FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Na kraju bitke broje se mrtvi, tj na kraju sezone cemo vidjeti, gdje smo, sta smo, dokle smo. Sve ostalo je teoretisanje
I ovo što je Juraldžija ko biva nešto i odigrao, bilo je protiv ekipa koje su živi očaj. Ništa slabiji ne bi bili Zeljković ili Vrančić, da su igrali umjesto njega.GangEvil je napisao/la: ↑22 jan 2024, 13:33Takvi kao ti se razumiju u fudbal ko Georgina Ronaldo...a vidio sam kako se Juraldzija ponjake po bilo kome....jedino se ponjake po sebi i takvim koji si ga dizali u visine, a frajera van Koseva nema...A bio sam svaku van Koseva uzivo, pa mi samo reci na kojoj od tih utakmica je navedeni bio prisutan.GalileoGalilei je napisao/la: ↑22 jan 2024, 13:18Takvi kao ti su pričali i za Đuričkovića, pa se momak ponjake kvalitetno po njima. Ista stvar i s Julardžijom.
Priželjkuj ti Sušića, Ikandea, Hajrovića, Duljevića i ostale.
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Bilo bi interesantno vidjeti koliko koji igrac pokrije prostora i pretrci po utakmici. Siguran sam da je Julardzija svaku pri vrhu.
Bravo za zapažanje.Lucas je napisao/la: ↑22 jan 2024, 14:10I ovo što je Juraldžija ko biva nešto i odigrao, bilo je protiv ekipa koje su živi očaj. Ništa slabiji ne bi bili Zeljković ili Vrančić, da su igrali umjesto njega.GangEvil je napisao/la: ↑22 jan 2024, 13:33Takvi kao ti se razumiju u fudbal ko Georgina Ronaldo...a vidio sam kako se Juraldzija ponjake po bilo kome....jedino se ponjake po sebi i takvim koji si ga dizali u visine, a frajera van Koseva nema...A bio sam svaku van Koseva uzivo, pa mi samo reci na kojoj od tih utakmica je navedeni bio prisutan.GalileoGalilei je napisao/la: ↑22 jan 2024, 13:18
Takvi kao ti su pričali i za Đuričkovića, pa se momak ponjake kvalitetno po njima. Ista stvar i s Julardžijom.
Priželjkuj ti Sušića, Ikandea, Hajrovića, Duljevića i ostale.
-
- Kontakt:
Guliashvili zabio odlican gol za Velez na pripremnoj.U ligi se top pokazao.Valjat ce nam sljedece sezone malo je reci.
Ima i ljetni rok polako ljudi.
Sve u svemu sljedece sezone mora se napasti titula po svaku cijenu i osvojiti.Sve osim toga bi bilo neuspjeh ogroman.Ove sezone nemamo sansi a Evropu cemo svakako izboriti.Privesti kraju i uigravati ekipu.Na ljeto uz 2-3 top igraca ponovo imat cemo ubjedljivo najjacu ekipu kao i trenera koji je upoznat sa ligom i ekipom i ima ugradjen sistem.Znaci izgovora za sljedecu sezonu apsolutno nema nijedan jedini
Sve u svemu sljedece sezone mora se napasti titula po svaku cijenu i osvojiti.Sve osim toga bi bilo neuspjeh ogroman.Ove sezone nemamo sansi a Evropu cemo svakako izboriti.Privesti kraju i uigravati ekipu.Na ljeto uz 2-3 top igraca ponovo imat cemo ubjedljivo najjacu ekipu kao i trenera koji je upoznat sa ligom i ekipom i ima ugradjen sistem.Znaci izgovora za sljedecu sezonu apsolutno nema nijedan jedini
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
-
- Kontakt:
Kako ste ljubitelji statistika treba reći i slijedećeNajvecaRadosti je napisao/la: ↑22 jan 2024, 14:23Guliashvili zabio odlican gol za Velez na pripremnoj.U ligi se top pokazao.Valjat ce nam sljedece sezone malo je reci.
Sve u svemu sljedece sezone mora se napasti titula po svaku cijenu i osvojiti.Sve osim toga bi bilo neuspjeh ogroman.
Guliasvili 1.028 minuta 5 golova 2 asistencije
Anđušić 905 minuta 5 golova 4 asistencije
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
-
- Kontakt:
Rekao sam neki dan,Andjusic je nas najpotcjenjeniji igrac i u top 3 najkorisnija.Strasan momak,drago mi je i zbog njega sto mu idejurisicduska je napisao/la: ↑22 jan 2024, 14:29Kako ste ljubitelji statistika treba reći i slijedećeNajvecaRadosti je napisao/la: ↑22 jan 2024, 14:23Guliashvili zabio odlican gol za Velez na pripremnoj.U ligi se top pokazao.Valjat ce nam sljedece sezone malo je reci.
Sve u svemu sljedece sezone mora se napasti titula po svaku cijenu i osvojiti.Sve osim toga bi bilo neuspjeh ogroman.
Guliasvili 1.028 minuta 5 golova 2 asistencije
Anđušić 905 minuta 5 golova 4 asistencije
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Realno svi igraci koji su dosli su prinove, mogu biti promasaj ili pun pogodak. Nisam nezadovoljan, ali nisam ni prezadovoljan. U svakom slucaju i da du sve zvucna pojacanja, nikad ne mozemo biti sigurni kako ce se neko pokazati kod nas. Sa ovim mladjim igracima koji su dosli potrebno je i iskustvo, tako da jedan takav stoper ne bi bio na odmet.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑22 jan 2024, 12:57Slažem se. Dobar prelazni rok po meni, ali što kažeš, stvarno fali taj lider. Zato se i nadam pojačanju na stoperu. Da se dovede neki iskusniji igrač, koji bi mogao dobiti tu ulogu, a pri tome da je kvalitetan igrač.zlo87 je napisao/la: ↑22 jan 2024, 12:39Mislim da je i dalje najveći problem ekipe već što sam spominjao, nemamo lidera iste, to je i Ibričić u podcastu spomenuo, tako da se nadam tom tipu igrača do kraja roka. Igrači koji su dovedeni mogu biti i pojačanja i promašaji, pozitivno je što su mlađi, po karijerama ništa specijalno nemaju urađeno, ali nadat se da su gladni uspjeha. Pored toga, volio bih znati prave razloge odlaska doktora iz kluba koji su bili tu dugi niz godina. Kad god smo se udaljili od "naših" ljudi, dobili smo po ušima, nadat se da tako neće biti i ovaj put. Ove "samoprozvane" legende treba uvijek držati uz klub, tipa pozivati ih na večere učlanjenja, ne jer su to zaslužili, nego radi mira u kući. Svaka greška u budućem periodu biti će 10x veći pritisak, nego inače.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..
-
- Kontakt:
Strah me i pomisliti kako ćete reagovati na ovo zadnje pojačanje koje treba doći 

Kostrahmeipomisliti je napisao/la: ↑22 jan 2024, 14:35Strah me i pomisliti kako ćete reagovati na ovo zadnje pojačanje koje treba doći![]()
Zadnja izmjena: Unknown14, dana/u 22 jan 2024, 17:39, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Previše se diže generalno naša ekipa.Nikakav super tim mi nismo,čak šta više,ona izjava Ibričića da smo Real Madrid je sramna.Možda smo Real po bacanju para,a na terenu smo još uvijel Almerija.
Godinama mi čekamo sistem i šatro dominaciju, teren pa pokažite šta znate.
-
- Kontakt:
Nije rekao da smo Real Madrid po ekipi, nego po uslovima koje imamo od kampa za trening, do finansija, doktora, suplementacije, video analiza, svega što moderni timovi imaju. Rožman uveo i radno vrijeme i tako.SamoDaKazeem je napisao/la: ↑22 jan 2024, 14:50Previše se diže generalno naša ekipa.Nikakav super tim mi nismo,čak šta više,ona izjava Ibričića da smo Real Madrid je sramna.Možda smo Real po bacanju para,a na terenu smo još uvijel Almerija.

Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Izvadjeno je iz konteksta, jedva docekali dusmani, ali treba biti oprezniji sa izjavama. Nikakve paralele sa Realom, to je neozbiljno.
-
- Kontakt:
Ma nije mislio bas na to, vise na uslove...SamoDaKazeem je napisao/la: ↑22 jan 2024, 14:50Previše se diže generalno naša ekipa.Nikakav super tim mi nismo,čak šta više,ona izjava Ibričića da smo Real Madrid je sramna.Možda smo Real po bacanju para,a na terenu smo još uvijel Almerija.
A nasa igra i rezultati su ispod nasih ocekivanja. Licno strahujem protiv svake ekipe u ligi. Mi mozemo odigrati dobro protiv svakoga ali i izgubiti od svake ekipe u ligi.
Uz malo srece i uz nasu podrsku ocekujem da izborimo evropu. Treba biti realan ali treba i pustiti ljude da rade i cekati rezultate na duzi period. Svi smo umorni od negative i tjeranja trenera i uprava. Moramo poceti uzivati u utakmicama i dobroj atmosferi. Moramo malo nauciti biti saburli i pozitivni
Otac od Julardžije
Najveći ste mu kritičar. Šta ste mu rekli kada se pojavila opcija da dođe u Sarajevo?
– On uvijek ima moju podršku. Bio sam baš u Saudijskoj Arabiji kada me pozvao na telefon i rekao: ‘Tajo, imam ponudu Sarajeva, šta ti misliš o tome?’ Mislim se, šta ću misliti, Sarajevo je veliki klub, s tradicijom… Ne možeš pogriješiti. Bez razmišljanja prihvataj. Ispostavilo se da je to pun pogodak. U njegovom glasu osjetim danas da je presretan, zadovoljan je i kako su ga ljudi dočekali, grad mu je prelijep… Neka uživa.
Godinama je važio za veliku nadu Dinama. Prozvali su ga i ‘wunderkindom’ za kojeg su se interesovali i brojni velikani. Koliko je u tome svemu bilo istine?
– U Dinamu je bio od svoje šeste do 18. godine, s klupe je dobio šansu u nekoliko utakmica, ali nije to ispalo na kraju onako kako se nadao. Nije to bila prava prilika. Mijenjali su se i treneri, uvijek se nešto dešavalo… Ponuda je bilo. Naročito u tim mladim danima, i to od Chelseaja, Sassuola i Atletica iz Madrida. Ispričat ću vam zanimljivu anegdotu za Chelsea. Kada smo razgovarali u Šeratonu, oni su pred mene stavili bjanko papir na koji sam trebao napisati uvjete koje želimo da se preselimo svi u London, a ja bih radio u školi Tottenhama jer sam imao sve potrebne certifikate za to. U tom trenutku rekao sam da meni to ništa ne znači već da mi je najbitnija Edinova sreća i razvoj. I on je želio ostati u Zagrebu. San mu je bio Dinamo, vjerovao je da će dobiti priliku, ali nažalost nije se do kraja ostvario i krenuli smo drugim putem.
Koliko je Vama kao roditelju bilo teško da Edin ostane čvrsto na nogama? Znate i sami koliko to utječe na igrače u njegovoj dobi tada.
– Samo je par ljudi znalo da je došla službena ponuda Chelseaja u klub. Sjećam se da sam bio na terminu i kada sam došao u svlačionicu, na mobitelu je bilo milion poziva i poruka, pomislio sam šta se dešava. Onda sam vidio da su portali objavili da ide u Chelsea. Bili su natpisi – Chelsea dovodi wunderkinda iz Dinama. Teško je bilo, naravno. On nije toliko znao šta se dešava, niti sam mu govorio puno, bio je zbunjen kada bi otišao u školu i kada bi ga drugari za sve to pitali. Najvažnije je, kako se kod nas kaže, da nije poletio. Ostao je prizeman. Siguran sam da će se sve to jednog dana vratiti.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Ovakvi su mi najbolji.SamoDaKazeem je napisao/la: ↑22 jan 2024, 14:50Previše se diže generalno naša ekipa.Nikakav super tim mi nismo,čak šta više,ona izjava Ibričića da smo Real Madrid je sramna.Možda smo Real po bacanju para,a na terenu smo još uvijel Almerija.

Niti neko misli da je ovo super tim, niti ti znaš zašto je Ibričić rekao da smo Real Madrid (pregledaj video).
-
- Kontakt:
Dajte hint neki za to zadnje pojačanje 

- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
SamoDaKazeem je napisao/la: ↑22 jan 2024, 14:50Previše se diže generalno naša ekipa.Nikakav super tim mi nismo,čak šta više,ona izjava Ibričića da smo Real Madrid je sramna.Možda smo Real po bacanju para,a na terenu smo još uvijel Almerija.

Ako već komentarišeš tu izjavu, onda bar pogledaj šta je tačno rekao. Nije ni spominjao igru i igrački kadar u toj usporedbi sa drugim klubovima.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Seria A
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Ma šta oni znaju, levat @GangEvil rekao da veze nema i da je nevidljiv. To što je jedini igrač koji ima damu da priđe i iznese loptu pod pritiskom, to nikom ništa. Uz to, koliko pretrči, te koliko znači kod distribucije lopte prema naprijed. Očekivali znalci da ima 15 asistencija uz 10 golova.H8Z7 je napisao/la: ↑22 jan 2024, 15:01Otac od JulardžijeNajveći ste mu kritičar. Šta ste mu rekli kada se pojavila opcija da dođe u Sarajevo?
– On uvijek ima moju podršku. Bio sam baš u Saudijskoj Arabiji kada me pozvao na telefon i rekao: ‘Tajo, imam ponudu Sarajeva, šta ti misliš o tome?’ Mislim se, šta ću misliti, Sarajevo je veliki klub, s tradicijom… Ne možeš pogriješiti. Bez razmišljanja prihvataj. Ispostavilo se da je to pun pogodak. U njegovom glasu osjetim danas da je presretan, zadovoljan je i kako su ga ljudi dočekali, grad mu je prelijep… Neka uživa.
Godinama je važio za veliku nadu Dinama. Prozvali su ga i ‘wunderkindom’ za kojeg su se interesovali i brojni velikani. Koliko je u tome svemu bilo istine?
– U Dinamu je bio od svoje šeste do 18. godine, s klupe je dobio šansu u nekoliko utakmica, ali nije to ispalo na kraju onako kako se nadao. Nije to bila prava prilika. Mijenjali su se i treneri, uvijek se nešto dešavalo… Ponuda je bilo. Naročito u tim mladim danima, i to od Chelseaja, Sassuola i Atletica iz Madrida. Ispričat ću vam zanimljivu anegdotu za Chelsea. Kada smo razgovarali u Šeratonu, oni su pred mene stavili bjanko papir na koji sam trebao napisati uvjete koje želimo da se preselimo svi u London, a ja bih radio u školi Tottenhama jer sam imao sve potrebne certifikate za to. U tom trenutku rekao sam da meni to ništa ne znači već da mi je najbitnija Edinova sreća i razvoj. I on je želio ostati u Zagrebu. San mu je bio Dinamo, vjerovao je da će dobiti priliku, ali nažalost nije se do kraja ostvario i krenuli smo drugim putem.
Koliko je Vama kao roditelju bilo teško da Edin ostane čvrsto na nogama? Znate i sami koliko to utječe na igrače u njegovoj dobi tada.
– Samo je par ljudi znalo da je došla službena ponuda Chelseaja u klub. Sjećam se da sam bio na terminu i kada sam došao u svlačionicu, na mobitelu je bilo milion poziva i poruka, pomislio sam šta se dešava. Onda sam vidio da su portali objavili da ide u Chelsea. Bili su natpisi – Chelsea dovodi wunderkinda iz Dinama. Teško je bilo, naravno. On nije toliko znao šta se dešava, niti sam mu govorio puno, bio je zbunjen kada bi otišao u školu i kada bi ga drugari za sve to pitali. Najvažnije je, kako se kod nas kaže, da nije poletio. Ostao je prizeman. Siguran sam da će se sve to jednog dana vratiti.

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, amypitar, Evander, mosarajvosa83, nedimmmm1337, rimljanin90, Vanja8 i 50 gostiju.