Taman. Moglo je i bolje al gledati će se aBd, samo da juka bude zdrav i da stisne. Konačno ozbiljna košarka.
Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
Vogel je trvrdoglav, ako je on zelio Juku, istjerat ce svoje, nebitno sta svi drugi govorili. Ne zelim klikat po americkim medijima, siguran sam da svi tvrde kako je Feniks lose prosao u ovom trejdu.
A Jukina slabija vrijednost se uglavnom zasniva na zdravstvenom kartonu i blijedoj prosloj sezoni... a sto se tice samog ugovora, 70 milja je nista kakva je sve krama (pa i na centru) uzela puno bolju lovu. moze automatski postati jedan od boljih ugovora ako izgura 70 utakmica uz svoje klasicne 14+9+3 brojke, i dobru odbranu.... Cast je praviti blokove ponajboljem strijelcu u historiji NBA, gosn. Durantu.
Ono sto je za nas najvaznije.... Juka je starttni centar ozbiljnog kontendera za titulu.
(po meni trebali su naci nekog kompatabilnijeg igraca od Beala uz Bookera, ali hajde)
A Jukina slabija vrijednost se uglavnom zasniva na zdravstvenom kartonu i blijedoj prosloj sezoni... a sto se tice samog ugovora, 70 milja je nista kakva je sve krama (pa i na centru) uzela puno bolju lovu. moze automatski postati jedan od boljih ugovora ako izgura 70 utakmica uz svoje klasicne 14+9+3 brojke, i dobru odbranu.... Cast je praviti blokove ponajboljem strijelcu u historiji NBA, gosn. Durantu.
Ono sto je za nas najvaznije.... Juka je starttni centar ozbiljnog kontendera za titulu.

(po meni trebali su naci nekog kompatabilnijeg igraca od Beala uz Bookera, ali hajde)
Daj sad DEN-PHX u play offu 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- VensanKasel
- Kontakt:
Nurkić se prema Portlandu ponaša kao Baždarević prema reprezentaciji, bukvalno je na sve moguće načine molio da ostane, kao što Meša moli da se vrati na selektorsko mjesto. U Phoenixu će imati priliku igrati s igračima koji su na većem nivou nego svi dosadašnji saigrači.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
- VensanKasel
- Kontakt:
Pa dobro , i ti bi isto uradio . Ako se negdje osjećaš dobro , uraditi ćeš sve da i tu ostaneš . Nije sve u parama , pogotovo kada is milioner .MoodyHank je napisao/la: ↑28 sep 2023, 10:04Nurkić se prema Portlandu ponaša kao Baždarević prema reprezentaciji, bukvalno je na sve moguće načine molio da ostane, kao što Meša moli da se vrati na selektorsko mjesto. U Phoenixu će imati priliku igrati s igračima koji su na većem nivou nego svi dosadašnji saigrači.
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- Beduin
- Kontakt:
Hoce li definitivno biti startni centar, kakva mu je konkurencija?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Sto posto, konkurencija mu Eubanks koji mu je bio zamjena i u Portlandu.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
sigurno ce pocinjati, ako bude zdrav imat ce ogromne minute, i igrati u timu koji legitimno cilja titulu.
to su prednosti
mane su sto je postao role player, tokom normalne veceri nece vidjeti 5-6 lopti po utakmici, i to sa ofanzivnim skokovima koje uhvati. Njegov zadatak je da postavlja blokove, stiti obruc, igra odbranu i lovi skokove i ako se pomiri s tim i prihvati da radi to i on i ekipa ce se boriti za najvise domete.
uspjeh ekipe ne zavisi od Nurkica u napadu ni 2%, ali zato ukupan domet ekipe zavisi poprilicno od toga koliko ce se on zadati i kako ce raditi ove "prljave" poslove. Mora biti veliki plus igrac u odbrani
to su prednosti
mane su sto je postao role player, tokom normalne veceri nece vidjeti 5-6 lopti po utakmici, i to sa ofanzivnim skokovima koje uhvati. Njegov zadatak je da postavlja blokove, stiti obruc, igra odbranu i lovi skokove i ako se pomiri s tim i prihvati da radi to i on i ekipa ce se boriti za najvise domete.
uspjeh ekipe ne zavisi od Nurkica u napadu ni 2%, ali zato ukupan domet ekipe zavisi poprilicno od toga koliko ce se on zadati i kako ce raditi ove "prljave" poslove. Mora biti veliki plus igrac u odbrani
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- Shategabri
- Kontakt:
Bojim se da je on u priličnom slobodnom padu.
No, nova prilika, možda nađe motiva, pa izvuče iz sebe koju sezonu.
Može on biti upgrade u odnosu na Aytona za neke stvari, pokazao je da može, sad da li će, ostaje da se vidi.
Može on biti upgrade u odnosu na Aytona za neke stvari, pokazao je da može, sad da li će, ostaje da se vidi.
Koševo Zapad
Ma nije on u slobodnom padu, već je problem naše percepcije njega, a naročito navijača Portlanda. Nije ni Ayton neko ludilo od igrača, tako da me baš zanima kakvi će komentari biti upućeni njemu.Shategabri je napisao/la: ↑28 sep 2023, 13:17Bojim se da je on u priličnom slobodnom padu.
Juka nakon onakve povrede, ipak pruža sasvim okej partije. Jasno, u Sunsima njegova uloga neće biti atraktivna, ali on može biti taj jedan baš bitan dio koji ih može pogurati do titule, a treba spomenuti da ga je Vogel tražio koji je miljama bolji trener od one prevare iz Portlanda.
Imam osjećaj da će on i Durant biti top haveri

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
-
- Kontakt:
Mah, tesko da sa ovakvom formom Juka moze biti neki upgrade. Volim ga kao igraca, ustajao sam u 3-4 cesto da ga gledam, ali nije igrac koji je konstantan i koji moze zaredati nekoliko dobrih partija.Shategabri je napisao/la: ↑28 sep 2023, 13:17Bojim se da je on u priličnom slobodnom padu.
Pogotovo u defanzivi, cesto je znao veoma ranu uci u faul trouble i zbog toga ga trener mora klupirati, a jos se u Portlandu ne igra neka aktivna odbrana.
Valjda ce popraviti te segmente u igri, kao i realizaciju pod kosem
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Cinjenice su da je Nurkic gotovo sve vrijeme igranja u Portlandu imao nevjerovatne defanzivne rupe od saigraca, i onda kada si imao motiva i zelje (kad je tek dosao) da se trudis - igrao je brutalnu odbranu. Kada je to vec postao jos veci cirkus, naravno i on je padao jer je bivalo nebitno koliko poraza ce na kraju imati. Naravno, ima tu i do njega, losije forme, bubica u glavi, danak povrede, vjerovatno i zasicenja sredine/ekipe (losijih rezultata) u kojoj provedes toliko vremena.
Ovo je sada druga prica, dosao si u top 3 najjace ekipe lige, dva nevjerovatna skorera od najboljih igraca NBA su ti saigraci, opasan hajp u vezi titule itd. Vjerovatno ce motiv, adrenalin biti na max, i sada je samo na njemu da se fizicki/igracki/mentalno 'dotjera', ili se zadovolji mrvicama i samim tim sebi dobar ugovor dovede u pitanje.
Ovo je sada druga prica, dosao si u top 3 najjace ekipe lige, dva nevjerovatna skorera od najboljih igraca NBA su ti saigraci, opasan hajp u vezi titule itd. Vjerovatno ce motiv, adrenalin biti na max, i sada je samo na njemu da se fizicki/igracki/mentalno 'dotjera', ili se zadovolji mrvicama i samim tim sebi dobar ugovor dovede u pitanje.
Cinjenica je da sada mozemo uzivati: imamo Musu u Real Madridu (jedan od favorita za Euroligu, ako ne glavni) i Nurka u Pheonix-u (jedan od glavnih favorita za NBA titulu). Ova sezona ce biti velika poslastica za nas BH kosarkaske ljubitelje.
Sarmica, japa, LlullSergio, theKuPuS i Wandelanoite - najveci papci na ovom forumu
Osim kada pomenuti dvojac igra u reprezentaciji, onda je tegoba gledat ih
naprijed rejal

Okusi strah, bol, mrznju i barut
A jbg, ako je Dzeko s Interom dosao do finala Lige Prvaka, hocemo sad kukati kako je mogo sad s Bosnom sve tekme u kvalama pobijediti i plasirati se na euro? Daj ne laprdaj

Sarmica, japa, LlullSergio, theKuPuS i Wandelanoite - najveci papci na ovom forumu
phoenix sunsi su legitimni contender za titulu i smatram da bi nurkic morao prihvatiti ulogu hamala, jer ovdje bi bar znao za koga i zasto hamali, jer rijetko se dobije prilika da se boris za titulu i sigurno da je presretan i izuzetno motivisan zbog ovog trade-a
frank vogel je poznat kao defanzivni specijalista, shodno tome najbolji trener za odbranu kog je nurkic imao, no, vidjecemo koliko nurkic, ali i njegovi saigraci mogu u odbrani, jer ne moze ni trener cuda napraviti, ako igraci ne mogu i ne zele igrati odbranu
nurkic je dobar fit za duranta, bookera i beala, sa blokovima, urucenjima, pnr, dodavanjima, bice to bas dobro kad se ustimaju, profitirace oni od igre s nurkicem, a nadam se i da ce nurkic poboljsati realizaciju na obrucu (jer ce imati tih zicera), iako je to teska prica
frank vogel je poznat kao defanzivni specijalista, shodno tome najbolji trener za odbranu kog je nurkic imao, no, vidjecemo koliko nurkic, ali i njegovi saigraci mogu u odbrani, jer ne moze ni trener cuda napraviti, ako igraci ne mogu i ne zele igrati odbranu
nurkic je dobar fit za duranta, bookera i beala, sa blokovima, urucenjima, pnr, dodavanjima, bice to bas dobro kad se ustimaju, profitirace oni od igre s nurkicem, a nadam se i da ce nurkic poboljsati realizaciju na obrucu (jer ce imati tih zicera), iako je to teska prica
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 24 gosta.