Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Davidoffgold
- Kontakt:
Re: Odlazak u inostranstvo
Kako farmacija kao faks stoji kod svaba ? Ima li ko iskustava ?
Une vie honorable est une vie éternelle
- Marsal
- Kontakt:
Ima forumaš Pasha sa Čelikove teme, javi mu se siguran sam da će pomoći. On je završio Farmaciju i radio je dugo kod nas u Apotekama, a zadnjih par godina je u Njemačkoj.Davidoffgold je napisao/la: ↑14 nov 2023, 18:11Kako farmacija kao faks stoji kod svaba ? Ima li ko iskustava ?
Pomozi čovjeku

Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- Davidoffgold
- Kontakt:
Hvala burazMarsal je napisao/la: ↑14 nov 2023, 18:59Ima forumaš Pasha sa Čelikove teme, javi mu se siguran sam da će pomoći. On je završio Farmaciju i radio je dugo kod nas u Apotekama, a zadnjih par godina je u Njemačkoj.Davidoffgold je napisao/la: ↑14 nov 2023, 18:11Kako farmacija kao faks stoji kod svaba ? Ima li ko iskustava ?
Pomozi čovjeku![]()
Une vie honorable est une vie éternelle
Nije to toliko loše, sve zavisi od toga koliko potencijalnih klijenata (poznanika) imaš koji bi registrovali auto kod tebe. U principu najviše se isplate registracije jer tu imaš najveću proviziju, na svakom ostalom osiguranju imaš manji procenat. Iskreno, ako nemaš dobru lokaciju i bar 200 ljudi koji bi registrovali auto kod tebe, ne isplati ti se. Ostala osiguranja su klasična prevara, tj mazanje očiju sa nekim silnim pogodnostima u npr. premium paketu, a stvarna korist tog paketa je kao i basic. Radim taj posao već 10 godina, prve 3 godine sam proklinjao što sam počeo baš to raditi jer ti otprilike toliko vremena treba da izgradiš posao (nađeš stalne klijente, praviš poslove sa jakim firmama) i slično. Može se lijepo zaraditi, otprilike 60k godišnje.KpbKaka22 je napisao/la: ↑30 okt 2023, 19:51može li netko opisati kakav je posao zastupnik osiguranja i sl. imam fiksni dio i varijabilni, taj varijabilni su provizije od polica, ako se ne pokažeš išao bi vani , roditelji mi nigdje ne rade , šta ću.
O tom poslu nemam pojma , pa ako može netko više tko zna , znam da treba tražiti klijente, biti uporan , komunikativan i imati prodajne vještine.
- bavariapivo
- Kontakt:
U kojem si osiguranju, ako nije tajna?
Adriatic osiguranje.
- feniksptica
- Kontakt:
Zna l ko nekog naseg u Njem ? Da bi mogo prijavit jednu osobu. Znaci potrebno samo zbog pokretanja postupka za zustimmung pa kad to bude gotovo ide odjava. Nece tu zivit
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Može li mi neko od ovih švaba reći kako ide preprodaja karata za koncerte u Njemačkoj? Vidim da se žali raja po redditu da nisu mogli ući na evente jer su karte na drugo ime, pa me zanima kako ide taj ownership transfer, i koji su legit sajtovi za preprodaju?
donDondon je napisao/la: ↑26 okt 2023, 13:43kakvo je sad stanje sto se tice apliciranja za ambasadu nesto su mijenjali u zadnje vrijeme?prije apliciras i ako te izvuku javis se onoj jasmini poslozi ti papire platis joj 50km i odes na interviju,s tim na aplikaciji i na interviju ne mora biti isti ugovor
jel isto i sad?

Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Kolega dobio udar, hitna operacija ugradjena mu 2 stenta i sad bi trebao otvorit bolovanje u njemackoj iz Bosne.
Kako?
Kako?
Pa pretpostavljam prvo Krankenkassu kontaktirati i vidjeti sta traze.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Ma drug slabo prica njemacki, ako neko zna sta kako ide inace cu ja morat zadnje dane godisnjeg potrositi na krankenkasse
- sagitarius
- Kontakt:
Uzme bolovanje u Bosni, prevede ga na njemacki, i posalje u svoju krankenkasse, javi poslodavacu da je predano sve u krankenkasse i to je to…
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
U svakom slucaju moraju se kontaktirati, ako ne zna njemacki, jbga onda. Nazovi ti i pitaj ih, vjerovatno nije to previse komplikovano, imaju oni vec proceduru za takve slucajeve.
Jos nesto, sto je bitno, ko ce to sve platiti. Ako je duze vrijeme u njemackoj, nema vise pravo ovdje na zdravstveno. Ja npr. imam zdravstveno osiguranje u inostranstvu, sve pokrivaju, cak sta vise u takvim slucajevima duzni su da me transportuju nazad u Njemacku na daljnje lijecenje.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
- numanumaye22
- Kontakt:
U Petak, 19.01.2024 2/3 rasprava u Bundestagu o novom Zakonu o Državljanstvu. Od aprila Zakon stupa na snagu, bit moguće nakon 5 godina do Njemačkog pasoša, a u nekim slučajevima nakon čak 3. Također se uvodi dvojno državljanstvo.

Ovo gura vlast i prolazi 100 % da ne bi izgubili od afD sljedece izbore.

bukvalno nas boli qrc
Vala baš 

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Ovo je velika stvar za naše ljude zato što se više neće morati odricati bh državljanstva kad uzimaju njemačko.numanumaye22 je napisao/la: ↑16 jan 2024, 23:19U Petak, 19.01.2024 2/3 rasprava u Bundestagu o novom Zakonu o Državljanstvu. Od aprila Zakon stupa na snagu, bit moguće nakon 5 godina do Njemačkog pasoša, a u nekim slučajevima nakon čak 3. Također se uvodi dvojno državljanstvo.
Ovo gura vlast i prolazi 100 % da ne bi izgubili od afD sljedece izbore.
![]()
4-IN-A-ROW
Bas ce zbog tog izgubiti, ekonomija na konopcima, cim desnica pobjedi vracaju se gastarbajteri prvim autobusima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.