OKK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

FKBilder
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la FKBilder » 12 jan 2024, 21:42

Surreal je napisao/la:
12 jan 2024, 21:41
Čuj da Tuzla ima bolji košarkaški klub od Sarajeva..
Uvjek imala.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 jan 2024, 22:01

Surreal je napisao/la:
Sto da ne?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 13 jan 2024, 01:39

Wanderson je napisao/la:
12 jan 2024, 21:34
Kakve ovdje neznalice pisu, osvajac ABA lige ide u EL, Buducnost je igrala u Moraci koja je manja od Mejdana koji se jos moze modernizirati.

Osvajac Eurokupa ide u EL i to su dva puta koja Sloboda moze ganjati bez licence.

Ako Senad uzme klub i posveti se tome, ganjat ce te ciljeve i to je tako ko god poznaje tog covjeka i poslovao s njim zna kakav je.
Upravu je za ovo da osvajac ABA lige ide u Euroligu tu se prica zavrsava oko mogucnosti odnosno ne mogucnosti.

Cifre koje spominjes nisu skroz tacne al otprilike nisi ni omasio puno, ne znam gosp. Dzambica pa ne bi komentirao daj Boze kazem ali o Euroligi bez 20 miliona eura nemas sta razmisljati, ako je covjek takav fanatik kao sto ti kazes rezultat ce pokazati samo.

Samo su ti neke konstatacije o tome kako je ABA 2 amaterska, ABA losa i slicno u najmanju ruku smijesne kao da pises iz ugla Partizana a ne Slobode
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 jan 2024, 10:35

Znamo mi sta pisemo. Jer je i Igokea bila prva u regularnom dijelu ABA lige, pa su famozno izmijenili pravila da oni ne odu u EL, vec neko od vjecitih (na kraju je to bila Zvezda).

Buducnost je izuzetak od prije nekoliko sezona. Nema sta im nisu sve radili, pa se izvukose nekako. Kad se sjetim utakmica protiv CZ u Beogradu, ne daj Boze nikome.

ABA liga je fakticki liga Partizana i CZ u velikoj mjeri. Cim im neko pridje kvalitetom, oni ce sve uraditi da taj tim sto vise syebu. Nije ovo ona ABA liga od prije 16-17 godina.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 13 jan 2024, 14:03

DamirT je napisao/la:
13 jan 2024, 10:35
Znamo mi sta pisemo. Jer je i Igokea bila prva u regularnom dijelu ABA lige, pa su famozno izmijenili pravila da oni ne odu u EL, vec neko od vjecitih (na kraju je to bila Zvezda).

Buducnost je izuzetak od prije nekoliko sezona. Nema sta im nisu sve radili, pa se izvukose nekako. Kad se sjetim utakmica protiv CZ u Beogradu, ne daj Boze nikome.

ABA liga je fakticki liga Partizana i CZ u velikoj mjeri. Cim im neko pridje kvalitetom, oni ce sve uraditi da taj tim sto vise syebu. Nije ovo ona ABA liga od prije 16-17 godina.
slazem se drug istina je to sto govoris, ali ta liga je pod jakim pritiskom bas zbog toga, pa je Buducnosti moralo biti dozvoljeno da igra, uz to Hrvati svake godine vide jaku diskusiju da li da igraju ABA Ligu. Ne smije se Čović kockati jel raspad ABA lige nikome dobro ne bi donio a najvise bi izgubili upravu CZV i Partizan jel domaca liga ik nikad nece dobiti licencu sto je i normalno.

I tu rezimsku quravu Igokeu ne treba uopste porediti kao klub, oni bi majku svoju prodali za velikosrpske interese Partizana i Zvezde.

Ja ne znam Dzambica pa da mogu komentarisati, ali cinjenica je da je prepun love, jos plus je u stanju uticati na mnoge druge igrace.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 13 jan 2024, 14:49

Da nam je napokon da dobijemo stabilnog aba ligasa, gdje bi nasi mladji igraci mogli da igraju i da se trpe na jednom solidnom nivou a ne da idu vani da igraju sto im usporava razvoj jer lete nakon prve greske na klupu.
Pa nakon staiblne aba liga ekipe moze se pricati o nekim visim ciljevima
Stvarno ako se ispostavai istina jedna lijepa prica bi to mogla biti

doki48
Kontakt:

Post Postao/la doki48 » 14 jan 2024, 13:25

FKBilder je napisao/la:
12 jan 2024, 21:42
Surreal je napisao/la:
Uvjek imala.
U kojem univerzumu 😂

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 14 jan 2024, 15:05

MElloo je napisao/la:
13 jan 2024, 14:49
Da nam je napokon da dobijemo stabilnog aba ligasa, gdje bi nasi mladji igraci mogli da igraju i da se trpe na jednom solidnom nivou a ne da idu vani da igraju sto im usporava razvoj jer lete nakon prve greske na klupu.
Pa nakon staiblne aba liga ekipe moze se pricati o nekim visim ciljevima
Stvarno ako se ispostavai istina jedna lijepa prica bi to mogla biti
Potpis na ovo....ja godinama "prozivam" ovakve poput Dzambica. Daj boze da zazivi ovaj projekat jer bi i reprezentacija sigurno profitirala. Pored igranja aba lige (i mozda nekad eurokupa kako ekipa i ambicije rasli) Sloboda mora biti utociste za sve talente ne samo iz TK. I mora se uloziti u mladji trenerski kadar koji ce znati i htjeti da razvijaju mlade super talente....Mislim da je Hukic dio Miskove ekipe i iskreno se nadam da Sloboda nece postati odlagaliste za Miskove polovnjake kao sto je bila Bosna sa Konakovicem. Moraju biti zdravi temelji. A to podrazumjeva i tjeranje sitnih sicardzija i ublehasa...

Haj da prvo udje covjek u klub.. da ne bude i ovo dimna

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 14 jan 2024, 15:14

Da bi dozivjeti ABA ligu u punom Mejdanu :ljepota:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 14 jan 2024, 15:43

Lupi je napisao/la:
12 jan 2024, 19:36
Federer17 je napisao/la:
12 jan 2024, 16:18
Wanderson je napisao/la:
12 jan 2024, 15:39
Ljudi nisu svjesni da covjek ima 10 hiljada radnika u BiH i GODISNJU DOBIT od skoro 200 miliona KM, ne prihod nego dobit i to kroz papire, a gdje je jos na crno.

Ako je istina da se Senad zapalio i ulazi u ovu pricu Sloboda nece igrati nista manje nego Evroligu jer to je takav covjek i takav posao pravi.

Sve firme osim Binga koje je kupio, samo pitajte ljude koji su sarađivali s tim firmama prije i poslije Senada i sve ce vam biti jasno. Covjek je megaloman.
Ti haman zapostavljas cinjenicu o nacinu izbora i ulaska u tu EL, i s druge strane klasicno funkcionisanje mnogih stvari u BiH gdje je rijetkost da se ne gleda vlastita korist i podmetanje nogu. Klub da ce biti cisto privatizovan (Senadov) i da je u pitanju covjek zaludjen kosarkom i Slobodom (pa ok), a s druge strane neko ko nije do u detalja proracunat (hvala Bogu) da tek tako izvali milione i dopusti da to neko sutra opstruira, pokrade i sl. - mozda bi se moglo i sanjati o Euroligi i opet bi ostalo sve u domenu snova.

Kad vidis koje pare ulazu Partizan i Zvijezda i vrte nekih 10ak fakticki (bivsih) NBA igraca, i ostatak vrhunskih na EL nivou...

Kako vec rekoh, najbitnije je da se Senad ukljuci i ovo stanje agonije koje traje xy godina u Slobodi preporodi u zdravu sredinu, pozeljnu za mlade igrace (reprezentativce), dovede klub do jednog stabilnog aba ligasa i to je premija. Povuci ce to i mnoge druge stvari za sobom, brojne spoznore koji ce na njegovo ime i saradnju s njim pomoci i pogurati tu pricu. Renovirati Mejdan, kosarkaski 'edukovanu' publiku vec imas, i eto neceg sto u ovoj drzavi ni u jednom sportu/sportskom kolektivu ne postoji. Nebrojeno puta sam se zapitao zasto Azmir nije uzeo kosarku (Slobodu) i s novcem koji se ulaze za igranje na smijesnom nivou PL, vec uveliko igrao regionalnu ligu u kosarci. Ali, vjerovatno covjek nit voli, nit prati kosarku.

:thumbup:
Debili ne kontaju da od Evrolige nema ništa.
Igokea (čini mi se ili neki drugi klub) kad je bila prva u regularnom dijelu prvenstva, nije otišla u Evroligi,jer joj nisu dozvolili - ovi iz ABA lige u pola sezone su promjenilo pravilo i od tada samo prvak ABA lige ide direktno u Evroligu, a trebala je ići Igokea i osvajač lige.

Dvije KLJUČNE STVARI za Evroligu koju grad Tuzla nema : kapcitet dvorane (minimum 8 hiljada) i još je dvorana stara i druga stvar blizina i kvalitet aerodroma i autoput od aerodroma do dvorane.
Imamo aerodrom ali nema direktne linije za npr. Španiju, možda bi mogao čarter ali nemamo dobar put do dvorane.
Ovo sve pod uslovom kad bi Sloboda bila prvak ABA lige što je ne moguće. A ne pričamo o licenci koju niakd ne bi dobili.

p.s.
Dubai je platio 150 miliona (za 5 sezona) i ima će klub u ABA ligi i Evroligi od sljedeće godine.
Odakle ti to za 8000 hiljada ? nije tacno.Ali da je stara je tacno,mnogo toga bi morao mijenjati.E.L ekipu samo Mozes uzeti ako imas visak love ili si fanatik...nema zarade

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 14 jan 2024, 16:55

Niko se ne oglasava ,za sad samo priča,ne zna se ništa a ovdje se priča o Misku,abaligi,evroligi,licencama,aerodromu, autoputu...

A klub trenutno i ne postoji
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 14 jan 2024, 18:13

donDondon je napisao/la:
14 jan 2024, 16:55
Niko se ne oglasava ,za sad samo priča,ne zna se ništa a ovdje se priča o Misku,abaligi,evroligi,licencama,aerodromu, autoputu...

Forum i jest za mastanja tipa sta bi bilo, kad bi bilo, ako bi bilo ... na zalost nasu, nikad ne bude ... al' mastati je jos uvjek gratis pa sto da ne ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 jan 2024, 18:29

Previse potcjenjujete Acu, Marija, Sulju, Papracanina, Zulu, Bucka i ostale. Doci ce oni u zadnji cas da to razjebu :urnebes:

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 15 jan 2024, 11:50

DaVinci je napisao/la:
14 jan 2024, 18:13
donDondon je napisao/la:
14 jan 2024, 16:55

Forum i jest za mastanja tipa sta bi bilo, kad bi bilo, ako bi bilo ... na zalost nasu, nikad ne bude ... al' mastati je jos uvjek gratis pa sto da ne ... :zviz:
a dobro i mi smo sami po sebi proklet narod i sve bi nesto odmah i sada do toga hiljade stepenica i prepreka
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 16 jan 2024, 13:00

Rumunski Cluj na pragu ABA Lige.
Tu istu ligu ce igrati i Dubai od sljedece sezone
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 jan 2024, 13:18

InatSilniBosanski je napisao/la:
16 jan 2024, 13:00
Hoce da je prosire. Traze mjesto za jos jedan srpski klub. Vjerovatno Spartak Subotica.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Unknown12
Kontakt:

Post Postao/la Unknown12 » 16 jan 2024, 14:40

doki48 je napisao/la:
14 jan 2024, 13:25
FKBilder je napisao/la:
12 jan 2024, 21:42
Surreal je napisao/la:
Uvjek imala.
U kojem univerzumu 😂
Dobri su sarajevski klubovi, još bolja posjećenost na basket utakmicama :thumbup:
:rol: :rol: :rol:
Ja tripujem tripujem, na Slobodu tipujem!

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 16 jan 2024, 16:52

DamirT je napisao/la:
16 jan 2024, 13:18
Hoce da je prosire. Traze mjesto za jos jedan srpski klub. Vjerovatno Spartak Subotica.
Tu se samo korist gleda, ako je istinita ova prica i ako je Dzambic takav igrac moze i Sloboda dokopati se mjesta lagano.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 jan 2024, 16:55

16 jan 2024, 16:52
DamirT je napisao/la:
16 jan 2024, 13:18
Tu se samo korist gleda, ako je istinita ova prica i ako je Dzambic takav igrac moze i Sloboda dokopati se mjesta lagano.
Moze sigurno. Sad samo da se ovo obistini, a ne da ostane na ideji i spekulacijama :pray:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 17 jan 2024, 14:14

Kakva Euroliga i kako se ljudi kod nas nalože na neke naznake možda dobrih vijesti :lol:

O Euroligi i klubu iz BiH je smiješno pričati čak i u kontekstu scenarija za sci-fi film. Imaš klub kojem je korišteno ime za uhljebljivanje i lične interese, te jedna jedina stvar kvalitetna nije urađena za sve ove godine. Za Ditu je da se riješi članova ove garniture i da oni slučajno ne budu dio Dite ravno igranju Eurolige. Nije ni Džambić šeik pa da ulaže svoje novce tek tako radi lične zabave, nek se uspostavi organizacija sa valjanim kadrom, ABA 2 sa ambicijom igranja ABA 1 i tu se priča završava naredne 2-3 sezone. Rezultatski biti na nivou Igokee, u nekoj budućnosti igrati neko Fibino europsko takmičenje i to je plafon i čak iznad njega. Za sve ostalo je potrebna podrška grada/države a to se neće desiti nikada.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.