Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Pitanje koliko ce manijaci aka zulini ratnici podijeliti, koji im je obecan, medju sobom iznos od prodatog terena, klub koji vole i podrzavaju zivotom. Filozofija 

"Ako je Jamak pojačanje, onda smo se pojačali" Amar Osim, prije 15ak godina...
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
- invincible1921
- Kontakt:
Daleko od toga da amnestiram bekrica ili bilo koga...ili mislim da bekric radi dobar posoNajvecaRadosti je napisao/la: ↑16 jan 2024, 13:32Sta kafa i sendvic rade.Ja generalnog sponzora i qurca.Ne bi ovo kod nas 2 dana moglo proci
Jednostavno ljudi su navikli da prodajemo damu pod bubrege, tj bez para ikakvih i navodnom stabilizacijom da se guramo...kao nije bitan rezultat al bicemo medju 4 JER MI SMO ZELJO....odnosno bita je ipak..
Prosle sezone si pogodio bez para Hodzica, Santosa, Amoaha itd...plus doveo si Aru Hodzica za kojeg smo svi silno zeljeli da dodje , sad sto je ispalo kako je ispalo to niko nije mogo da predpostavi. Uspio si izborit evropu igro si nesto bilo je solidnih igraca
Ove godine si pokuso isto, ali jbg promasio si igrace.
Zasto? Pa nemos ocleivat da vazda bez para dovodis nakve noname igrace i ocekujes da ubodes svaki put...da bi imo kontinuitet igraca za to trebaju pare.
Banalan primjer...ima i dobrih i losih brazilaca, potrefis santosa promasis alysona...medjutim da imas da das mjesnco 30k nekom brazilcu..e tad bi svaki valjo tu nema greske...a ovako je macak u vreci
Ovo se moralo desit prije ili kasnije, iz prazne ne puca...jbg
=\_1921_/=
Makar nismo sjedili skrštenih ruku kad je neko bio grobar kluba. Piccke prodane.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Zeljo sa boljom ekipom prvu polusezonu bio 11

Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
- tutankamon1905
- Kontakt:
Nisu to nikakvi naslovi i novinarske gluposti prijatelju, nego njegov intervju. Na sta je god mislio, izjava da je Sarajevo Real za sve ostale klubove u BiH je takvo nepostovanje najprije prema Zrinjskom koji svake godine pomjera granice bh loptanja, a onda i prema svima ostalima. Znaci nebitno jel mislio na navijacku bazu, infrastrukturu, novac, trofeje, izjava je jadna, nepotrebna i netocna.onako je napisao/la: ↑16 jan 2024, 10:09Ti si medju normalnijim ovdje, pusti se naslova I novinarskih gluposti.tutankamon1905 je napisao/la: ↑16 jan 2024, 09:45“Sarajevo je Real Madrid za sve naše klubove”, rekao je Senijad Ibričić, sportski direktor FK Sarajevo.
![]()
![]()
![]()
Nisam primjetio ni da su bosanski dinamo postali, evo ih vec real madrid.
Na kakvim vam je drogama Senijad? Vidio sam i da je izjavio da nije Borac daleko, da ih se moze stic i da je cilj titula![]()
Shvacam da se zeli ulizat navijacima, ali nisu ni navijaci budale, treba imat neku granicu
Nesto tipa naseg Petrovica kad je rekao da se osjeca kao da je potpiso za klub u premiershipu

Konjic pošumljavanjem opožarenog područja Homolje vraća u funkciju "pluća grada".
Dok neki brinu za prirodu i okolinu drugi je kradu.
Dok neki brinu za prirodu i okolinu drugi je kradu.
Ne daj Bože ni da dođemo do ove situacije, šuti ne spominji.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑16 jan 2024, 13:32Sta kafa i sendvic rade.Ja generalnog sponzora i qurca.Ne bi ovo kod nas 2 dana moglo proci
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
-
- Kontakt:
Nije garancija ni kad ga platiš da će ti bit dobar a ne besplatan. Svakako da šansa raste kad se plati igrač ali nikakav garant. Imaš sad u Zrinjskom 5 igrača koji su dobili ogromne plate i presjedili polusezonu , kod nas svake godine tako.invincible1921 je napisao/la: ↑16 jan 2024, 14:00Daleko od toga da amnestiram bekrica ili bilo koga...ili mislim da bekric radi dobar posoNajvecaRadosti je napisao/la: ↑16 jan 2024, 13:32Sta kafa i sendvic rade.Ja generalnog sponzora i qurca.Ne bi ovo kod nas 2 dana moglo proci
Jednostavno ljudi su navikli da prodajemo damu pod bubrege, tj bez para ikakvih i navodnom stabilizacijom da se guramo...kao nije bitan rezultat al bicemo medju 4 JER MI SMO ZELJO....odnosno bita je ipak..
Prosle sezone si pogodio bez para Hodzica, Santosa, Amoaha itd...plus doveo si Aru Hodzica za kojeg smo svi silno zeljeli da dodje , sad sto je ispalo kako je ispalo to niko nije mogo da predpostavi. Uspio si izborit evropu igro si nesto bilo je solidnih igraca
Ove godine si pokuso isto, ali jbg promasio si igrace.
Zasto? Pa nemos ocleivat da vazda bez para dovodis nakve noname igrace i ocekujes da ubodes svaki put...da bi imo kontinuitet igraca za to trebaju pare.
Banalan primjer...ima i dobrih i losih brazilaca, potrefis santosa promasis alysona...medjutim da imas da das mjesnco 30k nekom brazilcu..e tad bi svaki valjo tu nema greske...a ovako je macak u vreci
Ovo se moralo desit prije ili kasnije, iz prazne ne puca...jbg
Davno sam na našoj temi pisao sistem koji bi 1/1 urodio plodom. Umjesto tih srednjeg nivoa 4 koja platiš po 20.000 km mjesečno jer je to srednji nivo igrača , ni los ni dobar, za naše uslove bi trebao bit ok. Platiš 4 igrača po 50.000 da ti budu nosioci, prikljucis 10 premijerligkaskih igrača po 10.000 km i 7 juniora po 5000 km najtalentovanijih u državi od 17-20 godina. To ti je 4.3 miliona maraka bez poreza dakle nekih 7 sa porezom za igrače. Imaš izlog imaš ekipu imaš prodat imaš kontinuitet koji nadopunjujes. Imaš milion jos prostora da nekad dovedeš i 5tog kapitalca pa taj budžet bude 8 miliona. I tako bi se mogao napraviti klub održiv. Sve ostalo je ubleha. Ovi mladići ti ne bi išli jer je 5 karti ok Plata za 18 godina, premijerligasi bi bili zadovoljni jer je 10 karti njima maksimum , ove 4 zvijezde platiš Jbga. I eto te. Uz administraciju i sve ostalo to je budžet od 10 miliona. I ti si prvak države 8/10 puta za 10 godina. Prodaces jednog juniora ili dva za 2-3 miliona eura , Europa , karte, sponzori jedno 2-3 miliona eura i to je taj budžet nekad budeš milion gore nekad milion gore i to je to. Ako udjes u kakve grupe uložiš u infrastrukturu, ako ne udjes to na hold i to je ok projekat i dugoročno.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Zna se, ko nema zeta - nema ni magarca. Zuban kao pravi zeljin vojnik nama uvali njega, a vama posalje sina. Nemate se pravo ljutiti, mali Fare je nebruseni dijamant. Ide na 10 golova do kraja polusezone 
kakve deluzijeKad halalite svi pojedinacno 200km mjesecno, nek takvih bude 10.000, to bi bilo 2.000.000 za budzet na mjesecnom nivou.

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
-
- Kontakt:
Tik - Tak !Bistriksg je napisao/la: ↑16 jan 2024, 15:08Samo lakapo, na pripremama nam se prikljucuju jos dvojica. Citiraj me sta sam napisao prosle hefte kad ce biti potpisi. A citiraj i prije mjesec kad sam napisao da idu bolja vremena, a vidjet ces aBd uskoro o kakvim boljim vremenima sam tada pisaoBojudaosinebu je napisao/la: ↑16 jan 2024, 14:40Dje ekipa da nam objasni da smo pitari da ne treba crnjaciti itd.![]()

Ne razumijem ni ove pitare, šta će to iza Mirvića ostati sutra da digne sidro i napusti klub ? Ni titule, ni infrastruktura, samo pozajmice.
-
- Kontakt:
Sarajevo evo 10-ak godina funkcioniše na isti način. Sječaš li se da je iko tražio pare od investiranja nazad? A svake godine svi investitori otpisuju svoje pozajmice. Samo reci sjećaš li se da je iko tražio?

Pametan si momak, ne padaj na fore raznih manipulatora koji mole Boga da se proda pomoćni da omaste brk.
A što se tiće toga sta će ostati? Ostat će to u historiji da se u tom periodu uzelo 6-7 trofeja, napravio kamp (koji se i dan-danas napucava). Šta bi trebalo više? Da nemamo investitora vejrovatno bi se trošilo duplo manje i to je poenta priće. Ovako imamo i trošit ćemo. I mi i svi koji imaju svoje investitore, ne brinemo se za budućnost kluba dok su tu investitori, već samo mislimo kojeg igraća klub može dovesti za toliku finansijsku moć, šprdamo ove koji prose na svakom čošku, malo kanton, malo federacija, malo pomozi.ba, i molimo Boga da nikada klub za koji navijamo ne dočeka da njegovi navijaci zive od kluba a ne za klub.
Jel sad jasnije?

Mirvić ima dvije opcije, pozajmica ili donacija, on je birao ovo prvo pa samim tim ostavio i otvorenu mogućnost da nekad te pare zatraži nazad.
Opet ponavljam, tolike pare se vrte u i oko kluba a vi ste još uvijek podstanari koji i ne razmišljaju o izgradnji stadiona.
Opet ponavljam, tolike pare se vrte u i oko kluba a vi ste još uvijek podstanari koji i ne razmišljaju o izgradnji stadiona.
Nemoj više svega ti. Uredu je.
-
- Kontakt:
Nisi upucen,poslusas fino Kusturicu sta je pricao u podcastu i kako smo promijenili statut na jedini moguci nacin jer nema zakona o sportu. Mada to nikad necete ni skontati. Sta ce bit kad ode Tan pa kad ode Nam pa kad ode Mirvic i tako u krug.chily-rz je napisao/la: ↑16 jan 2024, 15:35Mirvić ima dvije opcije, pozajmica ili donacija, on je birao ovo prvo pa samim tim ostavio i otvorenu mogućnost da nekad te pare zatraži nazad.
Opet ponavljam, koliko ste para ulupali u igrački kadar zadnjih pet godina i davali na plate igračima da bi vas Zrinjski šišao svaki put ? S duplo manjim izdavanjem na plate pa poslije i odštete ste komotno mogli krenuti u izgradnju stadiona koji će poslije vratiti uloženo svakako s obzirom da bi se odrazilo i na posjetu ali i kroz mnogo mogućnosti gdje bi na samom stadionu imali mnoštvo sadržaja i ponude.
Ne moramo ni osporiti eto dobre namjere Mirvića ali opet je fakt da ulaganja nisu popratili rezultati i da su ogromne pare za naše uslove bacene niz vjetar.
Ne moramo ni osporiti eto dobre namjere Mirvića ali opet je fakt da ulaganja nisu popratili rezultati i da su ogromne pare za naše uslove bacene niz vjetar.
-
- Kontakt:
Drug lupas gluposti
Manje vi brinite o Ismiru i njegovim parama.Mi smo na pravom putu sad.Grijesili smo zadnje 2 godine na krucijalnim pozicijama sa ljudima kao Hadzic,Ajla,Dudic,Vasoski,Mirza(i nije tolika greska kad uporedimo sa ovim ostalim u rezultatskom smislu ali opet nas je kocio uzasno).Sada konacno imamo sportskog direktora i trenera koji su veliki profesionalci,zele da naprave nesto i od nas i u licnoj karijeri,posvecenu su poslu 110% i na prvom mjestu im je disciplina.Cim se razni mahalci motaju i spremaju zamke ja sam siguran da smo na odlicnom putu samo treba vremena.Dovode se mladji igraci koji zele napredovati.Bez preplacivanja bez bombasticni najava bez veliki imena bez ozivljavanja karijera.Momci koji su iza sebe pokazali da imaju kvalitet i zele da napreduju,najbolji primjeri su Djurickovic i Hasic.Pare i skupa pojacanja nikad nisu garancija uspjeha a greske iz proslosti sigurno necemo ponavljati.
Prethodne 2 godine ostat ce i nama i Ismiru lekcija,naredne 2 trebale bi nam donijeti iskorak(ako nam se dozvoli od vise sile).Ismir je u 2 rijeci nedavno sve rekao - NEMA NAZAD !
Manje vi brinite o Ismiru i njegovim parama.Mi smo na pravom putu sad.Grijesili smo zadnje 2 godine na krucijalnim pozicijama sa ljudima kao Hadzic,Ajla,Dudic,Vasoski,Mirza(i nije tolika greska kad uporedimo sa ovim ostalim u rezultatskom smislu ali opet nas je kocio uzasno).Sada konacno imamo sportskog direktora i trenera koji su veliki profesionalci,zele da naprave nesto i od nas i u licnoj karijeri,posvecenu su poslu 110% i na prvom mjestu im je disciplina.Cim se razni mahalci motaju i spremaju zamke ja sam siguran da smo na odlicnom putu samo treba vremena.Dovode se mladji igraci koji zele napredovati.Bez preplacivanja bez bombasticni najava bez veliki imena bez ozivljavanja karijera.Momci koji su iza sebe pokazali da imaju kvalitet i zele da napreduju,najbolji primjeri su Djurickovic i Hasic.Pare i skupa pojacanja nikad nisu garancija uspjeha a greske iz proslosti sigurno necemo ponavljati.
Prethodne 2 godine ostat ce i nama i Ismiru lekcija,naredne 2 trebale bi nam donijeti iskorak(ako nam se dozvoli od vise sile).Ismir je u 2 rijeci nedavno sve rekao - NEMA NAZAD !
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 16 jan 2024, 15:54, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
-
- Kontakt:
Druže, donacija nije investicija. Dolazili su vaši u klub zbog dorade oko statuta nedavno. Šta je završeno ne znam. Nekome je draže da živi na grbači države a nekome da ima investitore. To je sva poenta. I da volio bih da svi klubovi u našoj ligi imaju covjeka kao sto Sarajevo ima Mirvica.chily-rz je napisao/la: ↑16 jan 2024, 15:35Mirvić ima dvije opcije, pozajmica ili donacija, on je birao ovo prvo pa samim tim ostavio i otvorenu mogućnost da nekad te pare zatraži nazad.
Zivio.
Toliko para je ulupane da je prosle godine Zrinjski vise od nas odvajao za plate. Mi imamo jedan problem sto se tice stadiona. U gradu Sarajevo vise nema kako treba mjesta za izgradnju stadiona. I ovo što ima su lokalni građevinski moćnici pokupili kao što će i mjesto na kojem se trenutno nalazi Željin pomocni. Mirvic je imao ideju da na Ilidži nešto pravi čemu smo se mi navijaći (pa bar 90%)usprotivili istog trenutka jer Ilidža ne pripada gradu.chily-rz je napisao/la: ↑16 jan 2024, 15:50Opet ponavljam, koliko ste para ulupali u igrački kadar zadnjih pet godina i davali na plate igračima da bi vas Zrinjski šišao svaki put ? S duplo manjim izdavanjem na plate pa poslije i odštete ste komotno mogli krenuti u izgradnju stadiona koji će poslije vratiti uloženo svakako s obzirom da bi se odrazilo i na posjetu ali i kroz mnogo mogućnosti gdje bi na samom stadionu imali mnoštvo sadržaja i ponude.
Sada neki drugi vjetrovi pušu oko Koševa, svašta se nešto prića ali ima puno ljudi, udruženja koje treba podmazati da bi to išlo kako je Mirvić sa Tanom i ostalim investitorima zamislio. Riješit će se i to sa Koševom, na ovaj ili onaj način, jer je Koševo uvijek bilo dom FK Sarajevo.
Da, fakt je da njegova ulaganja nisu ispratili rezultati na terenu, i najbitnije od svega je da je on toga svjestan. Zato nam je sada situacija, hvala Bogu takva kakva jeste.
Zadnja izmjena: OsmaDolazi, dana/u 16 jan 2024, 16:01, ukupno mijenjano 1 put.