FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
44
19%
2. Borbu za Evropu
108
46%
3. Sredinu tabele
48
20%
4. Borbu za opstanak
36
15%

Ukupno glasova: 236

RatoborniMrmot
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la RatoborniMrmot » 19 jan 2024, 18:48

Burgijanje88 je napisao/la:
19 jan 2024, 18:30
RatoborniMrmot je napisao/la:
19 jan 2024, 18:27
Burgijanje88 je napisao/la:
19 jan 2024, 18:22

Nisi se bar borio za opstanak koga kod da je dovodio i koliko.
Sa budzetom od haman desetak miliona maraka, to je danasnjih 20-ak :opaopa:

S tim budzetom moras biti retard da ne uzmes titulu, a mi smo to uspjeli
Pa kad Lendric promaši prazan gol u Krupi. U to vrijeme nije bilo boljeg napadača.
Kupis tekmu sto nam je bilo ponudjeno i ne brines se, al eto Senad pametan. Zato je Zrinjski to odradio i gledaj njih, a gledaj nas.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 19 jan 2024, 19:09

bhsport je napisao/la:
19 jan 2024, 17:58
@godrina ko ti je garant da ce nas izvuci iz govana? Kozul?
Vukoja? Ko?
Misimovic ne dovodio i Vranješa, Modica, Djernanovica, Sanela Jahica sve igrace sa pediogreom pa su hala bili.
Danas garanta nema.
Nema garanta, to je definitivno. Ni nama ni u visemilionskim transferima.
Moj je problem sto igraci koji nisu igrali zadnjih pola godine meni ne mame osmijeh na lice. Samo se nadam da ce procepit.
Bezveze je da ja sad licitiram imenima ali neko u formi, sa dobrim cv i finom karijerom bi vec bila druga prica.
Ne kazem da je ovo teska propast opet ponavljam ali nekako mi blijedo u odnosu na to sta nas ceka.
Bgm sam ocekivao vecu halabuku i jaca desavanja ali lao sto sam neki dan napisao mozda idemo onom " tiha voda bregove valja".
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 19 jan 2024, 19:18

godrina je napisao/la:
19 jan 2024, 19:09
bhsport je napisao/la:
Vukoja? Ko?
Misimovic ne dovodio i Vranješa, Modica, Djernanovica, Sanela Jahica sve igrace sa pediogreom pa su hala bili.
Danas garanta nema.
Moj je problem sto igraci koji nisu igrali zadnjih pola godine meni ne mame osmijeh na lice. Samo se nadam da ce procepit.
Bezveze je da ja sad licitiram imenima ali neko u formi, sa dobrim cv i finom karijerom bi vec bila druga prica.
Ne kazem da je ovo teska propast opet ponavljam ali nekako mi blijedo u odnosu na to sta nas ceka.
Bgm sam ocekivao vecu halabuku i jaca desavanja ali lao sto sam neki dan napisao mozda idemo onom " tiha voda bregove valja".
Takav ti nece doci u ekipu koja se bori za opstanak u jednoj od losijih liga Europe i to na zimu, za male pare.

Blijed je bio vezni red Rustemovic, Biber, Turanjanin, sa Mekicem koji se nafuro da je igrac. Ovo sa Amerom, Radovcem, Karicem i Focom izgleda mnogo bolje i mnogo brze, barem na papiru. Realno. Vidjecemo uskoro.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 19 jan 2024, 19:23

Naravno da Hiros nije nikakva garancija, ali moras da djelujes u okviru realnih mogucnosti, i moze biti dobra opcija. Mislim ni drugi klubovi osim ovih u vrhu nemaju nesto bolje mogucnosti ali ne vidim da oni ovako nesto kukaju. Ako nisi u stanju da imas bolji medjusobni omjer protiv ekipa sredine tabele ili koje se bore za opstanak, onda nisi ni zasluzio nesto vise. Slazem se da smo prije imali Santosa kao brzo krilo, koji je iznudio dosta, od kartona, penala, golova itd, i to nam fali. Isto tako, realizija nam je uzasna i to nije bas vezano za trenera. U kupu protiv Slobode, Basic trener, Krpic fula 100% sansu, Sloboda te kazni golom i to iz daljine. Dodje Arap kao trener, kojeg ljudi ismijavaju, uredu, odigras dobru utakmicu protiv Veleza, gdje opet ne iskoristis prilike i budes kaznjen na kraju, i evo sada sa Akrapovicem opet realizacija losa. Sad da li je to do samopouzdanja, forme, opste atmosfere koja vlada, ili do kvaliteta napadaca.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 19 jan 2024, 19:29

Hansestadt je napisao/la:
19 jan 2024, 19:23
Naravno da Hiros nije nikakva garancija, ali moras da djelujes u okviru realnih mogucnosti, i moze biti dobra opcija. Mislim ni drugi klubovi osim ovih u vrhu nemaju nesto bolje mogucnosti ali ne vidim da oni ovako nesto kukaju. Ako nisi u stanju da imas bolji medjusobni omjer protiv ekipa sredine tabele ili koje se bore za opstanak, onda nisi ni zasluzio nesto vise. Slazem se da smo prije imali Santosa kao brzo krilo, koji je iznudio dosta, od kartona, penala, golova itd, i to nam fali. Isto tako, realizija nam je uzasna i to nije bas vezano za trenera. U kupu protiv Slobode, Basic trener, Krpic fula 100% sansu, Sloboda te kazni golom i to iz daljine. Dodje Arap kao trener, kojeg ljudi ismijavaju, uredu, odigras dobru utakmicu protiv Veleza, gdje opet ne iskoristis prilike i budes kaznjen na kraju, i evo sada sa Akrapovicem opet realizacija losa. Sad da li je to do samopouzdanja, forme, opste atmosfere koja vlada, ili do kvaliteta napadaca.
Ma prijateljske utakmice dosadne skroz, djeca se trude ostalo eto igra jer mora, nece se lomiti nakon 2 treninga. Hiros bi okej legao jer u kakvom smo stanju ne mozemo bolje dovesti. Previse kukamo,a hocemo neka imena.
Fk Željezničar.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 19 jan 2024, 19:32

Pablo11 je napisao/la:
19 jan 2024, 19:29
Ma prijateljske utakmice dosadne skroz, djeca se trude ostalo eto igra jer mora, nece se lomiti nakon 2 treninga. Hiros bi okej legao jer u kakvom smo stanju ne mozemo bolje dovesti. Previse kukamo,a hocemo neka imena.
Vidis mene taj pristup najvise zabrinjava, jer poslije onakve polusezone, i evo sa novim trenerom ocekujem polako dosta ozbiljniji pristup, neovisno da li se radi o prijateljskim utakmicama, jer moras vratiti samopouzdanje i povjerenje navijaca.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 19 jan 2024, 19:47

Jel u 12 predstavljamo Hirosa
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 19 jan 2024, 20:21

19 jan 2024, 19:32
Pablo11 je napisao/la:
19 jan 2024, 19:29
Vidis mene taj pristup najvise zabrinjava, jer poslije onakve polusezone, i evo sa novim trenerom ocekujem polako dosta ozbiljniji pristup, neovisno da li se radi o prijateljskim utakmicama, jer moras vratiti samopouzdanje i povjerenje navijaca.
Ma samo nek kondiciju rade to ce nam najvise trebati u dosta utakmica gdje se lomi sve. Jel moguce da je Turanjanin među najspremnijim na pripremama?
Fk Željezničar.

Burgijanje88
Kontakt:

Post Postao/la Burgijanje88 » 19 jan 2024, 20:36

Pa Hiros za nas nije realna mogućnost. Momak je u Osjeku imao 12.000e platu. Na stranu sto pola tih para nismo mogli dati ni Santosu.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 19 jan 2024, 20:40

Hiros dolazi u klub i jos jedan napadac
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 19 jan 2024, 20:43

Stiže bolji od Hirosa
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 19 jan 2024, 20:49

irfo je napisao/la:
19 jan 2024, 20:43
Stiže bolji od Hirosa
Znaci Veselinovic :opaopa:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Burgijanje88
Kontakt:

Post Postao/la Burgijanje88 » 19 jan 2024, 20:49

19vendetta87 je napisao/la:
19 jan 2024, 20:40
Hiros dolazi u klub i jos jedan napadac
Nije to bas toliko sigurno. Čeka on nešto vani kao većina igrača.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 19 jan 2024, 20:58

19 jan 2024, 19:18
godrina je napisao/la:
bhsport je napisao/la:
Vukoja? Ko?
Danas garanta nema.
Takav ti nece doci u ekipu koja se bori za opstanak u jednoj od losijih liga Europe i to na zimu, za male pare.

Blijed je bio vezni red Rustemovic, Biber, Turanjanin, sa Mekicem koji se nafuro da je igrac. Ovo sa Amerom, Radovcem, Karicem i Focom izgleda mnogo bolje i mnogo brze, barem na papiru. Realno. Vidjecemo uskoro.
Ima i ta prica logike ali nama treba takav i moramo ga platit.
Vi mi djelujete bas lezernije, daj Boze da je tako. Mozda me bezveze fata paranoja.
Na hajr.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 19 jan 2024, 21:01

Zna li neko u kakvom je stanju Radovac, on bi nam bas mogao valjati.

Za Karica se znalo da je Upgrade u odnosu na Becu i Rustemovica.

Uz trenera, možda jednog napadača i stopera, 1-2 kvalitetnog juniora mogla bi to biti lijepa priča.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 19 jan 2024, 22:18

Hiros dogovorio uslove s nama. Odyebo je Tuzlu City zbog nas :tokralju:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 19 jan 2024, 22:21

19 jan 2024, 16:21
MrAmarOsim je napisao/la:
19 jan 2024, 14:52
Benjo, hvala i sretno. Falilo je i nekih konstantnijih nastupa da se vidi može li ili ne može, a ne dvije utakmice pa klupa, pa utakmica pa klupa.
Ne moze Seha na poziciju beka nema sanse. Hajde sto ga je preskocila lopta protiv Veleza i mi zijanimo, desava se, ali da te kadet zagradi i zabije gol je nerealno. To je bas lose. Takve stvari se ne mogu ispraviti.
On je po prirodi krilo, ali eto od povratka tu prilike nije dobio. Ma dobro sada je to tako, još jedan propao slučaj, kao i sa Bećom, pa i slobodno se može reći Drinom i Gasalom. Ja pričam o prošloj sezoni gdje bi dobio priliku na jedvite jade, ako Vego ili Jašarević nisu mogli. Kako onda da utakmicom ili dvije ako uvežeš i pokažeš nešto ako ćeš onda opet presjedit utakmica i utakmica i izgubit taj neki momentum i formu koji si možda i mogao stvoriti. Ali hajde, da ne ponavljam jednu te istu priču po stoti put, jer sam vjerujem svima dosadio po tom pitanju.
Jedino čemu se u svemu ovome nadam je da se na ovaj novi ešalon momaka misli baš ozbiljno.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 19 jan 2024, 22:40

irfo je napisao/la:
19 jan 2024, 20:43
Stiže bolji od Hirosa
Zaimovic,po njegovim objavama on dolazi

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 19 jan 2024, 22:41

godrina je napisao/la:
bhsport je napisao/la:
Vukoja? Ko?
Danas garanta nema.
Eh pa tu nam je razlika, ti si imao veca očekivanja razumljivo sa obzirom na najave uprave, ali ja jednostavno ovim ljudima u upravi i tzv sportskom segmentu ne vjerujem. Nisu u stanju stabilizovati klub. Fulili su sa arapima i nabili sami sebi pritisak, zatim se peru sa najavama i vjeruj da je ovo njihov maksimum, bolje od ovoga ne umiju.
Sa Brunom su me prijatno iznenadili jer sam očekivao Jusufbegovica a evo ako i Hiroš dodje isto tako.
Dati im podrsku do ljeta i zatim pokusati naci ljude koji ce pojačati upravu, koji imaju keš.
Bit ce interesantno pratiti Brunu sa ovom klapicom par igrača koji su haveri sa rumenkom i da li ce mu isti igrati igranke iza ledja.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Burgijanje88
Kontakt:

Post Postao/la Burgijanje88 » 19 jan 2024, 22:44

19 jan 2024, 22:21
19 jan 2024, 16:21
19 jan 2024, 14:52
Benjo, hvala i sretno. Falilo je i nekih konstantnijih nastupa da se vidi može li ili ne može, a ne dvije utakmice pa klupa, pa utakmica pa klupa.
Ne moze Seha na poziciju beka nema sanse. Hajde sto ga je preskocila lopta protiv Veleza i mi zijanimo, desava se, ali da te kadet zagradi i zabije gol je nerealno. To je bas lose. Takve stvari se ne mogu ispraviti.
On je po prirodi krilo, ali eto od povratka tu prilike nije dobio. Ma dobro sada je to tako, još jedan propao slučaj, kao i sa Bećom, pa i slobodno se može reći Drinom i Gasalom. Ja pričam o prošloj sezoni gdje bi dobio priliku na jedvite jade, ako Vego ili Jašarević nisu mogli. Kako onda da utakmicom ili dvije ako uvežeš i pokažeš nešto ako ćeš onda opet presjedit utakmica i utakmica i izgubit taj neki momentum i formu koji si možda i mogao stvoriti. Ali hajde, da ne ponavljam jednu te istu priču po stoti put, jer sam vjerujem svima dosadio po tom pitanju.
Jedino čemu se u svemu ovome nadam je da se na ovaj novi ešalon momaka misli baš ozbiljno.
Ja znam da mi to gledamo jer su naša djeca ali losi to igrači. Eto Drina ti je dobio šansu na svojoj poziciji i sve gori i gori. Nažalost mi to ne gledamo objektivno, hocemo na silu neku djecu da guramo a ne ide to tako. Neko od njih da valja ne bi mi sad ispadali iz lige budimo realni.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, Orvel i 32 gosta.