Mirza iskoristio sav potencijal koji ekipa ima u kontra napadu i to je sve. Većinu utakmice smo bili u svojih 16m i čekali kontru. Ako želiš da tako igramo, ok, poštujem. Ja želim da gledam napadački fudbal, da se nadigravamo sa svima. Polako ljudi, bit će vremena da se da ocjena Rožmanu. Za sad ovo nije perfektno, da je trebalo bolje, jeste ali smatram da je izvukao maksimum iz ekipe koju je realno neko drugi pravio. Ne kažem da je Mirza, vjerovatno oni stručnjaci koji su bili zaduženi za skauting.Lucas je napisao/la: ↑19 jan 2024, 10:42I Mirza je dobio Zrinjski u perfektnoj našoj utakmici, gdje je postojao jasan sistem.Nisam rekao da je Rožmanom sistem bio totalna katastrofa, ali opet je to daleko od idealnog.Ne može me niko na svijetu uvjeriti (kao i večinu naših navijača) da su Mustafić i Juraldžija bolji izbor od Vrančića i Zeljkovića, al opet kažem, sve cemo vidjeti u narednom periodu.tabba77 je napisao/la: ↑19 jan 2024, 10:30Nisi vidio sistem jer nisi želio da ga vidiš. Itekako ima sistem, nije ga lahko implementirati, posebno ne u igrače koji su godinu dana igrali bez ikakvog sistema. Dobili smo derbi i Zrinjski, gdje se u svakom momentu znalo šta koji igrač treba da radi i gdje su se kretali skoro pa perfektno. Te dvije utakmice su uzorak kako naša igra treba da izgleda.
Pogledaj ih ponovo i bit će ti jasnije o čemu ti pričam.
![]()
Lijepo razmišljaš, Zeljkovic kao destruktivac i Vrančić kreativni vezni ali to je formacija 4-2-3-1. Da bi to igrali isti taj Vrančić mora da trči koliko sad Julardžija/Mustafic mogu trčati. Htjeli mi to priznati, danas je to jedan od najbitnijih segmenata u svijetu fudbala. Vrančića gotovim i prvi sam govorio da je šteta da sjedi na klupi ali ako ne može, treba da sjedi na klupi.