Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

Surreal
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Surreal » 16 jan 2024, 11:00

slika
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 16 jan 2024, 11:16

Pogba je napisao/la:
16 jan 2024, 09:48
Conte idealan za Romu. Slobodan, svakako ne želi vani trenirati, a voli ove izazove rebuildinga.
Gledali su Mourinhov nogomet 2 godine, popusti ih malo
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Voland
Kontakt:

Post Postao/la Voland » 16 jan 2024, 11:17

Pogba je napisao/la:
16 jan 2024, 09:48
Conte idealan za Romu. Slobodan, svakako ne želi vani trenirati, a voli ove izazove rebuildinga.
Sumnjam da će u Rim. Roma ne djeluje kao klub s ambicijama za nešto više od pokušaja da se uguraju u prvih 4. Teško bi on tu imao podršku od uprave da finansijski isprate taj rebuilding. Mislim da on čeka ljeto i poziv iz Milana (ili Torina). Jedino ako mu reputacija nije srozana nakon otkaza u Totenhemu, pa daj šta daš

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 16 jan 2024, 11:30

Conte je već odavno postao trener koji hoće pare. I za sebe i za transfere. Mislim, u današnjem fudbalu i dobu nije to ništa novo, neobično niti loše za njega. Voli on rebuilding ali u celziju ili totenhemu sa 200,300 milona budžetom i platom od 20 miliona. Romantika je odavno samo na filmovima i u knjigama.

Roma možda i ima te pare, ako se zadaju za neki mega projekat da nešto osvoje, roster nije jako loš, uz dva tri ozbiljna pojačanja i neki conte hype, nije to nemoguć scenario.
Mada, veća je šansa da ipak roma neće ići u nekih 200,300 miliona investicije i napad na titule, tako da conte neće to vidjeti kao neku zanimljivu opciju, po mom mišljenju.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 16 jan 2024, 13:03

Malo sam ulazio na r/ASRoma, bukvalno ljudi plaču za Mourinhom, ne znam da li je to neki fetiš, jer je on stvarno ogromno ime u svijetu fudbala, hajde nekako prethodne dvije sezone se i igralo, ali ova sezona je bila čisti užas, nije samo on kriv, ali njegova tvrdoglavost je najviše i dovela do ovako loše sezone. Kuka se onda i da sada "veliki" igrači neće dolaziti u Romu, pa zar nismo shvatili da ta politika imena ne donosi ništa, eto dovedeš Sanchesa i Aouara, koliko su utakmica odigrali? Svaka čast za Dybalu, veliki je to majstor fudbala, ali ne može da uveže tri utakmice, Romela ne bi doveli da je bila još makar jedna ekipa zainteresovana. Tako da, imao je Mourinho udio u dovođenju, ali mislim da se malo pretjeruje.

Da se razumijemo dolazak De Rossija je čiti populistički potez i uvlačenje navijačima, vjerujem da će proći kao i Pirlo, ali ne vidim da je to nužno loš potez, sezonu smo svakako halali, on ima ugovor do kraja sezone pa šta bude. Velika legenda i autoritet, na kraju sezone potegnuti za nekim ozbiljnijim, meni se lično sviđaju Potter, Motta ili Ruud van Nistelrooy.

Forza Roma!
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 16 jan 2024, 17:14

Sve tačno

Trenutak koji je sve promijenio

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 jan 2024, 18:32

Surreal je napisao/la:
16 jan 2024, 13:03
Malo sam ulazio na r/ASRoma, bukvalno ljudi plaču za Mourinhom, ne znam da li je to neki fetiš, jer je on stvarno ogromno ime u svijetu fudbala, hajde nekako prethodne dvije sezone se i igralo, ali ova sezona je bila čisti užas, nije samo on kriv, ali njegova tvrdoglavost je najviše i dovela do ovako loše sezone. Kuka se onda i da sada "veliki" igrači neće dolaziti u Romu, pa zar nismo shvatili da ta politika imena ne donosi ništa, eto dovedeš Sanchesa i Aouara, koliko su utakmica odigrali? Svaka čast za Dybalu, veliki je to majstor fudbala, ali ne može da uveže tri utakmice, Romela ne bi doveli da je bila još makar jedna ekipa zainteresovana. Tako da, imao je Mourinho udio u dovođenju, ali mislim da se malo pretjeruje.

Da se razumijemo dolazak De Rossija je čiti populistički potez i uvlačenje navijačima, vjerujem da će proći kao i Pirlo, ali ne vidim da je to nužno loš potez, sezonu smo svakako halali, on ima ugovor do kraja sezone pa šta bude. Velika legenda i autoritet, na kraju sezone potegnuti za nekim ozbiljnijim, meni se lično sviđaju Potter, Motta ili Ruud van Nistelrooy.

Forza Roma!
Sanchez ili Aouar su sve osim "veliki" igraci, a pored njih i skoro svi ostali dovedeni su pozajmice ili free transfer igraci. Tek poneki igraci da je placen i to mahom manje od 10mil. Da ne provjeravam sad ponaosob svaki transfer, posem po sjecanju jer sam siguran da su vecinom tako dovedeni.
I sad ocekujes da ce Conte dovesti 3-4 igraca sa preko 25mil vrijednosti? Kako da ne, znamo obojica.

Kud ces dalje kad ti je Cristante jedan od skupljih igraca, j3bo ti taj tim onda.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 16 jan 2024, 19:21

Finn je napisao/la:
16 jan 2024, 17:14
Sve tačno

Isto tako je tacno da mu ekipa nije imala nikakvog prepoznatljivog stila ni igre, sto ocekujes od trenera njegove klase. Kad je motta u bolonji uspio da uspostavi neki sistem i to za krace vrijeme provedeno na klupi, to ti sve govori. Te price o budzetu i ko biva slabim igracima macku o rep okacite.

Kad je tanak budzet moras imati sistem da valorizujes odredjene igrace koji nisu na nivou, eventualno ih prodas pa onda dovedes ono sto ti treba. U tom segmentu je potpuno zakazao.

Ne znam kako navijaci rome gledaju na ovo sve, mozda su i zadovoljni njegovim mandatom ako su toliko bili ocajni za evropskim trofejom i to trofejom koji realno i nema neku vrijednost, ali po meni patnja sa kojom su oni igrali u ovih par godina definitivno nije bila vrijedna toga, pogotovo jer ce sad morati da prave i veci reset nego sto su morali prije murinja. Jer apsolutno im nista nije ostavio, ni sistema ni igraca koji su napredovali. Pa sama cinjenica da je igrao sa tri pozadi, sto ne znam da li je ikad u karijeri igrao, dovoljno govori koliko je lutao i bio izgubljen.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 16 jan 2024, 19:34

Finn je napisao/la:
16 jan 2024, 17:14
Sve tačno

A nije da su u mogucnosti trositi. U mnogo vecem su sra.nju nego inter recimo. A naravno da ne overachievea sa ovim rosterom. Dybala i Smalling iznadprosjecni igraci, a ostalo mjesavina panjuga i mediokriteta. Dodaj i da se pate sa ozlijedama, mada je to tradicija Rome.
Evo ovaj turcin protiv Milana odigrao tako lose da bi i neki primavera igrac rimljana mogao odraditi bolje. Ni Spinazzola nista bolji na drugoj strani. Bljesnuo na Euru, pa ona jbna ozlijeda i poslije toga povratak na isto.
I uz idealne okolnosti bi ove sezone bili u fajtu za cetvrto, sto i jesu i dalje. Bologna ce kao i Udinese prosle sez pasti jer nemaju dubinu a sa atalantom nikad ne znas. Znaci biti ce sigurno izmedju Nazia, Viola, Napolia i Rome. Sa trenutnim top3 (koji se i jesu vec sad izdvojili) svejedno ne mogu.
Ne bi bio preveliki upgrade ali ja bih radije u milanu gledao Jozu nego Fraudolia
Unico amore sei!
❤️🖤

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 16 jan 2024, 21:26

Dušanov 70. gol u serie A i to kakav :tokralju:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 16 jan 2024, 21:59

marconato je napisao/la:
16 jan 2024, 21:26
Dušanov 70. gol u serie A i to kakav :tokralju:
Talenat na nivou Haalanda.

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 18 jan 2024, 17:59

❗The Supercoppa doesn't attract much attention; the Arabs wanted to see Juventus and Milan, and only a few tickets have been sold, reports
@repubblica
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 18 jan 2024, 23:04

U originalnoj izjavi je naravno pisalo "the Arabs wanted to see Inter, Juventus and Milan" al hajd dobro, razumjeli smo šta hoćeš reć. Nadam se da će i Inzaghi poslat B tim pa nek gledaju ćaću svoga, je*o i Super Kup i Savez
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 18 jan 2024, 23:34

Biscione je napisao/la:
18 jan 2024, 23:04
U originalnoj izjavi je naravno pisalo "the Arabs wanted to see Inter, Juventus and Milan" al hajd dobro, razumjeli smo šta hoćeš reć. Nadam se da će i Inzaghi poslat B tim pa nek gledaju ćaću svoga, je*o i Super Kup i Savez
Superliga?
Rjesenje za ove vampirske saveze i asocijacije.
Ne mislim da bi dugorocno to uspjelo, ali malo da se uzdrmaju shupci i lezihljebovici iz figc,uefa i slicnih pizdarija.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 19 jan 2024, 20:50

Napoli president under investigation for false accounting on Osimhen deal: he signed him for 71mil from Lille, but only paid 50mil since the deal included 4 players valued at 21mil: keeper Karnezis + 3 others (Luigi Liguori, Claudio Manzi e Ciro Palmieri) who disappeared from professional football.
:rol: :rol: :rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 19 jan 2024, 23:56

Inter have recevied 13 penalties in all competitions in this season, at least four more than any other team in European 5 leagues - PSG and Chelsea with 9.
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

ElPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la ElPrincipe » 20 jan 2024, 01:13

Sa ovim veceras 14 guraju nas na svim poljima protiv atletika imamo vec dva dogovorena jedan u gostima jedan kuci a treci ako nam bude trebo za prolaz

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 20 jan 2024, 09:49

Andrej je napisao/la:
19 jan 2024, 23:56
Inter have recevied 13 penalties in all competitions in this season, at least four more than any other team in European 5 leagues - PSG and Chelsea with 9.
Pretpostavljam da je Juve koji 3x u toku utakmice uđe u proitvnički 16-erac trebao dobiti isto penala kao Inter koji uđe 30x jel da? Ako gledaš Interove utakmice mogao si primjetit da igramo najljepši fudbal u Evropi trenutno i da takve ekipe statistički uvijek dobivaju najviše penala. I sinoć razmontirli Lazia samo 3-0 a po igri ne bi bilo puno i da je 6-0 završilo, nisu nam opucali u okvir i ti sad spominješ 1 zasluženo svirani penal. Jel stvarno? Vi Juventini ste jedan drugi level
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 20 jan 2024, 10:01

Koja je to bolest jbt. Nakon onakve utakmice Intera ono ima obraza pisati o penalima. A penal ne da je bio čist nego je glavni morao svirati a ne da čeka VAR. Al dobro šta drugo očekivati...

Inter nikad nije igrao ovako dobro. I opet gutavo za scudetto. Treba o tome malo pričati. I o činjenici da Max izvlači maksimum maksimuma iz Juventusa.

P.S. a i Milan se digao. I nisu daleko...
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 20 jan 2024, 10:19

Nekad je bio AC Penal iz Milana, sad imamo FC Penal u Milanu!
:mrgreen:
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.