natjerati Bevbu i kompaniju iz opštine da ugase frankenštajna, vrate nelegalno uzete trofeje i zakopat ih na ljudsko smetljište tamo gdje i zaslužuju da budu!
Tako je.
Nikakva fuzija ne dolazi u obzir sa Berbićevom Slobodom.
Pa čak i da postoje dvije Slobode u gradu.
Njemu i njegovima treba zabraniti prilaz Mejdanu.
Krivićno ga goniti zbog zloupotrebe imena, trofeja, i statusa KK Sloboda, i predstavljanja kao dio historije vještačkog privatnog kluba OKK Sloboda.
Krenuti čista obraza iz druge lige, ionako smo next year u prvoj ligi bez problema.
Samo tako će se privući navijači i Fukare,samo tako će se stvoriti atmosfera - a ne neke fuzije u kojem će Berbić i njegovi poltroni imati ulogu u novom klubu.
Taj Aid Berbić mora odgovarati za ono što je uradio košarci u Tuzli, za masakr koji je napravio.
Ne može Aid Berbić koji 12 godina nema nijedan uspjeh s klubom,a potrošio je miliona para građana Tuzle, biti dio novog kluba i pozitivne priče

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 11 jan 2024, 18:45

FKBilder je napisao/la:
Tresao se Mejdan.

Cuj ne znamo, kao mali sam dobio u Mejdanu punu kesu kospica u ledja jer sam slavio kos Sirokog, ali ajde barem smo vas dobili tu vecer 😅😅

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 11 jan 2024, 18:49

Lupi je napisao/la:
11 jan 2024, 17:51
Slatinash_7 je napisao/la:
11 jan 2024, 13:29
Samo ako se ikako može izbjeći ova fuzija sa OKK, puno bi ljudi i to podržalo. 2 godine rada sa mladom ekipom, ulaganje u mlađe selekcije i onda rezultatima i posjetom natjerati Bevbu i kompaniju iz opštine da ugase frankenštajna, vrate nelegalno uzete trofeje i zakopat ih na ljudsko smetljište tamo gdje i zaslužuju da budu!
Tako je.
Nikakva fuzija ne dolazi u obzir sa Berbićevom Slobodom.
Pa čak i da postoje dvije Slobode u gradu.
Njemu i njegovima treba zabraniti prilaz Mejdanu.
Krivićno ga goniti zbog zloupotrebe imena, trofeja, i statusa KK Sloboda, i predstavljanja kao dio historije vještačkog privatnog kluba OKK Sloboda.
Krenuti čista obraza iz druge lige, ionako smo next year u prvoj ligi bez problema.
Samo tako će se privući navijači i Fukare,samo tako će se stvoriti atmosfera - a ne neke fuzije u kojem će Berbić i njegovi poltroni imati ulogu u novom klubu.
Taj Aid Berbić mora odgovarati za ono što je uradio košarci u Tuzli, za masakr koji je napravio.
Ne može Aid Berbić koji 12 godina nema nijedan uspjeh s klubom,a potrošio je miliona para građana Tuzle, biti dio novog kluba i pozitivne priče

Ovi privatnici sigurno nece cekati dvije-tri godine da dodju u priliku tek da igraju premijer ligu pa tek onda borba za ABA 2 itd… ako je ova prica istinita vjerujem da oni zele u fajt krenuti odmah i sad tako da.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 jan 2024, 19:15

Planirano je da se Skupština kluba održi 14. februara i da tada Dita uđe u klub kao generalni sponzor.
Evo kad bi trebala biti skupstina, ako se sta ne izjalovi, ne daj Boze.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 11 jan 2024, 19:35

Valjda Senad bude imao volje, Tuzla moze izgurati i Euroligasa.

Davidoffgold
Kontakt:

Post Postao/la Davidoffgold » 11 jan 2024, 19:46

Baš fina priča može nastati sa Ditom aBd. Nadam se da je istina to za Senada. Ja mislim da on financijski neće ni osjetiti taj klub, dok će gradu to puno da znači. Svakako smo uvijek bili više naslonjeni na košarku kao grad nego na fudbal.
Une vie honorable est une vie éternelle

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 11 jan 2024, 19:47

Wanderson je napisao/la:
11 jan 2024, 19:35
Valjda Senad bude imao volje, Tuzla moze izgurati i Euroligasa.
Bilo bi lijepo poslije decenije i pol,i vise donijeti titulu, bilo koji Euro kup da se igra, pa i ta ABA 2,ali ti ode daleko prijatelju :D

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 jan 2024, 20:01

Za Euroligasa mora drzava stati iza tebe. Nema sanse da moze sam izgurati. Pogotovo jer eto i da odemo u ABA ligu, sumnjam da ce CZ i Par uspjeti izbaciti iz Eurolige. A ne vjerujem da bi dali licencu Slobodi samo tako. Daj neko evropsko takmicenje, pa makar i onaj Evropa kup, titula ili kup + ABA liga i ja zadovoljan. Prevelik je zalogaj Euroliga, cak i za Senada.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 11 jan 2024, 20:04

DamirT je napisao/la:
11 jan 2024, 20:01
Za Euroligasa mora drzava stati iza tebe. Nema sanse da moze sam izgurati. Pogotovo jer eto i da odemo u ABA ligu, sumnjam da ce CZ i Par uspjeti izbaciti iz Eurolige. A ne vjerujem da bi dali licencu Slobodi samo tako. Daj neko evropsko takmicenje, pa makar i onaj Evropa kup, titula ili kup + ABA liga i ja zadovoljan. Prevelik je zalogaj Euroliga, cak i za Senada.
Nije sto je prevelik zalogaj finansijski, nego tesko je uci tu, to je skoro pa zatvoreni tip takmicenja :D

Davidoffgold
Kontakt:

Post Postao/la Davidoffgold » 11 jan 2024, 20:08

DamirT je napisao/la:
Ma vjerujem brate da on to može izmoći financijski opet (da ne osjeti) ali kao što reče momak to je zatvoren krug i teško je upasti tu...svejedno baš mi se ide na basket sad pa makar i sam išao u mejdan
Une vie honorable est une vie éternelle

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 jan 2024, 20:20

FKBilder je napisao/la:
11 jan 2024, 20:04
DamirT je napisao/la:
Nije sto je prevelik zalogaj finansijski, nego tesko je uci tu, to je skoro pa zatvoreni tip takmicenja :D
Zato i kazem, sumnjam da bi im dali licencu za makar jednu sezonu u EL. Mada, de nek oni prvo udju u klub. Jos malo pa cemo mastati kako dizemo trofej Eurolige :urnebes:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 11 jan 2024, 21:46

DamirT je napisao/la:
Senad je sa svojim firmama 2023 godinu zavrsio s dobiti od 100 miliona eura.
Dalje tu je jos more firmi koje su naslonjene na njega i koje ako on kaze moraju biti sponzori, dalje tu su grad i kanton, veliki broj navijaca.

Anadolu Efes ima budzet 25 mil eura.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.