FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
44
19%
2. Borbu za Evropu
108
46%
3. Sredinu tabele
48
20%
4. Borbu za opstanak
37
16%

Ukupno glasova: 237

godrina
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la godrina » 19 jan 2024, 15:30

Burgijanje88 je napisao/la:
19 jan 2024, 14:55
MrAmarOsim je napisao/la:
19 jan 2024, 14:52
Benjo, hvala i sretno. Falilo je i nekih konstantnijih nastupa da se vidi može li ili ne može, a ne dvije utakmice pa klupa, pa utakmica pa klupa.
Kad nemaš sistem i kad nemaš cilj teškog je dati igraću priliku. Jer nama posebno ova sezona gori. Koji već trener u dvije godine. Nijedan mladi igrač neće ništa uraditi svi će isto završiti .
Da nas neko pametan vodi doveo bi 3 bas dobra igraca sad, osigurao opstanak i onda na ljeto dovest jos 2 dobrih, rijesit se skarta danasnjeg i ostalo da popune mladji momci, nasi ili sa strane. Trener koji zna napravit ekipu i polako gurat. U saradnji sa OP stvarat ekipu, spoj mladih i jakih igraca je uvijek prolazio

Ali jok, evo jos jedan dan prodje nikakvih vijesti. Jednom nogom smo u cvajti a niko ni mukajet.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 19 jan 2024, 15:45

Kakve hoces vijesti zivota ti, eto ti Radovac i vjerovatno Hiros i ne znam sta bi jos zelio

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 19 jan 2024, 15:45

Pa evo došao ti je Radovac, još jedan je jako blizu, tražit će se još pojačanja.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Burgijanje88
Kontakt:

Post Postao/la Burgijanje88 » 19 jan 2024, 15:47

godrina je napisao/la:
19 jan 2024, 15:30
Benjo, hvala i sretno. Falilo je i nekih konstantnijih nastupa da se vidi može li ili ne može, a ne dvije utakmice pa klupa, pa utakmica pa klupa.
Kad nemaš sistem i kad nemaš cilj teškog je dati igraću priliku. Jer nama posebno ova sezona gori. Koji već trener u dvije godine. Nijedan mladi igrač neće ništa uraditi svi će isto završiti .
Da nas neko pametan vodi doveo bi 3 bas dobra igraca sad, osigurao opstanak i onda na ljeto dovest jos 2 dobrih, rijesit se skarta danasnjeg i ostalo da popune mladji momci, nasi ili sa strane. Trener koji zna napravit ekipu i polako gurat. U saradnji sa OP stvarat ekipu, spoj mladih i jakih igraca je uvijek prolazio

Ali jok, evo jos jedan dan prodje nikakvih vijesti. Jednom nogom smo u cvajti a niko ni mukajet.
Ne mogu se mladi igrači gurati i prodati kad ispadaš iz lige. Ne znam koji to mozak može smisliti samo da mi je znati. Treba bi u ovom trenutku dobar napadač, lijevo bek i krilo. Bez brzog krila nemamo mi šta tražiti. Al eto vidjet ćemo sve ...

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 19 jan 2024, 16:21

Ne moze Seha na poziciju beka nema sanse. Hajde sto ga je preskocila lopta protiv Veleza i mi zijanimo, desava se, ali da te kadet zagradi i zabije gol je nerealno. To je bas lose. Takve stvari se ne mogu ispraviti.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 19 jan 2024, 16:30

StrikeWarzone je napisao/la:
19 jan 2024, 15:45
Pa evo došao ti je Radovac, još jedan je jako blizu, tražit će se još pojačanja.
Druze kad ce doc... Mi smo vec na pripremama, sadasnja ekipa nam je u kanalu i fizicki i psihicki. Borimo se za goli opstanak, imamo uzasan raspored i nama ce doc igrac kad liga vec krene. Izgleda li tebi to ozbiljno ?
@perodeformero jel ti mislis da su nam oni dovoljni za opstanak i da oni u sadasnjem stanju garantuju da su prevaga.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 19 jan 2024, 16:33

19 jan 2024, 15:47
godrina je napisao/la:
19 jan 2024, 15:30

Ne mogu se mladi igrači gurati i prodati kad ispadaš iz lige. Ne znam koji to mozak može smisliti samo da mi je znati. Treba bi u ovom trenutku dobar napadač, lijevo bek i krilo. Bez brzog krila nemamo mi šta tražiti. Al eto vidjet ćemo sve ...
Procitaj sta sam napisao, ne sad djeca vec ako ostanemo.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 19 jan 2024, 17:18

avalPacidoroP je napisao/la:
18 jan 2024, 08:15

Vidiš da možeš i znaš normalno odgovorit, bez ironije neke, samim tim i ja po prvi put imam želju normalno prodiskutovati, koliko god nam bili različiti stavovi i pogledi.
Što se tiče kmečanja, maloprije odgovorih iznad. O čemu da pišemo, ako nećemo o situaciji koja postaje izvan kontrole. Vjerovatno nikad gori sastav UO, plus na svo neznanje, čine mi se jako sumnjivim, k'o da nas namjerno guraju u još veću provaliju. O sportskom direktoru, pokušaju od fudbalera i poziciji na tabeli neću ni govoriti. Niko ne snosi nikakvu odgovornost, nigdje nikakve ostavke i izvinjenja svim tim članovima, navijačima, na kraju krajeva generalnom sponzoru kluba za uništavanje ugleda i reputacije kluba u proteklih par mjeseci.
Ne kmeči niko jer mu je ćejf, nego što je raja svjesna da sa pojačanjima u rangu Zubanovića, mi teško da možemo izboriti opstanak. Pogotovo, uzmemo li u obzir, koliko bi nas i savez vrlo rado gurnuo u niži rang, a o ostalim klubovima da ne govorim. Svi bi nas voljeli vidjeti na dnu.
Vezano za zadnji dio posta..
Niko ne traži promjenu 15.igrača, iako je ista skoro i najavljena, pa smo zadnjih 5.kola trpili igrače kojima je već bilo jasno da su bivši, i još ih neke od njih stručnjak iz Arabije gura u prvi tim. Rezultat toga je 1.bod u 5.kola.
Ovdje je trebalo biti još bar 2-3 raskida, jer je sramno da se neki od njih uopšte mogu nazvati fudbalerima, a kamoli da su igrači našeg kluba.
Sportski direktor je najavio ciljana pojačanja, da nećemo bacati lovu na 'mačke u vreći'.. šta je onda Zubanović i ovaj crnogorac?
Je li na njih dvojicu idu naše pare od članskih? Da se uhljebi babin sin, i polovnjak iz osmoplasirane ekipe crnogorske lige?
Šta god ti rekao, imaju samo dvije pozitivne stvari urađene u ovoj očajnoj situaciji. To su imenovanje trenera, koji je iskusan.. I broj trenutnih članova, u ovakvoj situaciji je za mene iznenađujući.
Što se tiče kafe, kad god ti volja prijatelju. Mnogi me poznaju odavde, nikad nikog nisam odbio, gdje god su me zvali. A sa par njih sam kilometara i kilometara prošao u zadnjih 7-8 godina bodreći Želju po raznim selima, graničnim prijelazima..
Ovaj UO je razlicit u odnosu na onaj sto je poceo ovu sezonu. 4 nove osobe imas od njih sedmero. Kovacevic koji je bio glavni, zajedno sa Dzerminom, je otisao. Njihova politika je bila daj igrace za nekoliko milja i da vracamo dugove se ispostavila kao fula. Ovi su fulili arape odnosno povjerovali da te nece zajebati neko ko ti obezbjedi igraca ( Jabera ), turnir za omladince u Spaniji i strucni stab. Epski promasaj jer je onaj Arap bas levat kao trener. Da su pare dosle moglo ga se istrpiti. Ovako je bas bila fula. Izgubili smo nekoliko bodova bespotrebno. Opet, doveli smo Brunu na kraju sto bi mogao biti pogodak. Covjek je navikao da radi u slicnim sistemima, jos smo mi dobri jer plate ne kasne i nema para u kovertama :urnebes:

Takodjer je cinjenica da je ovo, fakticki, treca uprava u 24 mjeseca ili cetvrta u tri i nesto godine. Kome ispostaviti fakturu i ko treba da se izvinjava ?

Zuban sigurno nece igrati jer nema kvalitet, ovo je vise varijanta da je nama Zuban posudio kada je trebalo ( pozajmica mu jos nije vracena ), a mi uzmemo malog tipa da igra dzaba ( ovo je spekulacija, ne znam tacno, za pozajmicu znam sigurno ).

Sto se tice igraca sestoro ih je vec otislo ( Sehic, Jasarevic, Aco, Rustemovic, Cosic, Alison ), a napustice nas jos nekoliko sigurno. Fora je da moras naci zamjene, a zima gdje nema vas previse opcija. Dosli su Karic i Radovac koji su na papiru pojacanje, crnogorac je macak u vreći i nisam optimistican sto se njega tice, a za Zubana sam vec napisao. Vjerujem da je i Hiros blizu ( zena mu se porodila, sina je odmah uclanio u klub, dje ce ) koji je isto pojacanje na papiru. Fale nam jos lijevi winger/bek, krilo/krilni napadac i napadac. Od 31 igraca na pripremama njih 15 ima 22 godine ili manje. Sve najbolje iz OP smo poveli sto se odavno nije desilo, a Foco se vec mota oko prvog tima zajedno sa Sabicem, a vjerujem da ce jos neko isplivati.

Kada sve sagledas dodali smo dvojicu stopera ( Galic i crnogorac ) na postojece igrace od kojih Coca nije los, a moze dati ruke i Selimovic, vidjecemo gdje su tu Drina, Semdin i Dubackic, dodali smo vec trojcu u vezni red ( Karic, Foco i Radovac ) gdje ocito trazimo jos jednog igraca ala Hiros odnosno ofanzivca na to dodamo Stilu i Jabera pa i ne izgleda taj vezni red toliko trom i los kao sto je do sada bio. Na bocnim pozicijama imamo Hareta koji sigurno moze dati ruke, lijevo moramo dovesti dobrog igraca i ondje gdje bas stekamo je napadac jer Krpic i Haracic su grozni.

Ovo sto smo zijanili govore da ih bas ubise na pripremama, jel supljak ili nije saznacemo ubrzo. Al imam isti info iz nekoliko izvora.

Za kraj, ne treba nikome bjanko vjerovati. Nikome. Treba sve provjeravati i maksimalno kontrolisati. Al konkretna djela se traze. Ako nista kao clan :mrgreen: odes u klub i kuc kuc, zanima me to i to. Zato pisem, **** suplju daj sta konkretno. Da je lose, jeste, al da je toliko lose, nije. Vidjecemo koga cemo jos dovesti i na sta ce to sve da lici na kraju.

Ps. Pisem prema informacijama koje imam, ne drzim nikome ledja, ko ne radi treba da **** iz kluba, ko hoce da slozi zemlju dobice **** i ne tvrdim da sam u pravu odnosno promijenicu misljenje ako utvrdim da je nesto suprotno od onoga sto sam mislio ili imao info da jeste.

Zivio

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 19 jan 2024, 17:23

godrina je napisao/la:
19 jan 2024, 16:30
Druze kad ce doc... Mi smo vec na pripremama, sadasnja ekipa nam je u kanalu i fizicki i psihicki. Borimo se za goli opstanak, imamo uzasan raspored i nama ce doc igrac kad liga vec krene. Izgleda li tebi to ozbiljno ?
@perodeformero jel ti mislis da su nam oni dovoljni za opstanak i da oni u sadasnjem stanju garantuju da su prevaga.
Ne znam jesu li dovoljni, ali ti si trenutno na tom nivou i to ti je to. Drugi ulažu, prodaju vrte i napreduju, Željo je tamo gdje je bio 98

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 19 jan 2024, 17:42

perodeformero je napisao/la:
19 jan 2024, 17:23
godrina je napisao/la:
19 jan 2024, 16:30
Ne znam jesu li dovoljni, ali ti si trenutno na tom nivou i to ti je to. Drugi ulažu, prodaju vrte i napreduju, Željo je tamo gdje je bio 98
Ma niko sad ne zna hoce li bit prevaga ili je, a realno je da moze otici u oba pravca.
Moje neko misljenje je da je bas kocka uzdad se da nas Hiros i Radovac vade iz gova.na.
Optimistican sam sto se tice trenera ali mislim da ce nam mnogi noge podmedat a ionako nismo sjajni.
Pod hitno nam trebaju bar 2 igraca al odma, ne kad zavrsimo sa pripremama.
Nek nam je Bog na pomoci a mene ova letargija ubi.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 19 jan 2024, 17:58

@godrina ko ti je garant da ce nas izvuci iz govana? Kozul?
Vukoja? Ko?
Misimovic ne dovodio i Vranješa, Modica, Djernanovica, Sanela Jahica sve igrace sa pediogreom pa su hala bili.
Danas garanta nema.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 19 jan 2024, 18:01

Hajduk Perisica, hajde Bekricu makar Veselinovica :mrgreen:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 19 jan 2024, 18:02

bhsport je napisao/la:
19 jan 2024, 17:58
Vukoja? Ko?
Misimovic ne dovodio i Vranješa, Modica, Djernanovica, Sanela Jahica sve igrace sa pediogreom pa su hala bili.
Danas garanta nema.
Zahirovica takodjer

DUVNO1921
Kontakt:

Post Postao/la DUVNO1921 » 19 jan 2024, 18:08

Meni najjaca izjava bila od Samira Bekrica kad je u sred Sezona izjavio da su drugi ili jaci klubovi trazili naše mlade igrace. Od top 4 klubova trenutasnje tabele nase PL ruku bih u vatru gurno da ama bas niko nije pitao za njih! Komedija kad se sjetim te izjave!
I onaj levat Subasic propade ko grčka
FK Zeljezničar Sarajevo 1921
AUT

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 19 jan 2024, 18:18

DUVNO1921 je napisao/la:
19 jan 2024, 18:08
Meni najjaca izjava bila od Samira Bekrica kad je u sred Sezona izjavio da su drugi ili jaci klubovi trazili naše mlade igrace. Od top 4 klubova trenutasnje tabele nase PL ruku bih u vatru gurno da ama bas niko nije pitao za njih! Komedija kad se sjetim te izjave!
I onaj levat Subasic propade ko grčka
Pa šta je pogriješio? Jači je Igman
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Burgijanje88
Kontakt:

Post Postao/la Burgijanje88 » 19 jan 2024, 18:22

bhsport je napisao/la:
Vukoja? Ko?
Danas garanta nema.
Nisi se bar borio za opstanak koga kod da je dovodio i koliko.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 19 jan 2024, 18:23

Kako se ja sjecam, za Becu se Zrinjski jedno vrijeme raspitivao. Nisi nista slagao, ali sta to fakticki u praksi znaci. Dosao bi kao u21 igrac, i to je ta prednost mladog igraca. Vjerovatno bi ispao nebitan igrac, a fakticki nisi nista slagao sa takvom izjavom.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 19 jan 2024, 18:27

19 jan 2024, 18:22
bhsport je napisao/la:
Vukoja? Ko?
Danas garanta nema.
Sa budzetom od haman desetak miliona maraka, to je danasnjih 20-ak :opaopa:

S tim budzetom moras biti retard da ne uzmes titulu, a mi smo to uspjeli

Burgijanje88
Kontakt:

Post Postao/la Burgijanje88 » 19 jan 2024, 18:30

RatoborniMrmot je napisao/la:
19 jan 2024, 18:27
bhsport je napisao/la:
Vukoja? Ko?
Danas garanta nema.
Sa budzetom od haman desetak miliona maraka, to je danasnjih 20-ak :opaopa:

S tim budzetom moras biti retard da ne uzmes titulu, a mi smo to uspjeli
Pa kad Lendric promaši prazan gol u Krupi. U to vrijeme nije bilo boljeg napadača.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 19 jan 2024, 18:47

bhsport je napisao/la:
Vukoja? Ko?
Danas garanta nema.
Fulao si poentu ali baš...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.