Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Fali nam skakutalo,jos da se brukamo protiv B selekcije Litvanije.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Dobar sam sa 5-6 igraca Repke nikad niko nije ruznu rijec rekao za Aziza cak im vise odgovara ta brza igra koju on voli a Vedran je volio sporiju
kod nas sve momci od 2 metra koji žele napadati.Jedini Suljo se buni zbog minutaze ,jer ne može da shvati da se dolaskom Nurkica dosta toga mijenja .
Znaci ,Aziz je Upgrade za Bosnica a sigurno je bilo boljih trenera ali nisu htjeli odgovornost mjesec ,dva prije E.B ...tako da trebamo biti zahvalni pala Francuska ,Slovenija ....

Znaci ,Aziz je Upgrade za Bosnica a sigurno je bilo boljih trenera ali nisu htjeli odgovornost mjesec ,dva prije E.B ...tako da trebamo biti zahvalni pala Francuska ,Slovenija ....
- JohnCleese
- Kontakt:
Iz navedenih razloga koje sam nabrojao nas narod spocitava Adisu i neke iracionalne stvari kao sto je spisak koji je i za mene naravno ok.filip13 je napisao/la: ↑17 jan 2024, 17:31i meni je daleko draži Bosnić, ali to nema veze sa time da mi nemamo boljih igrača a da nisu pozvani, bar ja ne znam za takver, koji bi bili ozbiljno pojačanjeJohnCleese je napisao/la: ↑17 jan 2024, 17:27Shvati da ne volimo Beqira. Njegov način na koji je došao i njegov način vođenja utakmica.
Hoćemo da ode jer Vedranu nije do koljena.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
- JohnCleese
- Kontakt:
Potkapacitiran "strucnjak" koji nikad nije niti će voditi veći klub/reprezentaciju u svom zivotu od naše reprezentacijelumani je napisao/la: ↑17 jan 2024, 17:49Dobar sam sa 5-6 igraca Repke nikad niko nije ruznu rijec rekao za Aziza cak im vise odgovara ta brza igra koju on voli a Vedran je volio sporijukod nas sve momci od 2 metra koji žele napadati.Jedini Suljo se buni zbog minutaze ,jer ne može da shvati da se dolaskom Nurkica dosta toga mijenja .

Svabo je to...
Svabo je to...
JohnCleese je napisao/la: ↑17 jan 2024, 17:57Potkapacitiran "strucnjak" koji nikad nije niti će voditi veći klub/reprezentaciju u svom zivotu od naše reprezentacijelumani je napisao/la: ↑17 jan 2024, 17:49Dobar sam sa 5-6 igraca Repke nikad niko nije ruznu rijec rekao za Aziza cak im vise odgovara ta brza igra koju on voli a Vedran je volio sporijukod nas sve momci od 2 metra koji žele napadati.Jedini Suljo se buni zbog minutaze ,jer ne može da shvati da se dolaskom Nurkica dosta toga mijenja .
Znaci ,Aziz je Upgrade za Bosnica a sigurno je bilo boljih trenera ali nisu htjeli odgovornost mjesec ,dva prije E.B ...tako da trebamo biti zahvalni pala Francuska ,Slovenija ....![]()
Pa vodio je veći klub nego sto je Vedran

- JohnCleese
- Kontakt:
Koga i kad?lumani je napisao/la: ↑17 jan 2024, 17:59JohnCleese je napisao/la: ↑17 jan 2024, 17:57Potkapacitiran "strucnjak" koji nikad nije niti će voditi veći klub/reprezentaciju u svom zivotu od naše reprezentacijelumani je napisao/la: ↑17 jan 2024, 17:49Dobar sam sa 5-6 igraca Repke nikad niko nije ruznu rijec rekao za Aziza cak im vise odgovara ta brza igra koju on voli a Vedran je volio sporijukod nas sve momci od 2 metra koji žele napadati.Jedini Suljo se buni zbog minutaze ,jer ne može da shvati da se dolaskom Nurkica dosta toga mijenja .
Znaci ,Aziz je Upgrade za Bosnica a sigurno je bilo boljih trenera ali nisu htjeli odgovornost mjesec ,dva prije E.B ...tako da trebamo biti zahvalni pala Francuska ,Slovenija ....![]()
Pa vodio je veći klub nego sto je Vedran![]()
Svabo je to...
Svabo je to...
JohnCleese je napisao/la: ↑17 jan 2024, 18:12Koga i kad?lumani je napisao/la: ↑17 jan 2024, 17:59JohnCleese je napisao/la: ↑17 jan 2024, 17:57
Potkapacitiran "strucnjak" koji nikad nije niti će voditi veći klub/reprezentaciju u svom zivotu od naše reprezentacije![]()
Pa vodio je veći klub nego sto je Vedran![]()
Nekog tamo Sertac Sanlija

-
- Kontakt:
I Adis i Vedran su rinake od trenera, u 5 grama obojica
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Dosta tu ima istine19vendetta87 je napisao/la: ↑17 jan 2024, 18:39I Adis i Vedran su rinake od trenera, u 5 grama obojica

Mislim da je ovo najbolje što imamo (1, 2 zamjeniti) al svakako će interesantnije pratit i vidjet uži spisak da vidimo šta je sa Kondićem.
- JohnCleese
- Kontakt:

Koliko je sezona bio glavni trener neke ekipe u 1. turskoj ligi?
Možda jednu kod nekog fenjerasa i od tada mu je vjera postala bitnija pa iz tog razloga prelazi na niže kosarkaske nivoe gdje ima više prostora za sebe i pronalazak sopstvenog mira.
Otkako je selektor BiH brao je Vedranove plodove.
Vidjet ćemo da li će nas odvesti na Euro jer je ovo njegov prvi pravi početak sa repkom.
Svabo je to...
Svabo je to...
Zar je bitno koliko dugo je bioJohnCleese je napisao/la: ↑17 jan 2024, 18:51Mora da je Zisko napravio od njeg respektabilnom euroligaskog centra
Možda jednu kod nekog fenjerasa i od tada mu je vjera postala bitnija pa iz tog razloga prelazi na niže kosarkaske nivoe gdje ima više prostora za sebe i pronalazak sopstvenog mira.
Vidjet ćemo da li će nas odvesti na Euro jer je ovo njegov prvi pravi početak sa repkom.

Vedran je usrao odlazak na S P.
Slažem se ovo je prilika za Adisa do or die .
- JohnCleese
- Kontakt:
Vedran je sa omjerom 5-1 osigurao EP !lumani je napisao/la: ↑17 jan 2024, 18:55Zar je bitno koliko dugo je bioJohnCleese je napisao/la: ↑17 jan 2024, 18:51Mora da je Zisko napravio od njeg respektabilnom euroligaskog centra
Vidjet ćemo da li će nas odvesti na Euro jer je ovo njegov prvi pravi početak sa repkom.nije ,ali je bio.Nije ni druga liga losa ,samo neka se radi .
Kvalifikacije za SP je poceo sa omjerom 2-2 i praktički osigurao prolazak u drugi fazu kvalifikacija. Tada je otišao.
Dakle ostalo je još 8 utakmica u tim kvalifikacijama.
Ako ti kažeš da je uprskao zbog 4 odigrane i omjera 2-2, ja mogu jos slobodnije reći da bi Vedran prošao na SP da je ostao i odigrao još preostalih 8

Svabo je to...
Svabo je to...
JohnCleese je napisao/la: ↑17 jan 2024, 19:12Vedran je sa omjerom 5-1 osigurao EP !lumani je napisao/la: ↑17 jan 2024, 18:55Zar je bitno koliko dugo je bioJohnCleese je napisao/la: ↑17 jan 2024, 18:51Mora da je Zisko napravio od njeg respektabilnom euroligaskog centra
Vidjet ćemo da li će nas odvesti na Euro jer je ovo njegov prvi pravi početak sa repkom.nije ,ali je bio.Nije ni druga liga losa ,samo neka se radi .
Kvalifikacije za SP je poceo sa omjerom 2-2 i praktički osigurao prolazak u drugi fazu kvalifikacija. Tada je otišao.
Ako ti kažeš da je uprskao zbog 4 odigrane i omjera 2-2, ja mogu jos slobodnije reći da bi Vedran prošao na SP da je ostao i odigrao još preostalih 8![]()
C Litvanija kuci

- JohnCleese
- Kontakt:
Minimizaras sve Vedranove pobjede koje su u konačnici značile uspjeh, dok u isto vrijeme glorifikujes neke Adisove pobjede koje su istina lijepe, ali u konačnici nevažne.lumani je napisao/la: ↑17 jan 2024, 19:17JohnCleese je napisao/la: ↑17 jan 2024, 19:12Vedran je sa omjerom 5-1 osigurao EP !
Ako ti kažeš da je uprskao zbog 4 odigrane i omjera 2-2, ja mogu jos slobodnije reći da bi Vedran prošao na SP da je ostao i odigrao još preostalih 8![]()
C Litvanija kucia E.B 5:1
Moras znati da smo jedina Repka bili sa 90% rosterom ,bez samo 2 igraca
![]()
Na Adisove poraze u kvalifikacijama znam da se nećeš ni osvrtati.
Gledaj Kamenog pusti više advokaturu
Svabo je to...
Svabo je to...
-
- Kontakt:
Upravo.. malo objektivnosti ne bi bilo na odmet, ali nije to nikad ni bilo za ocekivati od njegaJohnCleese je napisao/la: ↑17 jan 2024, 20:03Minimizaras sve Vedranove pobjede koje su u konačnici značile uspjeh, dok u isto vrijeme glorifikujes neke Adisove pobjede koje su istina lijepe, ali u konačnici nevažne.lumani je napisao/la: ↑17 jan 2024, 19:17JohnCleese je napisao/la: ↑17 jan 2024, 19:12
Vedran je sa omjerom 5-1 osigurao EP !
![]()
Spisak kao spisak je ok, jer mi nemamo bolje i to svi znaju. Minus je nepozivanje Marica iz Igokee. Momak je samo 13 mjeseci stariji od Kamenjasa, a za godinu dana adaptacije na evropsku kosarku uspio se izboriti za startnog centra Igokee. Ako nastavi ovako, vjerujem da ce sebi u narednim godinama obezbijediti sigurno mjesto u aba ligi, a Sejfici, Loncari, Tomici samo mogu sanjati o tome. Ne kazem da bi on bio neki aman veliki upgrade na ovu ekipu, ali je trenutno nas cetvrti najkvalitetniji visoki igrac (nakon Kamenjasa, Halilovica i Alibegovica). Miralem je poprilicno van forme, u ligi je ispao iz rostera zbog pravila o 5 stranaca, a ni u evropskom takmicenju ne dobija neku veliku minutazu.
Mogli su se mozda na prosireni spisak staviti jos Mutic (odigrao nekoliko bas dobrih utakmica u Belgiji) i Manjgafic (ima dobre brojke u Madjarskoj). Medjutim, to opet nisu igraci koji nam mogu donijeti nesto novo (npr. Durmo i Penava su bolji od obojice), tako da je to manje bitno. Campara je bez kluba i sve dok je tako nema se sta dovoditi u kontekst reprezentacije.
Tu je opet nekih 10-ak sigurnih igrac, cija imena svi mi znamo (pod uslovom da budu zdravi) + 2-3 da masu peskirima. Jedini koji bi moozda mogao nesto malo doprinijeti ovdje je Kondic - ako Roberson ne dodje na okupljanje (mada bi se dotad trebao oporaviti), ako ima zelju da igra za nas i ako zadrzi trenutni nivo u aba ligi (u sto bas i ne vjerujem, buduci da je sklon oscilacijama). Volio bih i da Sikiras dodje na okupljanje, cisto da se vidi je li recimo jedan Delalic stvarno toliko bolji od njega. Igra strasnu sezonu u slovenskoj ligi, koja naravno nije nikakvo mjerilo, ali mi nije jasno kako samo prije par mjeseci kod Pandze nije mogao dobiti ni 10 mpg u Buducnosti.
Problem Beciragica nije toliko ovaj spisak (mada ne vjerujem da ga je on uopste sastavio, vec samo na kraju pregledao i dozvolio), nego njegova nezainteresovanost, beskrvnost i neupucenost. Njegov psiholoski pristup utakmicama je mozda dobar za igrace, ali njegova posvecenost reprezentaciji je smijesna. On je sav u fazonu: "Ma hajde ba, dobro je to sve, samo nek ne puca, pa ovdje je samo prije 30 godina sve bilo poruseno, a vidi nas sad, igramo finale kvalifikacija za kvalifikacije, pa sta fali ako nismo prosli, ni drugi prije nas ni do ovog finala nisu dosli, dobro je to ba, ne treba se previse sekirati, jedan je zivot, ima precih stvari..." Upravo zbog takvog stava on nema pojma ko je Maric, a kao prati Kondica, Delalica i Atica koji su zajedno s njim u klubu. Upravo zbog toga je i njegov komentat u vezi Biberovica smijesan. Upravo zbog toga je njemu i Irfanu Smajlagicu najbitnije da uzmu koju hiljadu eura vise, jer plate na Kosovu i u Borcu nisu nesto aman velike, a uhar je svaka marka... Doslovno su to dva preslikana lika, a i dva saveza koji su ih angazovali dvije preslikane raspale organizacije, kojima je totalno svejedno hoce li napraviti reprezentaciju koja uz par pojacanja moze igrati sa svima i hoce li iz U selekcija za 5 godina izaci 1 ili 11 kvalitetnih A reprezentativaca.
Mogli su se mozda na prosireni spisak staviti jos Mutic (odigrao nekoliko bas dobrih utakmica u Belgiji) i Manjgafic (ima dobre brojke u Madjarskoj). Medjutim, to opet nisu igraci koji nam mogu donijeti nesto novo (npr. Durmo i Penava su bolji od obojice), tako da je to manje bitno. Campara je bez kluba i sve dok je tako nema se sta dovoditi u kontekst reprezentacije.
Tu je opet nekih 10-ak sigurnih igrac, cija imena svi mi znamo (pod uslovom da budu zdravi) + 2-3 da masu peskirima. Jedini koji bi moozda mogao nesto malo doprinijeti ovdje je Kondic - ako Roberson ne dodje na okupljanje (mada bi se dotad trebao oporaviti), ako ima zelju da igra za nas i ako zadrzi trenutni nivo u aba ligi (u sto bas i ne vjerujem, buduci da je sklon oscilacijama). Volio bih i da Sikiras dodje na okupljanje, cisto da se vidi je li recimo jedan Delalic stvarno toliko bolji od njega. Igra strasnu sezonu u slovenskoj ligi, koja naravno nije nikakvo mjerilo, ali mi nije jasno kako samo prije par mjeseci kod Pandze nije mogao dobiti ni 10 mpg u Buducnosti.
Problem Beciragica nije toliko ovaj spisak (mada ne vjerujem da ga je on uopste sastavio, vec samo na kraju pregledao i dozvolio), nego njegova nezainteresovanost, beskrvnost i neupucenost. Njegov psiholoski pristup utakmicama je mozda dobar za igrace, ali njegova posvecenost reprezentaciji je smijesna. On je sav u fazonu: "Ma hajde ba, dobro je to sve, samo nek ne puca, pa ovdje je samo prije 30 godina sve bilo poruseno, a vidi nas sad, igramo finale kvalifikacija za kvalifikacije, pa sta fali ako nismo prosli, ni drugi prije nas ni do ovog finala nisu dosli, dobro je to ba, ne treba se previse sekirati, jedan je zivot, ima precih stvari..." Upravo zbog takvog stava on nema pojma ko je Maric, a kao prati Kondica, Delalica i Atica koji su zajedno s njim u klubu. Upravo zbog toga je i njegov komentat u vezi Biberovica smijesan. Upravo zbog toga je njemu i Irfanu Smajlagicu najbitnije da uzmu koju hiljadu eura vise, jer plate na Kosovu i u Borcu nisu nesto aman velike, a uhar je svaka marka... Doslovno su to dva preslikana lika, a i dva saveza koji su ih angazovali dvije preslikane raspale organizacije, kojima je totalno svejedno hoce li napraviti reprezentaciju koja uz par pojacanja moze igrati sa svima i hoce li iz U selekcija za 5 godina izaci 1 ili 11 kvalitetnih A reprezentativaca.
- JohnCleese
- Kontakt:
Bravo
posebno za zadnji pasus 

Svabo je to...
Svabo je to...
ne ,kada pricamo o pobjedama onda navodima oba treneraJohnCleese je napisao/la: ↑17 jan 2024, 20:03Minimizaras sve Vedranove pobjede koje su u konačnici značile uspjeh, dok u isto vrijeme glorifikujes neke Adisove pobjede koje su istina lijepe, ali u konačnici nevažne.lumani je napisao/la: ↑17 jan 2024, 19:17JohnCleese je napisao/la: ↑17 jan 2024, 19:12
Vedran je sa omjerom 5-1 osigurao EP !
![]()

da se ja pitam ,kod mene bi Durmo bio u TOP 12.
Trenutno korisnika/ca: Burberry46, relativizam i 15 gostiju.