Chelsea mislim da ne bi bio dobar izbor, tamo je desni bek Reece James vjerovatno generacijski igrač i moguće njihova buduća legenda kluba plus Malo Gusto kao rezerva.
Arsenal bi bio zanimljiv jer oni faktički i nemaju klasičnog desnog beka, ali imaju puno hibrid defanzivaca poput Whitea i Timbera koji su nominalno stoperi ali mogu igrati desnog beka, White im u suštini igra desnog beka.
Tu je doduše i Tomiyasu koji je kao desni bek ali nekako se nije uspio nametnuti u Arsenalu, a recimo on po konstituciji puno više liči na stopera u odnosu na Timbera koji više liči na beka nego na stopera. Tomiyasua sam čak više puta gledao da igra lijevog nego desnog beka.
Sad ne znam eto, ne može mu niko ništa garantovati sigurno ali treba dobro razmisliti gdje će.
Npr. meni Real djeluje kao bolja opcija od svih ostalih, iako je u pitanju najzajebaniji klub na svijetu ali on tamo faktički ima konkurenciju u Carvajalu koji se već bliži kraju karijere i Vaskezu koji je silom prilika zadnjih godina postao bek, baš zbog čestih povreda Carvajala. Meni to djeluje idealno da mu Dani bude mentor, imat će minute, a za sezonu-dvije postao bi standardan prvotimac ukoliko se dokaže.
Mada kako god najbolje mu je da sačeka ljeto, još ako bi se na nekakvu magiju plasirali na Euro... kakva bi mu to pozornica bila, vjerujem da bi mogao birati klub na ljeto.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"