Premijer liga BiH - aktuelno

TurkishAirlines

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la TurkishAirlines » 12 jan 2024, 08:39

Zeko87 je napisao/la:
12 jan 2024, 08:15
Velež nas u Zenici u finalu kupa ostavio bez evrope i trofeja, sportski se razišli zagrljeni haman sa tribina. I ove sezone se normalno gledale zajednu utakmice i na Koševu i u Mostaru. Ovdje baš nekima smeta prijateljska atmosfer RA i HZ. Budala uvijek ima na sve strane. Da Bog da se Velež pomagao sa 10 miliona godišnje od strane Saveza i nek preuzmu primat od Zrinjskog u Mostaru, više bih volio sa njima da se ganjamo za vrh, nego sa ovim lažnjacima fašističkim.

Ove nove generacije baš konflikt uzimaju za cilj u životu. Poslije rata smo normalno na derbiju bili bez tampon zona, sad haman strepim ulicom proći, kontam hoće li me kakava budala prepoznati i dočekati u mraku. Al bitno je da se Dodik doživljava neozbiljno kad prijeti da uzme pola države sebi...
Prvo, nisu svi nacijaci Sarajeva pripadnici HZ niti su svi navijaci Velza pripadnici RA.

To ako se najvatreniji navijaci paze, ne znaci da ja moram slusati papke kako vrijedjaju glavni grad drzave, Sarajevo.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 12 jan 2024, 08:42

zeljovolimte je napisao/la:
12 jan 2024, 08:02
1981oldschool je napisao/la:
11 jan 2024, 19:37
Da se primjetiti da najviše navijači Sarajeva zanovijetaju i more radi ovih sredstava, dok navijači želje i nisu toliko, ne računajući ovog dežurnog klovna virtu. Radi ovoga i radi komentara svrakino1921 mi je malo porastao zeljo u ocima( sto sam mislio da je nemoguća misija) Ova dvoličnost navijača Sarajevo gdje govore da smo u prijateljskim odnosima a najviše negoduju na progres Veleža je vise nego jadno. Patetično i dvolično da se kaže najmanje.
Po komentarima Tuzlaka vidi se da su uvijek progresivno razmišljali, a ovim Zenicanima nemam sta reci nego da mi vas je zao.
Isto su prosli navijaci Slobode.. Ovi ih hajcali, dok Sloboda nije dobila na Kosevu iste veceri od postenih Tuzlaka i Bosnjaka postadose Kozojebi i Srbi.

Vi navijacima FKS nikad necete biti dragi, samo vas "vole" jer ste "zajebali" Zelju. Vidjet ces do kraja sezone ako zavrsite ispred njih..
I sta ako završe ispred nas? Šta onda? To što ćemo se šprdati i zaj.ebavati na forumu ima neki značaj za "real life"? Odnos između klubova nema nikakve veze sa odnosom između navijača. Kako su im trenutni momci došli na tribinu, kontakti koji su od ranije postojali, trenutno su odlicni i kako vrijeme ide su samo bolji. Ponavljam to se odnosi na navijačke skupine, a i simpatizeri i jednog i drugog kluba i dalje bez ikakvih problema dolaze, sjede navijaju za svoj klub na ostalim tribinama.

Zar neko misli da to forum može promijeniti? :D
Neka su im dali 1.5m, neka daju još toliko, imaju projekte oko stadiona, rade stadion... Ko je nama kriv što nemamo ljude koji će progurati novac prema klubu. Imamo sve preduslove za to od uplaćenog poreza, dugovanja, zdrave sredine, ali... lakše je bilo Ajli, Aneli i ostalim futama iz SFK sjediti, uživati i primati platu nego se pozabaviti sastancima sa vjecnicima, ministrima, premijerima i sa Kantonalnog i sa Federalnog nivoa. Iz Veleža ljudi fino plivaju sa svima i neko se ponaša kao da ne zna kako funkcioniše sistem u BiH. Imaš Velež, Borac, Zrinjski, vidiš kako funkcioniše i ni malo se ne počešeš z gu.zicu da bi pokušao uzeti od države nešto. Bar za onaj TC u Butmiru koji radimo vlastitim sredstvima.

Neka uzimaju - i treba lopatom.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 12 jan 2024, 08:47

TurkishAirlines je napisao/la:
12 jan 2024, 08:39
Zeko87 je napisao/la:
Velež nas u Zenici u finalu kupa ostavio bez evrope i trofeja, sportski se razišli zagrljeni haman sa tribina. I ove sezone se normalno gledale zajednu utakmice i na Koševu i u Mostaru. Ovdje baš nekima smeta prijateljska atmosfer RA i HZ. Budala uvijek ima na sve strane. Da Bog da se Velež pomagao sa 10 miliona godišnje od strane Saveza i nek preuzmu primat od Zrinjskog u Mostaru, više bih volio sa njima da se ganjamo za vrh, nego sa ovim lažnjacima fašističkim.

Ove nove generacije baš konflikt uzimaju za cilj u životu. Poslije rata smo normalno na derbiju bili bez tampon zona, sad haman strepim ulicom proći, kontam hoće li me kakava budala prepoznati i dočekati u mraku. Al bitno je da se Dodik doživljava neozbiljno kad prijeti da uzme pola države sebi...
Prvo, nisu svi nacijaci Sarajeva pripadnici HZ niti su svi navijaci Velza pripadnici RA.

To ako se najvatreniji navijaci paze, ne znaci da ja moram slusati papke kako vrijedjaju glavni grad drzave, Sarajevo.
:rol:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 12 jan 2024, 08:48

tacno na ovoj stranici kao da nema administratora ni admina ni kojeg ku.rca,pise ko sta hoce i kako hoce
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 12 jan 2024, 09:00

E cuj došao na forum da izgrađuje mišljenje o klubu, o igraču, o prijateljstvu, o odnosima, o nečemu... :crazy:
Pa ovdje 80% likova iza skrivenih nickova liječi lične frustracije i ima nadobudan i napadački stav i namjerno će ići u kontru pa makar se i slagao sa postom kojeg replicira ili temi o kojoj raspravlja.

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 12 jan 2024, 09:11

Koji odraz nemoci i pucanja po savovima psovati nekome majku i sestru :puke:

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 12 jan 2024, 10:07

mosarajvosa83 je napisao/la:
11 jan 2024, 23:39
mostar_mo je napisao/la:
11 jan 2024, 23:28
TurkishAirlines je napisao/la:
11 jan 2024, 23:02

Samo bahato :kafa:

Sto je bojac za rs to je velez za federaciju.

Bezveze vam je prica ..kad ste prije dvadesetak godina dobivali milione od elektroprivrede i Mehe Obradovica i vi i Zeljeznicar tad je to bilo legitimno.
Ima nas koji smo upuceni kako ste se finansirali 20 godina poslije rata i uzimali titule dok mi nismo.imali za goriva da odemo na gostovanje.

Sad kad nas se gura drzavnim parama onda je to problem.
Treba bar decenija ipo vrhunske novcane podrske od drzave i drzavnih firmi da bi vas dostigli.
Kakve ovo veze ima sa budzetom Federacije,po kojoj osnovi se vama trebao dati novac i prije a i sad? Meho Obradovic nam je bio u klubu i EP je sponzorisala,bio je i Lojo tu Fabrika Duhana. Nego Bosnalijek i ovaj direktor njihov vas gurao to je isto kao i ovo sto si ti naveo tj nidje veze. Uzimali smo inace titulu za titulom.

Sponzorstvo nije problem naravno , Meho Obradovic je mimo sponzorstva u to vrijeme kad su te cifre bile basnoslovne nekoliko miliona KM dao FK Sarajevu kroz ˝pozajmice˝ koje nikad nisu vraćene.

Da ima države taj je trebao davno robijat zbog toga !

Najmanje Sarajevo , a i Željezničar imaju pravo prozivati nekoga zbog državnih para. 20 godina poslije rata ste iskljucivo zahvaljujuci tim parama bili u vrhu lige.

A ja vi ste glavni grad pa je to normalno zaboravio sam ... to sto su glavni potencijali Elektrprivrede odnosno hidroelektrane u HNK nije bitno..

Da prigovara Čelik ili Sloboda razumio bih !

p.s. I ono sto treba naglasiti da je ovih 1.500.000 dato za infrastrukturu stadiona , a ne direktno za klub !
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Orden43
Kontakt:

Post Postao/la Orden43 » 12 jan 2024, 10:21

Nirton je napisao/la:
12 jan 2024, 01:27
Esmir Hasukić donirao 300 KM youtuberu Nuniju na streamu. :D
eto ima para dovedite ga na mjesto sportstkog direktora, vjeruj mi financijski je jaci od mirvah
Crni Cerak 🐦‍⬛

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 12 jan 2024, 10:29

Nirton je napisao/la:
Da nisam procitao ovo jutros dan mi ne bi mogao zapoceti.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 12 jan 2024, 10:47

MocMahale444 je napisao/la:
12 jan 2024, 00:31
pitar pitara brani, hajde svrsim vam ja najmilijima po faci.
Radi reda :kafa:
Dobri ovi mitomani,**** na baterije.
Sve zivo i mrtvo pojebase preko foruma.
O svemu pisu,osim o fudbalu?
Drogeras 10g.visi na forumu.Sve zivo pojeba,razbi.
Cojeku ili Djukcu preko 30g.u guzicu.
Frustiran do bola,Ckepi uzivo vidio nije.a kamoli
Makar prstom zabio.
Doduse i keruse🐶ckapi imaju!
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!

👉Ubica Mitomana i Botova😎

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 12 jan 2024, 10:56

12 jan 2024, 07:57
Pitarsam je napisao/la:
12 jan 2024, 00:26
MocMahale444 je napisao/la:
11 jan 2024, 23:53

Faconi ti izgleda volis samog sira?

Dalabu si gurabije mi, sigurno si dobio po pizdi u mladosti pa sad ostavilo traga i traume izviru iz tebe druze dzuturume.
Kakav visokoumni,intelegentan odgovor.Po običaju.
Šta očekivati od ljudske spodobe koga i maloumni
@zeljovimtenakurcu izjebe i svrsi mu po faci.
Pa stvarno ovaj @virtualac mi se čini ko intelegentan
prema ovom ostalom mitomanskom ljudskom sljamu.
Prosto-proširena rečenica puna nebuloza,krajnji domet
Napaćenih mitomana!
Još ih nije stid ni sram da uholadje izlaze iz svojih
tamnih rupica i zagađuju okolinu.
Ima li kakvih kampova na Drini? O cemu se prica o Vulinu, Vucicu u Srbiji?

Svrsim ti staroj po faci.
Evo ga nasa zenka od Mulalica privirila.
Da neku pametnu o fudbalu baci.
Otjerase kuju sa lobotomije,pobjeze bez borbe i vrati se
pod skute Amara Osima -kamatara na ovom forumu.
Poce gluposti pisat i o nekim igracima kmelje pametovati.
Problem ispade da ti igraci(Brazilac)davno otisao.Nije
Vise u rosteru nego vec u Brazilu.
Pa se dvije keruse mitomanske pocambase,samo tako.
A mi se grohotom smijemo.

Ni goreg kluba,ni gorih forumasa!
Idemoooo:
….Raspadate se Vi vjeruj nije mi zaaoooo….
Pjenite keruse🐶pjenite!
😎
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!

👉Ubica Mitomana i Botova😎

Herson

Post Postao/la Herson » 12 jan 2024, 11:14

Senad Kevelj dužnosnik FK Velež pokušao kupiti lažnu diplomu u Cazinu
Optuženi su "pali" nakon što su fakultetsku diplomu pokušali prodati za 13.500 KM dvojici prikrivenih istražitelja SIPA-e. -

Strašno.

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 12 jan 2024, 11:31

Orden43 je napisao/la:
12 jan 2024, 10:21
Nirton je napisao/la:
eto ima para dovedite ga na mjesto sportstkog direktora, vjeruj mi financijski je jaci od mirvah
Možda postanemo bilioneri ako on dođe. :hmmmmm:
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 12 jan 2024, 11:32

Herson je napisao/la:
12 jan 2024, 11:14
Optuženi su "pali" nakon što su fakultetsku diplomu pokušali prodati za 13.500 KM dvojici prikrivenih istražitelja SIPA-e. -

Strašno.
Mislim da je većina navijača Veleža svjesno da Kevelj nije poštenjačina i da pliva u svim vodama, ali kao takav je idealan za naše lige. Nevjerovatno je kakve veze lik ima. Imali smo prepoštenog Hasića pa smo vidjeli šta mu se napakovalo i kakav je odnos saveza prema Veležu bio u tom periodu, od katastrofalnog suđenja, suspenzija do raznih prijetnji.

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 12 jan 2024, 11:33

Pitarsam je napisao/la:
12 jan 2024, 10:56
12 jan 2024, 07:57
Pitarsam je napisao/la:
12 jan 2024, 00:26

Kakav visokoumni,intelegentan odgovor.Po običaju.
Šta očekivati od ljudske spodobe koga i maloumni
@zeljovimtenakurcu izjebe i svrsi mu po faci.
Pa stvarno ovaj @virtualac mi se čini ko intelegentan
prema ovom ostalom mitomanskom ljudskom sljamu.
Prosto-proširena rečenica puna nebuloza,krajnji domet
Napaćenih mitomana!
Još ih nije stid ni sram da uholadje izlaze iz svojih
tamnih rupica i zagađuju okolinu.
Ima li kakvih kampova na Drini? O cemu se prica o Vulinu, Vucicu u Srbiji?

Svrsim ti staroj po faci.
Evo ga nasa zenka od Mulalica privirila.
Da neku pametnu o fudbalu baci.
Otjerase kuju sa lobotomije,pobjeze bez borbe i vrati se
pod skute Amara Osima -kamatara na ovom forumu.
Poce gluposti pisat i o nekim igracima kmelje pametovati.
Problem ispade da ti igraci(Brazilac)davno otisao.Nije
Vise u rosteru nego vec u Brazilu.
Pa se dvije keruse mitomanske pocambase,samo tako.
A mi se grohotom smijemo.

Ni goreg kluba,ni gorih forumasa!
Idemoooo:
….Raspadate se Vi vjeruj nije mi zaaoooo….
Pjenite keruse🐶pjenite!
😎
Faco koga danas raskrinkavamo na presici jedva cekam u 10 sati da te gledam.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 12 jan 2024, 11:39

Zeko87 je napisao/la:

Ma par likovao ovde nikad nemože promijeniti naše odnose sa rajom iz Mostara, prvo štu su bili u pelenama kad se sve ono sve desilo u lištici i njihova organizovanost i spremnost da nam pomognu dočekali kaonpravu braču. Ta razdvojenost i rivalitet je samo 90 minuta dok utakmica traje. Oni su uvijek dobrodošli na našem stadionu i u gradu kao i ja kad dođem u Mostar.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 12 jan 2024, 11:42

FUNKCIONER VELEŽA I SDA BIZNISMEN: Senad Kevelj pokušao kupiti lažnu diplomu u Cazinu

"Studenti“ su bili iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Ima među njima državnih službenika koji su na ovaj način željeli napredovati u službi, nezaposlenih ili uposlenika privatnih firmi. Jedno ime u tom nizu posebno je interesantno. Senad Kevelj, većinski je vlasnik tenderski uspješne firme „Commerce engineering“ iz Mostara, a obavlja i funkciju predsjednika Upravnog odbora FK Velež te predsjednika UO Sportskog saveza Grada Mostara.

Prema saznanjima iz istrage, Senad Kevelj se tokom 2018. godine sastajao sa optuženim suosnivačem Visoke međunarodne škole u Cazinu Admirom Hadžipašićem kako bi dogovorio sticanje diplome „Bachelor poslovnog menadžmenta smjer finansije i bankarstvo“. Nakon što je izvršen njegov „upis“ kao "studenta" i to od 2016. godine, u fakultetski matični list Kevelja upisani su podaci o položenim ispitima, fiktivnim naravno, te je već polovinom naredne 2019. godine dobio ugovorenu diplomu. Na račun škole uplatio je 2600 KM, a 7200 maraka predao je „u kešu“ optuženom Admiru Hadžipašiću. Sve to je u svjedočenju istražiteljima Kevelj i potvrdio.
Posteni, preposteni Velez. Radnicki klub, bola(n) :bow:

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 12 jan 2024, 11:44

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
12 jan 2024, 11:42
FUNKCIONER VELEŽA I SDA BIZNISMEN: Senad Kevelj pokušao kupiti lažnu diplomu u Cazinu

"Studenti“ su bili iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Ima među njima državnih službenika koji su na ovaj način željeli napredovati u službi, nezaposlenih ili uposlenika privatnih firmi. Jedno ime u tom nizu posebno je interesantno. Senad Kevelj, većinski je vlasnik tenderski uspješne firme „Commerce engineering“ iz Mostara, a obavlja i funkciju predsjednika Upravnog odbora FK Velež te predsjednika UO Sportskog saveza Grada Mostara.

Prema saznanjima iz istrage, Senad Kevelj se tokom 2018. godine sastajao sa optuženim suosnivačem Visoke međunarodne škole u Cazinu Admirom Hadžipašićem kako bi dogovorio sticanje diplome „Bachelor poslovnog menadžmenta smjer finansije i bankarstvo“. Nakon što je izvršen njegov „upis“ kao "studenta" i to od 2016. godine, u fakultetski matični list Kevelja upisani su podaci o položenim ispitima, fiktivnim naravno, te je već polovinom naredne 2019. godine dobio ugovorenu diplomu. Na račun škole uplatio je 2600 KM, a 7200 maraka predao je „u kešu“ optuženom Admiru Hadžipašiću. Sve to je u svjedočenju istražiteljima Kevelj i potvrdio.
Posteni, preposteni Velez. Radnicki klub, bola(n) :bow:
NisamIsmirMirvic je napisao/la:
29 okt 2023, 16:04
Jeste da je rano, ali ja ne vidim Velez u Europi ove sezone. Moraju se dobro pojacati na polusezoni ako im je to cilj. Imali su finih utakmica, ali imali su ih i Sloga, Posusje, GOSK.

U principu, dosta tanak roster im je najveci problem. Ne mozes ti nista ocekivati kad ti Vehabovic, Sikalo, Suljic, Zvonic i slicni cine okosnicu ekipe. Nekoliko dobrih igraca imaju, recimo Orec i Sturm, ali dosta lose sve skupa. I ne vjerujem da je Klafuric sad neki wow strucnjak da nesto izvuce.

Siroki mi djeluje kao dosta ozbiljnija ekipa. I kone su igracki jace, a proigrace i oni kad otjeraju Klauna. Posto se vec zna kome pripadaju prva tri mjesta, bice bas interesantno pratiti borbu za ovo cetvrto 😁
Sjedi jedan
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 12 jan 2024, 11:44

Kevelj sarađuje sa državnim organima i pomaže u suzbijanju organizovanog kriminala :salut:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 12 jan 2024, 11:48

Herson je napisao/la:
12 jan 2024, 11:14

Strašno.
Haj, bogati... Jedina razlika između tog Kevelja i ostalih stručLJaka, je taj što su njega uhvatili.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: invincible1921 i 16 gostiju.