FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

enobarca
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la enobarca » 25 jan 2024, 18:38

To gore ako iko procita ja cu sebi glavu otkinuti, mogao si prepricati u kratkim crtama

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 25 jan 2024, 20:35

samo da se javim i vidim jel se dise?

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 25 jan 2024, 20:49

Derdiyok je napisao/la:
25 jan 2024, 07:24
NisamInSajder je napisao/la:
25 jan 2024, 00:16
Tvrda utakmica, previše greški na sredini terena,.dizelaški ulasci u utakmicu. Loša forma Koundea. Raduje borba i želja koju su pokazivali tokom utakmice, ali realno, nakon onih promašaja Laminea i nakon zaista amaterskih greški na sredini terena nemaš se čemu nadati. Xavi jednostavno krizira po pitanju selekcija igrača, donosi previše nelogičnih i komplikovanih odluka da nas to košta. Lewa flopa čitavo vrijeme, ali je konstantno u igri od prve minute. Povrede nas izmasakriraše.

Ostaje samo dvomeč protiv Napolija kao neka nada za spas sezone.
Poslije Napolija slijedi izjava da smo još u igri za trofej La Lige i da moramo biti samokriticni, izvući pouke iz ispadanja te se preusmjeriti na ligu :roll:
:|

Tužno,.ali mi smo prije mjesec dana zijanili La Ligu, tako da si u sportskoj trci samo u Ligi Prvaka sada. No, otom potom.
cabron je napisao/la:
25 jan 2024, 17:57
Nekad davno sam bio na ovom forumu al' nikako da nadem na kojem mailu je profil pa reko da napravim novi, cesto pratim vecinu foruma na temu Barse i danas sam nesto zanimljivo procitao na jednom forumu.
Lijepim navedenu poruku ovdje, ista je odgovor autora poruke na nezadovoljstvo drugih korisnika kada se spomenula opcija "MOURINHO".
Ima nekih stvari sto se ne slazem ali sve u svemu dijelim isto misljenje ili jako slicno pa lijepim navedenu poruku da malo pokrenem diskusiju sa starom rajom.

Komentar sa drugog foruma:

"Nema sanse da ce ga Barcelona dovest ali bi za njih kao klub to trenutno bio pun pogodak, ajmo se malo osvrnuti zasto to govorim.
Kazes dno dna, zasto? Upravo suprotno, trebas prestat zivjet u proslosti. Jel ti nije dosadilo gledat prosjecne trenere bez grama muda?

Dakle, Barceloni treba jak trenerski karakter, cak bi rekao i egomanijak, bolesnik, netko ko je šefina, šifra, koji ima veliko i dokazano iskustvo, a Xavi nema nista od navedenog niti ce imati, sa druge strane nemas takvih trenera na trzistu, pogotovo ne takvo ime sto bi u ovakvoj situaciji dodatno podiglo Barcelonu u obliku nekog marketinga, takoder dosta ozbiljnijih igraca bi prije igrali za Mourinha nego izgubljenog Xavia, o rispketu necemo ni pricat, dakle samo da te dvije stvari gledas isplativo je.

Mourinho je rival Barcelone i ponasao se kako se ponasao? Upravo to bi i bila dobra prica, neprijatelj dolazi u klub iz kojeg je poniko, pa to bi bila kruna njegove karijere siguran sam da bi drage volje dosao, egomanijak je to, a Barca kakva god da je zadnjih godina je BARCA.

Barcelona bi sa Mourinhom dobila ozbiljnog trenera koji kako kaze tako mora biti, nema Roberta i prijatelja u postavi, ima da trcis ko konj 90 minuta ili ne igras, nema samo spanjolaca u ekipi, nema odmora nakon izgubljene utakmice, do sutra bi mogao nabrajat..

Xavi kako je krenulo bit ce bivsi kako god, koga zelis? Marqueza ili nekog drugog koji je povezan sa Barcom pola zivota a nema nikakvog DOKAZANOG znanja? Zelis gledat istu filozofiju nogometa, odnosno pokusaja neceg sto je proslo vrijeme?

Da, Mourinho ne igra stil nogometa kakav Barcelona preferira, a kakav to nogomet Barcelona gaji zadnjih 6,7 godina? Gaji mozda tiki taku, a kakav igra? Dodavanje u nedogled? Di je to dovelo Barcelonu koje su se nekad bojali a danas je jedva cekaju? To je davno izaslo iz mode i procitana je knjiga.

Jedan od problema ovog kluba je sto se stalno dovode treneri koji su usko povezani sa klubom dugi niz godina a upitne su kvalitete, to je mozda prije moglo uspjet kada si imao postavu kakvu si imao, isto treba imat na umu da je svaki od tih Barceloninih trenera bio mekan, zato i jesu igraci bili i ostali klasicne p**** koje su dozvolile da izgube vodstvo npr od Rome i Lpoola, slucaj Bayern itd..Taj isti luzerski i p**** mentalitet se prebacio i na ovu generaciju, za to su krivi iskljucivo TRENERI i FILOZOFIJA BARCELONE.

Kakvu je to Real imao igru kada je osvajao lige prvaka, je li uvijek igrao najljepsi i najatraktivniji nogmet? Svi znamo odgovor, ali ljudi imaju ŠAMPIONSKI mentalitet, jednostavno neces me pobjedit jer sam bolji - siguran sam da tako razmislja svaki igrac Reala, tko im je to usadio? Igraci sami sebi ili Mourinho, Zidane, Ancelotti? Jel bitno sto nisu igrali extra atraktivan nogomet? Njima prijatelju stoje trofeji a igra je nebitna, pobjeda je pobjeda sto se kaze, kao i trofej. Kakav je mentalit igraca Barcelone, kako razmislja? Hahah, ne moramo ni komentirat.

Nisam za bunker igru ali nisam ni za tiki taku vise jer to ne moze nikada biti kako je bilo. Potrebna je ozbiljna promjena, Mourinho bi to mogao donesti i vjerujem da ne bi igrao teski bunker jer je ipak to Barcelona, ali ne bi bilo dodavanja u nedogled ni mrtve tiki take i jos bi obrana bila beton, igraci bi imali cilj, ako ga ne ispune imas klupu, vrlo jednostavno.

I da nema rezultata, i da ne sjedne Barci takav trener, donio bi bitne promjene za buducnost, rade cu gledat igrace koji se stvarno trude i pobjeduju na bilo kakav nacin nego bezidejno dodavanje lopte i luzerski mentalitet dodatnih 5 godina.

Meni osobno kao stvarno dugogodisnjem navijacu Barcelone je Mourinho uvijek bio glava i ostao, nikad nisam bio njegov fan ali nemam nista protiv njega, da mi se svida njegov nacin nogometa ne svida mi se, svida mi se kako vodi igrace i kako se postavi u svakom klubu. Upravo zbog toga bi vise bio za ovakav izbor nego sto ne bi.

Ne mora to nuzno biti Mourinho ali mora se sljedeci trener birati po takvim kriterijama, nebitan je stil koji taj trener igra bitno je da je ŠIFRA i GLAVA, do tada nista od Barcelone, problem je sto nece nikada doci takav trener, a kamoli Mourinho, uprava nema muda napraviti toliku promjenu a upravo to bi ih spasilo, siguran sam.

A da se osvrnemo na trenutnog trenera..Jel Xavi nije dobio dovoljno vremena? Igrace koje zeli? Covjek se GUBI iz utakmice u utakmicu, njegove izjave su malo je rec zabrinjavajuce, igru necemo komentirati kao ni odluke u bitnim utakmicama, pa cak i nebitnim. Hvala prijatelju i dovidenja, ovo je nevezano za Mourinha sad, ali Xavi nema vise sta tu trazit i Barceloni nudi upravo ono sto i svaki prethodni trener koji je do sad bio tamo, razlika ne postoji, velika promjena je potrebna a to Xavi nikad nece napraviti.

Treba se maknuti od proslosti i prestat traziti Guardiole, Enrique, Xavie i slicne trenere, toga nema vise, ali zato ima puno mekanih trenera, siguran sam da ce jedan doc nastavit tradiciju poslije Xavija."
I Mourinho ima poveznicu sa Barcom, bio je prevodioc/pomoćni trener u vremenu Van Gaala i Bobbya Robsona. A itekako je realna opcija, pogotovo što je tu Laporta koji je i 2008 htio Mourinha ispred Pepa. Eh, sad kako bi kome odgovarala saradnja, mislim da bi više Mourinho profitirao, produžio bi mu europsku trenersku karijeru, još jedan top klub u CVu. Sada šta Barca može od njega dobiti, sad da li bi Mourinho ugradio pobjednički mentalitet, ne bih se kladio, ratnički da, ali pobjednički teško, pogledaj njegove prethodne klubove šta je u njima uradio, posebno u ligaškim dijelovima, kup sistemi su mu uvijek odlično išli. A da Mourinho dobro hendla klub, rekao bih suportno, gdje god je bio u roku od 3-4 mjeseca je došao u sukob sa nekim, igračima, upravom (jako jako često), navijačima, evo u Romi od uzdizanja došao je do stalnih turbulencija gdje svak svakog tjera, pojedini i ne dolaze u klub zbog takve atmosfere itd.

Što se tiče ljepote igre, realno Barca je uvijek više težila ka tome, a i trofeji su dolazili samo u periodu kad je ekipa igrala lijepo. Nije da nismo imali tih trenera koji su pragmatični bili, koji bi se pokušali zatvoriti, igrati malo tvrđe, okrenu se u nekim utakmicama od Barcinog stila, pa dožive blamažu.

Za Xavija, najmanje je on kriv za treutne rezultate. Vremena eto jest dobio, igrače ni blizu, možda te prve želje da su mu ispunjene Kounde, Ferran i evo Gundo u zadnjem. Što je malo, realno. Tražio Kimmicha, dobiješ mogućnost Romeu ili niko, traži backup lijevog beka Alonso ili niko, Raphinha je uguran u klub to je definitvno (velika provizija za menadžera, a menadžer mu pazite sad trenutni sportski direktor Deco :lol:). Ovdje se baš dosta može diskutovat. Igra, stalne rotacije, uvijek neko ispada upada i to na nekoliko sedmica/mjeseci, nije realno da se nešto uspostavi. Pisao sam ranije, Xavi ima nekada zaista nelogične selekcije igrača, kada bi u tom segmentu sazrio, odlično.

Kako god, do Napolija mislim da neće Xavi dobiti otkaz, evenutalno baš loše partije i nekog poraza protiv Villarreala, pa da klub reaguje. No, svakako u klubu nema neko ko ima viziju, strategiju i plan kako voditi ovaj klub, tako da je sve nazor i da bi se moglo svakog trenutka nešto desiti, a svi znamo čemu takve odluke vode.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 25 jan 2024, 20:57

inace, necu previse da pisem ni da citam svakakve komentare jer mi je dovoljno sto sam svemu svjedocim i nerviram se..

Ukratko, jos od prosle sezone je bilo ocito da ova ekipa nema neke igre, da smo defanzivno suplji iako nas je MATS spasavao i iako smo primali jako malo golova i slicno.

Nema tu prevelike timske igre, kombinacija, ideja, kreativnosti, a o fizickoj spremnosti samih igraca ne treba trositi rijesi, valjda je svima jasno kad vidis jednog Pedrija od 20god kako se vuce po terenu ko baba kakva u 60oj minuti a njihov Sancet i Nico Williams odrade malih 30 sprintova samo u produzetku nakon sto su ih uradili 300 u prvih 90min.

Svak je vidio razliku u intenzivnosti igre, kolicine sprintova Real i Atletico Madrid rade u odnosu na Barcu, a i koliko lakse, efikasnije i jednostavnije grade napade, iznose loptu sa svoje pole i dolaze do zadnje trecine terena.

Broj kreiranih sansi u sezoni je fina statistika kad se pogleda individualna kvaliteta koju Barca posjeduje u odnosu na sve druge ekipe lige koje nisu Real Madrid i Atletico Madrid, i trebaju imati 30 vise zicera od Atletica i 10-15 vise od Reala a 50 vise od Girone, Sociedada i slicno.

Ima tu previse problema u ekipi, previse rupa, previse meljanja lopte, previse ega i ignoriranja suigraca, bio to Yamal od 16god ili Raphinha i Ferran koji 10x po utakmici utrce iza njihove zadnje linije, lopta prema njima nece ici sve dok se ne lovi rezultat u zadnjih 10ak minuta utakmice.

Defanzivno je izgubljena kemija, tzv. BACK je bio promijenjen i gledali smo Cancela desno koji je bio glavni kreativac ove ekipe, a kad je on otisao imali smo Arauja i Koundea po ne znam koliko losih odluka i gresaka svaku tekmu, da ne spominjem koliko se lose krecu kao par stopera.

Onda dolazimo do kljucnog problema, Romeu od kojeg se ocekivalo minimalno da bude dobar osigurac i jednostavan u posjedu, on je uspio biti najgori igrac ekipe i biti toliko los da je Roberto dosao u rotaciju ispred njega (koji je brat bratu kvalitete za drugoligasa spanjolske)

I tako, bez Busquetsa koji bar drzi poziciju, bilo to visokog presinga i ostavlja rupu ili duboko defanzivno i pomaze u duelima i citanju igre, tu sad imas FDJ koji mora trcati za Pedrija, Gundogana i uz to ostati koncentriran dovoljno da igra pivota i pokriva rupe iza Baldea.

Jbg, ne moze ozbiljna ekipa imati 2 netrkaca i ocekivati da ce jedan igrac odradjivati najveci posao u izradi napada, zastiti zadnje linije, presingu i uz to bi trebao iznositi loptu 10x po utakmici.

Zalosno je da se Gavi ozlijedio jer bi ja njega stavio na zadnjeg veznog i Pedrija il Gundogana klupirao jer oni nemaju sta raditi u startnoj trojci sa FDJ.

Ekipa moze imati nekog spasa, Xavi mora imati muda i okusati nekog klinju na poziciji zadnjeg veznog, Pedri mora poceti igrati duboko da ne mora toliko trcati i trositi se nepotrebnim sprintevima i duelima.

Naravno nadati se da ce Ferran nastaviti zabijati il da ce se Felix dozvati, a Lamine da se nastavi popravljati il Raphinha da se vrati i digne formu.

Ukratko, pisi propalo, mozda ce Girona do kraja sezone pasti jer nemaju sirine, pa se mozda uzme drugo mjesto, prvo mozemo zaboraviti, u LP se Napoli moze proci jer su losiji od nas ove godine i njihove prijetnje dolaze iz individualne kvalitete Osimhena i Kvare, a taj dio terena i dalje drzi Araujo koliko-toliko pod nadzorom.

Nakon Napolija, ima nekih ekipa protiv kojih bi imali sanse, tipa ako nas zapadne Atletico il Sociedad (ako prodju PSG, tesko) ili mozda Dortmund, al ostalo, nema nade.

Ja ovu sezonu vidim kao dodatne klince koji ce dobiti sansu da naprave korak dalje, da ce se vidjeti rupe koje ce se na ljeto zakrpavati (nadam se) i ako bude srece da igramo ligu prvaka i iduce sezone.

Sto se Xavija tice, on ima ideje, on zna postaviti ekipu, zna procitati drugog trenera i pripremiti ekipu za protivnika, ali se tesko adaptira kad protivnik nesto mijenja, a i ocito ima problema sa zakrpama problema.

A i kao sto vidimo, covjek nije pokusao mijenjati formacije, pristup igri otkako je sve krenulo niz brdo protiv Reala.

Zao mi je sto sezona ispade ovako jer sam se nadao da ce biti bolje, al nazalost ogromne rupe u rosteru, ozljede i dobili smo sezonu kao onu prije Xavija.

Ako se nista ne osvoji i Xavi ode, ja se iskreno nadam da ce Barca baciti sve zivo moguce za Nagelsmanna, De Zerbija, Pimientu il Michela jer su to treneri koji su pokazali da shvacaju svaki aspekt igre, da znaju prenijeti svoje ideje i izvuci maksimum iz igraca koje imaju.

Toliko od mene, mozda budem malo aktivniji ubuduce, al lose partije i puno negativnosti mi ubije volju

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 26 jan 2024, 10:42

Glupo je reći da nije dobio pojačanja, nije ono što je on htio npr. Kimmich, Zubimendi, ali je dobio bruku još igrača za koje je on lično bio, Ferran čim je došao, kasnije RL9, Koundé, Christensen, Kessié isto, oteli ga drugim ekipama i nakon pola godine onda ne računa na njega, pa su mu ispunili želje da Roberto i Alonso ostanu, kasnije ne računa na Alonsa. Nije htio Félixa u ekipi uopšte, a itekako mu je valjao.

Roque plaćen 40 miliona a odigrao 73 minute do sada.

Jedino što mu mogu skinuti kapu su djeca, Fermin, Fort, Guiu, Cubarsí i ostali. A u situaciji kad je pokazao da treba biti bolji, sa jačom ekipom, zadnja linija da bude utegnuta, kod njega je kontra.

Sezona je izgubljena, samo nas čudo može spasiti. Od priče kako se borimo za četiri trofeja, spade na tri trofeja, nakon prekjučer dođe do dva trofeja.

Zanima me samo čija je ideja bila da se Riad proda Betisu? Na TM stoji da je posudba, ali koliko se sjećam da smo ga prodali u Betis, 3.5 miliona, a sad ga hoće nazad, imaju opciju otkupa za 7.5 miliona + procenat (50) Betisu od naredne prodaje. :problem:

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 26 jan 2024, 11:42

Klopp napušta Lpool na kraju sezone, eto dobre prilike da se ugrabi jak trener.

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 26 jan 2024, 11:51

muharemovicdzelo je napisao/la:
26 jan 2024, 11:42
Baš to pišem prijatelju. Koliko je realno, to je drugi par rukava.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 26 jan 2024, 12:13

Prije ce biti neki Rafa Markez, Mota i slicno. Jednostavno, politika Barcelone nije dovooditi neka zvucna trenerska imena, nego traze iz svog bazena. Zadnji kojeg se sjecam, Van Gal, koji je tad vazio za najboljeg na svijetu, nakon sto je cuda sa Ajaxom radio.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 26 jan 2024, 12:29

Neće Klopp u Barcelonu, to je trenutno nesređen klub, prepun turbulencija. Sumnjam da ga toliko interesuju mladi i period tranzicije 3 do 5 godina.
Klopp će odmoriti godinu i onda nešto po Njemačkoj, vraća se kući.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 26 jan 2024, 12:48

26 jan 2024, 10:42
Glupo je reći da nije dobio pojačanja, nije ono što je on htio npr. Kimmich, Zubimendi, ali je dobio bruku još igrača za koje je on lično bio, Ferran čim je došao, kasnije RL9, Koundé, Christensen, Kessié isto, oteli ga drugim ekipama i nakon pola godine onda ne računa na njega, pa su mu ispunili želje da Roberto i Alonso ostanu, kasnije ne računa na Alonsa. Nije htio Félixa u ekipi uopšte, a itekako mu je valjao.

Roque plaćen 40 miliona a odigrao 73 minute do sada.

Jedino što mu mogu skinuti kapu su djeca, Fermin, Fort, Guiu, Cubarsí i ostali. A u situaciji kad je pokazao da treba biti bolji, sa jačom ekipom, zadnja linija da bude utegnuta, kod njega je kontra.

Sezona je izgubljena, samo nas čudo može spasiti. Od priče kako se borimo za četiri trofeja, spade na tri trofeja, nakon prekjučer dođe do dva trofeja.

Zanima me samo čija je ideja bila da se Riad proda Betisu? Na TM stoji da je posudba, ali koliko se sjećam da smo ga prodali u Betis, 3.5 miliona, a sad ga hoće nazad, imaju opciju otkupa za 7.5 miliona + procenat (50) Betisu od naredne prodaje. :problem:
Ova sezona je jedno veliko sranje i super stoje uzmemo li sve okolnosti.

Ispostavilo se da je Rajaz u pravu i itekako se osjeti nedostatak Busquetsa (i dalje ne mogu da vjerujem da to pišem). Romeu je sve razočarao i nema ga ni u kakvim kombinacijama. A to mjesto def veznog je ključno za Xavijev stil igre.
Nema ni iskustva Albe koji je poput one protiv Osasune ušao i zabio gol u 86. Tu se titula uzela (i na mnogim drugim 1:0 utakmicama).
Izostanak Matsa se itekako osjeti. Vidi se da Pena nije kalibar za Barcelone i vjerujem da bi s Matsom, zaostatak u ligi bio minimalan, te bi priča bila drugačija u kupovima. Također bi i mladi Gavi donio defanzivni balans u timu.
Barcelona je imala najmanja ulaganja od svih timova lige prvaka i vjerujem da je frustrirajuće Xaviju da umjesto Zubija dobije Romeua. A traži se odbrana titule.
I na kraju sam Xavi. Povrede mu jesu osakatile ekipu, ali nisu samo njegovi igrači povrijeđeni. Nedostatak novčanih sredstava jeste uticao na odluke o pojačanjima ekipe. Iako mi je drag i ako ne zaboravimo da je uletio kad niko drugi nije htio, umjesto Koemana da spasi i gasi, mislim da nikako nije uspio da nametne ideje ekipi. Igrači kao da ga ne razumiju, on (opet) donosi nelogične odluke izborom prvih 11 i tokom utakmice kada kvalitetni treneri s druge strane promijene pozicije igračima i taktiku, a on ne može to da prepozna.

Sezona je gotova, a nije ni februar, jbg. Neka je odrade kvalitetno do kraja, izbore LP, pa se na ljeto napravi rez stanja. Kako Xavija, vala i tako svih igrača.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 26 jan 2024, 12:57

Eto Klop napusta Lpool na kraju sezone, ako su imalo pametni jos danas ce ga kontaktirati, pa ako hoce hoce, ako nece nikom nista.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 26 jan 2024, 13:11

Beli98 je napisao/la:
26 jan 2024, 11:51
26 jan 2024, 11:42
Baš to pišem prijatelju. Koliko je realno, to je drugi par rukava.
Pa nije lud da ide u losiju ekipu.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 26 jan 2024, 13:24

Furymaker je napisao/la:
25 jan 2024, 20:57
inace, necu previse da pisem ni da citam svakakve komentare jer mi je dovoljno sto sam svemu svjedocim i nerviram se..

Ukratko, jos od prosle sezone je bilo ocito da ova ekipa nema neke igre, da smo defanzivno suplji iako nas je MATS spasavao i iako smo primali jako malo golova i slicno.

Nema tu prevelike timske igre, kombinacija, ideja, kreativnosti, a o fizickoj spremnosti samih igraca ne treba trositi rijesi, valjda je svima jasno kad vidis jednog Pedrija od 20god kako se vuce po terenu ko baba kakva u 60oj minuti a njihov Sancet i Nico Williams odrade malih 30 sprintova samo u produzetku nakon sto su ih uradili 300 u prvih 90min.

Svak je vidio razliku u intenzivnosti igre, kolicine sprintova Real i Atletico Madrid rade u odnosu na Barcu, a i koliko lakse, efikasnije i jednostavnije grade napade, iznose loptu sa svoje pole i dolaze do zadnje trecine terena.

Broj kreiranih sansi u sezoni je fina statistika kad se pogleda individualna kvaliteta koju Barca posjeduje u odnosu na sve druge ekipe lige koje nisu Real Madrid i Atletico Madrid, i trebaju imati 30 vise zicera od Atletica i 10-15 vise od Reala a 50 vise od Girone, Sociedada i slicno.

Ima tu previse problema u ekipi, previse rupa, previse meljanja lopte, previse ega i ignoriranja suigraca, bio to Yamal od 16god ili Raphinha i Ferran koji 10x po utakmici utrce iza njihove zadnje linije, lopta prema njima nece ici sve dok se ne lovi rezultat u zadnjih 10ak minuta utakmice.

Defanzivno je izgubljena kemija, tzv. BACK je bio promijenjen i gledali smo Cancela desno koji je bio glavni kreativac ove ekipe, a kad je on otisao imali smo Arauja i Koundea po ne znam koliko losih odluka i gresaka svaku tekmu, da ne spominjem koliko se lose krecu kao par stopera.

Onda dolazimo do kljucnog problema, Romeu od kojeg se ocekivalo minimalno da bude dobar osigurac i jednostavan u posjedu, on je uspio biti najgori igrac ekipe i biti toliko los da je Roberto dosao u rotaciju ispred njega (koji je brat bratu kvalitete za drugoligasa spanjolske)

I tako, bez Busquetsa koji bar drzi poziciju, bilo to visokog presinga i ostavlja rupu ili duboko defanzivno i pomaze u duelima i citanju igre, tu sad imas FDJ koji mora trcati za Pedrija, Gundogana i uz to ostati koncentriran dovoljno da igra pivota i pokriva rupe iza Baldea.

Jbg, ne moze ozbiljna ekipa imati 2 netrkaca i ocekivati da ce jedan igrac odradjivati najveci posao u izradi napada, zastiti zadnje linije, presingu i uz to bi trebao iznositi loptu 10x po utakmici.

Zalosno je da se Gavi ozlijedio jer bi ja njega stavio na zadnjeg veznog i Pedrija il Gundogana klupirao jer oni nemaju sta raditi u startnoj trojci sa FDJ.

Ekipa moze imati nekog spasa, Xavi mora imati muda i okusati nekog klinju na poziciji zadnjeg veznog, Pedri mora poceti igrati duboko da ne mora toliko trcati i trositi se nepotrebnim sprintevima i duelima.

Naravno nadati se da ce Ferran nastaviti zabijati il da ce se Felix dozvati, a Lamine da se nastavi popravljati il Raphinha da se vrati i digne formu.

Ukratko, pisi propalo, mozda ce Girona do kraja sezone pasti jer nemaju sirine, pa se mozda uzme drugo mjesto, prvo mozemo zaboraviti, u LP se Napoli moze proci jer su losiji od nas ove godine i njihove prijetnje dolaze iz individualne kvalitete Osimhena i Kvare, a taj dio terena i dalje drzi Araujo koliko-toliko pod nadzorom.

Nakon Napolija, ima nekih ekipa protiv kojih bi imali sanse, tipa ako nas zapadne Atletico il Sociedad (ako prodju PSG, tesko) ili mozda Dortmund, al ostalo, nema nade.

Ja ovu sezonu vidim kao dodatne klince koji ce dobiti sansu da naprave korak dalje, da ce se vidjeti rupe koje ce se na ljeto zakrpavati (nadam se) i ako bude srece da igramo ligu prvaka i iduce sezone.

Sto se Xavija tice, on ima ideje, on zna postaviti ekipu, zna procitati drugog trenera i pripremiti ekipu za protivnika, ali se tesko adaptira kad protivnik nesto mijenja, a i ocito ima problema sa zakrpama problema.

A i kao sto vidimo, covjek nije pokusao mijenjati formacije, pristup igri otkako je sve krenulo niz brdo protiv Reala.

Zao mi je sto sezona ispade ovako jer sam se nadao da ce biti bolje, al nazalost ogromne rupe u rosteru, ozljede i dobili smo sezonu kao onu prije Xavija.

Ako se nista ne osvoji i Xavi ode, ja se iskreno nadam da ce Barca baciti sve zivo moguce za Nagelsmanna, De Zerbija, Pimientu il Michela jer su to treneri koji su pokazali da shvacaju svaki aspekt igre, da znaju prenijeti svoje ideje i izvuci maksimum iz igraca koje imaju.

Toliko od mene, mozda budem malo aktivniji ubuduce, al lose partije i puno negativnosti mi ubije volju
Sa dosta stvari se slažem, sa većinom tačnije rečeno.
Pisali smo mnogi o tim detaljima već prije. Želim ispostaviti, dakle, i malo drugačije aspekte.
Prvo poluvrijeme solidno, drugo mnogo slabije uz promašena 2 zicera. Pisao sam već, da se ne ponavljam.
Intenzitet ATHB da, svakako, ali je činjenica da ih je BAR od 91 do 106 minute izuzetno dobro kontrolirala, dakle i trčala.
Da je to bila utakmica LL BAR bi osvojila bod, koji se u Bilbau, protiv 4-e ekipe LL, ne može smatrati neuspjehom.
Pedri je izdržao do 99 min. Nije pružio neku dobru igru, ali je parirao do neke mjere. Ja sam već time bio iznenađen.
Doći će on na svoje. Mora sastaviti više utakmica. Koga uvesti ? Problem enorman.
Nepotreban kiks Koundea sa dodavanjem SR-u je doveo do epiloga, da smo primili naivan gol, umjesto da se mirno
zaključi prvi produžetak.
Juče sam više puta odgledao start igrača ATHB na SR. Nije to vađenje na suđenje, nego me onako zanima mišljenje
drugih, da li je ono oduzimanje lopte moglo biti okarakterizirano kao faul nad SR? Moram reći da je sudija cijelu utakmicu
imao za takve startove isti kriterij, što je OK. Nije ih svirao.
GIR ispala protiv "tanke" MAL, ATM se mučio protiv SEV, molere spašava VAR protiv ALM, ALA su pobijedili u 92 min.
U Španiji je očito došlo vrijeme kad nikoga ne možeš lako dobiti. Utakmicu BAR vs GIR sam 2x gledao.
Opet strašna neefikasnost BAR i rupe u branjenju. 70 min dominacije i 20 min black outa.
BAR je ATM rasula igrom u prvenstvu i pobijedila ga. Betis 2x pobjeda, RS pobijeđen u gostima nikakvom igrom, ATHB
pobijeđen u LL.
Protiv molera u SA nisu iskoristili u 1om poluvremenu 6 dobrih situacija ( Ferran 4x, Pedri 1x, Lewandowski 1x ).
Protivnik iskoristio sve do 4 : 1. Zato sam juče napisao. Moderni nogomet to više ne trpi, takvu neefikasnost i
toliki broj kikseva u odbrani.
Za izgubljeni El Clasico u LL ne može niko reći, da je tamo BAR nadigrana, da ne detaljiramo opet.
Daleko od tog da sam ja zadovoljan igrom, problema milion i nije nikakvo "pravdanje". Želim ukazati i na mogući drugačiji
pogled na sezonu do sad.
Borba do kraja, pa šta bude.

P.S. Napisah davno, da ćemo rezultate i titule Valverdea sa BAR praviti iz blata.
Ne znam šta reći za Xavi-ja, ne znam i gotovo. Previše ga cijenim, kao igrača, da bi ga tek tako
popljuvao. Titula lani, a ko misli da su preodređeni svake sezone na naslov, želim reći, da stvari u životu
ne idu baš uvijek po planovima, jer i drugi imaju slične želje + druge okolnosti, o kojima neću.
Ako se odluče za smjenu odmah, onda nisam nikako za Portugalca.
Ne mogu zaboraviti neke stvari. Radije Conte-a ili Flick-a.
Vidim pominje se Klopp. Odličan trener, ali znamo li u kojoj godini mandata je donio LVL-u titulu u PL ?
Može li i hoće li ga i BAR toliko čekati? Mnogo pitanja.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 26 jan 2024, 13:37

Lud ili ne vrijedi probati, ojebina poput Xavija, Koemana i slicnih je dosta.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 jan 2024, 13:44

Sigurno bi Klopp, trener za kojeg ce se mnogi otimati, preuzeo polumrtav klub poput Barce koja je prikopcana na aparate i infuzije. Plus spansko govorno podrucje.
Ako ode Xavi, upada Marquez ili neko slican sa tog govornog podrucja.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 26 jan 2024, 13:45, ukupno mijenjano 2 puta.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 26 jan 2024, 13:44

ne pljujem xavija, treba shvatiti realnost situacije, ekipu mu cine djeca od 16-20god od kojih onaj najbitniji nece igrati do kraja sezone, drugi najbitniji je 3x bio van stroja duzi period samo u ovoj sezoni.

Izgubio je glavnog kreativca Dembelea, oslanja se na klinca od 16god Yamala da to nadoknadi.

Kazu i Xavi i Laporta da su "ponovno poceli TRENIRATI i raditi na kombinatorici kao kad je Xavi bio igrac" i kao zbog toga nesto leprsavija igra zadnje 2 tekme.

Ja ne znam al svasta nesto pokusavaju.

Nadam se da ce se moci spasiti sezona, bar da se prodje Napoli i da se bude borilo s boljom igrom do kraja sezone.

Klopp je samo veliki san, a i prerano je pricati o tome dok se ne rijesi financijska situacija

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 26 jan 2024, 14:03

Čuj u kojoj je godini donio titulu, pa pogledaj ekipu u koju je došao 2015. godine. Origi, Moreno, Mignolet, Clyne, Can, Lallana, Ibe, Ojo, Benteke, Ings, Škrtel, Sakho, Milner, Allen, Coutinho. Teško je uopšte porediti tadašnji LFC, sa današnjom Barcelonom.

Mislim da se do ljeta neće ništa mijenjati, šta god da bude. A do tada nek razmišljaju šta i kako, ima dosta opcija a možda iskoči još neko ime do tada.

Iskreno, moja želja je da vidim nekog Nijemca na klupi Barcelone.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 26 jan 2024, 14:56

26 jan 2024, 14:03
Čuj u kojoj je godini donio titulu, pa pogledaj ekipu u koju je došao 2015. godine. Origi, Moreno, Mignolet, Clyne, Can, Lallana, Ibe, Ojo, Benteke, Ings, Škrtel, Sakho, Milner, Allen, Coutinho. Teško je uopšte porediti tadašnji LFC, sa današnjom Barcelonom.

Mislim da se do ljeta neće ništa mijenjati, šta god da bude. A do tada nek razmišljaju šta i kako, ima dosta opcija a možda iskoči još neko ime do tada.

I tek za 3-4 godine uzeo titulu i bio neka bitna karika u Europi. E sad zamisli koliko bi Klopp opstao nakon 2 sezone bez titule u Spaniji. :rol:

Pa ovdje Xavi uzeo Ligu za godinu i odmah sljedece sezone mu se spominju najmiliji i tjera ga se, a covjek vjerovatno najbolji veznjak u historiji kluba. :rol:

Zbog ovoga Klopp nikad nece u Barcelonu, iako je to i moja licna zelja ali nista od toga.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 jan 2024, 15:22

numanumaye22 je napisao/la:
26 jan 2024, 14:56
26 jan 2024, 14:03

I tek za 3-4 godine uzeo titulu i bio neka bitna karika u Europi. E sad zamisli koliko bi Klopp opstao nakon 2 sezone bez titule u Spaniji. :rol:

Pa ovdje Xavi uzeo Ligu za godinu i odmah sljedece sezone mu se spominju najmiliji i tjera ga se, a covjek vjerovatno najbolji veznjak u historiji kluba. :rol:

Zbog ovoga Klopp nikad nece u Barcelonu, iako je to i moja licna zelja ali nista od toga.
Sve istina.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 26 jan 2024, 15:45

Klopp je morao graditi od temelja, od golmana do napadača, Barcelona nema problem sa tim, potreban je manji rebuilding na nekim pozicijama i jak stručnjak na klupi da bi to bilo to.

To što je Xavi bio vrhunski veznjak, ne znači da je dobar trener, zar ne? Nisam nigdje vidio da ga neko tjera jer ga ne voli, oni koji ga tjeraju, tjeraju ga sa razlogom.

Pisalo se i o Ernestu puno toga, pa eto, uporedi ga sa legendarnim veznjakom.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: FCB1986, Google Adsense [Bot], harko35, Riziko, Rodju i 18 gostiju.